Ulko-oven ulkokahva 2017 Hobby

Jyrki Impiö 22.04.2022 22:57

Tein sen taas... Syksyllä kahva jäi käteen. Sain ostettua "edullisen" uuden. Asensin itse ja säästin. Se on ollut hiukan tiukka, eikä ole kunnolla avannut ovea eli lukkokieli ei ole kevyesti mennyt sisään. Ajatus oli säädättää asian osaavalla mekaanikolla. No, en ehtinyt, kun se jäi taas käteen. Eli se kromilevy halkeaa ja kahva on entinen. Mistä näitä sais kohtuuhinnalla tai olisko jotain patenttia? Se oli taas vajaan parinsadan nykäisy.

Toivo Koistinen 23.04.2022 16:09

Saaatko kuvaa tänne. Minä aikanaan rakensin auton oveen semmosen läppärivan kun se hajosi.
Tp

Jyrki Impiö 23.04.2022 17:04

Eli ongelmahan on että tuo muovi murtuu tuon tapin ympäriltä jos lukkokieli on vähänkin tiukka. Jos ovea olis aina muistanut painauttaa parimilliä sisäänpäin ja sitten avannu, niin se pelittäs. Nyt tuohon meyallitappiin pitäs saada jollain konstilla tehtyä vaikka uusi levy kahvaksi tai tuo särkynyt levy sellaisella liimalla kiinni, joka pysyy.

Toivo Koistinen 23.04.2022 18:22

Saakohan tuo lukossa olevan tapin pois, kun näyttäs, että on keskellä sitä liitos. Se oli vähän saman sorttinen, mutta ripa oli muovia, ja ei noin komea, vaan semmonen yksinkertasen kulmikas.
Minä metallilevystä leikkasin saman sorttisen, ja muotoilin sellaset siivet laitoihin, ja porailin sen tapin kokoset reijät niihin siivekeisiin, ja viilaiilin ne reijät, että se tappi sopi niistä läpitte, ja ne siivet tuli sitten laitoihin, ja taivuttelin ne siivekeet sitten että se tappi meni sisään niistä, ja se läppä tuli rivaksi.
Siittä on aikaa vuos kymmeniä, etten tarkemmin muista ihan sen mallia, mutta suunnilleen niin.
Tp


Tuumastelin tuota kiertäissä rntalenkkiä, että jos pjottaa sen tapin niihin ripaläpän siipiin, niin varman jotta se tappi sitten paikalleen pujotetaissa lukittuu liitokseensa, niin pitäiskö siihen pujottaa sitten putken pätkä jolla se liitos jäykistyy sen peltiläppärivan siivekkeiden väliin, kun alkuperäis ripahan sen tekee, koska on umpinais putkea.
muokattu: 24.4.2022 06:06
Markus Kaattari 04.08.2022 19:43

Löytykö mistään ulkopuolen kahvaosaa irrallisena? Itselläni kans hajosi osittain, liimasin sen nyt kasaan ja katsotaan kestääkö.

Jyrki Impiö 05.08.2022 07:27

Markus laitan yv:tä

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.