SF-Caravan ry:n liittokokous käyty säädetyssä ajassa

SF-Caravan ry:n liittokokous käyty säädetyssä ajassa

26.9.2020

Keväältä syksyyn siirtynyt SF-Caravan ry:n liittokokous käytiin lauantaina 26.9. Hämeenlinnassa. Normaalia pienemmällä osallistujamäärällä pidetty korona-ajan liittokokous vahvisti tilinpäätöksen, hyväksyi toimintasuunnitelman ja talousarvion, valitsi liittohallituksen puheenjohtajan ja jäsenet sekä hyväksyi SF-Caravan ry:n uudeksi jäsenyhdistykseksi SF-Caravan Vieresniemen. Liittokokous hyväksyi myös päivityksen liiton sääntöihin, sallien jatkossa sähköisen liittokokouksen.

Kuva: Pauli Salokangas, Suomen Caravan Media

SF-Caravan ry:n liittokokous käytiin koronarajoituksista johtuen jo kahteen otteeseen siirrettynä lopulta syksyllä, eduskunnan säätämän lain (väliaikaisesta poikkeamisesta yhdistyslaista Covid-19 epidemian leviämisen rajoittamiseksi) mukaisesti syyskuun loppuun mennessä, hotelli Aulangon Aulankosalissa, Hämeenlinnassa.

Olli Rusi jatkaa liiton puheenjohtajana
Liiton puheenjohtaja Olli Rusi oli lupautunut jatkamaan jäsenten palvelutehtävässään, ja hänet valittiin yksimielisesti liiton ja siten myös liittohallituksen puheenjohtajaksi vuosille 2020-2023. Rusin puheenjohtajapesti jatkuu vuoden 2023 liittokokoukseen.

Juha Hartman ja Harri Järveläinen liittohallitukseen
Liittohallituksen jäsenistä erovuorossa Hämeenlinnan liittokokouksessa olivat Heikki J.O. Leinonen ja Juha Rakkola. Heistä Vuoden karavaanariksi 2019 valittu Leinonen ei asettunut enää ehdolle. Liittohallitusvaalissa eniten ääniä sai lahtelainen Juha Hartman (136 ääntä). Riihimäkeläinen Harri Järveläinen oli vaalin toinen 127 äänellä.  SF-Caravan ry:n varapuheenjohtajana toiminut Juha Rakkola jäi vaalissa kolmanneksi (89 ääntä). Heikki J.O. Leinosen ja Juha Rakkolan liittohallituksen jäsenyys jatkuu vuoden 2020 loppuun.

Uusiksi hallituksen jäseneksi valittujen pesti on kolmivuotinen; liittokokouksesta vuoden 2023 liittokokoukseen.

Jäsenmaksu säilyy ennallaan
Liittokokous vahvisti tilinpäätöksen vuodelta 2019 ja hyväksyi toimintasuunnitelman ja talousarvion vuosille 2020-2021. Jäsenmaksu säilyy ennallaan. Jäsenmaksujen liiton osuus varsinaisen jäsenen osalta on 29 euroa ja rinnakkaisjäsenen osalta 12 euroa. Jäseneksi liittyminen, johon sisältyy uuden jäsenen ensimmäisen vuoden jäsenmaksu, tarramaksu ja kirjaamismaksu, maksaa 48 euroa. Rinnakkaisjäsenen ensimmäinen jäsenmaksu on 15 euroa. 
Liittokokous hyväksyi myös hallituksen esittämän portaittaisen yritys- ja yhteisöjäsenmaksun.

Sääntöpäivitys sallii sähköisen kokouksen
SF-Caravan ry:n sääntöjen pykälään 7 tehty lisäys sallii jatkossa sähköisen liittokokouksen. Koronasta johtuen tehty sääntöuudistus oli tervetullut päivittäen liiton kokouskäytännön nykyaikaan; "Hallitus voi päättää, että kokoukseen voidaan osallistua myös postitse taikka tietoliikenneyhteyden tai muun teknisen apuvälineen avulla, mistä on mainittava kokouskutsussa. Kokouskutsussa on lisäksi mainittava, jos postitse tai teknisen apuvälineen avulla osallistuvan jäsenen puhevallan käyttäminen on rajoitettua."

SF-Caravan Vieresniemi ry jäsenyhdistykseksi
Liittokokous hyväksyi Vimpelin alueella toimivan SF-Caravan Vieresniemi ry:n jäsenhakemuksen. Näin ollen SF-Caravan ry:n jäsenyhdistyksiä on 79.

Paavo Rouskulle Henget-reliefi, ensimmäiset platinamerkit myönnetty
Liiton asiantuntijatehtävissä vuodesta 2003 saakka toiminut Paavo Rousku huomioitiin kokouksessa liiton korkeimmalla tunnustuksella, Henget-reliefillä numero 18.  Matkailuajoneuvojen huollon, kunnossapidon ja nestekaasuasioiden 80-vuotias guru sai haltuunsa taiteilija Kimmo Koskivaaran teoksen kiitoksena karavaanimatkailun hyväksi tehdystä työstä.

Jäsenyhdistysten toiminnassa ansioituneet Kalervo Välimaa SF-Caravan Pohjanmaasta, Reijo Silokoski SF-Caravan Vakka-Suomesta ja Veikko Vuorialho SF-Caravan Kaakkois-Hämeestä vastaanottivat merkittävästä ja uraauurtavasta elämäntyöstä myönnettävät platinamerkit. Tämä uusi huomionosoitus myönnettiin nyt ensimmäistä kertaa. Platinamerkit myönsi SF-Caravan ry:n liittohallitus ko. jäsenyhdistysten ehdotuksesta.

Liittokokouksessa 2020 oli edustettuna 47 jäsenyhdistystä SF-Caravan ry:n 78 rekisteröidystä jäsenyhdistyksestä. Läsnä oli 104 liittokokousedustajaa.

Lue lisää Caravan-lehdestä.