Nallikarin Lomakylä Oulusta ja SF-Caravan Lohenpyrstö Raahesta - Vuoden Caravan-alueet 2019

Nallikarin Lomakylä Oulusta ja SF-Caravan Lohenpyrstö Raahesta - Vuoden Caravan-alueet 2019

30.4.2020

SF-Caravan ry nimeää vuosittain Vuoden Caravan-alueet jäsenäänestyksen perusteella. Jäsenäänestyksen lisäksi valinnassa huomioidaan alueiden suunnitelmallinen kehittäminen ja muu merkittävä toiminta leirintämatkailun hyväksi. Nallikari nimettiin parhaaksi yleiseksi leirintäalueeksi ja Lohenpyrstö parhaaksi SF-Caravan -jäsenalueeksi. Vuoden Caravan-alueet julkistettiin leirintämatkailun huippusesongin alkamista odotellessa vappuaattona 2020.

Nallikarin lomakylä on ollut pitkään kaikkialla maassa tunnettu, ympärivuotisesti toimiva leirintäalue, joka on viime vuosina merkittävästi kehittänyt palveluitaan erityisesti panostamalla tasokkaaseen loma-asunto- ja mökkimajoitukseen. Alueen palvelutarjonta on monipuolinen. Vetovoimaisuutta lisää kaupungin keskustan läheisyys ja viereiset aktiviteetit, kuten kunto- ja retkeilypolut, ainutlaatuinen uimaranta ja kylpylä. Pitkäaikainen ja järjestelmällinen kehitystyö ja markkinointi näkyy myös runsaana pohjoismaisten kesävieraiden määränä sekä avoimina yhteistyösuhteina valtakunnallisten toimijoiden kuten Suomen leirintäalueyhdistyksen ja SF-Caravan ry:n kanssa. Nallikarissa on järjestetty usein leirintämatkailijoille suunnattuja tapahtumia. Alueelle on myönnetty Green Key -ympäristösertifikaatti tunnustuksena kestävän kehityksen ja Vankkurihymiö-laatutunnus turvallisuuden huomioimisesta palveluprosesseissaan. Nallikari saa kiitosta karavaanareilta myös hyvästä asiakaspalvelustaan.

SF-Caravan Lohenpyrstö on loistava esimerkki talkootyöllä hoidetusta leirintäalueesta, jossa näkyy hyvä palveluhenki ja toimiva yhteistyö Raahen kaupungin kanssa. Lohenpyrstön leirintäalue on koko ajan kehittyvine palveluineen kohentanut koko Raahen kaupungin matkailuvetovoimaa karavaanareitten silmissä. Sopivan etäisyyden päässä kaupungin keskustasta ja ohikulkevasta vilkkaasta valtatiestä, alue houkuttelee paljon pistäytyjiä, joista alueen tason, turvallisuuden ja palveluhengen vuoksi tulee helposti pitempään viipyviä ja uudelleen palaavia kanta-asiakkaita. Aluetta on kehitetty määrätietoisesti, rakentaen uusia huoltorakennuksia ja parantaen palvelukokemusta mm. ennakkovarausjärjestelmää kehittäen. Lohenpyrstö perustaa toimintansa talkoilla tapahtuvaan palveluhenkeen, mutta myös nuorten työllistämiseen kesän ruuhkaviikkoina. Erityisesti karavaanarit kehuivat aluetta siisteydestä ja avaruudesta.

Lue lisää ja katso videot Vuoden 2019 Caravan-alueista osoitteessa caravan-lehti.fi.

SF-Caravan ry on matkailuajoneuvojen käyttäjien valtakunnallinen liitto, jonka jäseninä on 79 yhdistystä ympäri maan. Yhdistysten yhteenlaskettu jäsenmäärä on 62 812.

Lisätietoja:
Nallikari Seaside Oy, toimitusjohtaja Sirpa Walter, puh. 044 703 132
SF-Caravan Lohenpyrstö ry, puheenjohtaja Kari Malkamäki, puh. 0440 687 716
SF-Caravan ry, puheenjohtaja Olli Rusi, puh. 0400 522 895
SF-Caravan ry, toiminnanjohtaja Timo Piilonen, puh. 050 592 6561