Teboil

Hemmo Lehtonen 24.02.2022 15:47

Tämä Venäläisen Lukoilin 100% omistama öljyfirma on meidän karavaanarien yhteistyökumppani. Oiskohan boikotin aika? Itse en enää aio kyseistä asemaketjua käyttää , pienistä puroista kasvaa suuri joki. Sympatiat ja koko tuki Ukrainan kansalle.

Veli-Pekka Merikallio 24.02.2022 16:10

Hyvä Hemmo, täysin samaa mieltä, itse en kusekaan sinne päin, missä ryssä haisee! Valitettavasti tuolla kansalla on surkea hallinto, oligarkkien tukema putin.

Timo Leskinen 24.02.2022 16:26

Eiku vuan lukoil boikotttiiin, ryssä on ryssä vaekka voissa paistas.
T. Timpppa

Esko Kulmanen 24.02.2022 16:58

Noinhan se,mutta kun Nesteen raakaöljystä 75% on Venäläistä,voi olla että kannattaa kaikki ottaa
mitä saatavilla.Putelihan on käsittääksen uhannut ydinkärjellä sitä joka vikisee.

Toivo Koistinen 24.02.2022 18:47

Mitähän se tuumailisi tuo Ranuan TBn löpön myjä. Melekeen naapurin mies, ja kovasti mukava, mutta menny tollisko omistaan sen huoltamorakennuksen, jos menisin sannoon.
Se loppu nyte löpön osto, kerta et kieltänny sitä sotahullua, mutta jääpähän sulle ööliä tankkeihin millä lämmittelet tuota rakennusta, kun potkiskelet kiviä tienvarressa.
Niinja varmaan pitäisi kaataa maahan tuo pölttoöljy, milä nyteki tännään syytelin lumet metikköön.
Pirkule kun meinasiin lumisuihkula särkiä vahinkossa tuon toloppavaloheittimen, minkä muutama päivä sitte korjasin. Sen saakelin Puutinin polttoöljyn syytä seki.
Mihinköhän patteriin mulle tullee Venäjältä sähkö, että ossais vääntää kiine se. No Venäjän tukijan Kiinan tavaroita en tillaa, kun en ossaa.
Mennenekkö sitten Marskin konttilaivat kuolioon, kun tavaran rahtaus loppuu poikottiin.
En minä hyväksy sotaa missään muotoa, en missään, muttaku nuo suurvallat tekkee mitä haluaa. Kun Irakin sota lopu, ja miten lie syyria, nin eiku uutta putkeen.
Se pitäsi isomman voiman puutua ihmiskunna sotkuihin, ja sen se tekkee kuhan kerkii muilta töiltään.
Tp

Kari Rautiainen 24.02.2022 19:13

Yhteistyösopimus purettu. Hyvä SFC.

Timo Haapanen 24.02.2022 19:20

Kato perhana, niin onkin
https://www.karavaanarit.fi/ajankohtaista/sf-caravan-purki-yhteistyosopimuksen-teboilin-kanssa/

Hienoa!!

@timppa

Sepeteus Vaari 24.02.2022 19:46

Sfc: tähän mennessä ainut oikea ratkaisu.
Löytyi sieltäkin järkeä.

Sippo Nevalainen 25.02.2022 12:42

Hyvä näin. Ilta-sanomat nosti jutun jo sivuilleen. Toivottavasti tämä saa aikaiseksi suuremmankin boikotin Teboilia kohtaa. Olisi aika herätä näihin venäläisiin kohteisiin Suomessa. Renkinä toimivat yrittäjäthän tässä tietenkin kärsivät, mutta kaipa heidänkin on täytynyt tietää tämän diilin epävarmuus. Onhan näistä venäläis kytkennöistä ollut puhetta jo vuosikausia.

https://www.is.fi/autot/art-2000008641997.html

Sippo

Antero Pantero 25.02.2022 13:37

No suomi on toistaiseksi vapaa maa ja sopimuksia voi vapaasti tehdä tai sitten repiä niitä. Mutta hyvä on kiukunpuuskassaan ensin miettiä miten omat toimet tosiasiassa auttavat Ukrainan sodasta kärsivää kansaa tai haittaavat hyökkäyssotaa käyvää ”hullua koiraa”.

Kiusanteko paikalliselle huoltoasema kauppiasyritykselle ei kyllä auta Ukrainalaisten asiaa lainkaan. Sen sijaan se saattaa edistää hyökkäyssotaa käyvien tahojen asiaa, kun ulkopuolisia yhtiöitä maalitetaan hyökkääjäksi perusteettomasti. Teboilia omistava taho ei ole millään lailla sotatoimien osapuoli vaan mm. Lontoon pörssissä noteerattu yksityinen yhtiö, toisin kuin esim. Venäjän valtion omistamat energiayhtiöt, jotka joutuivat mm. pakotelistalle.

https://home.treasury.gov/news/press-releases/jy0608

Hemmo Lehtonen 25.02.2022 14:49

Lukoilin pääomistaja on Vagit Alekperov,oligarkki ja Putin lähipiiriin kuuluva. Tämän päivän huoltamoyrittäjä ei saa polttoainemyynnistä suurtakaan prosenttia. Omassa sukulaispiirissäni on useampi huoltamoyrittäjä ja heidän kauppansa perustuu pääasiassa kahvio- ,lounas- ja autonpesupalveluista saatavaan tuloon. Jokainen päättäköön itse miten toimii....

Toivo Koistinen 25.02.2022 16:42

Hankale homma mulla. Sekun tuo yli 40 vuotias hornela vanhus pelaa parhaitten tuolla tepoilin 10/40 universaalin voiteluöljyllä, ja mulla pitäsi keväkesästä vaihta öljyt, eli yli 60 litraa koneeseen, ja laatikkoon.
Mistä minä sitten tilalle yhtähyvän kun ei oikeen auta rassata vanhusta, ettei jouvu rattorikaupoille, kun varaosien saanti on suunnilleen nollaluokkaa siihen. Tullee pian kallis pakottelu mulle
Me ollaan siinä vähän EUn kansa riipuvaisia tuosta penteleen Puuttinin maasta.
Kyllähän se symboolisena eleenä, mutta jotenki tuntuu, että kun kylälläkin se TB aseman löpö on "halvinta" niin näillä hinnoilla minunkin eläke käskee ajaan pihaan mittarille haluttipa eli ei.
Mutta pissalla käynti sikäli heleppoo, että penkanlaidassa pittää jo harotella jalakoja, ettei kastu lipposten nokat, on maapallon vetovoima näköjään kasvannu, ellei maapallon toisella puolla satu Austraaliasa olemaan TBn huoltamo silläkohin
Tp

Sepeteus Vaari 25.02.2022 16:54

Onpa ihme vehje kun ei kelpaa kuin vain tb öljy.
Onhan näitä ihme selityksiä nähty ennenkin.

Toivo Koistinen 25.02.2022 18:41

Eise ole selittelyä, koska minula on tuosta vehkeestä loppuun 40 vuuen kokemus sen kujeista, ja remonteista, ja en taatusti aio politiikan takia muuttaa sen käyttöä.
Tai no jos lotossa, että voin kävellä kaupaan, ja läsäyttää lompuukin tiskin, ja karjasta. Uusi jonteere, etukuormaajalla, ketjuila, ja kaikilla herkuilla, ja FMG poikittais ruuvilumilinko perään, niin sitten passaa pakotella
Tiijä mistäsitten sa öljyt, ja polttoaineen siihen uutuuteen joita ei ole jalosteltu naapurin raakaölystä
Minä otin tuon vain esimerkiksi siihen, että se riippuu noissakin asioissa tuo enempi mikä on varallisuus, ja kyky asioihin.
Nimittäin raha, elinkeinoelämä, ja politiikka ovat joskus hankala yhteensovitettava asia.
Tp

Sepeteus Vaari 25.02.2022 20:45

"Puhu sinä minä pidän hevosta"

Tapani Pokkinen 26.02.2022 07:43

Noin 70% meillä käytetystä öljystä tulee Venäjältä.
On naurettavaa alkaa hymistelemään, etten tankkaa Teboililla.
Jos et halua tankata Venäjältä tulevaa polttoainetta niin älä tankkaa ollenkaan.

Sepeteus Vaari 26.02.2022 09:47

Olipa yllätys tieto että 80% Nokian renkaista valmistetaan venäjällä.
Tosin en ole ajanut Nokian renkailla
Enään vuosiin.

Harri Halinen 26.02.2022 11:39

Puolen vuoden sisällä nähdään mikä on liittomme vaikutus Lukoilin toimintaan ja TB:n toimintaan Suomessa.
Tulos on sama kuin Jäsenkeskustelu-osion poistaminen näiltä sivuilta.


Eli, ostamme samaa tavaraa muilta ketjuilta kallimmalla tai olemme ilman sitä. Kun toimintaa ei kehitetä, niin tyhmistä päätöksistä kärsivät syyttömät. Onhan helpompaa olla tekemättä mitään.
muokattu: 26.2.2022 11:44
Alpo Kontinaho 26.02.2022 13:33

Empä ole boikotoinu noita länsipuolen yhtiöin huoltoasemia Yhdysvaltain käymien sotien vuoksi ja mulla postista tilattu TB,n etukortti ja käytän sitä myös edelleen. A.K

Toivo Koistinen 26.02.2022 15:08

Sama täällä. TB kortti on lomsasa, jotta kirkolla alennuksen saan, koska raha pätkätyö pienelakelaisella ratkasee. Ei ideologia
Kun yhdysvallat meni Irakiin joukkotuhoaseita hakeen, ja rapautti maan kivikauteen lähes, ja ilman YKn lupaa, samoin Líbyaan.
Niin väki oli hiljaa, mitänyt riiteli sen kahinan aiheuttamasta aikamoisesta pakolais ongelmasta. Ne asiathan oli niin kovin kovin kaukana, ja länsimaahan se ameriikka, mejän ystävä.
Kahtelin tarjontaa noista maatalouden stou öljyistä, mallia 10w 40 mineraali, niin kovin vähän on, tai jotain outoa merkkiä.
No vähän tutumpaa viiman 10w30 öljy, liekkö se sitten jalostettu ei lukoilin tuotteesta.
Tämä tästä minun osalta.
Tp

Antero Pantero 26.02.2022 15:39

No Hemmolla on ilmeisesti parempaa tietoa ”hullun koiran” lähipiiristä kuin vaikkapa amerikkalaisilla, jotka sanktiolistalle ovat sotaan osalliset venäläiset henkilöt listanneet.
Se että omistaa yhtiön venäällä ei tee henkilöstä tai firmasta automaattisesti puten lähipiiriläistä, paitsi suomalaisten ”venäjäasiantuntijoiden” mielissä. Yleistäminen yrityksiä tai ihmisiä arvostellessa on pahasta, jos yksi kavaraanari on huono peruuttamaan niin sitten kaikki on… Mutta olkaa vain vihaisia kaikille, Neste on hyvä firma ja jalostaa polttoaineet suomalaisesta öljystä ;)

Veli-Pekka Merikallio 26.02.2022 17:01

Katohan Ville pirua, löytyihän se meidänkin porukasta yksi sotahullu putinisti, eipä tuolla muuta asiaa ole ollutkaan, onneksi syttyi sota, niin sai suunsa auki.

Mielestäni on vain oikein ja kohtuullista, että suhteellisuuden tajunsa menettänyt mielenvikainen ja itsensä jumalan asemaan korottanut (päättää muiden elämästä ja kuolemasta) kokee oligarkki-klaaninsa kanssa koko maailman vihan ja boikotin niskassaan. Venäjän kansa saattaa olla tämän nilkin kanssa aivan eri mieltä, jos saisi vain mahdollisuuden aukaista suunsa.

Nämä Ukrainan tapahtumat tulevat jättämään sukupolvisen trauman Eurooppaan, ei näitä taloudellsia ja poliittisia haavoja tulla puolessa vuodessa nuolemaan.

Tapani Pokkinen 26.02.2022 17:09

Niin se on Toivo, hullu saa olla, mutta ei kannata olla tyhmä.
Sinulla kun on siellä jossain nurkassa kuitennii sellainen joku maatila/farmisäiliö.
Älä tilaa pelkästään öljyjä siihen lumivehkeeseen vaan tilaa vaikkapa sieltä Teboililta nyt vielä hyvän sään aikana sille latoseisojalle se määrä polttoainetta mitä tulet ikinä käyttämään.
Jos ja kun tämä naapurimme nykyinen Isä Aurinkoinen ei satukkaan " sairastumaan " niin melko todennäköisesti tämä hulluus menee siihen pisteeseen, että naapurimme panee itse putket poikki ja silloin on itse Piru merrassa.
EU ei tule Venäjältä tulevaa öljyä poikotoimaan, niin riippuvaiseksi se on siitä tullut.
Ei vara venettä kaada.
Ja toinen on, ihan lähinäköpiirissä ei ole energian hinnan halpeneminen.

Ari Kuusisto 26.02.2022 17:43

https://www.ikh.fi/fi/mobil-agri-extra-10w-40-20l-mb120983 5€ litra

Tästä kunnon synteettistä Mobilia 4 euroo litra jos saat alvit pois,vain 3,30 litra.
https://kauppa.lantmannenagro.fi/mobil-agri-extra-10w-40-208l-moottorioljy.
Ei ole mitään Gazin öljyä.

Timo Haapanen 26.02.2022 17:50

Kaikki mahdollinen venäjään liittyvä boikottiin vaan. Kansa kärsii ja Putinin vastustus kasvaa.

Tulee meillekkin satavarmasti hankaluuksia vastapakotteiden muodossa mutta antaa tulla vaan. Tuetaan Ukrainaa selkänahastamme kun muuhun ei ole mahdollisuuksia. Olen valmis maksamaan kaiken minkä hinta nousee.

@timppa

Harri Halinen 26.02.2022 17:51

Monet huomaavat vasta nyt Neuvostoliiton ja kommunismin sairaan hulluuden. Muistellaan kirjoituksia joita oli Jäsenkeskustelu -osiossa.
Niistä näitä asioita käsitteissä kirjoituksissa edes osa oli silloin ensimmäisen lauseeni mukaisia. Jotkut toiset kannustivat kommunismin kannattajia kirjoituksillaan ja nimittivät ystävikseen.
Pahimmat noiden poliittisten asioiden kannattajat ovat onneksi jo kuolleet ja elossa olevat ovat alkaneet selittämään asioita uudella muuttuneella näkökannallaan.
Sääliksi käy heitä jotka edelleen selittelevät kääntymystään ja varsinkin sitä kansanosaa joka on eri mieltä johtajiensa kanssa.
Minnehän Putin siirtää joukkonsa Ukrainasta sitten kun hänen tavoitteensa on mahdollisesti saavutettu?

Ari Kuusisto 26.02.2022 18:07

Vähä on yllä vaikeaselkoista analyysiä tiukassa paikassa, eikö nyt edes jargoni unohdeta.
Selvempi analyysi oli Pressan , Naamiot on riisuttu , jäljellä on vain sodan kylmät kasvot.
Tästä lienemme samaa mieltä.

Toivo Koistinen 26.02.2022 18:45

Tuo öljy Ari on synteettistä, ja se ei käy. Olen koettanut valtran vastavaa öljyä, mutta ei tykännyt laatikko siittä eli kyllä se on vain vanhasa pysyttävä.
Tässä ei ole politiikkaa, vaan asiaa. Minä en tykkää enää isojen valtioiden politiikasta, koska se on semmosta pienten yli jyräävää, mutta muuhun en pysty, kun ittekseen noitumaan maailman hulluutta...
Niin se polttoöljy Kyllä mulla on säiliö maan alla, ja viime kesänä tilasin sen täytön, muttakun auto ajeli paikalle, kuski kyseli, misä on se väliliitin, mikä nykyään pitää olla, koska EU laki ei salli muuten täyttää.
No eihän minula semmosta, kun en ollu edes kuullu siittä. Kuski sanoi hommaa, se adapteri, nin tuodaan kulkiissa, mutta se jäi.
No siittä hinnasta on sen hinta noussut jo lähes puolet, jotenka pitänee katella, mihin tämä johtaa tämä maailman hulluus.
Ellei kykene ostaa vuuessa paria kolmeasataa litraa tuolle juomista, nin pitää myydä tämä mökki, ja se mukana, ja muuttaa kirkolle rivitaloon, ja kolailla käsin lumet. sen portaihen edestä.
Tp

Harri Halinen 26.02.2022 20:02

Ari Kuusisto, kirjoittamasi presidentin lausunnosta ja ilmoituksesta pitää paikkansa kuten myös kirjoitukseni.
Siksi kannattaa lausunnoissaan puhua totta eikä muuttaa mielipiteitä tarpeen mukaan.

Markku Hämäläinen 26.02.2022 21:49

Harri. Kommunismi on maailman hienoin talousjärjestlmä, teoriassa.
Missään sitä vain ei ole toteutettu sen oikean periaatteen mukaan, jossa kaikille taataan samanlainen toimeentulo.
Vähintään nomenklautuura tuhoaa/si ajatuksen.
Toinen asia joka estää kommunismin toiminnan on ihmisten omien etujen ajaminen ja toisten siivellä eläminen.
Kommunismissa on ollut ja on mikä on sinun on myös minun, mutta mikä on minun siihen älä jumalauta koske.

Toivo Koistinen 27.02.2022 07:00

Tuosa äskön kun lapoin puuron kitaan, nin kahtelin lautasta, ja lusikkaa, nin siinä juolahti... Ihminen. Lähes maailmankaikeuden paras keksintö, ja äly.
Kykenee tekemään tarpeeseensa vaikka tuon lusikan, ja lautasen,, on semoset aikanaan keksinny, kun on syömishommia kehitelly, ja kyllästynny jyrsiin elukan nuotiola kärventämää elukan luuta.
Kattilan missä keitellä puuroo. Kun on tullu luolasa kylmä opetellu tekeen talon, ja keksinny ölyn imurin jolla siivota se talo.
Aivot kykenee keksimään lentikoneen, aura-autton, ja vaikka mitä.
Sitten hälle on tehty tämmönen paratiisi maapallo asunnoksi misssä voi asustella, kierrellä pitkin mantuja keksimällän asuntoautolla vaikka.
Mutta mikä on menny pieleen, kun ei mahu täällä rauhasa toisensa kansa asumaan, jos ei muuta, nin keksinny politiikan kommunismin kapitalismin, kiusakseen. Hienon karavaanari harrastuksen, netin, ja jäsensivut, mutta ei siinäkään harrastuksesaan sovussa elä
Sotii toisensa kansa, ja kai lopussa tuhooko ihtensä.
Tp

Harri Halinen 27.02.2022 11:15

Markku,
tuo väite on usein esitetty viimeinen rimpuilu aatteen oikeutuksen vuoksi.
Enkä väitä että sinä olisit tuon aatteen kannattaja.
Kaikki teorian avulla esitetyt väitteet ovat epätosia.
Jos sana ei ratkaise edes selityksen sivulauseessa.
Ihminen on oman etunsa ajaja järjestelmästä riippumatta. Koskee myös "pehmeillä" arvoilla liikkuvia.
Itseään ja tekojaan voi perustella monin tavoin, eri asia voiko muut niihin uskoa.

Toivo Koistinen 27.02.2022 11:42

Jäi lisäämätä, että kaikkeen on yksi ainoa syy. Seon, että ihminen ei siedä, että toinen ihminen on hänen kanssaan erimieltä missään asiassa..
Tp

Harri Halinen 27.02.2022 12:03

Toivo,
tottakai voi eri mieltä, mutta esitettyjen faktojen tulee olla totta eikä omia mielipiteitä ko. asiasta tai henkilöstä.

Toivo Koistinen 27.02.2022 12:16

Eise käy. Meillä jokaisella on omat mielipiteet, ja katsomme ne oikeiksi. Kun joku esittää vastaväitten, emme siittä pidä, olipa hän oikeasa eli ei.
Tp

Jukka Lipponen 27.02.2022 13:14

Mitäpä vittua köyhä enneä tällä miljonäärien karavaanikortilla tekköö kun ainoa köyhäinapu eli polttiaineen alennus loppu. Kun varakkaat piätti kysymätä rahvaalta mitä tehhään niin meikäköyhä pyyhkkii sfc-varakkaan kortilla persettä. Kiitti ja hyvästi.

Alpo Kontinaho 27.02.2022 14:04

Senhän saa nättiin netistä tilaamalla TB,n etukortin ja vaikka vain 2,5 senttiä litralta nyt alennus niin onhan seki tyhjää parempi. A.K

Jukka Lipponen 27.02.2022 14:13

Niinpä, miksi siis makssoo ökyrikkaalle karavuanarjoholle ja sopuköörille kun ilimannii suap. Tyhyjän suap pyytämättäkin.

Timo Haapanen 27.02.2022 14:29

Harvoin Teboil oli muita edullisempi vaikka saisi alennuksen.

@timppa

Jukka Lipponen 27.02.2022 14:34

Joo, kerkesin jo leimata korttini....haessoo paskalle. Saeskoon alennusta jos pallautan?

Tapani Salmi 27.02.2022 14:52
Antero Pantero

No suomi on toistaiseksi vapaa maa ja sopimuksia voi vapaasti tehdä tai sitten repiä niitä. Mutta hyvä on kiukunpuuskassaan ensin miettiä miten omat toimet tosiasiassa auttavat Ukrainan sodasta kärsivää kansaa tai haittaavat hyökkäyssotaa käyvää ”hullua koiraa”.

Kiusanteko paikalliselle huoltoasema kauppiasyritykselle ei kyllä auta Ukrainalaisten asiaa lainkaan. Sen sijaan se saattaa edistää hyökkäyssotaa käyvien tahojen asiaa, kun ulkopuolisia yhtiöitä maalitetaan hyökkääjäksi perusteettomasti. Teboilia omistava taho ei ole millään lailla sotatoimien osapuoli vaan mm. Lontoon pörssissä noteerattu yksityinen yhtiö, toisin kuin esim. Venäjän valtion omistamat energiayhtiöt, jotka joutuivat mm. pakotelistalle.

https://home.treasury.gov/news/press-releases/jy0608

Aina tankannu Teboililla niinkuin teen jatkossakin :)

Harri Halinen 27.02.2022 14:53

Toivo, mielipide voi olla totta tai ei. Useimmiten mielipiteet on lausuja värittänyt omalla aivollaan.
Pahinta on paikkansa pitämättömien asioiden levittäminen.

Tapani Pokkinen 27.02.2022 17:00

1000L 95 ja 2000L dieseliä ostin säiliöihin.
Ja tietty toimitus tuli Teboililta.
Nyt saa puolestani vaikka polttoaineen hinta vaikka nousta ja ei ihan heti meidän ajoilla vaikuta.
Matkamökki makaa vielä pukkien päällä katoksessa, vasta pääsiäisestä reissuun, jos Luoja suo, eikä taivas putoa.

Toivo Koistinen 27.02.2022 17:40

Sehän on totta, mutta siinäkin on sikäli, että jos itse uskoo asiaan, nin sen kokee oikeaksi, jos uskoo siihen omaan totuuteen.
Aatellaampa historia.
Se on tapahtunut, ja taatusti faktaa. Mutta sitä tutkitaan jatkuvaan, ja siittä saadaan monia totuuksia, kulloisenkin tutkijan kulloisenkiin tarpeseen.
Sitten on, esimerkkinä minun, ja janhos Matin tapahtunut keskustelu raskaiden ajoneuvojen maanteihin vaikuttavista niden painoissa teiden runkon, ja pintojen kulumiseen.
Matti oli sitämieltä, että nykyset puoliperäyhdistelmät ovat siihen parhaita vaikka kuten esitin, että yksi jättirekka kuljettaa likimain, elei kolmen sellaisen kuorman kerralla.
Varsin antoisa keskustelu oli se, vaikka emme taineet ihan yhteisymmärrystä saada, oli Matilla varsinkin hyvät perustelut mielipiteseensä.
Rauha miehelle, ja myös omaisille.
Tp

Markku Hämäläinen 27.02.2022 18:02
Harri Halinen

Markku,
tuo väite on usein esitetty viimeinen rimpuilu aatteen oikeutuksen vuoksi.
Enkä väitä että sinä olisit tuon aatteen kannattaja.
Kaikki teorian avulla esitetyt väitteet ovat epätosia.
Jos sana ei ratkaise edes selityksen sivulauseessa.
Ihminen on oman etunsa ajaja järjestelmästä riippumatta. Koskee myös "pehmeillä" arvoilla liikkuvia.
Itseään ja tekojaan voi perustella monin tavoin, eri asia voiko muut niihin uskoa.

En kannata kommunismia, kun se ei toimi kuin teoriassa, kuten kirjoitin.
Käytänössä se ei ole toiminut missään niin kuin sen on kuviteltu toimivan.


Joskus on viitattu Venäjään kun on ollut puhe kommunismista. Siellä valta on oli oligarkeilla, jotka tukevat Putinia.
muokattu: 27.2.2022 20:12
Toivo Koistinen 27.02.2022 18:23

Kommunismi on sama kääntäen kun kapitalismi. Molemmissa puhuu ensin raha, ja sitten valta, tai toisinpäin.
Meillä ihmisillä sama malli eläinmaailmasta. Sielläkin on tärkeintä hyvinvointi, jotta kykenee jatkamaan sukua, ja hoitamaan jälkeläiset.
Ihmisillä se on sikäli jalostunut, että siihen on liittynyt siten se valta, ja ahneus, joka sitten aiheutta tämänkaltaisen tilanteen maailmassa.
Sotaa, ja sotkua.
Tp

Jukka Harjulampi 28.02.2022 11:54

Olethan Tapani P tarkastanut, että säiliösi ovat Hyväksyttyjä ja "ympäristöystävällisiä".

Harri Halinen 28.02.2022 12:56

Nykyinen valta Venäjällä on pitkän ajan toiminnan (teksinkäsittely muutti ensin sanan roiminnaksi) tulos. Fiksu tekstinkäsittely.
Edelleen uskon että perusteet toimille ovat myös paljolti sisäpolitiikkaa, jotka toimet näyttävät kääntyvän osin toteuttajiaan vastaan myös Venäjällä. Loput kansasta ovat hiljaa perinteen mukaisesti.

Kari Rautiainen 28.02.2022 16:11

Niin että kommunismi.

Toivo Koistinen 28.02.2022 18:41

Kaipa kansa siksi pyrki pois kommunismista, kun Neuvostoliiton kaatoi. Boris Jeltsin sen keulakuvana, ja siirtyi nykyiseen kapitalistiseen hallintomalliin.
Tp

Veli-Pekka Merikallio 01.03.2022 10:37

Kunpa se olisikin reilua kapitalismia, mutta kun se on oligarkkien harvainvaltaa ja putinin diktatuuria.

Olen jo pidempään ihmetellyt, missä on Venäjän älymystö ja nouseva nuoriso. Joopa, tiedän senkin, että ovat vankiloissa ja aivopestyjä, mutta silti, maailman laajuinen internetti luulisi aukovan sielläkin silmiä.

Venäjän muutos lähtee kansan syvistä riveistä tai sotilasvallankaappauksella, hiljaa ei tule hyvää!

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.