Koirat leirintäalueella

SAARI ANTTI 09.06.2012 12:34

Leirintäalueen pitäjällä on koiria, jotka ovat jatkuvasti irti. Koirat ovat kyllä hyväkäytöksisiä ja opetettuja, kuitenkin vaeltelevat itsekseen esim. etutelttoihin kerjäämään. Pitäjä kehoittaa alueelle tulevia koiranomistajia päästämään koiransa myös irti. Jos sanoo pitävänsä koiransa kiinni ja toivovansa myös pitäjän koirat kiinni, saa haukkuryöpyn. (Eikä kaikilla tietenkään ole edes koiria ja toiset jopa saattavat pelätä irti kulkevia). Takanapäin muut kuulevat pitäjältä kyseisistä vieraista erittäin epämiellyttävää puhetta ja henkilökohtaisuuksiin menevää arvostelua. Laillistahan on tähän aikaan pitää koiria irti vain, jos todistettavasti isäntä pystyy sen välittömästi laittamaan tarvittaessa kiinni. Mutta vaeltelu leirintäalueella ja kehoitus pitää kaikkia koiria irti?

TERVO JARI 09.06.2012 13:59

Eihän sinne ole pakko mennä, jos ei taho . . . Joten jätä se alue ja mene muualle ja kerro se vielä sille alueen omistajallekkin . . .

Niin itse asiaan, laki sanoo selvästi koirien irtipidosta joten sitä on noudatettava alueenpitäjänki, olkoon hän sitten mitämieltä hyvänsä ja piste.

Tarvittaessa polliisi asia.

Ja jos suoraan sanoo, tollasia "kusipäitä" on paljon koiran omistajissa . . .

SILMUNEN HANNU 09.06.2012 14:20

Mikä alue tuo on?

Ja läheltä liippaava kysymys eli miten te koiran omistajat yleensä leirintäalueilla toimitte, onko teillä auton/vaunun eteen "kompostiverkoista" koottava pikku-aitaus koirallenne vai laitatteko maahan kiilan ja koiran siitä hihnassa kiinni vai saatteko sen pysymään pelkästään sisällä (meillä ei ole sellaista ovea mikä aukeaisi myös puolesta välin....

t.Kaarina

PALM PEKKA 09.06.2012 14:50

Tulin aikoinaan ison uros Rotweilerin kanssa juttuun leiri ja caravanalueilla. Se vain on niin että koirasta ja sen käytöksestä on aina omistaja vastuussa, aina. Jos joku halusi, niin ja aika moni halusi tulla silittämään, mutta siltikin se piti pitää lähellä jotta ei vahingossakaan sattuisi mitään. Se pittää muistaa että jos jotain sattuu niin se voi vaikuttaa niin että lapsi pelkää koiria ja eläimiä lopun ikäänsä. Koetetaan tulla juttuun, koirat on mukavia elukoita:) ITE

NIEMI SEPPO 09.06.2012 17:59

Pienikin koira on hyvä varashälytin. Kukaan ei tule tietämättä sisään autoon. Minun koira ei varmaankaan pure, mutta eihän rosmo sitä tiedä.

Itse pidän sitä enimmäkseen kytkemättä, mutta hihna on kädessä, niin muut näkevät, että sén voi heti kytkeä, jos tarvitaan. Se ei oikein osaa paskoa kytkettynä.

Nykypäivän ihmiset suvaitsee ja sallii koiria kohtalaisen hyvin. Kasvokkain kaikki tykkää, netissä voi olla pikku rätinää ajoittain.

Älkää antako kerjäävälle koiralle mitään, ainakaan syötävää. Janoista eläintä toki voi auttaa.

LÖNNQVIST LEIF 09.06.2012 19:08

Kaarina kysyi miten koirien kanssa kämppäreillä. Olemme tällä hetkellä Utsjoella kämppärillä mukanamme kaikki kolme pientä koiraamme, vaunun edessä on kompostiverkkohäkki koostuen noin 20:stä elementistä. Koirat viihtyvät hyvin omassa aitauksessaan eikä vieraat, irrallaan kulkevat koirat pääse "liian lähelle". Toisaalta ei tällä reissulla irrallisia koiria ole tavattu kuin Raahen Lohenpyrstössä. Toivottavasti ei tällä reissulla näitä "irtokoiria" tule useampia vastaan. Pidetään koirat kytkettynä kun ollaan alueilla ellei ole mahdollisuuksia "omaan" ulkoiluaitaukseen. Lefa

MÄKELÄ MIKA 09.06.2012 19:12

Ilman muuta kytkettynä. Lapset ja jotkut aikuisetkin pelkäävät vieraita koiria. Eikä ne kaikkien mielestä ole pelkästään hauskoja tullessaan etutelttaan kylään. Suppea oman navan tuijottaja tuollainen auleenpitäjä jonka pitäisi olla esimerkkinä alueellaan koiranpidossa.

VIITALA SUSANNA 09.06.2012 20:29

Ilman muuta koirat kytkettyinä, eikä irti juoksentelemassa. Meillä koira vaunuillut pennusta lähtien mukana. Etuteltan oviaukkoon olemme tehneet portin ja koira voi olla sekä vaunussa että teltassa. Jos itse istuskelemme ulkona koira voi olla kytkettynä hihnassa vaunun edessä. Vetoautona meillä on isohko pakettiauto, jonka takaosaan olemme tehneet pikalukoilla irroitettavan verkkoaidan eli takaovet avoinna ja koira saa olla auton takaosassa. Tienpäällä ollessa tietysti koira matkustaa matkustamossa meidän muiden kanssa.

TERVO JARI 09.06.2012 20:32

Mikään ei ole juurikaan tässä asiassa ärsyttävämpää kuin se että koira on irti ja isännällä/emännällä naru kourassa ja ollaan niin luottavaisia omaan koiraan ettei se tee mitään "arvaamatonta". Jos kerran laki sanoo että koira pitää olla kytkettynä niin SE MYÖS TARKOITTAA SITÄ.

Se on myöhästä yrittää kytkeä sitä koiraa jos se on "ottanut jalat alleen" alle aikayksikön ja on jonkin kytketyn koiran/lapsen kimpussa, syystä tai toisesta . . . koira kun elää pitkälle vaistojensa varassa, ei ajattele "järjellä" . . .

Tämänsortin "tolovanoita" näkyi tänäänkin alueella, elikkä tyhmyyttä/piittaamattomuutta rittää . . . Jokin "kaunis kerta" tuo piittaattomuus tulee hintoihin . . .

Ja nostetaan se "paskaki" pöydälle kun on alkuun äästy, sivotkaa ne koiruuksienne ulosteet pois kun kerran se velvollisuuksiinne kuuluu . . . Noita "vääkylöitä" kun näkyi jääneen keräämättä . . .

LIIMATAINEN HANNU 09.06.2012 20:44

Nooh, relax Jari, eihän tämäkään ongelma nyt laivoja hukuta. On koiria ja on isäntiä, erilaisia, hyviä, huonoja ja hyvin huonoja. Yleensä ne isännät, siis huonoja. Koirat harvemmin. Se minun viimeisin koirulainen, staffi, oli todella hyväluontoinen ja lempeä, mutta jo sen ulkonäkö pelotti monia ihmisiä. Yleensä pidin hihnassa ja tukevassa vielä, oli niin vahva koira. Mutta joskus päästin, kun ei ollut tungosta ihmisistä, pikkasen juoksentelemaankin vapaana. Ja olin kouluttanut sen siten että kyllä uskoi kun sanoin, tuli luokse ilman mutinoita kun käskin. Koskaan ei ollut ongelmia, koirasta tai koiran vuoksi. Päinvastoin, monet suorastaan 'rakastivat' Honeyta, etenkin lapset ja halusivat viedä lenkille hihnassa. Joillekin jopa annoin.

NIEMI SEPPO 09.06.2012 20:48

Koiranpidosta säädetään metsästyslaissa. Leirintäalueilla ei metsästetä, joten irti oleva koira ei loukkaa kenenkään oikeutta.

Paskat pitää ilman muuta siivota, tai viedä koira alueen ulkopuolelle ja siivota ne paskat sieltäkin. Yhden kerran koira ei suostunut tulemaan hissiin. Mewtiin sitten portaitas. Vaimo käytti hissiä ja teki huomion, että siellä hississä haisi ihmis kusi! Koira on pohjimmiltaan siisti ja viisas :)

VALTONEN MARTTI 09.06.2012 21:16

Koira on pidettävä kytkettynä taajamassa aina.

Muualla 1.3-19.8 välisenä aikana.

Muulloinkaan koira ei saa olla irrallaan ilman maanomistajan lupaa.

Laki ei anna leirintäalueille mitään erivapauksia.

Kytkettynä=kytkettävissä välittömästi tarvittaessa.

TERVO JARI 09.06.2012 22:46

Hannu, en ole koira vihaaja, päinvastoin.

MUTTA laki kun on olemassa sitä pitää KAIKKIEN noudattaa, ei vain tunnollisten VAAN kaikkien ja piste.

Olen aikoinaan ollut 20v. osaltani koiran omistaja ja huolehdin asiat niin kuin laki määrää, koirat kytkettynä ja jätökset siivottuna.

On vain asioita jotka pitää hoitaa ja tuo koira asia on yksi hoidettavista, kun kerran on lemmikin laittanut se hoidetaan kunniallisesti niinkuin lait ja asetukset vaatii, ei kenellekkään erityisoikeuksia. ( poisluettakoon viranomaiskäyttö ja palveluskoirat sokeiden ym:t koirat )

Yksinkertaista ja helppoa . . .

Jos ei jaksa hommaa hoitaa niinkuin se pitää tehdä, eläinlääkärillä on koiran lopetukseen "lääkkeet". . .

;-)))

AHOLA JARI 09.06.2012 23:39

Lisätään näkemys vielä koirallisen vaanarin vinkkelistä;

On olemassa "reviirikoiriakin"- ihan geeneissä, eikä kasvatuksen tulos..

Puskista ilmestyvä irtokoira on noille "uhka", josta tunkeilijalle annetaan häätöilmoitus. Ei olisi tarvetta tuollekaan, jos ... Toisekseen kaikki irtokoirat, myös kastroidut, merkkaavat ja myös vahvistavat merkkejään, joihin toisten koirien pitää panna paremmaksi - ja kun alueella liikkuu lapsia (+ muita paljasjalkaisia), niin ei tarvistisi toisten *usessa tarpoa, jos..

Kukaan ei kärsi (edes se irtokoira), jos kaikki koirat ovat alueella kytkettyinä.

Haukkuvapaata kesää kaikille ;)

VÄLIAHDE JUSSI 10.06.2012 00:49

Se on niin että,koira kulkee imisen ehdoilla eikä,ihmiset koiran ehdoilla,ei oo kun, koulutus kysymys,ei muuta. Tähän asiaan.

YLINIEMI SEPPO 10.06.2012 08:10

Kato, Jussikin puhuu asiaa!

LIIMATAINEN HANNU 10.06.2012 08:50

Jari, enhän minä Sinua nyt koirien vihaajana pidä, päinvastoin. Muistan kyllä että olet itsekin harrastanut koiria.

Mutta kun ... kaikki on suhteellista. Joskus aikoinaan ei koirista suurtakaan ongelmaa ollut, vaikka kylänraitikin olivat 'irtokoiria' täynnä. Sekään nyt ei ihan hyvä juttu ollut. Häirikkökoirat, eli osaamattomat ja välinpitämättömät isännät, ne niitä ongelmia aiheuttavat. Sekä se sotkeminen, koiranpaskaa joka paikassa. Omani aikoinaan opetin että vain luvalla ja metsässä sai tarpeensa tehdä. Koskaan ei edes kuseksinut tienvarsille, paskomisesta puhumattakaan. Niin oli fiksu koiro että oppi jopa omalla tontilla pyllistämään ojaan päin ja sinne lasauttamaan jätöksensä. Ne tontin rajatkin oppi ja piti niistä kiinni. 'Kyll mää oon ollut hyvä isäntä'! :-)

Sen myönnän että 'varmuuden vuoksi' on syytä pitää kaikki koirat hihnassa, missä on paljon vieraita ihmisiä ja muitakin koiria. Ei se nyt paljoa vaadi isännältä.

Koiran omistaminen vaatii isännältään tai emännältään aikaa, välittämistä ja viitseliäisyyttä hoitaa kaikki asiat oikein, ei riitä pelkkä ruokkiminen. Opetettava ja koulutettavakin on, pienetkin koirot. KJON!

VALTONEN MARTTI 10.06.2012 10:36

Suositeltavaa luetttavaa Veikko Huovisen: "kylän koirat."

KUJANPÄÄ MARKKU 10.06.2012 12:22

Tämmösen havainnon olen tehny ja monta kertaa.

Koirallinen kohtaa koiransa kanssa koirattoman. Koiran annetaan ensin nuuskia koirattoman munia, ikäänkuin koirallinen testaisi koirattoman haluja sosiaaliseen seurusteluun.

Koirattomalle toi on hämmentävä tilanne, koska ei heti viitsi sanoa, että vie helvettiin hurttasi mun munista.

Yleensä koirallinen vetää sekunnin kuluttua koiransa pois kun on testinsä tehnyt.

LAURONEN TAPANI 10.06.2012 15:35

Nyt lomaillessa olin yötä kolmella caravan alueella ja kaksi tippui heti pois minun listalta koirien räksytyksen takia, niihin paikkoihin en enää mene.

PULKKI MARTTI 10.06.2012 16:45

Jos ei jaksa hommaa hoitaa niinkuin se pitää tehdä, eläinlääkärillä on koiran lopetukseen "lääkkeet". .

Mahotonta höpötät ukko. Mie ku oon kuullu et tääl maanpääl on käynt vaa yks täyvelline mies, ja hänenkii käynnistää on jo se noin parituhatta vuotta aikaa.

Oikeesti, noin akkiväärät ja omakehuiset mielipiteet ärsyttää.

LIIMATAINEN HANNU 10.06.2012 16:55

Martti, et kai Sinä tuota minun mielipiteekseni laita? Enhän minä sentään tuollaista ...! Minähän olen koiroihminen, aina ollut. :-) Vai minäkö sotkin asian?

PULKKI MARTTI 10.06.2012 16:59

Ei, Hannu, en minä sinun kommentistasi ärsyyntynyt. Sinähän olet koiraihminen ja kaikenlisäksi ymmärrät elämän inhimillisenkin puolen.

Käyttäjän lisäys viestiin 10.6.2012 klo 17:00:57 Siis toi Jarin viesti ehdottomuudessaan alkoi vähän sapettamaan.

LIIMATAINEN HANNU 10.06.2012 17:01

Kiitos Martti, heti helpotti! :-)

NIEMI SEPPO 10.06.2012 17:32

Tässä on asiaa: "Nyt lomaillessa olin yötä kolmella caravan alueella ja kaksi tippui heti pois minun listalta koirien räksytyksen takia, niihin paikkoihin en enää mene."

Voi kait sinne uudelleen mennä. Seuraavalla kerralla ne räkyttävät koirat on muualla ja rauha vallitsee siltä osin.

Minun oma koira on rotumääritelmän mukaan haukkuherkkä. Karavaanarimielessä se haukkuu aluelle tultaessa autossa, kun itse olen respassa. Sama juttu lähteissä.Innostuu, kun on kivaa tiedossa. Samoin, kun joku kopauttaa auton oveen: "Miesten saunavuoro", niin silloin antaa ääntä 5-10 sek. ja lopettaa kun kiellän. Kyllä se haukkuminen vähän minuakin häiritsee ja se, kun omistaja kieltää sitä koiraa haukkumasta julmalla äänellä.:)

SILMUNEN HANNU 10.06.2012 18:00

Apua, tota haukkumista en olekaan tullut ajatelleeksi yhtään miettiessäni leirintäalueita, meitä ja koiraa!

Ei aavistustakaan miten se siellä innostuu mistäkin, pentu kun on. Se kotona voi istua vartin tuojoittamassa kun orava hyppelee puussa sen lähellä, mutta kun orava lähtee pois eikä leikiään Hillan kanssa, se saattaa pettyneenä vähän haukkua. Ja kun se huomaa pellon toisella puolen koiran, tai tontin laitaa kulkee ihminen, jonka kanssa me emme ole jutelleet se haukkuu hiukan.

Lintulammikolla se vain tuojottaa pää kallellaan sataa sorsaa mutta lammaslauman nähtyään paimenkoiran vietti heräsi, ja haukku tuli, mutta loppui kyllä pian kun hyssyttelimme.

Mitenkä te jotka olette saaneet koiranne olemaan haukkumatta sen olette tehneet?

Suomenlapinkoiraa sanotaan herkkähaukkuiseksi, mutta Hilla on kyllä äärettömän hiljainen. Mutta kyllähän koira kai aina hiukan haukkuu...?!

t.Kaarina

LIIMATAINEN HANNU 10.06.2012 18:40

No hittolainen, se haukku on koiran jutustelua, ilmaisua että tässä minäkin olen! Sen täydellinen kieltäminen on kuin ihmistä kiellettäisiin sanomasta sanaakaan, vaikka monet sitä haluaisivatkin, siis kieltää.

Ei hitossa nyt pieni haukku voi ketään niin paljon häiritä tai ärsyttää että siitä hermojaan kiristelisi. Tuntikausien jyskytys on eri asia, sellaistakin olen kuunnellut, jopa yökaudet naapurin karjalankarhukoiran ikävissään äännellessä.

Mieluummin itse kuuntelisin koiron pient haukut kuin umpikännisten mölinää, sitäkin kun kuulee usein alueilla.

Koira oppii helposti sen haukun jos sitä kehutaan siitä, mutta voi sen opettaa siitä poiskin,,kehuu ja palkitsee kun hiljenee. Meillä esim. tytön tylleröt opettivat pienen yorkin haukkumaan kun ovikello soi. Kehuivat ja ylistivät Picoa kun 'osasi' hyvin haukkua, kele. Enkä saanut sitä oppia pois enää.

MYNTTINEN ARI 10.06.2012 19:18

Minähaluaisin tuoda sellaisen asian näkösälle jotta siitä vaunun ja auton välistä ei tarvitsisi juoksennella meidän sussari ainakin puolustaa reviiriään.Meillä on koira aina kiinni ja naru antaa koiralle pari metriä tilaa liikkua.Tälläisen asian voisi teroittaa niille teidän lapsille ja vähän vanhemmille .Me emme sijoita koiraa niin että se pääsisi siitä paikalta yleisille reiteille .Älkää siis oikoko vaunun vierestä missä on koira.Kiitos

VALTONEN MARTTI 10.06.2012 19:42

Edelläolevaan lisäisin että vaikkei olisi koiriakaan niin jonkinlaista 'reviirin' kunnioitusta ettei jonkun vaunun / auton vierestä yleistä kulkureittiä tehtäisi vaikka se ehkä oikaisisikin pari metriä yleisille tiloille.

OUTINEN JUHA 10.06.2012 21:16

Antti kerro toki missä moinen paikka mahtaa olla, niin tietää pysyä poissa.

LAURONEN TAPANI 11.06.2012 07:42

Joo, minäkin haluaisin tietää tämän paikan, etten vain sinne eksy, toisaalta on ehkä parempi kun pysyy kokonaan pois caracan alueilta, mukavampi yöpyä kansallispuistoissa, levähdyspaikoilla, metsäautoteiden varsilla, murtomaahiihtokeskusten parkkipaikoilla, siellä voi samalla tehdä lenkit hyvissä maastoissa.

KUJANPÄÄ MARKKU 11.06.2012 18:51

No just joo, että se haukkuminen on koiron jutustelua. Tolla asenteella kaikista tulee räkyttävien rakkien ystäviä.

LIIMATAINEN HANNU 11.06.2012 19:19

No justiisa Kujis! Kyllähän monta kertaa on miellyttävämpää kuunnella hetki koiron haukkua kuin kännisen jankutusta. Eikä räkyttäviä rakkeja ole olemassakaan,vain pöljien mielikuvituksissa! HAU!

HIETAVUORI JUHA 11.06.2012 19:34

Hannulle.

"Hetki " Kuinka pitkä se koirolaisen hetki mahtaa olla ? Kyllä se yön yli luskuttava piski joutaisi mielestäni hanska tarpeiksi .Ei sen puoleen tunnen kyllä ihan mukaviakin koirulaisia .

LIIMATAINEN HANNU 11.06.2012 20:18

No Juha, se hetki on vain pieni, kuten laulussakin sanotaan! "Hetken pienen, hetken pienen elämässä ..."!

Eli eihän kukaan jaksa/viitsi kovin pitkää koiron haukkua kuunnella, kohtuus siinäkin. Eikä tervepäinen, syötetty ja juotettu sekä lenkitetty koirulainen edes kauaa 'jutustelekaan', ehkä muutaman virkkeen vain.

KUJANPÄÄ MARKKU 11.06.2012 21:02

Sivistyneitä koiroja on toki, mutta niitä on tosi vähän. Sanonpa vaan, ettei savuja ilman tulia. Miksi suurin osa ihmisistä ei tykkää koirista, tai siitä kuinka omistajiltaan esiintyvät. Koirojen pitäjät ovat aika itsekkäitä, etten tässä rumemmin sano.

VUORI ALPO 17.06.2012 17:44

että viitsitte räksyttää toisillenne karkas taas mopo kä...

RAEKALLIO VIRVE 21.06.2012 21:53

Jokainen lemmikinomistaja haluaa pitää hyvää huolta lemmikistään, mekin kahdesta kissapojastamme. Vaikka alueelta on valittu rauhallinen paikka, josta lähteä ulkoiluttamaan kavereita lyhyissä valjaissa, on toinen joutunut pakokauhun valtaan irtokoiran lähestyessä. Siispä kunnioitetaan tasa-arvoisesti kaikkien kanssaleiriytyjien oikeuksia ja pidetään lemmikit kiinni.

SANTALAHTI HANNU 22.06.2012 15:52

Isken lusikkani tähän soppaan,mielestäni koirat EI sovi alueille ! Mikään ei ole vittumaisempaan kuunnella kuin räksyttävä koira. Joka kerta kun ohi menee alkaa se haukku, ja itsekkäät omistajat hyssytelee, että hys hys. Saatana,sylettää ajatus kun joku älypää sanoi et koirat juttelee se mitään juttelua ole kun omistajan saamattomuutta saada koiransa kuriin. Mulla on itellä ollut kaksi koiraa, v. 84-93 ja 99- 2011 eka oli tipsu toinen estrelanvuoristokoira kumpikaan Ei haukkunut ei ihmisiä eikä koiria eivät hirveesti edes välittänyt toisista koirista. Ja asia on opetuksesta kiinni. Koirani elivät silti täydelliset elämät loppuun asti. Toinen on kännipäät,ne saa hiljaseksi perinteisillä keinoilla mutta teeppä sama jonkun koiralle kun omistaja ei ite tajua. Peesaan Jaria lääkkeet löytyy eläinlääkäriltä jos ei itse keksi mitään ajatelkaa kanssa kulkijoita myös kaikella tavalla ! Kaikesta huolimatta Hyvää Juhannusta !

Hanski

NIEMI SEPPO 23.06.2012 11:49

Totta maar, sanoi kippari, kun kysyttiin,pääseekö koiran kanssa juhannusristeilylle Elias Lönnrotilla Keurus selälle. Mukava kahden tunnin laivamatka kelpo säässä ja hyvässä seurassa.

MÄKELÄ MIKA 24.06.2012 10:19

Suppea ja itsekäs ihminen tulee paikkaan johon tulee takuuvarmasti muitakin ja sitten kun hän tulee sinne niin kaikkien muiden pitäisi olla hiljaa...? olisivat muita suvaitsemattomat ahdasmieliset kotonaan, ei heille sovi tällainen sosiaalisten ihmisten harrastus.

KUJANPÄÄ MARKKU 24.06.2012 10:48

Just noin suvaitsematon ja ahdasmielinen olin kun vietin juhannusta kotiterassilla sensijaan, että olisin mennyt kuuntelemaan sosiaalista örvellystä ja rakkien räksytystä.

RIIHELÄ ESA 24.06.2012 13:22

Suppea ja itsekäs ihminen tulee paikkaan johon tulee takuuvarmasti muitakin ja sitten kun hän tulee sinne niin kaikkien muiden pitäisi sietää hänen touhujaan...? olisivat muista välittämättömät ahdasmieliset kotonaan, ei heille sovi tällainen sosiaalisten ihmisten harrastus.

Käyttäjän lisäys viestiin 24.6.2012 klo 13:29:38 Ylläoleva siis on kopio eräästä aikaisemmasta kommentista, vain pari sanaa on muutettu toiseksi. Asioilla on aina kaksi puolta ja molemmat ovat sinänsä perusteltuja ja oikeita. Suvaitsevaisuuskin toimii molempiin suuntiin.

TOIVO MIKA 24.06.2012 14:03

oiskos tässä tälläsen luokittelun paikka,alueet jaetaan lemmikkiystävällisiksi ja toiset alueet rääkyvien kakaroiden alueiksi,ja kolmas olis sit se alue johon vois mennä ne joka viikonlopun perskännit vetävät karavaanarit.meitä kun on moneen junaan.ja tota luokittelua saa jatkaa jokanen oman maun mukaan,me ollaan oltu jokasessa noissa=))

LUOTO KARI 24.06.2012 14:31

Kannatan ihmisystävällisiä alueita.

KONOLA KYÖSTI 27.06.2012 12:38

Minulla on vain kaksi vaihtoehtoa 1.lopetan kulkemisen kokonaan ja rupean juopottelemaan tai 2.Otan Riitun aina mukaan joka paikkaan, vaikka saisinkin julmia katseita ja halveksuntaa.Onneksi olemme koirani kanssa löytäneet toistaiseksi sellaisia alueita joissa kaverini on ollut onnellinen ja silloin myös minäkin viihdyn erinomaisesti.Kiitoksia jälleen Mellajärvelle juhannus oli jälleen hieno kokemus ja Riitu on virkistynyt ja rakastettava, Kiitos t; Köpi ja Riitu

KUJANPÄÄ MARKKU 27.06.2012 12:46

Onhan se hyvä, että inehmoilla on vaihtoehtoja, mitä enemmän, sen parempi. Joskus toki 'juntunen' on tienhaarassa, jolloin on valittava kahdesta huonosta se vähemmän huono.

RIIHELÄ ESA 27.06.2012 14:03

Ei saa olla liian mustavalkoinen noiden vaihtoehtojen kanssa. Sopiva kompromissi tuossa olisi liikkua ilman koiraa ja tissutella vain kohtuullisesti.

HAAPANEN TIMO 27.06.2012 17:05

Sellainenhan se ihminen on. Mitä kullakin ja minkä asian kanssa alkaa elämään. Koiraihminen pitää parhaana kulkea koiran kanssa, vaikkei koirassa ole yhtään ainoaa asiaa mikä helpottaisi matkan tekoa, no jonkinlainen vahti kaupan pihalla sentään.

Toisilla on lapset, ei muuta kuin haittaa koko ajan, näistä ei ole edes vahdiksi.

Lomakohteetkin valitaan koirien tai lasten mukaan ja itse sitten ollaan siinä siivellä mukamas tyytyväisiä:))

@timppa

PULKKI MARTTI 27.06.2012 17:28

On se hyvä et meillä non noinkin täydellisiä lemmikin omistajia(nooh,edesmenneiden lemmikkien) kuin tuo Santalahden Hannu. Olet varmasti paras koirankouluttaja ikinä.

SIMULA TEEMU 14.08.2012 20:54

Nimet muistiin.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.