Tervo Caravan Pohjois-Savosta ja SF-Caravan Pitkäjärvi Kokemäeltä Vuoden 2020 Caravan-alueiksi

Tervo Caravan Pohjois-Savosta ja SF-Caravan Pitkäjärvi Kokemäeltä Vuoden 2020 Caravan-alueiksi

8.5.2021

Karavaanarit ovat valinneet pohjoissavolaisen Tervo Caravanin ja Kokemäellä sijaitsevan SF-Caravan Pitkäjärven Suomen parhaiksi leirintäalueiksi. Huomionosoitus on tunnustus pitkäaikaisesta ja tuloksekkaasta työstä karavaanareiden hyväksi.

SF-Caravan ry nimeää vuosittain Vuoden Caravan-alueet jäsenäänestyksen perusteella. Jäsenäänestyksen lisäksi valinnassa huomioidaan alueiden suunnitelmallinen kehittäminen ja muu merkittävä toiminta leirintämatkailun hyväksi. Tervo Caravan nimettiin parhaaksi yleiseksi leirintäalueeksi ja Pitkäjärvi parhaaksi SF-Caravan leirintäalueeksi. Vuoden Caravan-alueet julkistettiin leirintämatkailun huippusesongin alkamista odotellessa äitienpäivänaattona 2021.

Tervon kunnassa, kuutisenkymmentä kilometriä Kuopiosta länteen sijaitseva Tervo Caravan on pieni 33-paikkainen leirintäalue Äyskosken rannalla. Alue on tunnettu rauhallisena luonnossa viihtyjän paratiisina, jonka leirintäpaikoilta aukeaa upea järvinäkymä. Monipuoliset retkeilyreitit, kalastusmahdollisuudet sekä palloilu- ja leikkikentät tarjoavat tekemistä kaikenikäisille kävijöille. Alueella on hienosti huomioitu esteettömyys liikuntarajoitteisten kävijöiden kannalta. Erityistä kiitosta SF-Caravanin palkintoraati antaa Tervo Caravanin erinomaiseksi tunnustetusta palvelusta, alueen siisteydestä ja yhteistyöstä lähialueen toimijoiden kanssa. Tervo Caravanin ilmapiiri tiivistyy aluetta erityisen sydämellisesti hoitavan pariskunnan vieraanvaraisuuteen.

Ympärivuoden avoin SF-Caravan Pitkäjärvi on SF-Caravan Kokemäen Seutu ry:n pitkäjänteisesti, yhteistyössä Kokemäen kaupungin kanssa kehittämä karavaanarin keidas. 150-paikkainen leirintäalue sijaitsee lyhyen matkan päässä Kokemäen kaupungista ja sen palveluista. Alueella on juhannuksena 2020 valmistunut viihtyisä saunarakennus, ja uuden huoltorakennuksen odotetaan valmistuvan tulevana kesänä. Alueen tilaussaunana palvelevaa vaunusaunaa kehutaan Suomen parhaaksi, ja lähdepohjaisen Pitkäjärven uimarantaa erinomaiseksi. Pitkäjärven monipuoliset harrastemahdollisuudet, mm. 18-väyläinen frisbeegolfrata, ja harrastevälineet polkuautoista sup-lautoihin pitävät huolen myös lasten ja nuorten viihtymisestä, eikä lemmikkejäkään ole unohdettu; alueella on koirille oma aitaus ja uimapaikka. Hienot ulkoilureitit marjastus- ja sienestysmaastoineen sekä viereinen Pitkäjärven Vapaa-ajankeskus tukevat alueen ympärivuotista käyttöä. Karavaanarit kiittävät hienojen puitteiden lisäksi alueen ystävällistä vastaanottoa ja isäntien hyvää palveluhenkeä. SF-Caravan Pitkäjärvi on malliesimerkki selkeästi opastetusta ja turvallisuuden asianmukaisesti huomioivasta leirintäalueesta.

”Kotimaan matkailu ja matkailuajoneuvoharrastus ovat nykyisissä erityisissä olosuhteissa saaneet korostuneesti lisääntyvää huomiota ja kiinnostusta. Valitut vuoden alueet edustavat kumpikin tahollaan herkästi matkailijoiden odotusten mukaan kehittyvää hyvälaatuista palvelua. Se on erityisen tärkeää nyt, kun vierailijoista niin monet ovat vasta aloittamassa itselleen hyvinvointia tuottavaa harrastusta. Tietenkin tällä on tärkeä positiivinen vaikutus myös paikalliseen talouteen ja palveluiden kysyntään”, toteaa palkintoraadin ja SF-Caravan ry:n puheenjohtaja Olli Rusi.

SF-Caravan ry on matkailuajoneuvojen käyttäjien valtakunnallinen liitto, jonka jäseninä on 79 yhdistystä ympäri maan. Yhdistysten yhteenlaskettu jäsenmäärä on 64 591.

Lisätietoja:
Tervo Caravan, Heikki Kiiski, puh. 0400 573 459
Tervon kunta, vs. kunnanjohtaja Pia Harmokivi, puh. 044 2825 590
SF-Caravan Kokemäen Seutu ry, puheenjohtaja Tarmo Lahtinen, puh. 044 2726 459
Kokemäen kaupunki, kaupunginjohtaja Teemu Nieminen, puh. 040 488 6100
SF-Caravan ry, puheenjohtaja Olli Rusi, puh. 0400 522 895                    

Tervo Caravan
SF-Caravan Pitkäjärvi