Vaunulle talvisuoja

Olavi Petrell 06.09.2023 18:03

Tämä ei ole mainos....
Motonetti myy vaunulle talvisuojaa.
Matkailu vaunun hengittävä suojapeite, hinta n 200 EUR. Vaunu menisi kokonaan sen sisään. Onko kellään kokemusta, löytyykö keväällä homeinen vaunu?

Timo Haapanen 06.09.2023 19:41

Luultavsti löytyy ellei mitään tuuletusta ole. Itsellä on ollut päädytön telttakatos kymmenisen vuotta, auto pysyy kuivana hyvin.

@timppa

Eero Bruun 06.09.2023 20:25

Ei ole tallin edessä tilaa telttakatokselle. Ilman katosta on retkiauto siinä henkilöauton vieressä. Tulee sillä
talvella joskus ajeltuakin. Lunta meinaa muuten kertyä liikaa katolle ja muutenkin on hyvä välillä ajella. On tullut mieleen, että käyttäisi sitä ammattilaispesulassa, joita nykyään on paljon. Lähtisi homeet, sammaleet ja muut töhnät peltien saumoista ja muista hankalista paikoista. Rapidossa on vaikka minkälaisia teippauksia. Olen ajatellut, että miten niille kävisi, jos ottaisi oikein kalliin ja tehokkaan vahauksen ja kiillotuskäsittelyn? Mutta kyllä kai ammattilaiset tietää.

Pasi Sormunen 07.09.2023 12:11

Suurin ongelma tuon suojan kanssa on lumen kertyminen vaunun katolle. Sopivissa olosuhteissa märkä lumi painaa ja paljon. Suoja kun on hengittävä, niin se myös kostuu ja jäätyy, ainakin katon osalta, eikä lumi lähde katolta itsestään pois missään olosuhteissa.

Eli tikkaat ja pitkävartinen harja vaunun viereen talvivarusteiksi suojan lisäksi.


Siitä vaunun homehtumisesta en olis niinkään huolissaan, kunhan laitat sisään kosteuden poistajat, jotka tyhjäät muutaman kerran talven aikana, samalla kun vähän tuuletat vaunua.
muokattu: 7.9.2023 12:13
Kari Rautiainen 18.09.2023 20:02

On oltava hyvä, kunnollinen tuuletus. Ilmankierto on se ihan ykkösasia.
Ja jos se on kunnossa niin kosteudenkerääjillä et saa koko ilmakehää kuivattua. Mutta ne kerääjät lisää uskoa siitä että on parhaansa yrittänyt. Tosin se litra, pari, on ihan yhtä tyhjän kanssa. Jos ilmanvaihto on kunnossa niin kosteus % vaunun sisällä ei muutu miksikään noilla kosteudenkerääjillä.

Toivo Koistinen 19.09.2023 07:22

Kosteuden poisto, mutta miten. Nykyään jopa rakennusten alapohjissa on koneellinen kosteuden poisto.
Meillä kellariin tahtoi tulla betoniseiniin hometta ja laitoin jo kai kohta kymenen vuotta sitten koneen
Tämä nykyinen on kai jo 5-6 vuotta ollut, kunse ensimmäinen halpis oli susi, ja siellä se vieläkin tohisee tarpeen mukaan, eikä hometta ole. Ilma on raikas
Tuuletus on koska sinne tulee ilmaa lattian tasolta vanhaa betoni viemäri putkea myöden kun viemäröinti on uusittu ensikertaa yli 40 vuotta sitten, ja poistoilma on omalla hormilla savupiipun kautta kun sinne alunperin on suunniteltu lämmityskattila.
Toimii myös vaunussa, mutta siitä on kulua, ja koneita on että toimivat pakkasellakin kuulemma, mutta onko sillon parempi konsti se kausipaikaklaisten, eli peruslämpö vaunussa.
itse pitelin oikeen lösykelillä pientä lämmitystä autosa, ja pysyi sisätila kuivana, koska laskin, että senverta kallis kapine, että en siinä säästä, van pidän homman kunnossa.
Tuohon katos asiaan en osa sanoa, kun ei kokenmusta.
Tp

Toivo Koistinen 19.09.2023 07:35

Tietysti täällä on se, että syksysin on kosteat ilmat joskus, mutta talvisin ei niinkän, ja minulla on tuulettuva tosi iso talli autoille, ja oikeastaan kaikille vehkeille nyt, kun järjestelin hieman asioita.
Eerolle, että kannatan sitä ammatilais pesua, ja vahausta, ellei itse pääse katolle, kuten minä, kun rakensin sen työtason minkä päältä pääsin pesen ja vahaamaan auton katon.
Tuo on hyvä, että väliin ajelet, koska johan kummelikin sanoi. Autolla pitää ajella, se pitää siittä, koska se on tehty sitävarten, ja tulee surulliseksi jos se joutuu vain seisomaan.
Tp

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.