Kaasutankki

Tapio Peura 15.01.2020 07:22

Mielellään sellainen, 11kg pullon kokoinen, muutkin huomioidaan.

Veli-Pekka Merikallio 15.01.2020 09:23

https://www.ebay.de/sch/i.html?_nkw=alugas%20tankflasche

Mulla on tuollainen käyttämätön alugas 11kg=27 litrainen pullo. 0440212412.


Kuten tuossa yllä ilmoitin, mulla on juuri tuollainen 27 litrainen (11kg) ALUGAS-pullo, jollaisen linkin Timppakin laittoi. Ei muuta eroa kuin hinta on vain puolet noista ebayn hinnoista.
muokattu: 16.1.2020 13:30
Timo Haapanen 15.01.2020 10:09

Mulla ei ole mitään käryä millainen pullo V-P:lla on mutta pulloissa on viimeinen käyttöpäivä, kymmenen vuotta valmistuksesta. Tuolla ebaysssakin myydään pulloa jonka käyttö loppuu 2023 ja hinta on melkein sama kuin uudessa.

Kymmenen vuoden kokemuksella tiedän senkin että pullossa pitää olla täyttömäärämittari ettei tarvitse varmuudeksi tankkailla.

Linkissä jonka V-P laittoi on täydellinen paketti ulkotäyttöletkuineen ja adaptereineen.
https://www.ebay.de/itm/ALUGAS-Gasflasche-27L-wiederbefullbar-80-Fullstop-Ausenbetankung-TUV-bis-2029/202101643955?hash=item2f0e325ab3:g:ckEAAOSwxjxdyT2r

Jos sulla on jotain kysyttävää näistä niin laita viestiä, tiedän melkolailla kaiken asiasta.
timppahaapanen@gmail.com

@timppa

Jukka Hänninen 15.01.2020 11:57

Löytyy 6kg uusi ylitäytön estolla, mittarilla, teräksinen 120,00 + rahti.

Myös alu- ja teräspulloja huomattavasti edullisempia komposittipulloja ylitäytön estolla.

https://shop.hybridsupply.de/Freizeit-Nutzgas-Shop/Behaelter-Ventile/Flaschen/Mit-80-Fuellstopp-Ventil:::731_733_756_1021.html

captainkiddjukka@gmail.com

Timo Haapanen 15.01.2020 16:33

Tuossa on aika hyvä paketti
https://www.ebay.de/itm/Komposit-LPG-Gasflasche-8KG-18-2L-mit-80-Fullstopventil-leichter-als-Alu-ETUI/202801215254?hash=item2f37e4f716:g:rIwAAOSw96ld4CWa

Tässä pullossa voi tulla ongelmaksi se ettei siitä nopealla vilkaisulla näe että se on ylitäytönestolla varustettu. Joillain asemilla sen täyttö ei ehkä onnistu. Jossain on sellainenkin sääntö että jos luukku pitää avata ei saa tankata.

Toimivin sydeemi on ulkotäyttöletkulla varustettu pullo joka tankataan pullokoteloa avaamatta. Itse olen ulkotäyttöletkulla tankannut muistaakseni 13 maassa kymmeniä kertoja eikä ongelmia ole ollut.

Jos ajattelee hintaa pitää se jakaa kymmenelle vuodelle, onko se sitten 20/vuosi vai 40/vuosi. Kymmenen vuoden jälkeen ei tarvitse uusia kuin pelkkä pullo, adapterit yms. eivät vanhene.

Yleisin asennus taitaa olla niin että on ulkotäyttöletku mutta se tankkauspää on pullokotelon sisällä eikä itse pulloon koskata tankattaessa. Englantilaiset laittavat tankkauspään pullokotelosta läpi. Itsellä se on auton helmassa pullokotelon alapuolella.

Obelink myy pulloa siten että adapterit kierretään pullossa olevaan holkkiin, siis ei ulkotankkausletkua. Siinäkin ollaan hieman harmaalla alueella.
https://www.obelink.de/gasdamptank-alu-27-liter.html?sqr=%20Gasflasche&


Adapterit ovat linkissä alempana, neljä tarvitaan. Obelink aloitti myynnin viime kesänä ja syksyllä pullot olivat loppu joka kaupasta, ja varmaan tehtaaltakin. Samaa tuotetta myyvät kaikki puljut.

Itse investoisin ekan laittamani linkin pakettiin ja aloittaisin huolettoman kymmenvuotiskauden hyvillä vehkeillä.

Täältä olen ostanut muutaman pullon, hinnaksi tulee sama kuin ebayssa.
https://www.gaswinkel.com/catalogus/lpg_gasdamp_tanks/aluminium_gasflessen

Tässä firman sivulta pätkä
''Gasflessen mochten en mogen niet gevuld worden aan de pomp en dat mag nog steeds niet! Een LPG gasdamptank is geen gasfles maar een gecertificeerd En zelfd een T.P.E.D. gekeurd product gemaakt om aan de pomp te vullen net zoals een LPG tank in de auto. Daar zijn regels voor!

Al valt de Gasdamptank onder de definitie of categorie Gasflessen zo ook een scooter en scootmobiel een motorvoertuig is maar een scootmobiel is geen auto en mag dus niet op de weg en een auto wel.

Een buitenvul aansluiting is in dit geval een oplossing en in sommige Europese landen ook een must maar het is zeker aan te raden om discussies te vermijden. Hou er rekening mee dan niet in alle landen er zelf getankt mag worden. Vooral in de voormalig oostblok landen en Italie mag u niet zelf vullen. Bij het zien van een gasfles zal er dan zeker afgehaakt gaan worden.''

Eli kääntäjällä näin
''Kaasupulloja voidaan täyttää ja ei ehkä täyttää pumpussa, ja niitä ei välttämättä vieläkään ole! Nestekaasuhöyrystösäiliö ei ole kaasupullo, mutta sertifioitu ja myös TPED-hyväksytty tuote, joka on valmistettu pumpun täyttämiseen, aivan kuten autossa oleva nestekaasusäiliö. Sitä varten on olemassa sääntöjä!

Vaikka kaasuhöyrysäiliö kuuluu määritelmään tai luokkaan kaasupullo, skootteri ja liikkumisskootteri ovat myös moottoriajoneuvo, mutta liikkumisskootteri ei ole auto, joten sitä ei sallita tiellä ja auto on.

Ulkoinen täyttöyhteys on ratkaisu tässä tapauksessa ja joissakin Euroopan maissa myös pakollinen, mutta on ehdottomasti suositeltavaa välttää keskusteluja. Muista, että kaikki maat eivät saa tankata itseään. Erityisesti entisissä itäblokin maissa ja Italiassa sinun ei saa täyttää itseäsi. Kun näet kaasupullon, varmasti putoaa pois.''

@timppa

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.