Kuvakulma, kotimaa

Heikki Ikonen 29.01.2022 17:27

Puska parkissa iloisessa itä Suomessa. Lähin kämppri joka on mahdollisesti auki liki 80 km päässä, niin luulen.
Lasinen grilli tupa, molokki, iso aurattu P alue kalaisan järven rannassa. Hieno paikka, mutta päivä puolessa ja matka jatkui...
Tästä "puusta ei lehti varise - myrskylläkään" tähän alle yöx.
Kyllä talvellakin voi reissata, ei haittaa -20C, 70cm lunta, ens yöks lumi myrskyäkin lupailee, nam. H

Heikki Ikonen 29.01.2022 17:30

Grilli tupa kuva. H

Riitta Tiihonen 03.02.2022 20:44

Tänään Alvar Aallon syntymäpäivänä vietetään arkkitehtuurin päivää. Yksi ehkä vähän tuntemattomampi Aalto-kohde on vanha kaivoskylä Mätäsvaara Itä-Suomessa. Mukava pieni pistäytymiskohde Lieksan ja Nurmeksen puolivälissä, jos aihe kiinnostaa.

Ari Kuusisto 03.02.2022 21:10

Tuossa parin kilometrin päässä ,en osaa sanoa kuinka tunnettua Aaltoa, mutta koko iän itelle tuttua näkymää.
Nimi silloin kun vielä sai sanoa Neekerikylä , nykyään Aaltopuisto.
Kivitaloissa asui Strömberg herrat ja puutaloissa työläiset.
https://fi.wikipedia.org/wiki/Aaltopuisto
https://www.google.com/search?q=aaltopuisto+vaasa&tbm=isch&source=iu&ictx=1&vet=1&sa=X&ved=2ahUKEwja4NfzmeT1AhXS-yoKHdOnDFUQuqIBegQIIxAD&biw=1920&bih=912&dpr=1#imgrc=YW4l4rDkDRb4fM

Timo Haapanen 07.02.2022 12:32

Tämä ei niin matkailua ole mutta kotimaata vahvasti. Muutaman talvena olen ruokkinut kauriita kotipihalle.

Tuossa tontin laidalla on taimitarhan pitkäksi päässyt taimikko jossa kasvaa 5-6 metrisiä entisiä taimia nätissä rivistössä. Tämän talven siinä on asustellut viisi kaurista joista kaksi aivan koko ajan. Nimet Nuppu ja Nuppi pari on multa saanut. Nupilla on vasen sarven alku pidempi kuin toinen ja vasemman etujalan kohdalla vaalea laikku, Nupun tunnistaa siitä että se seuraa Nuppia koko ajan.

Ruokinta on mun takapihalla grillin vieressä 7-8 metriä olohuoneen ikkunoista. Joka päivä vien ämpärillisen poronrehua kolmeen kasaan. Nuppi ei anna Nupun syödä samasta kun se itse syö mutta metrin päästä toisesta kyllä. Kolmas kasa on vieraille. Nyt laitoin vitamiineilla jalostetun nuolukiven sinne kun sarvien kasvatukseen menee voimia.

Takapiha on melkoinen sotkettu tantere.

@timppa

Toivo Koistinen 07.02.2022 14:05

Minä rakentelin heinärehulle katetun häkin rantalenkin varteen, mistä ne ja jussikansa käy pistelemäsä poskeensa.
Noille nappularehuille tehin kaukalon, ja sille katoksen ettei nin lumetu, eikä haaskaannu. perunan lohkoja, kuoria, niihin pistän sen rehun kanssa.
Tp

Tapani Pokkinen 07.02.2022 15:43

Toivo hyvä,
Älä heitä perunan parasta osaa, kuorta haaskuuseen. Perunan kuoressa ja heti sen alla on perunan vitamiinisin ja kivennäisin osa. Loppu on enimmäkseen puhdasta vettä ja tärkkelystä. Joka sekin on energiapitoista, mutta kun sitä energiaa tuppaa meille nykyihmisille kertymään muutenkin liikaa.
Tietty kuorineen syödessä pitää peruna pestä huolellisesti ja onhan se paljon helpompi, nopeampi kuoria keitettynä ja syödä vain pelkkää tärkkelystä.
Sitten on vielä sekin, jos tottuu syömään perunan kuorineen niin sen jälkeen ei kuorittu peruna maistu enää oikein miltään.
Pottuvoihin minäkin kuorin perunan, mutta muusia syödään melko harvoin, on jotenkin vähän juhlavampaa.

Riitta Tiihonen 12.02.2022 20:47

Kun tuo saamelaisuus on ollut puheenaiheena viime aikoina, niin laitan muutamia kuvia viime vuoden retkiltä tuonne Saamenmaalle. Mukana keväinen hiihtoretki Termisjärvelle, kesäinen näkymä Saanalta, hieno ruskaretken puskaparkki Sevettijärventien varrelta ym.

Kari Rautiainen 13.02.2022 09:11

Jep. Sevetin tien varressa on hienoja puskapaikkoja. Ja kalaakin saa jos osaa ottaa.

Tapani Pokkinen 13.02.2022 09:25
Riitta Tiihonen

Kun tuo saamelaisuus on ollut puheenaiheena viime aikoina, niin laitan muutamia kuvia viime vuoden retkiltä tuonne Saamenmaalle. Mukana keväinen hiihtoretki Termisjärvelle, kesäinen näkymä Saanalta, hieno ruskaretken puskaparkki Sevettijärventien varrelta ym.

On taasen niin ylen tuttuja maisemia. Tuolla Termisjärvelläkin olen ollut jo 70- luvun alussa Hettalaisten kanssa verkoilla. Silloin sieltä sai Harrien ja Rautujen lisäksi myös taimenia. Se viereinen Ailakkajärvi on myös ollut aina oivakalajärvi, liki sammio Harrin puolesta.
2009 tein erään kalakaverini ja Kotisaran Artun kanssa Ailakkajärveen perustuvan elokuvan Käsivarren Harjuksia Narraamassa, jonka ideoin vastaiskuksi kaikille väliniurheilijoille.
Ideana oli näyttää milloin, miten ja missä kulkevat tavalliset kalamiehet ilman minkäänlaista mainosta ja miten hienoille kalapaikoille on helppo kulkea ja saavuttaa.
Käsivarsi onkin erittäin tuttua seutua, johtuen siitä, että olin tätini lempilapsi ja hän taasen oli emäntänä ensin Kilpiksen hotellilla 60- luvulla, josta siirtyi hotelli Hetan emännäksi.
Niin Nikkilä-Käkkälä- kuin- Pöyrisjoki ovat useampaan kertaan tullut kanootilla kolutuksi.
Mutta hienon tuon alueen joista on ehdottomasti Lätäseno, joka on Porojärveltä alus myös laskettavissa, kumilautoin kanootilla,jopa hyvällä veneellä, paitsi Isokurkkio joka on luokkaa hengenvaarallinen.
Inari ja erityisesti sen pohjoispuoli oli taasen yhden ajan paikka mihin piti keväät kesät päästä käymään.
Mm Nitsijärveltä tahi Partakosta on helppo lähteä Inarin pohjoisosia kiertämään.
Mukavia reissuja kauniissa Isänmaassamme.

Riitta Tiihonen 13.02.2022 13:59

Tuolla Ailakkajärvellä on tullut käytyä monta kertaa, mutta vain hiihtelyretkillä. Ailakkavaaran päältä saa melkoisen reippaat vauhdit, kun laskee kohti Ailakkajärven autiotupaa, yleensä hiihdetty pois Ailakkalahden kautta Ala-Kilpisjärvelle ja sitten jäitä pitkin takaisin retkeilykeskukseen.

Ja kalaakin on saatu ja syöty, tässä kuva viime kesän reissuilta, kala-ateria tunturin rinteellä.

Liitetiedostot

kala-ateria.jpg
Tapani Pokkinen 13.02.2022 15:04
Riitta Tiihonen

Tuolla Ailakkajärvellä on tullut käytyä monta kertaa, mutta vain hiihtelyretkillä. Ailakkavaaran päältä saa melkoisen reippaat vauhdit, kun laskee kohti Ailakkajärven autiotupaa, yleensä hiihdetty pois Ailakkalahden kautta Ala-Kilpisjärvelle ja sitten jäitä pitkin takaisin retkeilykeskukseen.

Ja kalaakin on saatu ja syöty, tässä kuva viime kesän reissuilta, kala-ateria tunturin rinteellä.

Se Ailakan nykyinen kämppä on ihan mainio, jos vertaa siihen vanhaan TVH- lasikuitukoppiin joka oli siinä vähän ylempänä.
Ailakka- ja Kolkkovaaran välinen sola on erittäin hyvä reitti tunturiin, paitsi silloin kun purot alkavat keväällä tulvimaan.
Ja Riitta,
Lainaa vaikka kirjastosta tuo tekemämme filmi, siinä on riittävästi kuvia, kun niin huonosti kuvia tänne nykyjään laitan.
Ja jos kalastuksesta keväällä tykkää, voi Kilpiksen käyntiin yhdistää hyvin käynnin Skibotnissa. Vaikka vappuna kun Kilpiksellä on metri lunta on merenrannassa lumeton kevät.
Ajattelin siitä Skibotnista oik, Oddenin niemeen, noin 20km, jonka edesta Oderdalenin ja Lyngsaidetin lautta ajaa.
Siinä kärjessä on hyvä parkki ja kallion päältä putoaa meri heti noin 60-80m.
Sinne vain heittää uistimen vajoamaan ja usein Martin Felmannin näköinen Puna-ahven sähköttää olostaan jo vajuutuksen aikana. Matkalla tuonne on useita levikekalapaikkoja, sekä meressä ruokakalan kalastus on kaikille ilmaista.
Tiukkoja siimoja

Martti Valtonen 15.02.2022 10:38

Muistoja pakkashangilta...ihan Lahden liepeiltä 11.2.2022 kuvattuna.

Martti Valtonen 15.02.2022 10:42

Muistoja pakkashangilta 11.2.2022 kuvattuna ihan kotikulmilla.

Heikki Mäntylä 16.02.2022 13:36

Aivan uskomattoman hieno kuva tämä ”Nakkalantie”! Jokainen joka on ollut Lapissa kylmänä pakkaspäivänä pystyy eläytymään - loskankin keskellä - tuohon henkeäsalpaavan kauniiseen tunnelmaan.

Riitta Tiihonen 16.02.2022 15:32
Heikki Mäntylä

Aivan uskomattoman hieno kuva tämä ”Nakkalantie”! Jokainen joka on ollut Lapissa kylmänä pakkaspäivänä pystyy eläytymään - loskankin keskellä - tuohon henkeäsalpaavan kauniiseen tunnelmaan.

Kiitos, kyllä todellakin oli aivan huikean kaunis pakkaspäivä kun tuolla Näkkälässä kävimme. Hienoja vaaleanpunaisen, sinisen ja lilan sävyjä ja eteläisellä taivaalla vielä nousemattoman auringon säteiden aiheuttamia punaisen ja oranssin sävyisiä helmiäispilviä, ihan mahtavan kaunista.

Tapanille kiitos kalastusvinkeistä, pidetään mielessä jos keväällä mennään Kilpisjärvelle hiihtelyretkelle, voisi huilipäivänä ajella tuolla Norjan puolella.

Martti, olikohan rouvasi kuva pari päivää sitten ylen sääkuvissa, kun oli niin samantyylinen tuon sinun jäähile kuvan kanssa.

Riitta Tiihonen 15.04.2022 15:30

Hyvää pääsiäistä ja terveiset Lapista. Olipa huikean hieno keli aamulla kun Pallaksen maisemissa hiihdeltiin.

Liitetiedostot

20220415_152358.jpg
Riitta Tiihonen 22.04.2022 07:27

No niin, se on sitten telttailukausi avattu.

Liitetiedostot

20220422_072506.jpg
Esa Ojala 22.04.2022 07:38

Upea keli Kilpisjärvellä.

Riitta Tiihonen 06.05.2022 20:54

Muutama kuva meidän kevätreissulta, reissu meni pääosin aurinkoisissa ja lumisissa merkeissä.

Veli-Pekka Merikallio 07.05.2022 13:28

Onpas hieno retkiruokakattaus, eihän meillä ole kotonakaan noin hienoa esillepanoa!

Kari Rautiainen 07.05.2022 19:17

Ja hienoa että hevosenpää puukko on käytössä eikä kuivumassa piloille kirjahyllyssä.

Toivo Koistinen 08.05.2022 15:08

Kävästiin Roiniemelä äitiinpäivä näyttely kahvilla. Tullessa tavan mukaan pysähyttiin muistomerkki levähys alueelle jalottelleen vähä.
Käveleksin ja kahtelin, nin voi herraisä sitä sotkua mikä oli palajastunnu kinosten alta. Ei ollu kameraa, tai olishan se, mutten muistannu, että tässä minun torossahan on semmonen.
Siinä tuumailin katellessa, että millasesahan maalimassa nuoret sukupolvet, ja hejän lapset elää kun ovat aikuisia, ja vanahnemassa.
Tp

Riitta Tiihonen 24.06.2022 19:42

Karavaanareita näyttää olevan liikenteessä aika mukavasti, laittakaahan kuvia tulemaan reissuiltanne.

Ihanaa juhannusta kaikille, kuvassa Saana tänään aamupäivällä.

Liitetiedostot

saana.jpg
Kauko Keränen 26.06.2022 12:00

Harvaluoto parin viikon takaa

Liitetiedostot

sf-c_harvaluoto.jpg
Veli-Pekka Merikallio 26.06.2022 12:10

https://www.google.com/maps/place/Harvaluoto/@60.3666663,22.211659,10z/data=!4m5!3m4!1s0x468c6ff23c248c95:0xf00b5523c1cb200!8m2!3d60.3666667!4d22.4830556

Tämä lienee, kaunista, koskaan käynyt, siksi piti etsiä!

Petri Hannula 27.06.2022 21:38

Muutamia ylä- ja kummakulmista kuvattuja otoksia kesäreissun 2022 varrelta.

Petri Hannula 27.06.2022 21:49

Pahoittelut turhasta viestistä. Tuli ilmoitus liian monesta liitetiedostosta ja sen jälkeen ei tullutkaan yhtään kuvaa viestiin. Kokeillaanpa uusiksi.

Antero Virkkala 28.06.2022 08:58

Petri, Majstång näyttää olevan Iniöstä, mutta panoraamakuvassa ei ole koordinaatteja. Missä tuollainen kartano on? Onko muuten panoraama Mini 2:n tekemä vai tietokoneella koostettu?

Pekka Lindholm 28.06.2022 09:25

Kartano vaikuttaisi Luohisaaren kartanolta,vastasin vaikka en Petri olekkaan.
tuo venelaituri kuva jossa on asuntoautoja,paikka kiinnostaisi?


niin tietysti,Poroholmahan se,liian tutun omainen,liian lähellä. Ei ole tullut viime vuosina käytyä,kun tuo veneily on jäänyt vähemmällä. Kiitos, Haapanen Timo :lle
muokattu: 28.6.2022 10:11
Timo Haapanen 28.06.2022 09:50

Eikös se ole Rauman kämppäriltä.

https://goo.gl/maps/sT1zm1ZVnKDiQCCB9

@timppa

Petri Hannula 28.06.2022 15:15

dji_0155.jpg on tosiaan Iniöstä juuri niin kuin Antero arvelikin. Rauhallinen venesatama, jossa 15€ sujautettiin majoituksesta kirjekuoressa postilaatikkoon. Mutta olipa rauhallinen paikka ja mielettömän hieno tunnelma.
dji_0241.jpg on Pyhäsalmelta. Lapset kajakoivat pitkin järveä ja mikäs siinä meloessa kun sää suosi.
dji_export_1654714429908.jpg kuten Pekka oikein arveli, niin kyseessä on Louhisaaren kartano. Käyntiaikaan oli kovin hiljaista, mutta tämä olikin kesäkuun alussa otettu kuva. Mavic Mini 2:n oma sovellus on tämän kuvan koostanut. Yleensä olen käytänyt. Adobe Photoshopin omaa photo mergeä, mutta joskus on vain kiva tehdä asiat helpoksi.
dji_0114.jpg Timo laittoikin tämän paikan, eli kyseessä Poroholma. Aurinko laskee todella mukavasti tuohon päätyyn.
vid_20220605_200914_00_220_2022-06-05_23-22-35_screenshot.jpg kuvassa taas näkyy taustalla Raippaluodon silta.

Heikki Ikonen 01.07.2022 08:13

Puska parkissa, lohi loukut vieressä. H

Heikki Ikonen 01.07.2022 08:13

Puska parkissa, lohi loukut vieressä. H

Hans Elvström 03.07.2022 23:35

Olen, vaimon kanssa, uusi karavaanari. Viime kesä kävimme Pallastunturilla katsomassa keskiyön aurinko. Se oli myös viimeinen reissu kun nukuimme pakettiautossa. Asuntovaunumetsästys alkoi ja löytyi Elokuussa ja Syyskuun alussa lähdimme Kilpisjärvelle. Saanan huipulla oli hieno mutta seuraavana päivänä Mallaveneellä toiselle puolelle ja kävely takaisin oli ihan mahtava.
Keskiyön aurinko ja kolmen valtakunnan rajapyykki on kaksi noin 40 vuotta vanhaa haaveita mitä minulla on ollut.

Riitta Tiihonen 21.10.2022 12:48

Hei kaikki karavaanarit, laittakaahan vaihteeksi kuvia tulemaan kesän ja syksyn reissuiltanne.

Kuvassa puskaparkissa Peurajärven virkistysalueella Nurmeksessa.

Tapani Pokkinen 26.10.2022 11:47

Kieverrysjärvillä rouva vihertää naavojen kera.
Jonkerin puistoa Lieksan yläpuolella.
Ja järvet jo pitkälti jäässä.

Liitetiedostot

20221026_105342.jpg
Antero Virkkala 26.10.2022 19:20
Antero Virkkala 26.10.2022 19:25

Luostolta 24.9. Käymälässä avoimien ovien päivä.

Antero Virkkala 26.10.2022 20:13

Hiidenportti 28.9.


Yritin lisätä 6 kuvaa. Virhe: tiedostomäärän rajoitus on ylittynyt. Olisihan tuo voinut julkaista ne 5 kuvaa jotka olin jo liittänyt, sen sijaan että julkaisee tekstin kokonaan ilman kuvia.
muokattu: 26.10.2022 20:18
Antero Virkkala 26.10.2022 20:16
Riitta Tiihonen 05.11.2022 17:28

Kirkkojakin tulee aina reissuilla bongailtua, missähän mahtaa sijaita nämä kolme kaunista kirkkoa.

Jarmo Leinonen 05.11.2022 19:00

Keskimmäinen täällä meillä "pienessä, mutta ämpäripäisessä kunnassa".

https://tervola.fi/

"Tervola on välittämisen, optimismin, ennakkoluulottoman ongelmanratkaisun ja silmäkulman pilkkeen eli ämpäripäisyyden koti."

40 vuotta sitten hankkimani Volvo (nykyisin museorekisterissä) myös oheisessa kuvassa

Veli-Pekka Merikallio 05.11.2022 19:14

Saako arvata, kun en ole yhtäkään noista kirkoista itse luonnossa nähnyt?
Ylin Vuolijoen ja alin Iitin kirkko.

Toivo Koistinen 05.11.2022 19:21

Tervolan kirkon minäkin tunnistin porukasta, ja oliko Iitin tai Kajaanin vanha se toinen puukirkko, kun aikanaan muistelen että olemma käynny.
Tuo kivikirkko outo, vaikka kukkuu että olisimako sielläkin, kun niin monessa, että onko se itäisen pohjosen kirkkoja. Monesa on tullu käytyä. Valamon, ja Lintulan luostarikirkot, Kerimäen Suomen suurimman puukirkon mainitakseni. Ninja se pohjosin Utsjoella, tosin ei sisällä
Ne on jotenkin hienoja, ja antavat rauhallisen olon niissä käydessä. Valamo suosiki. olen jopa messussa siellä, ja ne laulut on kauniita. Siellä asuu rauha.
Tp

Riitta Tiihonen 05.11.2022 19:45

Aivan oikein, Vuolijoki, Tervola ja Iitti. Kiitos vastauksista.

Pasi Peippo 16.11.2022 22:15

Kahleista vapautettu koski

Liitetiedostot

dsc_2036.jpg
Pasi Peippo 17.11.2022 16:26

Tässä kuvassa osa "kahleista" näkyvillä

Liitetiedostot

dsc_2037.jpg
Riitta Tiihonen 03.12.2022 18:09

Kävelimme eilen Sallan kansallispuistossa Pahakurun kierroksen n. 18 km. Ympyräreitin varrella oli kaksi uutta, erittäin hienoa ja tyylikästä päivätupaa, Kylmähetteen ja Kaippahanojan tuvat.
Toivottavasti säilyvät mahdollisimman pitkään siisteinä, ennen kuin joku "kirkkovenetaiteilija" käy itseään ilmaisemassa.
Oli kiva retki, kaunis luminen maisema, viisi astetta pakkasta ja tuuletonta. Purkkihernekeitto maistui mainiolle upeassa, valoisassa päivätuvassa.

Toivo Koistinen 04.12.2022 05:57

Alakaa olla sitä sinistä hämärää jo. Kaamoshan alakaa tännään Utsjoella.
Tp

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.