Dometic "slim tower" jääkaapin kaasukäyttö

Mika Mäkelä 06.05.2021 21:27

Hankala saada päälle ja sammuilee paikallaan ollessa. 2014 mallin vaunussa. Energiavalintakytkin ja sytytin vaihdettu, kaasua tulee ja puhdas on. Mikähän siinä? Sähköllä toiminut hyvin 4 kesää (2017-2020) mutta kaasulla ei juuri ollenkaan.

Edellisessä oli sama kaappi (2012-2017) joka kesä kaasukäytöllä ilman ongelmia. Lisäksi kun tämä nykyinen on ollut kaasulla päällä niin mittarista ei juuri nähnyt päälläoloa, se piti kuulostella ulkoritilästä että humiseeko. Kolmantena aamuna oli sammunut, kaasua oli. Edellisessä mittari oli aina puolivälissä jo säätimen ollessa puolivälissä asteikkoaan, tuossa se mittari on puolivälissä ainoastaan täysillä.

Hannu Sankala 06.05.2021 23:12

Jep, samanlainen oli toiminta meidän 2015 Hobbyn slim towerissa. Tosin se kyllä pysyi päällä, kunhan sai syttymään. Puolisoni toimi liekkimittarina paremmin kuin oma kertaalleen takuuseen korjuutettu liekinvartija, vaikka hänellä on menieren vuoksi toinen korva kuurona ja kova kohina korvissa koko ajan. Käytin useasti suojaritilää pois paikoiltaan sytyttäessäni. Vasta kun polttimen runko kuumeni tiesi liekin toimivan. Nyt on Dethleffsin toisen merkkinen jääkaappi, litroiltaan sama, mutta ei siihen mitään mahdu, kun kaikki mitoituksen on kuin eri maailmasta, ei maitopurkkiakaan oveen.

Mika Joona 07.05.2021 16:55

Hei
Meillä oli samanlaista oireilua jääkaapin kanssa, välillä toimi kaasukäytöllä ja sitten ei toiminut lopulta ollenkaan.
Käytin huoltoliikkeessä tarkastuksella, jossa todettiin, että johdinliitokset olivat kunnossa, samoin sytytys eikä poltinosakaan ollut likainen.
Kun sähköllä toimii normaalisti niin vika ei ollut termostaatissa eikä AES-kytkimessä.
Uusin ohjainyksikön ja vika poistui.
Ohjainyksikkö huolehtii sytytyskipinästä, liekin palamisen valvonnasta ja kaasunvirtaus venttiilin toiminnasta.
Jos liekinvalvonta ei toimi niin ohjainyksikkö katkaisee kaasunvirtauksen.
Ohjainyksikkö löytyy ulkoritilän takaa samasta paikkaa missä on poltin ja kaasunvirtausventtiili.
Tyyppinumeron perusteella googlettamalla tilasin osan ja vaihdatin sen.

Mika

Mika Joona 07.05.2021 17:01

Vielä sellainen, että jääkaappi-pakastimen tyyppi mikä meillä on autossa, on RM7855.
Liitteenä kuva ko.kaapin osista.

Mika

Liitetiedostot

rm7855_gaszone.pdf
Kai Simonen 25.05.2021 19:13

Myös meillä edellisessä Hobby vaunussa (2018 malli) Slim tower jääkaappi rupesi sammuilemaan välillä itsestään vain kaasukäytöllä. Syttyi kyllä hyvin. Vaunuliikkeessä kertoivat vihjeen, että valintakytkin (Kaasu/sähkö/akku) voi temppuilla. Auttaa, kun kytkintä kääntelee muutaman kerran edestakaisin. Lieneekö siis kontaktivikaa.

Mika Mäkelä 08.08.2021 16:34

Ai niin kaappi toimii nyt. Palopää oli muurautunut umpeen ja jos kaapin joskus sai päälle se oli palotilan ulkopuolinen palo. Eka omistaja tuskin käyttänyt kertaakaan kaasulla 2014-17 ja mulla siis ei ole toiminut ollenkaan luotettavasti. Ilmeisesti muurautuminen alkanut roskasta. Harmi vain että kolmelle selitin asiaa samanlailla ja silti lopettivat siihen kun aloittaessaan saivat tuurilla päälle. Vasta tämä edellinen korjaaja tutki tarpeeksi vaikka muutkin väittivät tehneensä jonkin perustsekkauksen. Toiseksi viimeinen korjaaja halusi vaihtaa sen energiavalintakytkimen johon meni rahaakin hukkaan, muut eivät ottaneet kuin kymppejä tutkimisesta. Mutta nyt oli peräkkäisinä viikonloppuina reissut ja toimii taas oikein. Syttyy helposti ja mittari nousee heti ja nopsaan vihreälle eikä ole sammunut. Samassa säätimen asennossa paljon kylmempi kun sähköllä. Hyvä näin.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.