Erkki Lepola Pohjoismaiden taitavin karavaanari

14.7.2005

Erkki Lepola voitti matkailuvaunujen taitoajon eli Caramban Pohjoismaiden mestaruuden. Kisa, jossa mitattiin matkailuajoneuvoyhdistelmän käsittelytaitoja ajettiin Pohjoismaisten Karavaanipäivien yhteydessä Kokkolassa.

Erkki Lepola otti ensimmäinen mestaruutensa miesten sarjassa. Aiemmin 26-vuotias riihimäkeläinen on menestynyt Caramban nuorten sarjassa sekä valtakunnallisesti että pohjoismaisesti. Jännittävän kilpailun muut mitalisijat menivät Trond Johns Bråtenille Norjaan ja Håkan Jonssonille Ruotsiin. Suomen muista edustajista hyvinkääläinen Janne Kallio sijoittui neljänneksi ja vantaalainen Kimmo Oinas kuudenneksi. Joukkuekilpailun paras maa oli Suomi.

Kilpailijoita oli kaikkiaan yksitoista.

Caramba (=CARavan Clubs Avencerade MästerskapsBAna) on matkailuvaunujen taitoajokilpailu. Kilpailussa ajetaan auto+matkailuvaunu-yhdistelmällä kaksi kierrosta, jossa on tietyt ratakuviot mahdollisimman nopeasti ja virheettömästi. Kilpailussa auto on ajajan oma tai muutoin vapaavalintainen, mutta kaikki käyttävät samanlaista matkailuvaunua (yksiakselinen 2,00-2,23 m leveä ja 5,50-6,50 m pitkä). Kokkolassa käytettiin Solifer Artic 520-mallista matkailuvaunua. Suomessa taitoajoharrastus on erityisen suosittua Itä-Uudellamaalla, Porvoon ja Loviisan seuduilla.

Kilpailu ajettiin Pohjoismaisten Karavaanipäivien yhteydessä Kokkolassa. Tapahtuma on kestänyt koko viikon, ja ohjelmaan on kuulunut viihteellisiä kilpailuja, retkiä lähiympäristöön ja erilaisia koko perheen illanviettoja. Pohjoismaisten Karavaanipäivien päättäjäiset ovat perjantaina.

Lisätietoja Carambasta: Caramba-joukkueenjohtaja Olof Bussman GSM 050 569 15 11