Best Caravan

Kari Rautiainen 25.03.2023 13:10

Kävin sitte näyttelyssä Hyvinkäällä.
Olipas paljon väkeä, ei meinannu sekaan sopia. Mutta aika meni lupsakkaasti kun tuttuja tuli kokoajan vastaan. Paranneltiin maailmaa urakalla, ja on sanottava että aika hyvä tuli. Jotain jäi vielä auki, niinkun turkin eu jäsenyys, ja espanjan moottoritiemaksut ja LED valojen sopivuus ducaton umpioon mutta enskerralla sitte nuo pikkujutut.

Kari Rautiainen 26.03.2023 09:57

Jo joku kerkes naamakirjassa valittaa kun ilmasen makkaran jakoon oli liian pitkät jonot, ja ilmasen pestpark yöpymisen jakelupaikkaan vaikee löytää. Rupeeko ilmanenkin olemaan liian vaikeeta? Pitäskö kyrsänpätkät tuoda kotiin? Löytyykö kotoa sinappi vai pitäskö sekin tuoda. Vai valitetaanko kun ei ole ketsuppia.

Vihje: Ilmasen makkaran voi jättää ottamatta jos siitä tulee paha mieli.

Seppo Lokasaari 26.03.2023 12:02

Käytiin Oulun tapahtumassa ohi kulkiessamme ja unohtui se parkkiyö lunastamatta, mutta makkarat tuli syötyä.

Kari Rautiainen 26.03.2023 12:30

Ne ilmaset pitää varata 30.4 mennessä, ja käyttää 1.5 - 22.6 välillä. Sopii mulle hyvin pohjosen reissulla olla yks yö bestparkissa niin tuleepahan saunottua ja tehtyä liiteriautoon huoltohommat.

Mikko Rekola 26.03.2023 16:04

Tuli käytyä Kaarinassa tänään. Tarjolla puol yhden aikaan kahvia enään. Kakku ja makkarat olivat loppuneet. Tuli sentään ilmainen yöpyminen haettua.

Timo Haapanen 26.03.2023 20:34

https://www.perhonjokilaakso.fi/artikkeli/matkaparkkia-pyorittava-best-park-vetaytyy-perhosta-lue-tasta-millaisia-suunnitelmia-kunnalla-on-2

@timppa

Seppo Lokasaari 27.03.2023 08:41

Ei ole tainnut ruuhkaa olla tuolla Perhon matkaparkissa. Vai mikäpä muu syy lopettamiseen on?

Kari Rautiainen 27.03.2023 09:01
Seppo Lokasaari

Ei ole tainnut ruuhkaa olla tuolla Perhon matkaparkissa. Vai mikäpä muu syy lopettamiseen on?

Nää bestparkit on siis paikkoja joissa yrittäjänä franchising periaatteella on joku paikallinen toimija. Jos ei yrittäjää löydy niin näin siinä käy. Kunta katsoi ettei ole kunnan hommia tommonen. Näin ymmärsin että juttu meni.


Akaassa, eli toijalan satama, taitaa olla sama tilanne. Mutta jännä tää Perhon kunnanjohtaja, sanoo ettei yrittäjänä voi olla kunta. Ja kuitenkin sanoo että jos bestpark voisi jättää sinne sähkötolpat että joku voisi pitää siinä matkaparkkia, kun koululla olis vessaa ja suihkua ja... eli kunta ei voi mutta voisi kuitenkin...
muokattu: 27.3.2023 09:15
Petteri Haverinen 27.03.2023 09:23

Harmi tuo matkaparkin lopetus, mutta minusta lähdetty ihan "väärällä" ajatuksella liikkeelle, kun käsittääkseni pellolle on ruvettu tekemään matkaparkkia. Kustannusrakenteesta tulee väkisinkin raskas...en tiedä, onko Perhossa joku juttu mikä vetää ihmisiä, niin sen varaan on alue tehty?
Matkaparkki keskustaan, missä 5-10 auton verran tilaa, missä olisi kemsan/harmaaveden tyhjäys...siinä se...

Veli-Pekka Merikallio 27.03.2023 11:39

https://www.bestpark.com/fi/park/perho/

Omituista, ettei Bestparkin pääkonttori ole reagoinut asiaan mitenkään, toimii ikään kuin mikään ei olisi muuttunut?

Läheisen kansallispuiston kuviteltiin vetävän karavaanareita, itse kylässähän ei ole mitään, huti mikä huti!

Kari Rautiainen 27.03.2023 13:38
Veli-Pekka Merikallio

https://www.bestpark.com/fi/park/perho/

Omituista, ettei Bestparkin pääkonttori ole reagoinut asiaan mitenkään, toimii ikään kuin mikään ei olisi muuttunut?

Läheisen kansallispuiston kuviteltiin vetävän karavaanareita, itse kylässähän ei ole mitään, huti mikä huti!

No joo, niinpä. Oli lehdessä tieto että loppuu, ja että keväällä puretaan vermeet pois, mutta varausjärjestelmä antaisi varata paikkaa vaikka kuinka pitkälle. Outoa.

Heikki Ikonen 27.03.2023 15:13

Tuote tai palvelu joka ei käy "rahalla" kaupaksi, poistuu. Oisko ollu sähkön kulutus enempi ko siitä kertyneet tulot :( ?? Investointikin täytyy maksaa pois.
Mitä pienempi kylä sen kevyempi palvelu / kustannus rakenne. Euroopassa matka parkit on monesti hyvinkin keveitä / pieniä ja "kaupungissa", palvelut käyttö asteen mukaan. Niin se menee. H

Timo Haapanen 27.03.2023 17:07

Eipä tuolla euroopan parkeissa juuri esim. portteja ja aitoja ole. Melkoinen investointi.

Jahka ihmiset opettelevat käyttämään autojensa varusteita ei tarvita kuin vesi ja tyhjennys. Auton vessan käytöstä pitäisi opettelu aloittaa. Hartolan rutu-tapaamisessa oli joku valittanut vessojen vähyydestä kun on paljon porukkaa. Täällä kentällä on noin 200 vessaa oli osuva vastaus.

@timppa

Kari Rautiainen 27.03.2023 17:21
Heikki Ikonen

Tuote tai palvelu joka ei käy "rahalla" kaupaksi, poistuu. Oisko ollu sähkön kulutus enempi ko siitä kertyneet tulot :( ?? Investointikin täytyy maksaa pois.
Mitä pienempi kylä sen kevyempi palvelu / kustannus rakenne. Euroopassa matka parkit on monesti hyvinkin keveitä / pieniä ja "kaupungissa", palvelut käyttö asteen mukaan. Niin se menee. H

Juu, sitä kutsutaan markkinataloudeksi.
Euroopan puolella on ajatusmalli toisenlainen. Kylät haluaa että niihin pysähdytään, jossain maksaa ja jossain ei.

Suomessakin ajatusmalli voisi olla se että yrittäjät, yritykset alkaa painostaa kuntaa siihen että matkailutuloa varten pitää olla parkki. Muuten keksitään kyllä kaikenlaista joutopäivää ja muikku ja makkara tapahtumaa joka on yksi tai kaksi päivää vuodessa. Pihtiputaalla kun valitaan uus mummo kesällä niin yleisöä vajaa 100 henkeä ja nekin suurin osa paikallisia. Se ei tuo kunnalle mitään. Hyvä esimerkki vaikkapa kasnäs johon syntyi caravan alue niinkun vahingossa. Tarkoituksena saada kylpylään, ravintolaan ja kauppaan asiakkaita.

Heikki Ikonen 27.03.2023 18:57

Suomessa katteus kukkii, vai mikä lie. Virkamiehet luulee että kun lätkästään yöpyminen kielletty merkki niin m-auto ajaa (pahimmillaan) kaupungin omistamalle kämppärille, makso mitä makso. Virhet, monesti matka jatkuu kun on vailla vain m-autolle P paikkaa, Rovaniemi, Kemi, Kilipisjärvi, Joensuu peukku alas. Kaupat, ravintolat jää iliman matkaa jatkavien euroja. Ei tarvihtis paljo, ottais vain mallia niinkö Keminmaassa tai Savonlinnassa on tehty, ensin matkailu ajoneuvo parkki, se riittää monelle, kelle ei se hakee kämppärin.
En tyrmää BestParkkia, jos se missä toimii niin hyvä, missä ei toimi puretaan pois ja kotetaan uuvessa paikassa. Roi Napapiirillä on useat ulukolaiset mieluummin häkissä, siellähän on turvallista rosvoilta ;) . Annan kaikkien kukkien kukkia. Suapi olla erimieltäki. H

Sepeteus Vaari 27.03.2023 19:50

Meillä just noin ,kun on kielletty matkailu kulkimilla yöpyminen niin silloin vaihtuu paikkakunta,no jääsinne jotain roskat roskikseen.

Kari Rautiainen 27.03.2023 20:12

Suomi on kieltojen ja rajoitusten maa. Meillä kunta pohtii mieluummin kieltämistä kuin tarpeeseen vastaamista.

Ari Kujala 28.03.2023 08:42

Oulun Best Caravan juhlatapahtuma näytti kiinnostavan yleisö. Järjestelyt toimivat hyvin ja kansa nautti.
Palvelu hyvää ja joustavaa. Kiitos!

Pentti Nieminen 29.03.2023 21:31

Olen Petteri Haverisen kanssa samaa mieltä. Knnulassa käydessäni kyselin mahdollisuutta matkaparkissa yöpymiseen, vastattiin että n, 5 kilometriä Lestijärven suuntaan löytyy. Mutta moni matkailija haluais paikan jostain palveluiden läheltä eikä metsästä. Yksinkertainen paikka läheltä palveluita, VC, vettä ja mahdollisesti sähkö. Tällaisten alueiden käyttäjät useimmiten yönylikäyttäjille, varsinaiset leirintäalueet ehkä useampien päivien oleiluun. Kerroin tämän toiveen paikalliselle tuttavalle, kunnanvaltuustossa istuvalle. Myöhemmin tämä henkilö kertoi ottaneensa asian esille valtuuston kokouksessa. Sai yhden valtuutetun tuekseen. Olis ollut hyviä paikkoja kunnassa minne rakentaa kyseinen paikka suhteellisen pienin kustannuksin,Tulisihan tällaisesta tuloja paikallisille kauppiaille, huoltoasemalle ja ehkä mmutakin. nämä kunnat eivät ehkä ymmärrä omaa parastaan, kyllä puskaradio mainostaa ja tieto leviää että siellä on kohtuuhintainen yönylipaikka. Naapurikunta Kivijärvi on hyväksikäyttänyt paikan joka tietääkseni on entinen leirintäalue.muutama sata metriä keskustan palveluista. vesi, kemssan tyhjennys ja sähkö, eikä maksa mitään. En ole ilmaisten palvelujen perään, mutta kyseessä on karavvanariporukka joka jakka paljon rahaa ympäri Suomea joten kuntien olis aika herätä. Tällainen alue 5-10, ehkä 15 paikkaa vaiikaa se toimisi +- periaatteela toisi kuntaan rahaa. Siinä voisi työllistää muutaman opiskelijankin parhaassa tapauksessa. Tää oli nyt vaan mun mielipide, mutta nää stllplatsit toimii Euroopassa .

Petteri Haverinen 30.03.2023 10:52

Lisäksi tässä on harmina ns mainehaitta matkaparkki-kuvioita kohtaan, sillä kun ”kuntakenttä” lukee, ettei matkaparkki kannata ja isot perustamiskustannukset jäävät kuntalaisten maksettavaksi, niin ei ne kevyen ajatuksen matkaparkitkaan lisäänny…

Toivo Koistinen 31.03.2023 07:52

Tuossa nyt seuraillut kirkolla sitä matkailuajoneuvo määrää eläin puiston alueella, ja keskustassa tässä kevään, nin eisillä kunta rikastu. Noina kausipätkinä siinä kulkee porukkaa, mutta se leiri on pidettävä kunnossa ympär vuuen.
Kuitenkin kun perustaa matakparkin, on siihen saatava viemäröinti, vesi, ja sähkö. Niin onko se kulkijatulva semmonen, että ei jää kuntalaisille se.
Luullakseni kuntapäättäjät harkihtee näitä seikkoja koska kuntaatalous ei monestikkaan ole kovin mahtavaa syrjäkunnissa.
Jossain oli maininta, että 5 kilometrin päässä keskustasta on leiri, missä yöpyä, mutta karavaanille liian kaukana. Niimpäniin.
Tp

Kari Rautiainen 31.03.2023 08:47

Lyhytnäköisesti noinhan se on. Mutta. Taas se mutta. Voisi olettaa että kunta haluaa yrityksiä alueelleen.Taitaa jopa haluta että ne menestyy. Toimet millä saa tuettua niitten menestystä on perusteltua rahan käyttöä. Ei kait sen matkaparkin ole oltava taloudellisesti kannattava yksittäisenä asiana, vaan se tuki minkä se tuo alueen yrityksille ja sitäkautta kunnalle. Se on yks hailee onko matkaparkki kympin vai kaksi, vaan se muutama satanen jonka matkailijalta saa pois jos osaa ottaa.

Ja kevättalven tarkkailu eläinpuiston nurkalla ei taida kertoa koko totuutta. Tilikausi lienee pitempi kun lumipyry pakkasella. Aivan varmaa on että paikkakunnan yritykset haluaisi sinne lisää matkailijoita.

Mutta Toivo, asia ei täällä valittamalla parane, mene uurnille ja valitse oikein.

Toivo Koistinen 31.03.2023 09:11

Kaksihan on aina puolta asioissa. Tuo eläinpuiston leiri sikäli on että sitä leiriyhtiö käsittääkseni pitää, ja juuri sen takia, että matkailijat käyvät eläinpuistossa, ja se on lisänä sille linja-automäärälle joka siinä ympäri vuoden käy.
Paljonko oikeasti karavaani ohikulkiissaan sitten joka kuntaan jättää, no sen laskeminen mahottomuus.
Mutta tässä minusta parasta tejän ottaa yhteyttä kuntapäättäjiin asiassa, ja ennenkaikkea liiton. Sieltäkautta asia etenee, jos etenee.
Tp

Heikki Ikonen 31.03.2023 09:12

Matka parkki. On se sitten Best Parkin maksullinen tai kunnan/kaupungin pieni ja lähes ilmainen. Miksi ne toimii tuolla rajojen ulkopuolella. Silloin kun lähdetään rakentamaan matka parkkia pienesti, laajennetaan tarvittaessa. Kunnalla kuststannus rakenteessa etulyönti asema - heidän peukalon alla on muutama ylivertainen asia. Vesi ja viemäri järjestelmien "hallinta?" Jätehuolto, maapohjaa paljon. Määräys valta mihin tuollainen juuri meidän kuntaan sopiva piste sijoitetaan, 5 yön yli autopaikkaa ja kevyt vesitys piste. Miksi tämä kannattaa kunnalle, kuntalaisille. Elinkeinolle, kaupoille, ravintoloille ja mm huoltoasemille mahdollistaa tehä kauppaa. Joka lisää kunnan verotuloja ja työtä kuntaan. Ei viisi yön yli paikkaa tapa yhtään kämppäriä, suuremmat systeemit on oma lukunsa, niin luulen. Unohtamatta positiivista kuvaa kunnasta. Näilläkin sivuilla met jaamme tietoa hyvistä matkaparkeista. ;) H

Kari Rautiainen 31.03.2023 09:22
Toivo Koistinen

Kaksihan on aina puolta asioissa. Tuo eläinpuiston leiri sikäli on että sitä leiriyhtiö käsittääkseni pitää, ja juuri sen takia, että matkailijat käyvät eläinpuistossa, ja se on lisänä sille linja-automäärälle joka siinä ympäri vuoden käy.
Paljonko oikeasti karavaani ohikulkiissaan sitten joka kuntaan jättää, no sen laskeminen mahottomuus.
Mutta tässä minusta parasta tejän ottaa yhteyttä kuntapäättäjiin asiassa, ja ennenkaikkea liiton. Sieltäkautta asia etenee, jos etenee.
Tp

"ennenkaikkea liiton". No ei. Liitto on jäsentensä renki, ja renki perinteisesti kuuntelee isäntää. Isännillä on leirintäalueensa eikä niillä juuri muuta toimintaa olekaan.

Liitto, ja matkaparkit on yhdistelmä jolla halutaan antaa myönteistä kuvaa siitä että Liitto olisi jonkinlainen matkailun edistäjä. Tärkeintä Liitolle on tietysti että sen jäsenet, SFC yhdistykset, menestyvät. Myönteinen kuva pitää antaa, kuten esim Alko tukee raittiustyötä, tai Veikkaus joka tekee töitä peliriippuvaisten toipumiseksi. Ja silti, Alko elää viinanmyynnillä, ja Veikkaus peleillään, ja Liitto jäsenyhdistyksillään.

Timo Haapanen 31.03.2023 09:27

Kunnan ei tarvitsisi järjestää vesitystä/tyhjennystä juuri siihen parkin kylkeen. Vedenpuhdistamo, kunnan varikko, tms. olisi yhtä hyvä paikka ja luultavasti parin kilsan matkan päässä parkista. Varsinaisessa parkissa ei tarvittaisi muuta kuin paikat hyvällä sijainnilla.

@timppa

Toivo Koistinen 31.03.2023 09:48

https://www.msn.com/fi-fi/lifestyle/matkailu/maailman-upeimmat-sillat/ss-AA159Ign?ocid=ems.msn.dl.ForthBridgeScotland&fullscreen=true#image=19
Kevennyksenä kuva, kun tämä kone aloituksena näyttää mulle pitkin maailma hyviä kuvia.
Niin nythän on monesa letkassa tätä asiaa puitu monelta kantilta, että jos kuntapäättäjät lukee näitä, niin eise homma ohjeiden puutteeseen kaadu ainakaan.
Tp

Timo Haapanen 31.03.2023 10:21

Puolalaisetkin alkavat herätä kun oman maan matka-autot lisääntyvät kovaa vauhtia. Esimerkkinä pieni Umerin kylä jonne on pienen lammen rannalle tehty täydellinen parkki. Tosin muuta aktiviteettia ei siellä ole kuin se lampi.

https://park4night.com/fr/place/371539#.Y81foHbP270

Tässä
https://www.google.fi/maps/@50.9886495,20.5966229,170m/data=!3m1!1e3

https://goo.gl/maps/tWJQvvrdnWYMEVY36

Toinen esimerkki Elkin kaupunki. Nyt kun uusi motari vie Elkin kautta tulee tämä 'Elkin häkki' ahkeraan käyttöön.
https://park4night.com/fr/place/121812


Tässä
https://goo.gl/maps/cwgss5kbPmQwf1ev9

https://goo.gl/maps/k4STbwgd2dZmF5VJA

Motarireitti menee aivan vierestä

@timppa

Toivo Koistinen 31.03.2023 15:35

Leiriopas tuli. matkaparkkeja laskin 168 kpl. SFC alueita 58 kpl. paljonko leirejä sitten kaikkiaan suomesa, kun sitten ne yksityiset lisänä. En yritännykkään niiden kokonaismäärää, kun tuntu olevan melekosen monta, ja alskupää on semmonen kun on
Nojoo.
Tp

Kari Rautiainen 31.03.2023 18:04
Toivo Koistinen

Leiriopas tuli. matkaparkkeja laskin 168 kpl. SFC alueita 58 kpl. paljonko leirejä sitten kaikkiaan suomesa, kun sitten ne yksityiset lisänä. En yritännykkään niiden kokonaismäärää, kun tuntu olevan melekosen monta, ja alskupää on semmonen kun on
Nojoo.
Tp

Aivan, eikä luettelossa ole kaikki. Ei edes kaikki SFC alueet. Ja matkaparkkeja syntyy ja kuolee jatkuvasti että...

Timo Haapanen 31.03.2023 18:36
Toivo Koistinen

Leiriopas tuli. matkaparkkeja laskin 168 kpl. SFC alueita 58 kpl. paljonko leirejä sitten kaikkiaan suomesa, kun sitten ne yksityiset lisänä. En yritännykkään niiden kokonaismäärää, kun tuntu olevan melekosen monta, ja alskupää on semmonen kun on
Nojoo.
Tp

Kyllä, kyllä. Ranskassa on n. 2000 matkaparkkia. Ranskan pinta-ala on 550 000 km² ja Suomen 340 000km²

Asukkaita on kyllä kymmenen kertaa enemmän kuin meillä mutta pinta-alaa ei ole edes tuplasti. Taajassa on parkkeja siellä.

@timppa

Virve Pitkäranta 31.03.2023 18:53

Caravan leirintäoppaan mukaan Suomessa on 511 leirintäaluetta ja Matkaparkkia.
Jukka P.

Toivo Koistinen 31.03.2023 19:00

Eiköse sitten mene kohilleenn, kun heillä 10 kertaa enemmän porukkaa, ja kymenen kertaa enemmän parkkeja, ja niinja heillä pinta-alaa liki tuplasti.
Siellä mahtaa ulkomaan karavaanejakin olla aikas paljon , ja talvisin varsinkin pohjosmaista, ja nehän on meiltä pois.
Paljonko Ranskalaisia meilä kulkee noissa mejän parkeissa, ja leireillä
Tarkotan, että miten onnistuisi meilllä vaikkapa 300 parkkia noiden paljonko leirejä lisänä.
Ajatteleekohan kuntapäättäjät asian miten meillä. Matkaparkki kylän keskustaan palveluiden viereen, mutta kyllin kauas keskustasta, ettei liikenne, ja mopopojat häirihe.
Ei tarvi tyhjäyspaikkoja, kunhan jäteasema on lähellä mihin tyhjätä, mutta kyllin kaukana ettei haju haittaa.
Ei tämän vaikeempaa kylläkään.
Tp

Kari Rautiainen 31.03.2023 19:16

Muutama kunta tms on kyllä tajunnut että matkaparkki, maksullinen tai ilmanen, oikein tehtynä pysäyttää kyllä karavaanarin kylälle. Hämeenlinna esimerkiksi. On muitakin toimijoita, kuten Keskinen. Ei se hyvästä sydämestä sitä aluetta siellä pidä. Ja jakaa ilmaislappuja kun ei se tulo niistä leirintämaksuista tule, vaan siitä että saa ihmisiä kauppaan.

Toisena ääripäänä helevetin kallis hiekkakenttä keskellä ei mitään, ja ilman palveluita. Joista kävijä jo lähteissään päättää ettei toista kertaa.

Kari M Niemelä 31.03.2023 20:19

Rautiainen kirjoitti asiaa, Keskinen ymmärtänyt mistä raha tulee vaikka investoinut suuren rahamäärän Onnelaan, nytkin alueella ~ noin 50 auto/vaunukuntaa, alueet keskellä ei mitään tyhjillään ja hinta ylimitoitettu tarjontaan, ei mitään. Vielä voisin esittää pyynnön, lopettakaa tämä esim. vaatekoukkujen pölliminen, taas oli Onnelan wc: stä ruuvailtu irti, eihän meistä kukaan nåin toimi ABC :n veskissä

Kari Rautiainen 31.03.2023 20:39

Tuota, juttuhan on kyllä noin, mutta. Taas se mutta. Ottaakseni kantaa naulakkoon.
Onhan se nyt umpihölmöä korjaamista sellanen ettei kaikkien näitten niitten naulakkojuttujen jälkeen ole makitamies osannu laittaa sinne sellasia naulakoita joita ei noinvaan oteta. Poikasena olin Elannon mainostoimistossa duunissa, ja kun ravintola tehdään niin kyllä kaikki, tauluista lähtien ruuvataan senverran kiinni ettei lähe kun dynamiitilla.

Kyllä mä ainakin osaisin laittaa naulakkoa siten ettei rälläkkää keveemmillä vehkeillä lähe mihinkään. Eikä silläkään ehjänä.

Kari M Niemelä 31.03.2023 20:48

Jos kaikki pitää laittaa kiinni dynamiittivarmasti caravanalueella niin näkyy myös vrk hinnoissa

Sepeteus Vaari 31.03.2023 21:05

Eikö ois hyvä laittaa usean varastetun koukun tilalle vaan helevetin suuri naula.
Alkas pysyyn paikallaan.

Toivo Koistinen 31.03.2023 21:08


Suomalais kulttuuria.
Auton ikkuna roskasäiliön luukku, ja mikä ei ole tehty vanhasta klim vorosilovin teräksestä särkyy, tai poltetaan kuten pohjosesa laavupaikkojen laavut, kun ensin on varraastettu halot.
Mutta luonto osaa.
Kahtelin aikanaan Hirvaskankan huoltamolla. aina kun siihen ajeli rekka niin pikkulinnut ilmesty, ja putsaili niistä keulat hyttysistä.
Tp

Kari Rautiainen 31.03.2023 21:50
Kari M Niemelä

Jos kaikki pitää laittaa kiinni dynamiittivarmasti caravanalueella niin näkyy myös vrk hinnoissa

Meinaat että on halvempaa laittaa sillontällön uusia naulakoita, kun laittaa kerralla niin ettei tartte toista kertaa ruuvailla. Mulle ei nyt aukee tää ajatus ettei ole varaa tehdä kunnolla, mutta aina on aikaa tehdä uudelleen kustannuksista piittaamatta. Luulis Keskisen huoltoporukan jo oivaltaneen ettei nykysysteemi toimi.


Niemelä, niin siis en ole siellä koskaan käynyt. Minkälaisessa seinässä ne koukut on? Tiili, betoni, vai sellasia koppien välisiä pahviseiniä? Jos ne niitä pahviseiniä niin normi koukut lähtee ruuvaamattakin. Mutta kaikissa noissa pysyy kun laittaa vaan kiinni kunnolla.
muokattu: 31.3.2023 22:00
Kari M Niemelä 31.03.2023 22:11

Vaatekoukku jossa kaksi reikää kiinnitystä varten, miksi pitäisi betonivarmasti kiinnittää ja miten se tehdään jos ei ole varaa tehdä kunnolla, kerros Rautiainen miten kiinnität koukut rosvojen varalta, leirintäalueet on kuitenkin yöpymiseen tarkoitettu ei kaiken mikä irti lähtee pöllimiseen

Kari M Niemelä 31.03.2023 22:14

Betoni/levy kaikki lähtee

Kari Rautiainen 31.03.2023 23:14

Kyllä kait sen ruuvinkannan saa rälläköityä niin ettei sitä saa ruuvattua. Ei ravintoloissakaan ole lähtökohtaisesti asiakkaat varastamassa tauluja ja muita vermeitä seiniltä, mutta silti aina on joku... ja siksi ne on laitettava niin että pysyy. Ja kun on katellu Keskisen touhuja niin luulempa ettei sen ole pakko halvinta koukkua omasta valikoimasta käyttää. Ja edelleen, onko se halvempaa uusia niitä aika-ajoin, kun että laittas kerralla kuntoon. Henkilöstokustannus on ihan varmasti kalliimpaa kun joku helevatan koukku. Siksi norjassakin levähdysalueelle laitetaan sellaset rosterivessat että pääsee painepesurilla siivoomaan, nopeasti, helposti, kustannustehokkaasti. Hankintahinta on pikkujuttu verrattuna henkilöstökuluihin esim 10 vuoden siivotanyhrätä niitä vessoja. Siksi niitä suomessaki siivotaan huonosti.

En myöskään usko että leirintäalue kalliimmaksi muuttuu sillä että tehdään kunnolla ja kerralla oikein. SFC alue on senverran eri juttu että siellä on talkooväkeä ruuvailemassa koukkuja aina kun tarvii. Koukut vaan maksaa silti jotain, kuinka usein? Silti pidän selvänä sitä että että jos koukun uusii kerran niin hyvä. Jos sen joutuu uusimaan kolme kertaa, se on tyhmyyttä.

Toivo Koistinen 01.04.2023 07:32

Aattelin asiaa toisinkin. En tiijä onko koukut mitä materiaalia, mutta sisätiloissa, kun pistää seinään, niin alappa siinä räläköimään ne ruuvien päät, ettei raappiinnu koukut, ei kipinät polta jälkiä.
Mikä aika siihen kuluu. Onko siis liikevaihdossa mikä se kustannus kun pöllitään, pistää huoltomiehen takas uusi, kun se huoltomies on täydellä joko tunti, tai kuukausipalkalla hommissa.
Mutta ei hyvä....
Lapset koulussa jo puukottelee toisiaan, potkii, ja samalla videoi sen nettiin... Aikuiset ahnehtii, varastelee, särkee, polttaa, ja sotkee paikkoja. Riitelee somesa päiväkaudet
Isompi asia olisi saada tämän maan nykykulttuuriin muuutos, koska pieleen menee näin tämä maa.
Tp

Kari Rautiainen 01.04.2023 09:10
Toivo Koistinen

Aattelin asiaa toisinkin. En tiijä onko koukut mitä materiaalia, mutta sisätiloissa, kun pistää seinään, niin alappa siinä räläköimään ne ruuvien päät, ettei raappiinnu koukut, ei kipinät polta jälkiä.
Mikä aika siihen kuluu. Onko siis liikevaihdossa mikä se kustannus kun pöllitään, pistää huoltomiehen takas uusi, kun se huoltomies on täydellä joko tunti, tai kuukausipalkalla hommissa.
Mutta ei hyvä....
Lapset koulussa jo puukottelee toisiaan, potkii, ja samalla videoi sen nettiin... Aikuiset ahnehtii, varastelee, särkee, polttaa, ja sotkee paikkoja. Riitelee somesa päiväkaudet
Isompi asia olisi saada tämän maan nykykulttuuriin muuutos, koska pieleen menee näin tämä maa.
Tp

Et oo tosissas. Ruuvinkanta kyllä tottelee esim porakonetta. Sen jälkeen sitä ruuvaa kukaan mihinkään. Ei prkl tää voi noin vaikeeta olla. Ihminen käy kuussa muttei saa koukkua pysymään seinässä.

Ja jos huoltomies on tunti tai kuukausipalkalla niin eikö sille löydy hyödyllisempää tekemistä kun tollona ruuvailla TAAS naageleita seinään. En kyllä ymmärrä teidän ajatusmallia. Onko sitte teidän kummallisuutta vai mun ymmärryskykyä missä vika. Mutta johan nuo on kuuluisia naulakoita, hävettäs olla huoltomiehenä Keskisellä.

Nonni, taas teidän vuoro perustella miksi laittaa vääränlaisia koukkuja huonosti.

Ari Kuusisto 01.04.2023 09:33

Olen samaa mieltä Rautiaisen kanssa että sellainen väliseinän läpi vaikka niittikiinnitys tai nyloc kierretankoon molemmin puolin vielä extra strong kierrelukitteella jota ei nopeasti irroita kukaan.
Pitää olla ainakin rikoskumppani toisessa kopissa kiinni pitämässä.
Kerkee tulla se seuraava caravan asiakas vahtimaan jo paikalle kun makita vinkuu.
Kaikkihan irti lähtee mutta ainakaan liian helpoksi ei kannata tehdä hommaa.
Onko tuossa nyt joku kieroutunut paikallinen puuharyhmä joka kokeilee huoltoryhmän sitkeyttä.
Jääkö mahdollisesti sähköovet auki helposti.

Kari Rautiainen 01.04.2023 09:46
Ari Kuusisto

Olen samaa mieltä Rautiaisen kanssa että sellainen väliseinän läpi vaikka niittikiinnitys tai nyloc kierretankoon molemmin puolin vielä extra strong kierrelukitteella jota ei nopeasti irroita kukaan.
Pitää olla ainakin rikoskumppani toisessa kopissa kiinni pitämässä.
Kerkee tulla se seuraava caravan asiakas vahtimaan jo paikalle kun makita vinkuu.
Kaikkihan irti lähtee mutta ainakaan liian helpoksi ei kannata tehdä hommaa.
Onko tuossa nyt joku kieroutunut paikallinen puuharyhmä joka kokeilee huoltoryhmän sitkeyttä.
Jääkö mahdollisesti sähköovet auki helposti.

Jos siellä on niitä koppien välisiä pahviseiniä niin niistähän koukut putoilee ihan normikäytössäkin. Mutta tollasissa paikoissa ei olekaan normikäyttö, vaan pikkasen eri juttu kun kotona. Ei kotona kukaan päällysvaateita vessassa roikottele.

Mitäs veijarit on mieltä jos asuntoauton vessan koukku on huonosti pahveissa kiinni ja irtoo, neljännen kerran...

Toivo Koistinen 01.04.2023 11:00

Nojoo porakoneela teräsruuvin kanta. Onnistuuhan se, mutta aatteleeko huolto, että jos kouku rikkoontuu, tai muuten pitää vaihtaa, niin millanen savotta porata ne pois, ja paikkailla jäljet enne uusien koukkujen panoa.
Mutta kaise on sitä niinkun kunnilla karavaani parkeissa, että ne asiat ratkasee tuossa tapauksesa Keskinen, itse, ja kunnat karavaani parkkiasioissa, ja niden kannattavuudesta.
Mutta toisaalta onhan mahollista että näitä sivuja lukee Keskinen, ja saa sitten hyvät neuvot.
Ninhän jo aikanaan 70 luvulla, kun tyhmästi neuvoin vanhaa lastiauton omistajaa, vastasi hän. Neuvosta pitää aina muistaa kiittää, koska ei koskaan voi tietää, millon saa hyvän.
Tp

Ari Kuusisto 01.04.2023 11:51

Tarina kertoo, kun mies meni myllyyn jyväsäkin kanssa niin perille päästyään kertoi matkan viivästyneen
kun akka oli kotona sitonut jyväsäkin niin huonosti että joutui neljä kertaa sitomaan sen uudestaan.

Kari Rautiainen 01.04.2023 11:57

Se on niinkun alkoholistille juomisen lopettaminen. Jos lopettaa samalla tavalla kun on edelliset 10 kertaa epäonnistunut, niin millä todennäkösyydellä onnistuu 11. kerta?
Melkeen vois arvata että onnistuu yhtä hyvin kun Keskisen koukut.

Kari Rautiainen 01.04.2023 12:41

"Nojoo porakoneela teräsruuvin kanta. Onnistuuhan se, mutta aatteleeko huolto, että jos kouku rikkoontuu, tai muuten pitää vaihtaa, niin millanen savotta porata ne pois, ja paikkailla jäljet enne uusien koukkujen panoa."

Tuo on ihan totta. Ei niitä kannata kunnolla laittaa jos varautuu siihen että niitä laitellaan aina sillontällön.

Keksikääs pojjaat lisää perusteluita miksei kannata tehdä kerran kunnolla, vaan huonosti montakertaa. Oikeen jään mielenkiinnolla odottamaan.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.