Matkailuautoille ei autoveroa

Matkailuautoille ei autoveroa

19.2.2013

Valtiovarainministeri Jutta Urpilainen ei aio esittää matkailuautoille autoveroa. Asiasta kertoi ensimmäisenä Caravan-lehti.

Matkailuautot säilyvät autoverottomia ajoneuvoina. Nykyisen hallituksen hallitusohjelmassa ollut maininta "selvityksen tekemisestä matkailuautojen saattamiseksi autoveron piiriin" säikäytti alan kauppiaita ja sai monet karavaanarit varuilleen. Kaupan hiljentyminen on ollut ainakin osittain mahdollisesta verotuspäätöksestä johtuvaa.

Nyt asiaan on saatu selvyys. Valtiovarainministeri Jutta Urpilainen on suorasanaisesti vastannut Caravan-lehden esittämään kysymykseen, ettei tule esittämään tulevan kevään budjettineuvotteluissa matkailuautojen verohuojennuksen poistoa. Ministeri perustelee päätöksensä sillä, että autoveron ulottaminen matkailuautoihin käytännössä vähentäisi valtion verotuloja. Lisää asiasta uusimmassa Caravan-lehdessä 2/2013.

SF-Caravan ry on tyytyväinen valtionvarainministeriön päätöksestä. Päätöksessä on huomioitu SF-Caravanin ja muiden alan järjestöjen (Matkailuajoneuvojen Tuojat, Suomen Leirintäalueyhdistys ja Autoliitto) aiemmin esittämät faktatiedot ja vaikutukset leirintämatkailuun ja matkailuajojen kaupalle.