Eino Impolasta Vuoden karavaanari

Eino Impolasta Vuoden karavaanari

19.11.2012

Raahelainen Eino Impola on valittu Vuoden karavaanariksi. Valinta julkistettiin karavaanareiden valtakunnallisen liiton SF-Caravan ry:n Caravan-Gaalassa Vääksyssä.

Eino Impola on pitkäaikainen SF-Caravan ry:n järjestöaktiivi. Impola on toiminut mm. SF-Caravan ry:n hallituksen jäsenenä 2007-2012 ja paikallistasolla SF-Caravan Raahentienoo ry:n puheenjohtajana vuosina 1998-2001.

Autokorjaamoyrittäjänä elämäntyönsä tehnyt Impola on kokenut järjestömies, joka tuli SF-Caravanin toimintaan mukaan jo 1990-luvun alkupuolella. Hän on toiminut mm. leirintäaluehankkeiden puuhamiehenä ja erilaisten karavaanareitten kokoontumisten eli treffien vetäjänä. Hän on ansioitunut Pohjois-Suomen karavaanariyhdistysten yhteistoimintahenkilönä ja puolestapuhujana.

Eino Impolan järjestöura on huipentunut myös kansainvälisiin tehtäviin. Hän toimi mm. Oulun kansainvälisen FICC-rallyn apulaisleiripäällikkönä 2004 ja Vaalan Ruununhelmessä pidettyjen Pohjoismaisten Kalottipäivien 2012 leiripäällikkönä. Karavaanareiden keskuudessa hänet tunnetaan suorapuheisena ja värikkäänä toiminnan miehenä, mutta myös rakentavana joukkuepelaajana.

Vuoden karavaanarin nimennyt SF-Caravan ry:n liittohallitus perustelee valintaansa myös sillä, että Eino Impolan tuloksellinen, monivuotinen ja paljon vapaa-aikaa vienyt vapaaehtoistyö ansaitsee tulla palkituksi ”Vuoden karavaanari”-tittelillä.” 

Ladalla liikkeelle 

Kiitospuheessaan Caravan-Gaalassa Eino Impola mainitsi karavaanariuransa alkaneen vuonna 1974 matkailuvaunun kanssa tehdyllä matkalla Venäjälle, silloiseen Neuvostoliittoon. Vaunun veturina oli Lada-merkkinen henkilöauto. Myöhemmin ”Eikalle” on tullut matkoja eri suuntiin sekä muualla Euroopassa että kotimaassa. Järjestötoiminta sytytti Eino Impolan myöhemmin.

Eino Impola sai vuodeksi haltuunsa Unto Vuolan lahjoittaman kiertopalkinnon. Tunnetuimpia Vuoden karavaanareita ovat olleet mm. ministeri Pertti Paasio, enduro-moottoripyöräilyn maailmanmestari Kari Tiainen, tv-ohjaaja Sirpa Teräs ja viihdetaiteilija Kari Salmelainen.