Antti Henttosesta Vuoden karavaanari ja SF-Caravan Naantalista Vuoden yhdistys

Antti Henttosesta Vuoden karavaanari ja SF-Caravan Naantalista Vuoden yhdistys

13.1.2017

SF-Caravan ry on nimennyt riihimäkeläisen Antti Henttosen Vuoden karavaanariksi 2016 ja SF-Caravan Naantalin Vuoden yhdistykseksi 2016. Valinta julkistettiin Caravan Show-messujen avajaisissa Turussa viikonvaihteessa.

Antti Henttonen, 62, tunnetaan karavaanareiden ja maamme leirintäalueyrittäjien keskuudessa enemmän töittensä kautta kuin jatkuvasti esillä olevana järjestöaktiivina. Graafisena suunnittelijana varsinaista leipätyötään tekevä Henttonen on ollut säännöllinen Caravan-lehden avustaja ja Caravan-leirintäoppaan kokoaja. Henttosen lehtijutut ja valokuvat eri matkakohteista, matkailuajoneuvojen esittelyajoista ja leirintäalueiden kehityksestä ovat viimeiset parikymmentä vuotta olleet keskeinen sisältö viime vuonna 50-vuotta täyttänyttä leirintämatkailun perhelehti Caravania.

Antti Henttonen on avustajatyön lisäksi myös leirintämatkailun aktiivinen harrastaja ja retkeilijä. Antin karavaanariprofiiliin sopivat yhtälailla Lapin vaellukset, kalastusmatkat, kiertomatkailu, kausipaikkalaisuus Padasjoen SFC-Mylly-Mäkelässä kuin SF-Caravanin Nostalgia-kerhon sihteerin ja SF-Caravan Länsi-Päijänne ry:n hallituksen jäsenen tehtävätkin.

Vuoden karavaanarin nimenneen SF-Caravan ry:n liittohallituksen mielestä Antti Henttonen on hyvä esimerkki monipuolisesta harrastajasta ja sitoutuneesta henkilöstä, joka haluaa antaa osaamisensa karavaanimatkailun ja SF-Caravanin hyväksi. Samalla liittohallitus haluaa osoittaa arvostuksensa Caravan-lehden avustajaverkoston työlle monipuolisten ja värikkäiden lehtijuttujen tuottajana ja lehden ainutlaatuisen sisällön tuottajana. Antti Henttosen pitkäaikainen, tuloksellinen työ karavaanareitten hyväksi ansaitsee tulla palkituksi ”Vuoden karavaanari”-tittelillä.

Vuoden yhdistys 2016 - SF-Caravan Naantali ry

SF-Caravan Naantali ry tunnetaan maanlaajuisesti Salorannan leirintäalueesta, jonka avaaminen muutamia vuosia sitten myös ei-naantalilaisille karavaanareille mahdollisti Naantaliin tutustumisen laajamittaisesti. Yhdistys hoitaa Salorannan aluetta huolellisesti. Alueen siisteys ja turvallisuus saa kehuja Salorannassa kävijöiltä. Hiljattain uudistettu lasten leikkikenttä on hyvä esimerkki yhdistyksen turvallisuusajattelusta.

Salorannan alue houkuttelee vierailijoita yhdistyksen puheenjohtajan Kari Rainetsalon mukaan siksi, että Naantali on kesäisin yksi maamme suosituimpia matkailukaupunkeja. Yhteistyö kaupungin toisen leirintäalueen, Kuparivuoren kanssa on sujuvaa. Ulkomaalaisten yöpyjien määrä alueen yöpymisvuorokausista on merkittävä. Viime kesänä alueella vieraili 15 eri kansallisuutta.

SF-Caravanin hallitus arvostaa jäsenmäärältään pienen yhdistyksen tuloksellista yhteistyö- ja talkootyöhenkeä. Erityisen kiitoksen Naantalin yhdistykselle SF-Caravan antaa avoimuudesta, suvaitsevaisuudesta ja hyvästä kansainvälisestä yhteistyöstä. Yhdistyksen vieraana on ollut useina vuosina saksalaisia karavaanariryhmiä, ja kuulemma lisää on ensi kesänä tulossa.

SF-Caravan Naantali ry on perustettu 17.12.1979. Yhdistyksen jäsenmäärä vuoden 2016 lopussa on 274. Yhdistyksen toimialue on Naantali ympäristöineen. Yhdistyksen puheenjohtajana toimii Kari Rainetsalo.