Kauko Meriläinen Vuoden karavaanari ja SF-Caravan Valkeakosken seutu Vuoden yhdistys 2022

Kauko Meriläinen Vuoden karavaanari ja SF-Caravan Valkeakosken seutu Vuoden yhdistys 2022

22.5.2023

Raahelainen Kauko Meriläinen on nimetty Vuoden karavaanariksi ja Hakalanrannan leirintäaluetta ylläpitävä SF-Caravan Valkeakosken seutu Vuoden yhdistykseksi vuosimallia 2022. Valinnat julkistettiin viikonloppuna Lahdessa pidetyssä SF-Caravan ry:n liittokokouksessa.

Kauko Meriläinen, 70, on aktiivinen yhdistystoimija niin kotipaikkakunnallaan Raahessa kuin valtakunnallisen liiton SF-Caravan ry:n tehtävissä. Kuusi vuotta SF-Caravan Raahentienoo ry:n ja kuusi vuotta SF-Caravan Lohenpyrstö ry:n puheenjohtajana toiminut Meriläinen on vaikuttanut liittohallituksessa vuosina 2014-2016 ja toimii liiton asiantuntijatehtävissä edelleen.

Vankan sähköalan asiantuntemuksen omaava Meriläinen on palvellut SF-Caravan ry:n jäsenyhdistyksiä ja yhdistysten jäseniä, karavaanareita, leirintä- ja sähköturvallisuuden asiantuntijana vuodesta 2018 alkaen. Meriläinen on ollut osaltaan luomassa leirintämatkailun turvallisuusohjeita ja osallistunut sähkö- ja kaasulaitteiden turvallisuuden parantamiseen tähtäävään pitkäaikaiseen työhön.

Meriläinen on kiertänyt lukuisia suomalaisia leirintäalueita Vankkurihymiö-laatusertifikaatin auditoijana, vieden turvallisuustietoutta alueille ja ohjaten alueita ylläpitäviä yhdistyksiä laadukkaampiin ja turvallisempiin ratkaisuihin leirintäaluetoiminnassa. Eteenpäin katsovana karavaanarina ja asiantuntijana Meriläinen on tuonut uusia ajatuksia leirintäalueille mm. energiaratkaisuissa. Meriläisen antamien käytännön vinkkien myötä useampi SF-Caravan-yhdistys on ottanut käyttöönsä aurinkoenergiaratkaisuja, ja oman yhdistyksensä ylläpitämässä SF-Caravan Lohenpyrstössä alueen kaikki rakennukset lämpiävät maalämmöllä. Raahen pohjoispuolelle, Pattijoelle vuonna 2009 rakennettu ympäristöystävällinen Lohenpyrstön alue onkin oiva esimerkki Meriläisen yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta ja yhteistyöstä Raahen kaupungin päättäjien suuntaan.

Vuoden karavaanarin nimenneen SF-Caravan ry:n liittohallituksen mielestä Kauko Meriläinen on esimerkki luottamustehtäväänsä sitoutuneesta henkilöstä, joka haluaa antaa vapaa-aikansa ja osaamisensa karavaanimatkailun ja SF-Caravanin yhdistystoiminnan hyväksi. Kauko Meriläisen pitkäaikainen tuloksellinen työ karavaanareiden hyväksi ansaitsee tulla palkituksi ”Vuoden karavaanari”-tittelillä.

Kauko Meriläinen sai vuodeksi haltuunsa Unto Vuolan lahjoittaman kiertopalkinnon.


Kuvassa Vuoden yhdistykseksi valitun SF-Caravan Valkeakosken seudun puheenjohtaja Mika Pitkänen ja Vuoden karavaanari 2022 Kauko Meriläinen. Kuvaaja: Pauli Salokangas, Caravan-lehti

SF-Caravan Valkeakosken seudun yhdistykselle kiitosta varsinkin nuorten karavaanareiden huomioinnista

SF-Caravan Valkeakosken seutu ry:n perustava kokous pidettiin Ravintola Viidennumerossa 14.11.1979. Historialtaan neljänneksi hämäläiseksi karavaanariyhdistykseksi perustetun Valkeakosken seudun jäsenmäärä on 367 (31.12.2022). Yhdistyksen toimialueena on Valkeakoski ympäristöineen. Yhteensä SF-Caravan ry:ssä on 80 jäsenyhdistystä, joiden yhteenlaskettu henkilöjäsenmäärä on 65 817.

SF-Caravan Valkeakosken seutu ry ylläpitää Vanajaveden rannalla, Valkeakosken Sääksmäellä sijaitsevaa laadukasta Hakalanrannan leirintäaluetta. Alueen sijainti Vanajaveden upean, matalan hiekkarannan äärellä, hyvän palvelutarjonnan kera soutuveneineen ja SUP-lautoineen houkuttaa alueelle runsaasti lapsiperheitä ja nuoria karavaanareita. 

SF-Caravan Hakalanranta on mainio osoitus Valkeakosken seudun yhdistyksen pitkäjänteisestä kehittämistyöstä. Yhdistys toimii aktiivisesti yhteistyössä Valkeakosken kaupungin, Ritvalan kyläyhdistyksen, paikallisten toimijoiden, yhteistoiminta-alue Hämyjen yhdistysten sekä SF-Caravan ry:n kanssa. Yhdistyksen aktiivinen toiminta, tiedotus ja varsinkin nuorten karavaanareiden huomiointi on pistetty SF-Caravan ry:n liittohallituksessa merkille. Yhdistyksen informatiivisilta internetsivuilta on löydettävissä kaikki tarvittava tieto ja yhdistys on kunnostautunut myös sosiaalisessa mediassa tulevista tempauksista ja tapahtumista tiedottaessaan.

SF-Caravan ry:n liittohallitus arvostaa jäsenmäärältään pienen yhdistyksen uutteruutta leirintäalueen ylläpitämisessä sekä yhdistyksen tuloksellista yhteistyö- ja talkoohenkeä. Erityisen kiitoksen Valkeakosken seudun yhdistykselle SF-Caravan antaa vireydestä nuorten karavaanareiden huomioinnissa sekä toimivasta tiedotuksesta.  

Yhdistyksen puheenjohtajana toimii kangasalalainen Mika Pitkänen.

Lisätietoja:
Vuoden karavaanari Kauko Meriläinen, puh. 040 5011 936
Vuoden yhdistys, SF-Caravan Valkeakosken seutu ry:n puheenjohtaja Mika Pitkänen, puh. 040 752 6816
SF-Caravan ry:n puheenjohtaja Olli Rusi, puh. 0400 522 895