Elämänvankkurit-arpajaisten tuotto julkistettiin

Elämänvankkurit-arpajaisten tuotto julkistettiin

12.1.2004

Karavaanarit tukevat munuais- ja maksajärjestöä 27 000 eurolla

SF-Caravan ry sekä Munuais- ja Siirtopotilaiden Liitto ry aloittivat vuoden 2003 alussa yhteistyön, jonka tavoitteena oli lisätä kansalaisten tietoa järjestöjen toiminnasta. Tarkoituksena oli myös lisätä tietoa munuais- ja maksasairauksista sekä niihin sairastuneista ja löytää tapoja auttaa sekä potilaita että heidän omaisiaan.

Osana yhteistyötä liitot järjestivät jäsentensä keskuudessa 1.3. – 31.8.2003 arpajaiset, joiden puhdas tuotto oli 76 655 euroa. Tarkka rahasumma julkistettiin Caravan Show-näyttelyn avajaistilaisuudessa Turussa. Tuotto jaettiin järjestöjen kesken tasan. Munuais- ja Siirtopotilaiden Liiton oma arpajaismyynti tuotti 11 500 euroa. Näin liiton arpajaisista saama kokonaistuotto SF-Caravanin 27 000 euron lahjoituksen jälkeen oli noin 38 500 euroa.

Munuais- ja Siirtopotilaiden Liitto käyttää oman tuotto-osuutensa munuaissairaiden ja elinsiirron saaneiden lasten, nuorten ja perheiden tukemiseen sekä alueellisen ja valtakunnallisen edunvalvonnan kehittämiseen. SF-Caravan ry käyttää oman tuotto-osuutensa liiton 40-vuotisjuhlavuoden tapahtumien ja projektien järjestämiseen.

— Merkittävää tässä varainhankintayhteistyössä oli, että ensimmäistä kertaa valtakunnallisissa tavara-arpajaisissa huomattavasti suurempi yleishyödyllinen, vakavarainen järjestö luovuttaa suuren osan jäsentensä keskuudesta kerätystä arpajaistuotosta jäsenmäärillä mitattuna lähes kymmenen kertaa pienemmälle potilasjärjestölle. Tällaisen sosiaalisen vastuun mallin toivoisi leviävän laajemminkin järjestöjen toiminnassa, sanoi toiminnanjohtaja Matti Kouri arpajaisten käytännön toteutuksesta vastanneesta Kultareuna ry:stä.

Munuais- ja Siirtopotilaiden Liitto ry on toiminut yli 30 vuotta munuais- ja maksasairaiden potilas- ja etujärjestönä. Liiton muodostavat 19 jäsenyhdistystä ja niiden lähes 6 000 henkilöjäsentä. Jäseninä on eri ikäisiä munuais- ja maksapotilaita, heidän omaisiaan ja lapsipotilaiden perheitä sekä hoitohenkilökuntaa. Osa potilaista on elinsiirron saaneita ja osa keinomunuaishoidossa. Munuaispotilaiden määrä kasvaa nopeasti kaiken aikaa, sillä yhä useammat keinomunuais- eli dialyysihoitoon tulevat uudet potilaat sairastavat diabetesta. Varsinkin aikuistyypin diabetesta sairastavien määrä lisääntyy voimakkaasti.

Liitto valvoo potilasryhmiensä etuja ja pyrkii edistämään sairastuneiden hyvää hoitoa ja riittävää sosiaaliturvaa sekä tukemaan heidän elämänhallintaansa.

Caravan Shown avajaisissa molempien liittojen puheenjohtajat, Munuais- ja Siirtopotilaiden liitto ry:n Maija Piitulainen ja SF-Caravan ry:n Eero Ollila kiittivät kaikkia Elämänvankkurit-arpajaisiin osallistuneita.

Lisätietoja:www.musili.fi, www.kultareuna.fi.