Caramba, mikä maailmanennätys!

Caramba, mikä maailmanennätys!

10.9.2013

Yli 70 matkailuajoneuvoa ja karavaanareita yli kahdestakymmenestä yhdistyksestä kokoontui 6.-8.9. Porin raviradalle Caramba! –Mikä FICC?!? -treffeille.

Viikonlopun ohjelmassa oli tuhti annos informaatiota siitä, mikä tuo FICC ja Rally oikeastaan on. Rallia ei ajeta, vaan kyseessä on kansainvälisen leirintämatkailuorganisaation suurtapahtuma, treffit, kuten meillä Suomessa sanottaisiin.

Vuonna 2014, osana SF-Caravan ry:n 50-vuotisjuhlavuotta nuo kansainväliset suurtreffit järjestetään 81. kerran, tällä kertaa Suomessa, Porissa. Tapahtuma pidetään Kirjurinluoto Arenalla, johon karavaanarit pääsivät tutustumaan nyt Caramba Cupin neljännen osakilpailun pitopaikkana. Caramba on Suomen FICC-Rallyssa näytöslajina.

Elis Bussmanille maailmanennätys

Vauhtia nähtiin myös Porin raviradan ovaaliradalla. Kuninkuusraveihin 2014 valmistautuvalla radalla päästiin valvotuissa olosuhteissa kokeilemaan matkailuajoneuvoyhdistelmän peruuttamisen maailmanennätystä. 1 000 metrin rata, 17 asteen kallistukset kaarteissa ja peruutus omalle puolelle, siinä speksit kun muutaman rohkean kuljettajan voimin ja omalla vastuulla peruutettiin muutamia ennätyksiä. Voimaan jäi Elis Bussmanin aika 2:15, joka syntyi toisella yrityksellä. Ennätystä tullaan tarjoamaan virallisiin kirjoihin ja kansiin, toistaiseksi voidaan puhua omasta maailmanennätyksestämme.

Katso video

www.ficcrally2014.fi