Timo Tarvaisesta Vuoden karavaanari ja Kuopion seudusta Vuoden yhdistys

Timo Tarvaisesta Vuoden karavaanari ja Kuopion seudusta Vuoden yhdistys

12.1.2018

SF-Caravan ry on nimennyt porilaisen Timo Tarvaisen Vuoden karavaanariksi 2017, ja SF-Caravan Kuopion seutu ry:n Vuoden yhdistykseksi 2017. Valinnat julkaistiin Caravan Show -messujen avajaisissa Turussa perjantaina 12.1.2018.

Timo Tarvainen, 48, tunnetaan karavaanareiden keskuudessa ahkerana, täysillä asiaansa paneutuvana ja aikaansaavana järjestömiehenä, loistavana järjestelijänä, hyvänä puhujana, hyperaktiivisena somettajana ja mielipiteitä jakavana värikkäänä persoonana. Timo Tarvainen on ehtinyt lyhyessä ajassa tehdä paljon SF-Caravanin hyväksi. Tarvainen on toiminut SF-Caravanin liittohallituksen jäsenenä vuodesta 2013 alkaen. Hän aloitti liiton varapuheenjohtajana tämän vuoden alussa. Tarvainen on aiemmin toiminut SF-Caravan Kokemäen Seutu ry:n luottamustehtävissä.

Timo Tarvainen on hallituskautensa aikana vaikuttanut merkittävästi liiton toiminnan sisältöön ja tulevaisuuden suuntaviivoihin. Hänen ideastaan on kehitetty mm. suuren kannatuksen erityisesti SFC-alueiden piirissä saanut leirintäalueiden laatujärjestelmä, Vankkurihymiö. Tarvainen toimi leiripäällikön vastuullisissa tehtävissä kansainvälisillä karavaanareiden suurleireillä; 80. FICC Rallyssa Porissa vuonna 2014 ja Nordisk Camping Träff -tapahtumassa Kokemäellä 2017. Tarvaisen organisointikyky, paikallistuntemus, yhteydet eri toimijoihin ja taito nopeisiin päätöksiin vaikuttivat suuresti molempien leirien onnistumisiin.

Vuoden karavaanarin nimenneen SF-Caravan ry:n liittohallituksen mielestä Timo Tarvainen on esimerkki luottamustehtäväänsä intohimoisesti sitoutuneesta henkilöstä, joka haluaa antaa vapaa-aikansa ja osaamisensa karavaanimatkailun ja SF-Caravanin hyväksi. Tarvaisen idearikkaus ja dynaaminen työ karavaanareitten hyväksi ansaitsevat tulla palkituksi ”Vuoden karavaanari”-tittelillä.

Timo Tarvainen sai vuodeksi haltuunsa Unto Vuolan lahjoittaman kiertopalkinnon.

Vuoden yhdistys 2017 - SF-Caravan Kuopion seutu

SF-Caravan Kuopion seutu ry tunnetaan monipuolisesti ja laaja-alaisesti toimivana yhdistyksenä, jonka toiminta heijastuu kotikaupunkinsa lisäksi ympäröivään maakuntaan. Yhdistyksen nykytoiminnan kulmakivi on Kuopion Jännevirralla toimiva yhdistyksen omistama leirintäalue Alatalo, jonka palveluja kehitetään pitkäjännitteisesti yhä laadukkaammaksi.

Yhdistyksen jäsenmäärä on tasaisesti kasvanut. Yhdistys toimii omalle jäsenistölleen toteutettujen tapahtumien lisäksi aktiivisesti ulospäin olemalla tiiviissä yhteydessä mm. alueen matkailuajoneuvokauppoihin, matkailun toimijoihin, Itä-Suomessa toimiviin muihin SF-Caravanin jäsenyhdistyksiin sekä valtakunnalliseen liittoon. Yhdistyksen tiedotus on laajaa ja onnistunutta; Reissaajat-nimisen jäsenlehden lisäksi yhdistyksen nettisivut ovat selkeät ja informatiiviset antaen täsmällistä ja ajantasaista tietoa myös Kuopioon saapuvalle satunnaiselle leirintämatkailijalle.

Yhdistyksen erikoisuuksia ovat yhteistyössä lähellä sijaitsevien SFC-leirintäalueiden kanssa laadittu houkutteleva kiertomatkailutuote ”Järvi-Suomen kierros” sekä erityisen aktiivinen karaoke-harrastus.

SF-Caravanin liittohallitus arvostaa yhdistyksen tuloksellista yhteistyö- ja talkootyöhenkeä. Yhdistyksen edustama savolaisuus tunnetaan karavaanareiden piirissä maanlaajuisesti leppoisana vieraanvaraisuutena ja palvelun jämptinä toteuttamisena huumoria, elämäniloa ja silmäkulman pilkettä unohtamatta.