Järjestäytyneitä karavaanareita yli 53 000

Järjestäytyneitä karavaanareita yli 53 000

18.1.2005

Jäsenmäärämme on edelleen kasvussa. SF-Caravan ry:n jäsenyhdistysten jäseniä oli vuoden lopussa 53 028. Jäsenmäärä kasvoi edelliseen vuoteen verrattuna 2,7 %.

- Jäsenyhdistystemme yhteenlaskettu jäsenmäärä on järjestömme 41-vuotisen historian kaikkien aikojen suurin, sanoo liiton puheenjohtaja Eero Ollila.

- Yksilöllinen matkailumuoto viehättää, ja tänä päivänä kaikille sopivia matkailuajoneuvoja on runsaasti tarjolla. Ilmeisesti myös järjestömme tarjoamat palvelut, kuten jäsenyhdistystemme ylläpitämät leirintäalueet, matkailutietous ja turvallisuusneuvonta ovat jäsenistömme arvostamia asioita, pohtii Ollila.

Viime vuonna julkaistun jäsentutkimuksen mukaan peruskaravaanari on noin 50-vuotias, matkustaa matkailuautolla tai auto ja matkailuvaunuyhdistelmällä noin 3 000 kilometriä ja yöpyy noin 50 yötä vuosittain matkailuajoneuvossaan. Suosituimmat karavaanimatkailuun yhdistettävät harrastukset ovat kiertomatkailu kotimaassa, sukulaisvierailut, tapahtumat, kalastus, patikointi ja retkeily, matkailuvaunun käyttö kesämökkinä ja ulkomaanmatkailu.

SF-Caravan ry:ssä on jäseninä 65 paikallisyhdistystä. Jokainen henkilöjäsen kuuluu liittoon oman paikallisyhdistyksensä kautta. TP.