Victron SmartSolar+Victron connect parittaminen

Rauno Riitinki 03.03.2022 11:27

Ei sitten onnistu jostakin syystä ollenkaan. Puhelin löytää Bluetoothilla säätimen, mutta ohjeiden mukaan paritus pitää tehdä Victron Connect -sovelluksen kautta. Se vaan ei havaitse säädintä. Kaikki löytämäni ohjeet ovat kuluneet näytöllä, mutta tulosta ei tule.

Kenellä kokemusta? Apuva!

Seppo Luuri 03.03.2022 12:13

Hei, itselläni victron 75/10. Se ainakin vaati lisäpalikan Victron smart dongle. Sillä yhteys pelaa, maksaa nettikaupasta n.50-60€.

Antero Virkkala 03.03.2022 14:06

Seppo, minullakin on (veneessä viimeksi käytetty) Victron BlueSolar 75/10. Tiedän että se vaatii BT-donglen puhelinyhteyttä varten. Mutta Raunolla on SmartSolar, ja siinä näkyy olevan BT-logo. Raunon puhelin näkee säätimen, mutta sovellus ei yhdistä siihen. Näitä voi kokeilla:

Seurata jonkin YouTube-videon ohjeita. Kuinka pitkälle mennään ohjeen mukaan ja mistä alkaen ei enää toimi?
Puhelimen asetuksesta varmistetaan, että appilla on kaikki tarvittavat oikeudet. Voi kokeilla antaa ensin kaikki oikeudet ja jos toimii, niin voi kokeilla riittäisikö vähemmät oikeudet.

Rauno: onko sovellus joskus paritettu toiseen säätimeen tai säädin toiseen sovellukseen? Meidän äly/urheilukelloissa (Polar M600) on sellainen ominaisuus, että jos puhelin vaihtuu (ja samalla Polar-appin instanssi eli sovellusyksilö), niin kellossa pitää tehdä tehdasasetusten palautus? Ilman sitä uusi puhelin kyllä näkee kellon Bluetoothin, mutta puhelimessa oleva Polarin appi ei kytkeydy kellossa olevaan vastin-appiin.
Rauno Riitinki 03.03.2022 14:33

Antero, ei ole kumpaakaan paritettu aiemmin mihinkään. Sovelluksen latasin suoraan sovelluskaupasta ja säätimen kaivoin myyntipakkauksestaan. Yritin ensin tyhmänä itse puhelimen BT -haulla ja säädin reagoi hakuun vilkauttamalla muutaman kerran kaikkia kolmea lediä, mutta muuta menestystä ei sitten ollutkaan. VC-sovellus yrittää hakea, mutta säädin ei ainakaan reagoi mitenkään.

Hemmo Lehtonen 03.03.2022 15:00

Rauno, mikähän puhelin sulla on?

Rauno Riitinki 03.03.2022 16:27

Toi Anteron vinkki johti jäljille. Sovellus halusi sijaintitiedon päälle (mistähän ihmeen syystä?) Nyt pelittää.
Foorumi näytti taas voimansa! Kiitos

Antero Virkkala 03.03.2022 16:40

Voi olla kyse VC-appin oikeuksista tai niiden puutteesta. Kun puhelinten turvaominaisuuksia kiristetään (sinänsä hyvästä syystä), voi syntyä tilanne, että appi näkee Bluetooth-laitteen ja haluaisi pariutua sen kanssa, mutta sillä ei ole oikeuksia tähän. Seuraavaksi VC-appi pyytää tarvittavia oikeuksia käyttäjältä, mutta jos sillä ei ole oikeuksia edes lähettää ilmoituksia puhelimen käyttöliittymään (näytölle/näppimistölle), niin ei se voi oikeuksia saadakaan. Jos sinulla on Angstroid-puhelin, katso Asetukset > Sovellukset > Victron Connect (tai mikä onkaan nimeltään) > Oikeudet. Anna ensiksi kaikki oikeudet ja katso auttaako. Jos auttaa, voit karsia turhia oikeuksia. Jos taas olet Applen käyttäjä, pyydä tai odota ohjeita joltakin toiselta.

Joskus auttaa kun laittaa puhelimen ja paritettavan laitteen molemmat lentotilaan ja sitten lentotilasta pois. Mutta ehkä ei tässä, kun säädin reagoi BT-skannaukseen.

Mutta tosiaan, vastaapa Hemmon kysymykseen. Eihän sinulla ole sellainen tilanne, että vanha puhelin ei osaa sellaista BT-protokollaa, jota uusi säädin haluaisi käyttää? Esim. Bluetooth LE (Low Energy).

Timo Kajava 03.03.2022 16:54

"Yritin ensin tyhmänä itse puhelimen BT -haulla"

Tässä se virhe tapahtui, ohjeiden mukaan ei pidä yrittää yhdistää suoraan BT haulla, vaan Connect ohjelmalla.


"Sovellus halusi sijaintitiedon päälle (mistähän ihmeen syystä?) "

Koska se on Androidin vaatimus BT hakua varten, Connect ei sitä tarvitse/vaadi. Itse asiassa parituksen jälkeen sen sijaintiluvan voi ottaa pois päältä, jos oiken muistan.

Rauno Riitinki 03.03.2022 19:53

Voidaan himmailla. Homma pelittää.


Hyvin taikoo MPPT-säädin latausvirtaa vinosta auringonpaisteesta. Noin äkkiä laskien 40% enemmän, kuin mitä paneeli toimittaa. Jos olen yhtään ymmärtänyt oikein, PWM-säädin ei kykene moiseen? Liitekuva taitaa olla haluton tulla mukaan?
muokattu: 4.3.2022 11:27

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.