Camping Messilä ja SFC-Hietasaari Vuoden Caravan-alueet 2011

Camping Messilä ja SFC-Hietasaari Vuoden Caravan-alueet 2011

10.1.2012

Karavaanarit ovat valinneet Camping Messilän Hollolasta ja Uuraisilla sijaitsevan SFC-Hietasaaren Suomen parhaiksi leirintäalueiksi. Huomionosoitus on tunnustus pitkäaikaisesta ja tuloksekkaasta työstä karavaanareiden parhaaksi.

SF-Caravan ry nimeää vuosittain Vuoden Caravan-alueet jäsenäänestyksen perusteella. Jäsenäänestyksen lisäksi valinnassa huomioidaan alueiden suunnitelmallinen kehittäminen ja muu merkittävä toiminta leirintämatkailun hyväksi. Camping Messilä nimettiin parhaaksi yleiseksi leirintäalueeksi. Parhaaksi jäsenalueeksi eli SFC-alueeksi nimettiin Uuraisilla sijaitseva SFC-Hietasaari.

Vuoden Caravan-alueet julkistettiin Caravan Show & Camping -messujen avajaisissa Turussa.

SF-Caravan ry:n palkintoraati kiitti Camping Messilää alueen monipuolisuudesta, palveluhengestä, ympärivuotisuudesta ja ystävällisestä henkilökunnasta. Messilän valtteja ovat kesällä Vesijärven monenlaiset aktiviteetit ja talvella hiihtokeskuksen latu- ja rinnepalvelut. Kesällä 2011 Camping Messilä esiintyi suuren suosion saaneessa MTV3-kanavan ”Karavaanarit”-tv-sarjassa. Ohjelma toi esiin värikkään karavaarielämän lisäksi leirintäalueyrittämistä, alueen päivärutiineja ja juhlahetkiä. Ohjelman katselija pystyi tutustumaan läheisesti yrittäjäpari Päivi Saarelan ja Hannu Yrjölän persooniin, työhön ja arkeen tavalla, joka ei jättänyt ketään kylmäksi.

SFC-Hietasaari on ollut karavaanareitten suosima leirintäalue jo yli kahden vuosikymmenen ajan. ”Keski-Suomen Riviera” on houkutellut erityisesti lapsiperheitä hyvillä hiekkarannoillaan ja rauhallisuudellaan. SFC-Hietasaari on ollut vuosia oman kuntansa, Uuraisten, suosituin matkailukohde majoitusvuorokausilla mitattuna. Elokuussa 2010 Hietasaaresta tuli maankuulu Asta-myrskyn pyyhkäistyä koko alueen ja sen puuston maan tasalle. Jälleenrakennuksen ja uutteran, SF-Caravan Keski-Suomi ry:n jäsenistön tekemän talkootyön tuloksena alue avattiin uudelleen entistä ehompana karavaanareille kesäkuussa 2011. Palkintoraati arvostaa alueen tasokkuuden ja ystävällisen palveluhengen lisäksi uskomatonta vapaaehtoistyötä ja alueen rakentajien sekä Uuraisten ja koko maakunnan yhteistyökumppaneiden osoittamaa vahvaa yhteishenkeä leirintäalueen saattamisessa uudelleen matkailijoiden käyttöön.