Hävettää..

SEPPÄNEN SINIKKA 17.05.2015 14:46

Ajellaan tässä kohti Kainuuta Suonenjoelta Kuopioon päin. Levikkeellä oli hintava asuntoauto ja arvatkaapa mitä siellä tehtiin? Tyhjennettiin kemsaa tien luiskaan. Arvattavasti vapaaparkkilainen. E riitä ymmärrys tuommoseen hommaan, menee maine muiltakin karavaanareilta tuommosella hommalla. Liikenne on nyt vilkasta, joten näkijöitä riittää.

KRISTO LAURI 17.05.2015 14:56

Otitkos rekkarin ylös?

Lauri. K

KARJALAINEN ALPO 17.05.2015 15:05

Ne on rahat loppuneet ja kus noussut päähän.

Käyttäjän lisäys viestiin 17.5.2015 klo 15:06:12 tarkoitin tietenkin tätä nähtyä tyhjentäjää!

SEPPÄNEN SINIKKA 17.05.2015 15:06

Enpäs ehtinyt, mutta auton merkin kylläkin. Jääköön sanomatta, jospa joku itsensä tunnistaa.

SILMUNEN HANNU 17.05.2015 15:37

En puolustaja vessan tienposkeen tyhjentäjää, mutta juuri tämän välttämiseksi olen jo useita kertoja nostanut esille sen, että miksei meillä Suomessa ole maanteiden varsilla tyhjennyspaikkoja osoittavia liikennemerkkejä, niiin kuin Euroopassa on.

Ja olen myös esittänyt toiveen, että Leirintäalueoppaan karttaan tulisi merkinnät tyhjennyspaikoista, mutta eipä vieläkään ollut.

Aivan varmasti vähenisivät tienposkeen tyhjennykset jos tyhjennyspaikoista olisi tietoa riittävästi ja riittävän selkeästi.

Olen myös tehnyt ehdotuksen, että Ruotsin- ja Saksan laivojen info-tiskeille laitettaisiin jakoon eurooppalaisia karavaanareita varten esitteitä/karttoja, missä olisi kerrottu Suomessa leirintäalueiden ulkopuoliset tyhjennyspaikat.

Vaikka meillä Suomessa on kuulema asukasmäärääm nähden Euroopan suurin asuntoautokanta, on puuhastelumme näiden tyhjennyspalveluiden suhteen aivan lapsenkengissä .

t.Kaarina

VALTONEN MARTTI 17.05.2015 19:23

Olisihan tuo ollut kiva tietää oliko kyseessä karavaanari, siis jäsen. En puolustele kenenkään tekemisiä minäkään mutta jäsenen tekemänä tuo on vain vielä törkeämpää.

Senkin vuoksi pitäisin noiden numeroiden esillä pitämisen tärkeäksi.

Kannatan Kaarinan edellä esittämiä asioita...

POKKINEN TAPANI 17.05.2015 19:37

Varmasti laajentuva tyhjennysverkosto helpottaisi entisestään leirintämatkailua. Mutta kuinka paljon esimerkisi roskikset vähentävät roskaamista. Ei pal mittään näiden törppöjen kanssa. Nykyisin alkaa olemaan tie kuin tie ja tilanne vain pahenee. Kun liikkuu vaikka jalan tuolla pohjoesen turistiteillä niin ei enää tiedä miten suhtautuisi asiaan, en viitsi edes sanoa mitä ajattelen. -tapani-

VEIJOLA ESA 17.05.2015 20:47

Ensimmäiset kivet on siis taas heitetty. Mistä te tiedätte oliko siinä kemsassa sitä itseään vai pelkkää huuhtelu vettä, jonka voi ihan laillisestikin tyhjentää tienposkeen. Kenellä on varaa olla katsomatta peiliin? Ei hurskastelulla ja syyttelyllä paranneta tätä Suomen onnetonta tilannetta tyhjennyspaikkojen suhteen. Tiedän että joku vetää nyt herneen nenään. Kävipä kerran niin , että eräällä sfc alueella yli- innokas kämppäri isäntä esti kemsan ja harmaiden tyhjentämisen , kun en asunut alueella. Rahallakaan homma ei onnistunut. Asia selkis jälkeenpäin soitolla paik. yhdistyksen pj: lle ja tämä tarina on tosi. ps. erämessuilla katselin peräkärrysaunoja joissa lattiakaivosta pilkisteli hallin lattia. Sinne vaan lipuvedet kärryn alle ja ihan laillisesti .

VÄLIMÄKI JARMO 17.05.2015 20:59

Tilkka huuhteluvettä,höpö höpö,kuka viittis pysähtyä ja alata tyhjentään tilkkaa huuhteluvettä,ja miksi,Äly hoi älä jätä. .JV

POKKINEN TAPANI 17.05.2015 21:05

Minä olen yksi syntisimmistä tuon peräkärrysaunan suhteen. Tosin hyvin monet retkeilijät pesevät ja huuhtovat itsensä suoraan vesistössä. Meillä taasen ei koskaan peräkärrysaunaa ajeta veteen vaan se seisoo jossain törmällä, väliin aika kaukana jostain isommasta vesistötä ja vain kylpyvesi otetaan läheisestä purosta. Peräkärrysauna vesi menee siis vanhaa suodatussyteemiä vesistöön, hiekan ja maan suodattamalla. Ja itse käytän monasti pesuaineena vain pelkkää koivuvihtaa. Tuo syntisempi osapuoli saattaa lorauttaa hiuksiinsa ihan myrkyllistä tervashampoota ja eikös se terva kuulu jo Euussa kiellettyihin aineisiin? Ei aiheuta unen menetystä. -tapani-

VEIJOLA ESA 17.05.2015 21:10

toimit tapani ihan lain mukaan. turhaa potea synnintuskia. Jarmolla tuo pelkkä on näemmä pelkistynyt tilkaksi, joka mahtaa olla aika tujua ainetta;-))

VÄLIMÄKI JARMO 17.05.2015 21:14

Niipäsjoo tairat olla huumorimiähiä tai sitte...........JV

EEROLA TEEMU 17.05.2015 21:54

Olen Esa Veijolan kanssa samaa mieltä muutamista asioista. JOS joku ilmoittaisi tänne esim. tuon aloituksessa mainitun "tihutyöntekijän" jäsennumeron tai auton rek. numeron, niin heti oltaisiin valmiita tuomitsemaan kyseinen henkilö alimpaa helvettiin. Eräät oikein kinuavat sitä. "Ei ollut varmaan SFC:n jäsen", ehkä, mutta onpa älykästä jeesustelua.

Onko "tienposki" sellainen paikka, missä parikymmentä litraa "jotain jätevettä" tai pissoja ja kakkaa pilaa puoli lääniä? Maineen. Ja mistä todellakaan tiedetään, mitä sinne on edes tyhjennetty? Lenkkipolun vieri on täynnä koiranpaskoja ja suurista paska/ lietetankeista tyhjennetään satoja kuutioita sitä ihteään tienvarsien pelloille ympäri Suomea ja ihan laillisesti joka vuosi.

Mitä lapsiperhe voi tehdä, kun mukulat lotraavat kasettivessan piripintaan, eikä löydy paikkaa, minne sen tyhjentää? Mahtuuhan maailmaan päivittelyä, mutta joku tolkkukin voisi olla.

VALTONEN MARTTI 17.05.2015 22:26

Teemu, hiukan selvitystä. Näyttämällä jäsenyytemme asetamme samalla itsellemme suuremman velvoitteen toimia vastuullisesti. Siksi aina kannatan jäsennumeroiden tai liiton merkin laittamista näkyville.

VÄLIMÄKI JARMO 17.05.2015 22:41

Jees Martti. Ja jos jokainen sfc jäsen tyhjää kipponsa tuloo siitä kulukaa palio,mikä se viimenen numero ny on.Jos ajatuskanta on noin että eihän tää,ja kaikki ajattelis samoin niin kyllä suomi hukkus paskaan,vai onko jo,Mutta kun on niitä MINÄ ITTE ihimisiä suami pullollaan,ei voi mitää. .JV

EEROLA TEEMU 17.05.2015 23:24

Meinaakko Martti, ettei meitsillä ole jäsennumeroja autossa? On kaksin kappalein ja lisäksi rekisterikilvet. Olen kuitenkin sitä mieltä, että ensimmäistä kiveä heittävät kokevat olevansa jotenkin parempia kuin muut .

Myötähäpeän tunteminen on aivan turhaa jos tarkoituksena on kuitenkin vain pyrkimys saattaa toinen matkailija noloon asemaan julkisella saitilla tuntematta tarkemmin syitä poikkeavaan käyttäytymiseen.

KRISTO LAURI 18.05.2015 07:02

Eräs bussikuski kertoi jotta bussien vessat joudutaan monesti Lapissa tyhjentämään tienpenkkaan, kun tyhjennyspaikkoja ei ole, Rovaniemellä on kuulemma yksi tyhjennyspaikka, sekin on yksityisen bussi firman, se on bussikuskin kertoman mukaan viimeinen Lappiin mennessä! Ruotsinpuolella noita merkittyjä tyhjennyspaikkoja kyllä löytyy, mutta eikös nuo Swännit ole laskeutuneetkin puista alas paljonkin ennen Suomalaisia ? Suomessa kuitenkin vaaditaan pimpanpesuvedetkin siivilöimään kahvi filtterin läpi ennen luontoon laskemista, kaivokset kyllä saavat laskea sontansa luontoon oikein ELY keskusten luvilla ! Raahan kultakaivoksestakin menee moskat suoraan putkepitkin mereen, samoin Sodankylässä on laskettu kaivoksen asbesti vedet ELY keskuksen luvalla metsään, nyt on vesi kuivannut ja asbesti pöly leijuu tuulella ilmaan, ELY keskuksen naisjohtajan mukaan asbesti ei ole ihmisille vaarallista ????

ELYKESKUKSELLA TALVIVAARA 2 PYSSYKYLÄSSÄ !

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2013121117820769_uu.shtml

Minkä plaatuisia poropeukaloita ja mistä noihin elykeskuksiin on oikein pestattu loisimaan? Onko kaivosyhtiö lahjonut elykeskuksen nilkit vai mistä moinen lepsuus johtuu!

Ilpo Kokkila loihe lausumaan jotta meillä ei osata korruptoida eikä korruptoitua, taisi olla huhuja nuo Kokkilan lausumat!

Minä en ihmettelkään enään korruption laajuutta Suomessa, vaan lahjuslankkutapulien pienuutta !

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2013121117820770_uu.shtml

Late Lapista.

Lauri. K

HIETAVUORI JUHA 18.05.2015 07:20

Eräs bussikuski kertoi Vennään maalla ajellessaan tyhjentäneensä säiliön vauhdissa oli ollut sateinen ilma ja kaveri vahtaili peileistä että ketään ei ollut mailla halmeilla . Saatuaan säiliön valumaan takaa ilmestyikin moottoripyörä joka oli ajellut bussin imussa aivan takana . Pyörämies oli pyyhkinyt naamaltaan vessapaperin riekaleita ja heristellyt nyrkkiään , ja mennyt menojaan .....

MÄKELÄ EERO 18.05.2015 07:48

Juu, tuli joskus vietyä bussilla turistirymiä sinne Vennäänmaalle ja suoraan Nevaan ne vessat tyhjennettiin. Yhden kerran sitten poistoputki ei ylettynytkään joen päälle ja kun vedin poistoventtiilin auki, tuli kaikki pitkin tietä. Siinä niitä kerrankäytettyjä vessapapereita ja sitä itseäänkin sitten oli bulevardilla. En jäänyt pitkäksi aikaa paikalle ihmettelemään, mitä tapahtui :)

pikkueero

Käyttäjän lisäys viestiin 18.5.2015 klo 08:00:41 Erään kerran sitten oltiin menossa Syktyvkariin, Komin autonomisen tasavallan pääkaupunkiin ns lääkintäaktioon. Kyydissä oli jenkki- ja suomalaisia lääkäreitä. Lasti alkoi vihjailla keskellä ei mitään, että olisi vähän tarve pysähtyä. No, pysäytin ja kuulutin väelle: Naiset vasemmalle ja miehet oikealle. Jenkit sitten ihmettelivät, että näinkö Venäjällä. Minä ja eräs suomalainen medisiinari siihen: Maassa maan tavalla. Koko kertomus matkasta löytyy kirjasta Tohtori hyvätahto jos jotakuta kiinnostaa lukea.

Käyttäjän lisäys viestiin 18.5.2015 klo 08:21:34 Sitten vielä hävettää sekin kun Suomessa maajussit tyhjentää navettojensa ja sikaloidensa lietelantasäiliöt pitkin peltoja. Sitä vaan joskus olen ihmetellyt tuolla sivistyneissä Keski-Euroopan maissa ajellessani, kuten esim Saksa, Hollanti, Ranska jne ajellessani, että mikä siellä joskus aika väkevästi haiseskelee. Ei kai siellä eläinten pissoja ja kakkoja peltoon ajeta. Eihän?

LAUKKANEN MAURI 18.05.2015 08:13

Oisko tuo kevät vai mikä saa taas nuo paskapuheet pintaan,mutta eipä siitä ole kauan kun sitä makkilantaa leviteltiin pelloille ja hyvin vilja otti vastaan ravinteet ja saatoimme ehkä samaa tavaraa levittää perunapellollekin ja perunatkin tykkää kohtuudella makkilannasta kai?.

Mutta maailma muttuu,minäkin olen testannut noita kemian myrkkyjä omalla maalla,kaatamalla sen paskan pellon reunaa ja kas kummaa kukat ja heinät kasvaa entistä paremmin,eli myrkkyäkö vai lannoitetta taas herää kysymys?.

RANTANEN KALERVO 18.05.2015 08:21

Törkeää . Sakotettava teko. Todella menee maine. Meidän autosta ei lähde paperinpalakaan ikkunasta. Kerran unohtui harmaavesisäiliön hana auki ja kyllä harmitti. Tosin sieltä ei pajon tihkunut olihan se tyhjennetty juuri kotona.

MÄKELÄ EERO 18.05.2015 08:24

Laukkamaukka kerkisi väliin kun kirjoitin omaani lisäystä. Samaa mieltä olen Maukan kanssa :)

pikkueero

RANTANEN KALERVO 18.05.2015 08:25

Kyllä minäkin pellolle tyhjentäisin. Jos vaan pellonlaidalla ois merkki "kensantyhjennys" sallittu.

MÄKELÄ EERO 18.05.2015 08:33

Rantanen. Nuo minun tunnustamani rikokset ovat jo vanhentuneet. Eli niistä ei voi enää minua rangaista. Nykyään tyhjennän matkailuvaunun säiliöt sellaisiin paikkoihin, joissa ei ole todistajia näkemässä kun teen rikoksen :)

pikkueero

LAUKKANEN MAURI 18.05.2015 08:49

Kyllähän minäkin tyhjennän sen kemsan viralliseen paikkaan,mutta tuo tyhjennys oli testi ja tai tutkimus mikä on sen kemiallisen myrkyn vaikutus luontoon,paskahan on orgaanista jätettä ja kuluu tavallaan luontoon kierrätettäväksi,sitä on levitelty ja levitetään tänäkin päivänä ja jos sekin asia hoidetaan oikein ,kuten ennenvanhaan ei ollut ongelmia vesistöjen saastumista ajatellen,mutta entäs tänä päivänä?.

Muistelen kun olin keikalla jätevesi puhdistamolla niin se kiinteä jäte ,joka jäi puhdistuksen jälkeen oli ongelma jätettä,sitä ei saa levittää pelloille korkeitten ja haitallisten pitoisuuksin vuoksi.

Sitä en tiedä kuinka ne siitten lopullisesti hävitettiin,kai polttamalla ?.

KRISTO LAURI 18.05.2015 09:18

Tuskinpas sitä poltetaan, se kompostoidaan ja siitä tulee mustaa multaa ! Noin ainakin joissakin puhdistuslaitoksissa !

Lauri. K

MERIKALLIO VELI-PEKKA 18.05.2015 09:59

Näissä karavaanareiden jäteasioissa on enemmänkin kysymys kulttuurista kuin maailman saastuttamisesta.

Jos olemme sitä mieltä, että jätteet tyhjennetään niille kuuluville paikoille, ei asiassa tarvitse saivarrella, teemme niin ja sillä sipuli.

Ja kaikkinainen salailu asiassa kuin asiassa on heikosti perusteltavissa. Ei muuta kuin jäsennumerot ja rekkarit reilusti näkyviin, jos näemme liittomme hyväksymien toimien vastaista toimintaa missä tahansa - se kuuluu karavaanikulttuuriin, mistä voimme olla ylpeitä, paskiaiset on paljastettava.

Ps. Ihmettelin tuota aloittajan juttua, miten se paskapytty alkoi juuri ajon aikan täyttyä äärimmilleen, eikö mitenkään olisi ollut mahdollista ajaa vielä sinne oikealle tyhjennyspaikalle?

JANHONEN MATTI 18.05.2015 10:00

Kaikkien Suomen matkailuajoneuvojen vuotuinen vessavesien määrä vastaa yhden suuren nautakarjatilan lietelannan määrää. Täysikasvuinen eläinyksikkö tuottaa lietelantaa 30 tonnia/eläinyksikkö/v.

Lain mukana sitä on saanut levittää 20 tonnia/ha eli 2mm vahvan kerroksen koko pellon pinta-alalle ei kuitenkaan 15 m lähemmäs vesistöä. Levittämistä tuetaan valtion varoista.

Jätevesipuhdistamojen lieteen kompostointi mädättämällä yleistyy kovaa vauhtia. Mädätyksessä liete tuottaa metaania ja sitä polttamalla saadaan sähköä ja lämpöä. Samalla lietteen myrkyt häviää kuumuuden seurauksena ja tuloksena on humusmultaa. Ei mene kauan kun maanteillä on lieterekkoja. Keskisessä Euroopassa ja erityisesti Hollannissa paskaa on kuskattu jo kauan rekoilla mädätettäväksi.

KALLIO SULEVI 18.05.2015 10:16

Onkos niist tyhyjennyskaivoista tääl jossai jotai listaa?

Tässä yksi ainakin: sijaitsee tie 66 Kuortaneelta tullessa oikealla puolen P-paikalla hieman enne tie 23 risteystä. Viimeinen parkkipaikka. Pelkkä kaivo. Tätä olemme käyttäneet ainakin kahesti, niin ei tarvi kotona litkauttaa pönttöön.

Kuva alla. En vain tiejä saako tähän kaivoon asuntoautojen vessaa tyhyjätä..heh

Käyttäjän lisäys viestiin 18.5.2015 klo 10:18:16 Mites se nyt noin sen kylelleen kääntää?

KORHONEN PAULI 18.05.2015 10:32

Kyllähän tuossa kyltissä sanotaan aivan selvästi: asuntovaunujen vc,n tyhjennys.

pkk

SUOKKO OIVA 18.05.2015 16:29

Tuolla jossain vaiheessa kirjoitettiin että menee karavaarimaine. Eikö tuo ole mennyt jo vuosia vuosia sitten, vieläkin puhutaan numeroiduista juopoista vai millainen se karavaanarimaine on tänään -viherpiipertäjä?

VALTONEN MARTTI 18.05.2015 17:52

Oiva, pitäiskös vielä saada puhetta numeroiduista sonnanlevittäjistäkin juoppojen lisäksi:)))

NIEMINEN RAIMO 18.05.2015 22:00

Sulevi ! Joskus tein tämän listan tyhjennyspaikoista,vähän vanha ja päivittämäton. https://www.google.com/maps/d/edit?mid=z08FgOcvqECU.k9KrmMwQ6jVo

rami

HELLSTEN KARI 18.05.2015 23:44

Juu, sovitaan niin että edellä mainittu lajitoveri tuomitaan ja ristiinnaulitaan. Eihän tuo onneton varmaankaan ymmärtänyt yöpyä SFC-alueella. Siellähän aurinko aina paistaa. Ok. Oikeesti meillä Suomessakin saisi olla enempi näitä kaikille avoimia vessantyhjennyspaikkoja. Onhan niitä toki jonkinverran nykyäänkin, mutta kun itekin niitä Suomalaisena saa jäjittää kissojen ja koirien kanssa, niin milläpä satunnainen SFC:hen kuulumaton turisti semmoisen löytäisi?

LUOTO KARI 19.05.2015 08:20

Tuossa edellä kaipailtiin listaa tyhjennyskaivoista. Jos olet ladannut älypuhelimeesi Karavaanari 24/7 -sovelluksen, niin sieltä ainakin löytyy, oikein Google-kartan ja koordinaattien kanssa. Valitse menusta Matkainfo ja sieltä Kemssan tyhjennys. Listan ajankohtaisuudesta en mene sanomaan mitään.

SUOMINEN TAUNO 19.05.2015 09:15

Täällä meidän omilla sivuillamme löytyy päivitettävä lista:

http://www.karavaanarit.fi/leirintamatkailu/leirinta-suomessa/kemssan-tyhjennyspaikat/

AHOLA JARI 19.05.2015 10:06

Yksi vaihtoehto - tieto päivittyy sitä mukaan kun tietoa jaatte ;)

http://www.grafetee.com/karavaanarinpalvelut

VÄLIAHDE JUSSI 19.05.2015 20:31

Ei kannata hutkia ennen kuin, hutkii paskalle pitäisi päästä,mutta astia on täynä tyhjentää sen ennen kuin,autonsa sotkee. Ei kannata puskaparkilaisiakaan tässä asijassa hukkua,mutta ihmetyttää että, tienpenkalle,mutta ei sitä kovassa mahakivussa kävelläkään kärsi edes metsään. Ne tyhjennys kaivopaikat ei tule ihan yhtä-äkkiä mieleen kovassa mahakivussa. Se on Lestaadiolaisten jeesustelua,nuo tyhjennys kaivopaikat,hätä ei lue lakia.

MERIKALLIO VELI-PEKKA 20.05.2015 10:42

Oisko Jussi kuitenkin mahdollinen sellainen visio, että viimeisillä voimillaan olisi tämä vatsakipuinen ja ripuloiva karavaanari kuitenkin ponnistanut sinne mahdollisen metsän puolelle paskapönttönsä tyhjennykseen.

Noh, spekuloidahan voi olemattomilla argumenteilla maailman tappiin, vaan ei ole oikeaa karavaanikulttuuria tyhjentää paskapönttöään levikkeellä, maailma ei siitä toki saastu, ehkäpä karavaanari-imago himppasen.

KORHONEN PAULI 20.05.2015 13:25

Kivahan siitä on mennä vessattomien kulkijoiden metsään kuselle niitten paskajätösten yli. Tullut tätä ketjua lukiessa semmoinen tunne, että tuo aloittaja onkin ainoa virheen tekijä. Aivan varmasti niitä tyhjennyspaikkoja löytyy varsinkin keskiosassa maata sen verran mitä tarvii. Jos osaa toimia oikein. Tuokin auto on ollut suonenjoen suunnalla tyhjentämässä, niin paikkoja on esim. Vaajakoskella ja Kuopiossa.

pkk

YLITALO ASTA 20.05.2015 14:11

Alkuperäinen kirjoittaja leimasi yhden harrastaja ryhmän ilman yhtään faktaa että kyseessä olisi ollut " puskaparkkilainen". En usko että oli sillä ne tietävät missä tyhjennyspaikat on eli jäljelle jää ne joka eivät noita asioita ole joutuneet selvittämään. Jokainen omassa pienessä mielessään miettiköön ketä ne ovat.

T : Masi

P.s. Tässäkin kirjoituksesssa on yhtä paljon faktaa kuin ketjun aloituksessa, jollei enemmänkin.

EEROLA TEEMU 20.05.2015 14:55

Masin kanssa samaa mieltä. Meitä ja yleensä ihmisiä niputetaan milloin mistäkin syystä. Eräiden mielenrauhaa häiritsee ja "synnyttää myötähäpeää" jo, kun näkee matkailijan parkkeeranneen "puskaparkkiin". Aitauksessa sitä pitäisi olla kylki kyljessä, kun on varaa kalliiseen välineeseenkin! Siellä on niin helppo tarkastella, miten toiset käyttäytyvät, kun kaikki on silmän alla. Voi kokea jopa paremmuuden tunnetta törttöä peruuttajaa katsellessaan..

Johan pikkulapsille kakka ja pissa ovat jossain vaiheessa lapsuutta asioita ja sanoja, joiden avulla saa huomiota. Moni oppii pian niiden olevan luonnollisia, jopa pakollisia seuralaisia, joista ei pääse eroon sen paremmin köyhä kuin kuninkaallinenkaan.

Fiksu ja ajatteleva karavaanari ei joudu koskaan sellaisen myötähäpeän aiheuttajaksi, mihin tämä "viittä vaille" nimeltä tai edes rekisterinumerolla mainittu kasetin tyhjentäjä on joutunut. Eikö olekin harmi, että tunniste puuttuu. Puskaparkkilainen nyt kuitenkin!

Kun olen lähtöisin maalta ja maatalosta, niin siellä kakka- ja pissahuumoria ei ollut. Joutui istumaan suorastaan sontakuorman päällä, kun sitä ajettiin pellolle ja talikolla levitettiin jo koulupoikana. Se oli ja on edelleen ihan luonnollinen, ihmisenkin tuottama aine ja myös lannoite.

Kaupunkilaisilta nirppanokilta olen sen verran oppinut, että en koskaan enää käy hautaamassa täyteen tulleen wc- kasetin sisältöä metsään, niin kuin kerran lapin reissulla jouduin tekemään.. Joku täydellinen karavaanari tai muu kunnollinen ihminen saattaisi nähdä tuon iljettävän ympäristörikoksen ja ilmiantaisi tällaisella palstalla jäsennumeroa myöten.

Onnekseni eräs veloissa rypevä kauppias myi ennen talven tuloa sesonkina myymättä jääneitä varakasetteja niin halvalla, että sellainen kulkee nykyään aina mukana pitemmillä "puskaparkkimatkoilla". Pari kertaa on jo tarvittukin.

POKKINEN TAPANI 20.05.2015 15:12

Eerola Teemu, joka pieruansa pidättä niin muutakin salaa. Ite en edes aina tee sitä välivaihetta ja muutoinkin kovin vähän auton vessaa käytän. Pienestä pitäen ovat meidänkin poloiset joutuneet ihan silkkaan luontoon sontimaan, liekö kysessä jokin sukupolvien jatkumo? Vaimoväelle ja lapsukaisille se sisäsontimahuone on kyllä räkkäaikaan mitä parahultaisin. Vaan toista kemsamakkia en ihan kuuna kumajana hanki. Niin kaukana en vielä ole, vaikka mahdollisuuksien mukaan käytän aina rakennettuja paikkoja. Ja tietämättä faktoja en tuomitse sitäkään joka bussipysäkille säiliönsä tyhjensi. Vaan nämä koiraihmiset jotka pitkällä rullataluttimella päästävät sessensä meidän pihaan ja alta kulmain kattelevat muualle? Samoin kun keväällä avaan talon alapuolisen tien mikä matkamökille johtaa, voi hyvät hykkyrät kuinka hyvin se saattaa olla hetsilleen lannoitettuna. Ennen matkamökkiä ei ollut siinä asiassa mitään ongelmaa. Ei kyllä vieläkään. -tapani-

SILMUNEN HANNU 20.05.2015 15:14

Me ei olla yhtä oppineita.

Menin sen tuolla orgissa tunnustamaan ja nyt teen sen täälläkin.

Käytämme aina sitä vihreää eko-ainetta kemssassa ja joudumme joskus turvautumaan tuohon maahankaivamiseen. Teemme kuopan kenttälapiolla ja täytämme kuopan sen kaivamiesta nousseella maa-aineksella tiiviisti.

Ja tuon kuopan kaivamme kauas jonkun korpitien varteen, sellaiseen pöpelikköön, mihin ei oikein vahingossakaan kukaan satu tulemaan.

Mutta, sain monelta kovan tuomion ja jopa ihmettelyjä siitä miten kemssa voi tulla täyteen ja miten ihminen muka ei löydä virallista tyhjennyspaikkaa ennen kuin se tulee täyteen. ja miten ainakin kemssan täytyttyä tulisi vessa-asiat toimittaa huoltoasemilla jos ei löydä tyhjennyspaikkaa......

Mietä nyt vaan on monella tapaa kulkevia emmekä ole jaksaneet ajaa esim 50km yhteen suuntaan ja samaa takaisin vain käydäksemme välillä tyhjentämässä jossain vessan. Sorry, tämmöisä pahiksi tässä ollaan.

Mutta aina vihreä kemikaali ja syvä monttu paikkaan missä ei siihen ei kukaan törmää.

t.Kaarina

SUOMINEN TAUNO 20.05.2015 15:28

Mitä vihreätä ainetta teillä on käytössä? Itse olen niitä kokeillut ja aina on pitänyt nöyrtyä ja palata Thetfordin siniseen. Eivät tahdo hoitaa sitä varsinaista hommaansa, mutta ovat varmaan ympäristölle ystävällisiä.

POKKINEN TAPANI 20.05.2015 15:33

Thetfordin vihreä annospussina on meillä toiminut ihan hyvin. -tapani-

SILMUNEN HANNU 20.05.2015 15:36

No nyt en muistakaan merkkiä kun Hannu ne ostaa, eikä autokaan ole kotona, mutta ei ne hajua vie siinä missä siniset, eli eivät ole niin tehokkaita.

Joku on kuitenkin toistaan parempi, yritän muistaa kertoa merkin kun Hannu tulee kotiin

t.Kaarina

EEROLA TEEMU 20.05.2015 15:47

Kaarina. Tuo mainitsemasi käytäntö on täysin OK ja lakienkin mukainen, vaikka joku olisi kuinka tiukkapipoinen. Ainoat pari ongelmaa ovat jäätynyt maa talvella -lapissa melkein 6 kk- ja se/ne ketkä sattuu näkemään, kun olet kasetti kädessä auton vierellä. Tai karavaanari, joka on marjastamassa ja näkee mitä "kaivat maahan". Tietysti joku muukin ihminen saattaa ihmetellä, mutta tuskin kirjoittaa karavaanaripalstalle "rikosilmoitusta".

Kun meitä liikkuu vain 2, niin tilat sille alehintaiselle varakasetille löytyy helposti. Aikaisemmin mukana oli 10 l suurisuinen muovikanisteri, mikä antaa vähän lisäaikaa etsiä tyhjennyspaikkaa. Olihan sellaisenkin käyttäminen riskaabelia, jos sitä tienvarressa lotraa. Vain täydellisillä ihmisillä ei kasetti koskaan ole yllättäen täynnä väärässä paikassa.

Ei uskoisi kuinka kova juttu on kakkakokkare "väärässä paikassa". Suomen hallituksen pitäisi priorisoida tämä asia, kun ne eivät pysty, joille se kuuluisi.

Käyttäjän lisäys viestiin 20.5.2015 klo 15:58:04 Olen käyttänyt vuosia formaldehydivapaata "TST MAX Granular" rakeita. Maahantuoja Suomen Caravanpalvelu. Jenkkituote. Poistaa hajun, pesee kasetin sekä hajottaa paperit ym. 20 l kohti n. ruokalusikallinen (kätevä annostusnokka). Käyttö m- välineet ja veneet.

SILMUNEN HANNU 20.05.2015 15:53

Meillä on Teemu myös käytössä toisinaan 5l vesikanisteri "ensihätään":)

Ja tehdän tuo kuoppaaminen aina siten, ettei kukaan ole näkemässä, jottei turhia puheita synny.

Totta tuo maan jäässä oleminen. Viime talvena oli jopa Rovaniemen Shellin virallinen tyhjennysluukkukin huoltiksen pihalla niin umpijäässä, että huoltiksen kaverikaan ei sitä auki saanut.

Sinänsä hassua että silloin kun puuhasin nitä virallisia kylttejä kertomaan tyhjennyspaikoista, osa pilkkasi mua siitä että kai nyt hyvä tavaton jokainen löytää tyhjennyspaikan itse tai osaa sen kipata jonnekin, ja sitten kun kerron asian toisen puolen, saan tuomion siitäkin :)

Niitä kylttejä odotellessa!

t.Kaarina

HAAPANEN TIMO 20.05.2015 16:14

Hän joka on Kaarinalle ihmetellyt kuinka kasetti tulee täyteen ei käytä sitä.

Kahdella hengellä kun nurkkiin ei kuseskella eikä yleisiä vessoja käytetä on kasetti meillä tyhjennettävä joka päivä. Hajusta selviää tuuletetulla kasetilla, se on harvoin kun kempsan ainetta käytän, kovimmilla helteillä sitä pikkuisen tarvitaan.

@timppa

JANHONEN MATTI 20.05.2015 16:17

Taas karkasi tyyliin "saako naapurin maalle rakentaa" tyyliin tämäkin keskustelu.

Tosiasia on, että karavaanarien maine ei ole kovin häävi. Siksi teot jotka mahdollisesti huonontaa sitä on pahasta.

Joten älkää ihmeessä kaivelko monttuja toisen maalle paskapöntön sisällölle. Tekona asia ei ole ihmeellinen, mutta jos käry käy siitä saattaa tulla sellainen.

Jos joku törppö ja asia ymmärtämätön huomaa montun kaivuun on vaara, että olemme Iltalehtien palstalla valon nopeudella. Tämä on se huono juttu.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.