TOM TOM

Pekka Palm 07.07.2021 13:33

Erehdyin ostamaan kyseisen navigaattorin ja siihen mm nopeuskameroista varoittavan ohjelman. Yllätyin kun ohjelma kehoitti kytkemään navin tietokoneeseen , eikä siellä mitään erikoista ollut. Lähtiessäni lomamatkalle huomasin että juuri tuo kameroista varoittava ohjelma oli hävinnyt. Eli olin ostanyt ohjelman joka ei ollut määräaikainen ja sen tomtom kävi varastamassa että saisivat rahaa kun ostaisin uuden. Ole lopen kyllästynyt tuon navin toimintaa ja kysyisin teiltä että kun minulla on tabletti niin saanko siihen pohjoismaisen karttaohjelman ja tuon kameroista varoittavan ohjelman.
En hurjastele. mutta nämä jatkuvasti epäloogisesti vaihtuvat nopeusrajoituksen sekoittavat vanhan miehen. Kiitos tiedoista


Kävimpä Tomtomin sivuilla tutkimassa asiaa. Siellä on siirrytty kuukausi/vuosimaksuihin koska heidän mielestään kameratolpat siirtyilevät jatkuvasti (en ole huomannut) Nyt tämän palvelun saa noin 30 eurolla vuodeksi. Asia selvä, mutta se että varastivat sen minulla olleen maksamani ohjelman jolla kyllä olisin pärjäillyt vielä monta vuotta, koska en näitä juoksevia tolppia ole havainnut. Minusta epärehellistä toimintaa, mutta kiitos Esalle tuo ohjelma toimii tabletissa hyvin ja ilmaiseksi.
muokattu: 16.7.2021 10:26
Markku Hämäläinen 07.07.2021 15:27

Olethan rekisteroinyt laitteesi Tomtomille?
Miltä päivitykset näyttää Tomtom My Drive connectissa?

Minulla on Tomtom GO Premium X ikuisilla päivityksillä ja päivitykset toimii hyvin.
Tosin VPN täytyy kytkeä pois päivitysten ajaksi.

Esa Ojala 07.07.2021 19:05

Tässä pari esimerkkiä tabletille/puhelimelle.

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.roadlords.android

Tuota olen testaillut ja toimii ihan ok, ilmainen. Tuossa on vielä karavaanareille hyvä ominaisuus kun voi asettaa kulkimen mitat ja painon. Ehkäisee ajamasta hankaliin paikkoihin..

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.tomtom.gplay.navapp

Tomtomista maksullinen (edullinen) versio, toimii hyvin. Ei pysty asettamaan ajoneuvon mittoja. Ilmainen 30 päivän kokeiluversio saatavilla, jos ei ole ennen asentanut.

Molemmat vaativat nettiyhdeyden, jotta liikennetiedot ja kameravaroitukset toimivat...

Navi ohjelmia on useita tarjolla tabletille/puhelimelle, ilmaisia ja maksullisia, siitä vain testaamaan...

Matti Asikainen 08.07.2021 10:16

Olen käyttänyt tabletissa ilmaista WAZE-ohjelmaa. Se näyttää myös todellisen ajonopeuden sekä tiekohtaisen nopeusrajoituksen. Ääniohjauksen voi valita useista kielistä tai äänittää itse käyttäen savoa, meän kieltä tai vaikka stadin slangia. Tabletin sijoittamiseksi Ducaton kojelaudan päällä olevaan nipistimeen askartelin "salkun."

Timo Mukari 12.07.2021 19:01

TomTom sivuilta voi tilata sen nopeus kamerat vaikka vain yhdeksi kuukaudeksi (ja peruu heti sen tilauksen) niin saa tuon ominaisuuden takaisin, jos ei kytke tietokoneeseen niin se jää käyttöön sen jälkeenkin, tosin ei päivity enää tietenkään.

Alf Lindblom 15.07.2021 19:06

No on se vähän outoa että lomalla pitää ajaa ylinopeutta. Kun noudattaa säädettyjä asioita ei kameravaroitinta tarvita. Sitten kyllä ollaan heti ulisemassa turvaväleistä. Molemmat asiat vaarallisia ellei noudata.

Martti Bragge 15.07.2021 22:30

Minulla toimii sygic. Edullinen ja elinikäinen. Päivityksiä kolmekertaa vuodessa.. Myös tuota olen aina ihmetellyt että miksi pitää seurata valvontakameroita? Stressaava ajamista! Mielestäni Kamerat voisi poistaa naveista. Tämähän vesittää alkuperäisen tarkoituksen. Myös "haitari" liike poistuisi kun ajettaisiin osoitetulla nopeudella.

Esa Ojala 16.07.2021 10:26

Sygic vaikutti ihan pätevältä navilta, paitsi että kartta oli ainakin vuosi sitten vanha. Yritti ajattaa ihan sujuvasti vanhaa kärrypolkua pitkin.. Testaan aina naveja valitsemalla kohteeksi paikan, johon pääsee myös tuota kärrypolkua pitkin. Vuosikausiin ehkä pari navia on tuosta yrittänyt ajattaa..

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.