Järjestäytyneitä karavaanareita jo yli 57 000

Järjestäytyneitä karavaanareita jo yli 57 000

3.1.2008

SF-Caravan ry:n jäsenyhdistysten henkilöjäsenmäärä kasvoi jälleen viime vuonna. Järjestäytyneitä karavaanareita, matkailuvaunun tai matkailuauton käyttäjiä oli viime vuoden lopussa yhteensä 57 025. Jäsenmäärä kasvoi edellisvuoteen verrattuna 1 525 henkilöllä (2,67 %). Uusia jäseniä vuoden aikana liittyi 5 825 henkilöä.

Jäsenmäärä on kasvanut joka vuosi yli kymmenen vuoden ajan. Nyt saavutettu jäsenmäärä on kaikkien aikojen suurin. Vuonna 1964 perustettu SF-Caravan ry on suomalaisten karavaanareiden valtakunnallinen liitto, jonka jäseninä on 67 jäsenyhdistystä ympäri Suomen.

Neuvoa antava leirintämatkailujärjestö

SF-Caravan ry on leirintämatkailun valtakunnallinen keskusliitto, joka toimii karavaanareiden, muiden leirintämatkailijoiden ja heidän muodostamiensa yhdistysten valtakunnallisena edunvalvojana. Liittoon kuuluvat leirintämatkailijoiden muodostamat yhdistykset sekä liiton tarkoitusta tukevat yritykset ja yhteisöt.

Leirintämatkailun kehittämiseksi liitto edistää kokonaisvaltaisesti ja monipuolisesti matkailuajoneuvojen käyttömahdollisuuksia, kehittää leirintäalueita ja edistää liikenne- ja leirintäturvallisuutta sekä ympäristönsuojelua. Liitto työskentelee yhdessä viranomaisten, matkailuajoneuvojen valmistajien, maahantuojien, myyjien sekä matkailu- ja leirintäyrittäjien ja -yhteisöjen kanssa.

SF-Caravan ry toimii jäsentensä edunvalvojana, antaa neuvontaa mm. matkailuajoneuvojen turvallisuusasioissa, tiedottaa leiriytymismahdollisuuksista sekä kotimaassa että ulkomailla ja julkaisee Caravan -nimistä karavaanimatkailun perhelehteä. Caravan-lehti ilmestyy kuusi kertaa vuodessa.

Järjestäytyneen karavaanarin tuntee liikenteessä matkailuvaunun tai matkailuauton kulmassa olevasta numerotarrasta. Jäsennumero on kaikilla jäsenillä henkilökohtainen. Suurin luovutettu jäsennumero vuoden 2007 lopussa oli 122743.

Ajotaidon kehittäminen

Vuoden 2008 painopistealueet ovat leirintäpalvelujen kehittäminen, liikenneturvallisuuden ja jäsenistön ajotaidon edistäminen, jäsenetujen parantaminen ja laajentaminen, aktiivinen ympäristöpolitiikka ja jäsentyytyväisyys. Painopistealueet ovat esillä liiton ulkoisessa tiedotuksessa, Caravan-lehdessä ja jäsentapahtumissa.

Karavaanarivuosi alkaa Turusta Caravan Show & Camping -messuilla 11.-13. tammikuuta. Vuoden aikana yhdistykset järjestävät karavaanariperheille satoja yhteisiä tapahtumia, joita kutsutaan treffeiksi. Lisäksi liitto järjestää kursseja ja koulutustilaisuuksia, joihin kaikilla jäsenillä on mahdollisuus osallistua. Aiheina ovat muun muassa ajotaidon kehittäminen Karavaanarin ajotaitokortti -kurssilla, järjestyksenvalvojakoulutus, järjestötoiminta sekä leirintä- ja liikenneturvallisuus.

Lisätietoja:

SF-Caravan ry:n puheenjohtaja Eero Ollila, GSM 050 370 1540
SF-Caravan ry:n toiminnanjohtaja Timo Piilonen, puh. (03) 615 3121, GSM 050 592 6561