Olemmeko me karavaanarit tällaisia

KETTUNEN JUHA 18.07.2012 16:00

Ensin valitellaan, ettei Saariselän alueella ole karavaanialuetta. Sitten kun joku sellaisen on rakentanut, niin osa meistä katsoo asiakseen majoittua karavaanialuetta vastapäätä olevalle levähdyspaikalle, jotkut jopa päiväkausiksi.

Onko se niin, että kun ajelee kalliilla, pankin omistamalla kotterolla, niin ei ole enää
varaa leirintämaksuihin. Tähän törkeyteen syyllistyvät niin koti- kuin ulkomaalaisetkin karavaanarit.

Paheksun moista käytöstä.

HIETAVUORI JUHA 18.07.2012 16:31

Minkäs niminen alue on ? Jos vielä tänä kesänä sattuisi sinnepäin matka .

JANHONEN MATTI 18.07.2012 16:41

Voipihan sitä paheksua mutta voi se olla niinnii, että se parkkipaikalle autonsa parkkeerannut ei juuri sinä yönä tarvitse mitään niistä palveluista mitä siellä camping-alueella on tarjolla. Ja saattaa se olla niinnii, että siinä "pankin omistamassa kotterossa" on kaikki ne palvelut mitä camping-alueellakin mutta tasokkaampana.

Miksi sen "kotteron" omistajan pitäisi ostaa sellaista mitä hän ei juuri sillä hetkellä tarvitse tai mihin mikään säädös tai laki ei velvoita?

KUJANPÄÄ MARKKU 18.07.2012 17:24

Paskan marjat, emme ole. Kituttaa toi iänikuinen vertaus kaluston kalleuteen ja siitä muka johtuvaan pihtaukseen. Kaluston hankkineet käyttävät fyffee siinä missä muutkin, on omistussuhde mikä vaan. Persaukiset eivät ikinä kykene meidän kalustoihin. Kateellisten jupinaa.

HIETAVUORI JUHA 18.07.2012 17:34

" Morjens sano rikkaat toisilleen ! "

KUJANPÄÄ MARKKU 18.07.2012 18:13

No joo, ehkä sitten rikkailla on muut keinot rahojensa polttamiseen. Mä vaan tyydyttävän varallisuuden omaavana tälläistä karavaanijuttua.

HJELM ARTO-VEIKKO 18.07.2012 18:46

Palvelujen käyttö lähtee tarpeesta,ei siitä että joku on jotain jonnekkin rakentanut. Yrittäjänä olisin kyllä mielissäni laista joka tekisi meidän palveluiden käytön pakollseksi. Lakia odotellessa yritämme olla tarpeellisia asiakkaillemme. Tätä kirjoitan Koivulehdosta,olemme täällä sen takia että automme jääkaappi ei toimi kaasulla.Huomiseksi yritämme saada korjauksen Seinäjoelta jollei parempaa vaihtoehtoa ilmaannu. Tämäkin on hyvä paikka ystävällisellä palvelulla. Tuli vaan mieleen että jos kaikkien pitäisi yöpyä alueilla niin miten ihmeessä me olisimme sopineet sisälle. Autoa ostaessa en tehnyt suunnitelmaa miten jäljelle jääneet rahat ripottelen ympäri Suomea vaan vähän mietin erillaisia paikkoja jossa kuljeksimme.

t Jelmi

VEIJOLA ESA 18.07.2012 19:04

Osuit asian ytimeen. Suomi on karavaanaroinnin kehitysmaa. Ajatusmaailma myös viranomaisen mielessä on, että karavaanarin tulisi aina ajaa kulkuneuvonsa Leirintäaluelle. Puskaparkissa olemista katsotaan karsaasti vaikka se ei useinmiten laitonta olekkaan. Suomessa tällaisia lyhytaikaiseen yöpymiseen tarkoitettuja vapaaparkkeja matkakulkimille on huomattavan harvassa verrattuna keskieuroopan maihin. Näitä tulisi rakentaa meillekkin lisää. Varsinkin sesonkiaikoina voi leirintäalueet olla niin täysiä ettei kalliimmallakaan kulkimella matkailijan ole asiaa sisään. Hyvänä esimerkkinä tästä Kilpisjärvi huhti-toukokuun vaihteessa. Norskit ovat vallanneet leirialueet naulakopeillaan ja tielaitos pitää levähdysalueet auramattomana. Tiestömme hyvä vapaaparkkiverkosto houkuttaisi maahamme enemmän matkailuautoja ja vaunuja, jolloin leirialueillekkin riittäisi enemmän asiakkaita. Pitää sitä välillä vaihtaa vedet ja tyhjentää p- tankit, käydä saunassa jne. Ympäristövaikutuksetkin ovat vähäiset kun roskat viedään mennessä tai heitetään molokin kitaan. Näissä voisi olla Ruotsin malliin vielä vesi-ja jätevesihuoltopiste. muistetaan vielä karavaanroinnin alkuperäistä ideaa, kulkea vapaasti ja majoittua minne haluaa (laillisesti), nautia vapaudesta ympäristöä pilaamatta, jonka nykyaikainen kalusto mahdollistaa. ps. Ketäpä se haitannee jos siinä levikkeellä uskaltaa muutaman yönkin viettää jos värkeissä on varaa eikä ketään häiritse.

KUJANPÄÄ MARKKU 18.07.2012 19:16

Tosta tuli mieleen, että pitäiskö ensin mennä perse edellllä puuhun, eli paskoo kaikki paikat mennen tullen ennen kuin kuntien terävät päät tekee meidän ja kunnan kannalta oikeita päätöksiä. Vertaan joissain risteyksissä/tieosuuksissa sattuneisiin onnettomuuksiin, joissa vasta niiden lukumäärän vuoksi on parannusta tullut.

NYYSSÖNEN KAJ 18.07.2012 21:06

Ihan samanlaisia ovat rekkakuskit, eikä heillä ole edes vessaa vaan tarpeet tehtävä minne kehtaa. Sama koskee pitkänmatkan busseja paitsi että niissä on vessa. Kyllä Suomessa pitää joka leirintäalueella olla asvaltoidut parkkipaikat heidän tarpeeseen, koska Suomi ei ole tehnyt heille muuta sosiaalitilaa kuin puskan.

SUOMINEN TAUNO 20.07.2012 08:34

Mielestäni ketjun aloittaja on tässä Saariselän tapauksessa kyllä aivan oikeassa. Kiilopään risteyksen kohdalla sijaitseva Luxia Caravan on alue, jossa on 24 H päivystys ja hinnan voi sopia tapauskohtaisesti. Nettikeskustelujen perusteella vaikuttaisi olevan hyvin edullinen paikka. Tämän tyyppistä leirintäaluetoimintaa tulisi mielestäni kannustaa.

Karavaanareiden majoituspaikat eivät mielestäni kuulu veronmaksajien kustannettavaksi.

VENTTINEN PERTTI 20.07.2012 09:02

Kylläkai meissä karavaanareissakin löytyy monenlaista kulkijaa, mä olen pohjoislappiin mennessäni käyttänyt ainoastaan sopivia paikkoja joissa ei liiku ketään ja jotka ovat jonkun matkan päässä maantieltä, esim Pudasjärven ja Rovaniemen välillä. Tulen niihin yleensä yömyöhällä ja aamulla aikaisin poistun, siis pelkästään nukkumisen vuoksi poikkean. Mitään jätteitä en jätä käyttämälleni paikalle. Toista tietenkin on, jos niihin alkaisin majoittumaan päiväkausiksi. Karigasniemeen päästyäni majoituin aina Camping Tenorinteeseen. Montakertaa olen ollut levähdyspaikoillakin samasta syystä ja olen kyllä saanut yöllä kuulla ohiajavilta torventöräytyksiä, mikä mielestäni on vain osoitus ko. tyypin tyhmyydestä ja ilkeydestä. Kalastuspaikoilla ei useinkaan ole läheisyydessä leirintäalueita, jolloin olen siellä muutaman päivän kerrallaan sopivassa leppäpuskassa, enkä taatusti häiritse ketään. Suomenmaassa, ainakin pohjoisessa, mielestäni kyllä tilaa riittää, joten turhaa on valitus joka asiasta mikä mieleen tulee.

HYTÖNEN RAIMO 20.07.2012 11:08

Pertti puhuu täyttä asiaa - itsellä suunnilleen samanlainen karavaanarikäyttäytyminen.

Vertailun vuoksi mainittakoon, että jokamiehenoikeuksiin kuuluva telttailu sotkee ja vahingoittaa paljon enemmän paikkoja, kuin WC:t, jätevesisäiliöt ja roskikset sisältävä matkailuajoneuvo.

Toki sotkun syntyminen johtuu lähinnä asianomaisen käyttäytymisestä, mutta mehän olemme tässä suhteessä tietty herrasmiehiä???

KOISTINEN TOIVO 20.07.2012 13:47

Niinpä tässä toissa vuonna ulkolais porukka laski jokea kanooteilla. Tuohon rantapellolle rantautuivat, pyysivät saada yöpyä. Annoin luvan. Aamulla kävelin koiruuden kanssa rannale, oli käytetty vessana rantatietä. Jälki kun vaalimaan rajan lähellä. Pelätty vissiin sääskiä, kun ei oltu edes mettään mennä uskallettu. Lupasin itselle, että se leirialue suljetaan. Kyllä mekin varsinkin pohjosessa syrjässä yövytään, mutta kaikki mitä tuodaan, myös viedään pois. Ei jää kun rattaan jäljet. Niin se täytyy olla. Toivopoika

LAUKKANEN MAURI 20.07.2012 17:35

Kopio Esa V; muistetaan vielä karavaanroinnin alkuperäistä ideaa, kulkea vapaasti ja majoittua minne haluaa (laillisesti), nauttia vapaudesta ympäristöä pilaamatta, jonka nykyaikainen kalusto mahdollistaa

Tuossa se totuus ,kyllä meitä karavaanareita karkeasti jakaen on kahdenlaisia; A;porukka joka menee aina leirintäalueelle B;ne jotka ei käy leirintäalueella kuin pakon edestä,peseytymässä,jne.

Minäkään en mielellään mene sitä elämää leirintäalueille seuraamaan ,mitä siellä on mikä kiinostaisi viettää siellä pitempiä aikoja?.

Mutta jos on oikea ns,puskaparkki korvessa ja saan olla yksin,seurata luontoa ja kalastaa,marjastaan se on minusta oikeaa karavaanari elämää ja siksi minulla on as.auto ei siksi että olisin parkissa yleisissa paikoissa.

HAARAKANGAS ALLAN 20.07.2012 18:55

Kyllä tosi beduiini voi pystyttää telttansa mihin vain ja juoda "minttuteensä" missä vain.....

Allu vaari

KORSIJÄRVI SEIJA 20.07.2012 22:44

Ollaan nyt just kierrelty kolme viikkoa niin Pohjois-Suomessa kuin Pohjois-Norjassakin...Yhden yön muutaman tunnin nukuimme Ylitornion terveyskeskuksen parkkipaikalla ihan perustellusta syystä. Oli muuten matkaajalle todella hyvä palvelu itse terveyskeskuksessa. Suomen puolella tuo puskaparkkeeraus on vielä tosi vähäistä verraten Norjan puoleen - ja yllätys ei ollu sekään että varmasti suurin osa ainakin näitten viikkojen aikana niistä parkkeeraajista oli suomalaisia ...

PARTANEN JARI 21.07.2012 08:23

onneks meil o vapa valit mis pidetä tauko haloo tää o suami ja lippu salkko

VEIJOLA ESA 21.07.2012 11:25

Ajaessamme Moselin laaksossa illan hämärtyessä yöpaikkaa katsellessa havaitsimme, että eräässä kylässä joenrannan rantaparkit oli varattu matkailuautoille yöajaksi. Parkkaaminen oli ilmaista klo 18-08 välisenä aikana. Ilmeisesti kylän ravitsemuspalveluja tarjoavat yritykset ovat hengessä mukana toiveissa saada tällä tavalla asiakkaita. Seuratesamme tilanetta näin tapahtuikin. Varsinkin Saksalaiset porukat painelivat kaupungille saatuaan autonsa parkkiin. Näin parkkipaikat osataan hyödyntää matkailuelinkeinon tarpeisiin.

JANHONEN MATTI 21.07.2012 12:03

Moselilla näitä P-paikkoja on varsin paljon, jotka nimenomaan on P-merkin lisäkilvellä osoitettu matkailuautojen käyttöön. Alueilla on asianmukaiset roska-astiat joiden jokapäiväisestä tyhjennyksestä vastaa kunta
Meillä lisäkilvellä häädetään pois vaikka paikka on yön tyhjä.

Ja mikä parasta P-paikat ei ole missään takahikiällä vaan hyvin lähellä kylien keskustaa, Yksi parhaista P-paikoista on Cocheimin kaupungin keskustassa aivan Moselin rannalla os. Mosepromenade 12. Yöllä paikka on ilmainen ja aamusta 8 jälkeen maksullinen hyvin kohtuullista korvausta vastaa.

HYTÖNEN RAIMO 21.07.2012 14:17

Niinpä. Jossakin osataan ottaa karavaanaritkin maksavina asiakkaina huomioon.

LAURONEN TAPANI 21.07.2012 16:02

Laukkasen Maurin kanssa olen hyvin samoilla linjoilla, mutta mehän ollaankin ilmeisesti melko liikunnallisia ja luonto ihmisiä:)

KARJALAINEN ALPO 22.07.2012 09:14

Meitä "karvaanareita" on moneksi!

http://www.kaleva.fi/lukijalta/kuvat/haku/56616/?text=ev%C3%A4&subject=

VEIJOLA ESA 22.07.2012 09:53

muistaakseni noiden rotelleiden veto linja-autoilla Suomessa kiellettiin tieliikennelain pykäliin vedoten ja hinautettiin kuorma-autoilla maamme rajoille. Taisipa kateudella silloinkin olla sormensa sopassa.Silloin oli westit liikkeellä Nord kapiin. 90-luvulla pesässä seurasi taattojen jalanjälkiä ossit eli ent itä-saksalaiset. He majottuivat jo reteesti Hotelleissa.

KOISTINEN TOIVO 22.07.2012 10:05

Noita reissu hotelleita oli ennen paljo täällä suomessa., saksalaisia. Sitten laki sanoi ettei suomessa saa vetää linja autolla tuommosta kärryä. Jonkin aikaa suomalaiset automiehet siirteli noita kärryjä yöpaikasta toiseen. Minä tiijä ne vissiin osi nukkuu linja auton alakerrassa. No se siittä. Minä kyllä kannatan antaa kaikkien kukkien kasvaa, jos kuka haluaa abc aseman parkissa nukkua, niitähän on, ja lisää tulee. Tahi sitten mettässä, tahi leirialueella, niin siittä vain. Paljon on puhetta sf alueilla olevan talkooporukan vähyydestä, kun perus porukka ukkoontuu, no mitä sille sitten pitäis tehä. Sitten puhuvat leirialueiden sisäpiiri porukoista, onko niitä, en tiijä. Kai se vähän niinki on kun kalliin vehkeen ostaa, varmaan haluaa tehdä sen kanssa oman mielen mukaan. Ollaanhan meistä moni oltu käskyn alla töissä, kai sitten eläkkeellä haluaa olla niin kun itte haluaa, mutta keskustelu asiasta on hyvä, sitähän varten tämä palsta on. Kun ei loukattaisi toisia, jokaisellahan on oikeus omaan mielipiteeseen. Toivopoika

KUJANPÄÄ MARKKU 22.07.2012 10:43

Mistäs sellaisen puskaparkin löytää jossa voi rauhassa kalastella ja marjastella. Epäilemättä niitä on, mutta kuka lähtee kalustollaan tukkiteitä pitkin niitä hakemaan ja mahdollisia lupia kyselemään.

Minulle ainakaan paratiisimainen rauhaisa paikka laineiden liplatusta kuulla ei noin vain ole saavutettavissa, tai jos on, en osaa mennä sinne.

Käyttäjän lisäys viestiin 22.7.2012 klo 18:15:02 Tämä siis Laukkaselle tuonne hänen vähän ylenpänä olevaan toteamukseen.

SUOMINEN TAUNO 22.07.2012 19:15

Metsähallituksen retkikartasta voi tutkia tällaisia kohteita. http://www.retkikartta.fi/retkikartta.php Pohjoisemmassa Suomessa ovat useimmat kohteet, mutta kyllä etelästäkin joitakin löytyy. Alueilla on monesti peruspalvelut (roskikset, wc:t, grillipaikat yms). Retkeilyä voi näillä alueilla vapaasti harrastaa, samoin marjastusta. Kalastukseen varmaan tarvitaan lupia, mutta niistä en mitään tiedä, kun en moista harrasta.

KORSIJÄRVI SEIJA 23.07.2012 22:59

Tää sama karavaani oli Hammerfestissä ainakin 7-8.7.2012 välisen yön :) Menivät illalla aikaisin nukkumaan ja aamulla ennen kuutta oli koko porukka purkamassa/pakkaamassa leirin ja tasan kello 6 lähtivät liikkeelle. Kylmäkonttinen kuorma-auto veti tuota "kanikoppia" ja linja-auto lähti hieman edellä. Juttelin alueen pitäjän, suomalaisen rouvan kanssa, että maksavatko peräti kahden yhdistelmän paikan niin kertoi "maksavat kyllä hyvin" - joten mitäs siitä, ai - Suomeen tulivat...

Käyttäjän lisäys viestiin 23.7.2012 klo 23:01:40 Siis tuo Kalevaan olleessa linkissä kuvattu/kerrottu saksalaisversio karavaanailusta :)

VEIJOLA ESA 24.07.2012 15:07

Ennenkuin tämä ketju hyytyy totaalisesti, lisään vielä mielenkiintoisen linkin matkaparkeista: http://fi.wikipedia.org/wiki/Matkaparkki

JANHONEN MATTI 24.07.2012 15:15

"Tutkimuksen mukaan matkaparkeissa yöpyvät turistit kuluttavat keskimäärin enemmän rahaa alueella kuin leirintäalueilla yöpyvät." Että se siitä myytistä.

SIRKIÄ MATTI 24.07.2012 22:40

Kettusen Juha paheksuu karavaanarien käytöstä ja kysyy "Olemmeko me karavaanarit tällaisia"

Vastaan: Minä ja osa meistä muistakin on, ja vieläpä pystyssä päin.

Tiedän sen P-paikan Kiilopääntien risteyksessä, vastapäätä Hotelli Kakslauttasta. On hyvä suhteellisen tasainen päällystetty pysäköintialue. Itse en siinä ole öitäni viettänyt, kun nelostien liikennemelu kuuluu yöaikaan häiritsevästi herkkä unisen vaimon korviin.

Me olimme vähän aikaisemmin muutaman yön Saariselän keskustassa, lähellä palveluja.

Näkyi matkailuautoilla liikkujia jääneen yöksi Kaunispään huipulle yötöntä yötä ihailemaan.

AIKIONIEMI TUIJA 03.08.2012 07:35

Voi hyvä tavaton tätä karavaanareiden kateutta ja määräilyä. Pahimmat löytyvät vaunulijoista ja kausipaikkalaisista. Olen nainen, ajelen isohkolla autolla, joka on oma, ei pankin. Yövyn mielelläni levähdyspaikoilla, luonnossa, abc-asemilla, huoltoasemilla, toreilla ja jopa taxikopista olen virtaa saanut, sekä marketeista. Luonnossa oma agregaatti jauhaa virtaa. Menen harvoin campingalueille Suomessa, mieluummin vielä yksityisille kuin sf-paikoille.

AIKIONIEMI TUIJA 03.08.2012 08:23

Juuri oikeaa asiaa. Useimmilla on ihan oma auto, ei pankin.Autoissa on suihkut ym härpäkkeet. Ja mikä pakko on mennä leirintäalueelle. Me autolla liikkuvat olemme kait eri syistä tienpäällä kuin vaunun vetäjät.

AIKIONIEMI TUIJA 03.08.2012 11:33

Ei sen ketään haitata pitäisi, mutta kun jotkut laskee, että se on joltakin pois, tai jos ei itse uskalla yöpyä levähdysalueella tai muulla vastaavalla niin siinäkin tulee kateus, kun toinen nukkuu autossaan maksamatta siitä kenellekään. Itse haluan ollla usein kaupungeissa, tutustua paikkaan, käyttää keskustan palveluita, jotka on matkojen päässä leirintäalueista. 'Siis jokainen saa matkata kuten mieli tekee, lain muitteissa, ollaan kiitollisia jokamiehenoikeuksista. Ruotsissa on paremmin huomioitu nämäkin asiat, mutta siellä kulkijoita on enemmän.

KUJANPÄÄ MARKKU 03.08.2012 14:43

Nih, mutta mikä on ongelma. Onko ongelma se, että jos ei satu heti sopivaa ongelmaa kohilleen on sellaisia keksittävä.

Aika ongelmatonta mulla on matkailu ollu, sitä on sentään harrastettu. Ihmisten suhtautuminen on aivan liian pieni pala kakkua isommin haukattavaksi. Ongelmia saattaa tulla aivan muilta tahoilta.

Liimis on palstan armoitettu keittiösykoloki, hän varmaan osaa olla avuksi.

LIIMATAINEN HANNU 03.08.2012 15:13

Kyllähän maailmassa ongelmia piisaa! Oiskohan niitä nykyisin noin 7 miljardia. Sitten vielä oikeat ongelmat lisäksi. Niitäkin kun löytyy. Jossakin on kuivaa, toisessa paikassa liian märkää, on hellettä ja vastaavasti pakkasta. Också vidare.

Ite katsoisin että suurin osa meidän karavaanareiden ongelmista onkin niitä asenne- ja suhtautumisongelmia. Kun varsinaisia ei oikein ole niin kyllähän niitä saadaan kun hetki mietitään, tuokin naapuri tuossa on varmaan ihan paskaäijä! En tunne tapausta mutta kovasti eppäilen miestä. Muijakin on lihava ja räksyttää kaiken aikaa, luulen kuitenkin! Taitaa olla homevaunukin tuollainen romu. Maksaakohan edes sähköstään? Ainakin valuttaa harmaavedet suoraan vaunun alle. Jne jne!

UUTTU JUHA 03.08.2012 15:31

Ompahan keskusteluita ilmassa. Ainakin kolme ketjua samankaltaista asiaa. Itse reissaan minne lystään ja yövyn siinä mitä nyt sattuu olemaan tarjolla. Oli se sitten abc, puska, p-paikka, sfc-alue, tai jokin muu leirintä alue. Eikä kukaan voi velvoittaa menemään yhtään minnekkään kun toimii lain puitteissa ja käyttää maalaisjärkeä.

Vapaus mennä minne lystää on ainakin minulle se tärkein asia matkaillessa. En tiedä mistä johtuu, mutta en ole tavannut ynsseitä kausipaikkalaisia, enkä muitakaan matkailijoita. Tiedä sitten mistä se johtuu kun tuota parjausta tuntuu olevan kovasti ilmassa. Leirintäalueitakin on paremmin ja heikommin varusteltuja, mutta kaikissa olen tullut toimeen hyvillä mielin.

Ei muuta kuin hyviä ja turvallisia kilometrejä itse kullekin. Itse suuntaan keulan viikonlopuksi taas johonkin päin...

HIETAVUORI JUHA 03.08.2012 21:16

Tuijan mielestä olisi varmaan parempi sellainen puskuri tarra " Rämä mutta maksettu ".Sopisi minunkin autooni .............. Eläkeläis yrittäjä kuljetusalallta .

Käyttäjän lisäys viestiin 3.8.2012 klo 21:19:54 Noin 6 _ 7 milj . km .

TIKKA JORMA 03.08.2012 22:09

Olet Juha ihan oikeassa jokainen ajelee semmoisilla vempaimilla kun tuntuu hyvältä ei se ole aina rahasta kiinni , ei siihen tarvitse aina jokaisen puuttua se on kovin lapsellista touhua , sanoo mies joka on myös kiertänyt tätä eurooppaa työkseen varmaankin se samaviidestä seitsemään miljoonaan kilometriä viidenkymmenen vuoden aikana, katsokaas on meitäkin jotka ymmärtää jotain normaalistakin elämästä.

KOISTINEN TOIVO 04.08.2012 07:16

JOOPASEJOO: Toivpoika

STRÖMMER HEIKKI 04.08.2012 11:48

Tuija, mäkin olen huomannut että, te autoilijat olette varmaankin liikkeellä eri syistä, kuin me vaunuilijat. Sitä en kyllä ole keksinyt millä aggrikaatilla voi hieroa ilmaista sähköä. No ehkäpä omani kuluttaa bensaa vain sen takia että se hieroo virtaa vaunuun. Olen reilut 30v. vetänyt rekkaa aina arkipäivisin, niinpä en pidä kovin kummallisena asiana sitä vaunun vetoa lomillakaan. Mielestäni on kätevämpää tutustua kaupunkien keskustoihin henkilö-autolla, kuin suurella, huonosti taipuvalla asuntoautolla. Esim pysäköinti voi kyllä olla aika haastavaa, ei muuten mutta huonosti sopii varmaankin henkilöauton ruutuun.Yritin kyllä tutustua mm. Monacon keskustaan vaunun kera, mutta paikallinen poliisi oli asiasta eri mieltä. Näin yrittäjänä, yritän vaan pärjäillä vaunun kera.

SANTALAHTI BRIITTA 06.08.2012 11:12

" Vapaus mennä minne lystää on ainakin minulle se tärkein asia matkaillessa. En tiedä mistä johtuu, mutta en ole tavannut ynsseitä kausipaikkalaisia, enkä muitakaan matkailijoita." Lainaus Juhalta johon yhdyn täysin. Suhtautuminen on omassa päässä ja se vaikuttaa kaikkeen:).

SUOMINEN TAUNO 06.08.2012 22:05

Yövyimme viikonvaihteessa Sappeen Caravanalueella. Erinomainen alue, hyvät palvelut ja ainakin kesäaikaan edullinen hintataso.

Kiinnitti huomiota tulosuunnassa vastassa ollut iso kyltti, jossa luki: "Karavaanareiden tulee ilmoittautua vastaanotossa. Parkkipaikalla yöpyminen on kielletty".

Ilmeisesti tämä on siellä ollut todellinen ongelma. Ihmetyttää kyllä, että minkälainen karavaaniporukka tällaista harrastaa.

NIEMI SEPPO 07.08.2012 08:46

Minä olen ajatellut, että nämä alueiden parkkipaikalla oleilijat on tulleet vaan moikkaamaan kavereitaan ja joutuneet vieraanvaraisuudesta johtuen ajokelvottomaan kuntoon. ; Minkä siinä sitten tekee. Ei voi lähteä ajelemaan suunnitelman mukaan eteenpäin, eikä edes siirtää sitä kulkinetta alueen aidan sisään.

SUOMI SEPPO 07.08.2012 08:52

Heikki tahtomattaan ilmaisi juuri sen syyn miksi me yritämme etsiä yöpymispaikan mahdollisimman läheltä kaupunkia/kylää. M-autolla on todella hankalaa lähteä "kylille". Jos on tarkoitus viettää useampi päivä samassa paikassa niin silloin taas pois city-alueelta. Harvapa kai parkkipaikalla viettää lomansa ? Meidän lomamme alkaa silloin kun suljemme kotiovemme. Emme aja mahdollisimman nopeasti paikkaan X ja vietä siellä lomaamme. Leirintäalueella lomansa viettäjille ainoa oikea liikkumismalli onkin mielestäni vaunu. Autoilijat usein liikkuvat samoin kun me. Siksi kaipaammekin parkkeja kaupunkien/kylien luona. Ei se aina ole nuukuutta (vaikka onkin kallis vehje) vaan yhden yön yöpymiseen ja kylän katseluun vaan sopii paremmin citypaikat (stellplatsit, parkkipaikat tai varsinaiset leirintäalueet). Itse en ole vielä löytänyt city-SF- aluetta joten harvoin olemmekaan käyttäneet näitä. @seppo PS Edelleenkin haluaisin lisää "Mielenkiintoisia kyliä ja ...". Kiitos niille jotka ovat joitain vinkkejä jo antaneetkin. https://karavaanarit-fi.directo.fi/ajankohtaista/etuteltan-puheet/matkailu-ulkomailla/?x26399=87048403

LILJEROOS JOUKO 08.08.2012 10:38

Seppo tiivisti hyvin ajatuksen. ihmiset ovat erilaisia, erilaisilla päämäärillä.

En ajele kotoa pois, viettääkseni aikaa leirintäalueisiin tutustuakseni. Autossahan on lähes kaikki tarvittavat varusteet.

Pari viikkoa sitten vietin pari vuorokautta Turussa, tutustuen mm. Aurajoen rantaelämään. Auto oli parkissa eräällä keskustan parkkialueella, laillisesti. Vähän meluisa nukkumapaikka kylläkin. Aurajoen rannallakin on tai ainakin on ollut 24h parkkipaikkoja. Ruissalosta olisi ollut hankala päästä keskustaan ja takaisin. Taxi? Syömässä ja juomassa käytiin paikallisissa ravintoloissa. Leirialueella olisi joutunut kokkaamaan itse? Oli mukava illalla istahtaa puutorin vessan terassille, yhdelle oluelle. Ei tarvinnut murehtia kotimatkaa.

Ymmärrän hyvin, että leireilijän ja matkailijan tarpeet ovat erilaiset.

Viime keväisellä Amsterdamin-Barcelonan matkalla käytimme pääosin ASCI-alueita. Lähinnä turvallisuus syistä ja siksi, että ne oli helppo löytää keskitetysti. Barcelonassa olimme alueella jossa palveluina oli paikka nurmikentällä, WC ja suihkut sekä astioiden pesumahdollisuus sekä likavesien tyhjennyspaikka. Hinta oli 45€/5 vrk. Travemunden stellplaz meren rannalla maksoi 12€/yö ja vessa 50c, suihku 1€.

SUOMI SEPPO 08.08.2012 11:25

Joukolle: Mikäli muistat tuon Barcelonan "leiripaikan" sijainnin niin laittaisitko sen ulkomaan osiolle. Käyttämämme lentokentän vieressä oleva leirintäalue autioitui jo muutama vuosi sitten. @seppo

SUOMINEN TAUNO 10.08.2012 07:31

Tämähän sopiikin hyvin tämän otsikon alle.

Eilen joku pyöräilijä, ilmeisesti jossakin Pohjanmaalla, antaa hieman palautetta asuntoautoilijan ajotavasta:

http://www.fillarifoorumi.fi/forum/showthread.php?27530-L%E4helt%E4-piti-tilanne/page9

Tunnistaako joku itsensä? :)

LAUKKANEN MAURI 10.08.2012 09:03

Tavallisia tapauksia ,kyllä siinä pyörän selässä huomaa kuka on herrasmies/nainen liikenteessä.

Ohitukset ovat ongelma kun ajelee kapeampia teitä ja autot ohittelee tankoa hipoen!.

YLINIEMI SEPPO 10.08.2012 10:10

Autoilijat jotka ajaa hyvin läheltä pyöräiliä eivät ole olleet polkupyörällä liikenteessä koskaan. Oiskohan semmoisessa mitään järkeä että, autokouluun kuuluisi vähintään tunti pyöräilyä muun liikenteen seassa.

JORVA OLLI 10.08.2012 10:29

Taitaapa olla niinkin, että nykyinen kiire ja piittaamattomuuskin on syynä. Ei ole mitenkään harvinaista, että traktorin tullessa vastaan, traktorin takaa änkeää joku kolmanneksi siihen. " Kyllä tähän mahtuu" - menttaliteetilla.

Ko. tapa lienee yleisempi Venäjällä.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.