EU:n ympäristömerkki Kuninkaanlähteelle

EU:n ympäristömerkki Kuninkaanlähteelle

28.4.2009

Kuninkaanlähteen karavaanarialue Kankaanpäässä on saanut ensimmäisenä leirintäalueena Euroopan yhteisön ympäristömerkin. Huomionosoituksen luovutti aluetta pitävän SF -Caravan Satakunta ry:n edustajille Suomen Standardisoimisliiton SFS:n osastopäällikkö Sinikka Karppelin.

Euroopan ympäristömerkki eli ”EU-kukka” kertoo puolueettomasti koko Euroopan alueella tuotteen tai palvelun ympäristöystävällisyydestä. Merkin on saavuttanut Euroopassa noin 500 yritystä, joista leirintäalueita on kolmisenkymmentä. Suomalaisista leirintäalueista Kuninkaanlähde on ensimmäinen ”EU-kukalla” palkittu. Merkki myönnetään yritykselle, joka täyttää majoituspalveluja koskevat tiukat ja monipuoliset ympäristökriteerit.

Ympäristökriteereissä kiinnitetään kaikkiin yrityksen toiminnan ympäristövaikutuksiin aina lämmön tuottamisesta kaupasta ostettaviin tuotteisiin, alueen investoinneista palveluja käyttävien asiakkaiden neuvontaan. ”EU-kukka”-järjestelmän tavoitteena on vähentää energiankulutusta, vedenkulutusta, jätteen syntyä, suosia uusiutuvan energian käyttöä, vähentää ympäristölle vaarallisten aineiden käyttöä ja parantaa ympäristöviestintää ja – kasvatusta.

”EU-kukkaa” varten Kuninkaanlähteellä pisteytettiin mm. energian ja vedenkäyttö yksityiskohtaisesti. Valojen käyttö, eristykset, lämmityslaitteiden hyötysuhde ja lamput tarkistettiin. Leirintäalueen uima-altaan ja veden järkevä kulutus ja virtausnopeus sekä suihkulaitteet arvioitiin. Lisäksi kiinnitettiin huomiota mm. jätteiden lajitteluun, puhdistusaineiden käyttöön ja alueisäntien sekä asiakkaiden informointiin.

- Ympäristömerkki osoittaa, että olemme Kuninkaanlähteellä kehittäneet toimintojamme oikeansuuntaisesti, iloitsee SF -Caravan Satakunta ry:n puheenjohtaja Tapani Erkkilä. - Teemme asiaa tunnetuksi kaikille asiakkaillemme jakamalla alueen omaa ympäristöohjetta, koska esimerkiksi jätteiden lajittelu on yhteistyötä alueen käyttäjien kanssa. Uskon, että ympäristömerkki lisää asiakasmääriämme entisestään, koska suurin osa karavaanareista pitää ympäristöystävällisyyttä tärkeänä arvona.

- Uima-allas on tärkein vetovoimatekijämme, jonka puhtaana pidossa on tärkeää, että käytämme ympäristöystävällisiä aineita. Veden lämmitys vie paljon energiaa, ja tutkimme aurinkokennojen hankintaa tulevaisuudessa, kertoo Tapani Erkkilä Kuninkaanlähteen tulevaisuudensuunnitelmista.

Kuninkaanlähteellä on 250 sähköistettyä matkailuajoneuvopaikkaa. Alueella on mm. uima-allas ja kansainväliset mitat täyttävä pienois-golfrata. Viime vuonna Kuninkaanlähteellä kirjattiin 45 486 yöpymisvuorokautta.

www.ymparistomerkki.fi

www.kolumbus.fi/sfcsatakunta