Talvirenkaat alle

Seppo Suomi 13.10.2020 16:28

Tuli taas se aika että renkaat vaihtoon.
Kaivoin esiit Motonetin MTX Automotive hallitunkin. Eihän se nostanut enää kun puolet siitä korkeudesta mitä keväällä.
Etsimään ostokuittia koska se oli mielestäni melko uusi. Kuitti löytyi. Ostettu 1.6.2019. Yhteys Motonettiin. Pahoiteltiin sitä että takuu oli jo loppunut ja tarjottiin ostettavaksi uutta kalliimpaa. Ei oikein sytyttänyt tuo tarjous.
Entinen Bilteman tunkki kesti yli 20v. Motonetin 3 x renkaiden vaihdon. Luulin että Motonetistä saa parempaa laatua kun Biltemasta mutta erehdyin.
Tuotevastuusta ei puhuttu halaistua sanaakaan eli taisi olla tuon kaupan tunkin oletettu kestoikä tuo kolmet renkaanvaihdot.
Palaan takaisein Bilteman asiakkaaksi.

Timo Haapanen 13.10.2020 17:13

Onko öljy valunut ulos? Jos on niin eikös sinne uutta saa sen kun kaataa sisään.

@timppa

Ari Kuusisto 13.10.2020 18:11

En kyllä taistelua luovuttaisi Motonetin kanssa.Koitappa kysyä tuotevastuuseen tukien kuluttaja-asiamieheltä mikä mielipide.Kyllä tunkin pitää kestää enemmän kun puolitoista vuotta.


Kuluttaja-asiamiehen linjaus: Ostaja voi vedota tavaran virheeseen myös kuuden kuukauden virheolettaman ja takuuajan päättymisen jälkeen, jos tavaran kestoikä normaalikäytössä jää lyhyemmäksi kuin mitä ostaja voi yleisen mittapuun perusteella olettaa. Ilmenneen vian on kuitenkin oltava kuluttajansuojalain tarkoittama virhe. Virhevastuu on se oikea termi mihin voi vedota.
muokattu: 13.10.2020 18:17
Ari Kuusisto 13.10.2020 18:17

https://www.kkv.fi/ratkaisut-ja-julkaisut/julkaisut/kuluttaja-asiamiehen-linjaukset/aihekohtaiset/virhevastuu-ja-takuu-kulutustavaran-kaupassa/#5


6. Virheilmoituksen tekeminen Ostajan on ilmoitettava virheestä kohtuullisessa ajassa siitä, kun hän havaitsi virheen tai hänen olisi pitänyt havaita se. Virheilmoitus voidaan kuitenkin aina tehdä kahden kuukauden kuluessa siitä, kun ostaja tosiasiallisesti havaitsi virheen. Virheilmoituksen voi tehdä paitsi myyjälle myös kaupan välittäneelle elinkeinonharjoittajalle ja aikaisemmalle myyntiportaalle. Jos tavaralle on annettu takuu, ilmoituksen voi tehdä myös takuunantajalle. Ostaja voi valita kenelle hän virheestä ilmoittaa.
muokattu: 13.10.2020 18:19
Toivo Koistinen 13.10.2020 18:33

Muistelen, että ostin motonetista Rovaniemeltä semmosen 2t hallitunkin rimpulan ainakin 10 vuotta sitten.
Tännään taas nostin henkilöauton sivun ilimaan, kun vaihoin talaviset, ja yhä pelaa. Pari kertaa olen siihen öljyä lisänny.
https://www.nettimyynti.fi/file_view.php?name=8/6438168081328-T82004MT825010CT830020TA82001HallitunkkienohjeetFIN.pdf. Muistelen että kun otin käyttöön, ei pelannu oikeen, mutta sain siihen avun alku tekemisessä jotenkin tuon ohjeen mukaan olisko siinä liikkeessä. Ei noita asioita muista.
Isompa autoa en sillä tohi nostaa, vaan siihen on mulla 10t pullotunkki, jolla nousee auton nurkka kyllä ylös.
Tp

Seppo Suomi 14.10.2020 11:53
Timo Haapanen

Onko öljy valunut ulos? Jos on niin eikös sinne uutta saa sen kun kaataa sisään.

@timppa

Eipä paljoa viitsisi rustailla tuon ikäistä tunkkia. Siihen loppuisi se valitusoikeuskin kun laittaa ominpäin sisään ainetta joka ei varmaankaan ole samaa kuin siellä on/oli.
Jos se jo nyt vuotaa niin eipä tule olemaan pitkäikäinen.

Toivo Koistinen 15.10.2020 14:32

Vaihoin isompaan, ja miettiny kun panavat ovat, että haarukka tehhä, joka kahtapuolta rengasta, ja sillä liuttaa paikalleen.
En kerinny tehhä semmosta, kun sievä päivä, niin muutelin ne nyt. Mutta otin pari latan rengasrautaa, ja toiset päät kouraan, ja haarallleen alle. Nätisti menivät.
Ostin pehmosen rengas pesuharjan, jonka letkuuun, mutta sehän hajosi, kun kääntelin kylymän veen jäykistämässä letkun päässä.
Sitte hoksin, ja kun kaikki pittä talteen pistää, jos sattuu tarviin, vanhan vessaanpöntön pesuharjan varastosta, milä puoliso pesee pöntöstä jarrutus jälet.
Semmonen puolipallon muotonen jäykkä harjaksinen. Lämmin pesuvesi sankoon, ja sillä, niin olipa hyvä peli.
Puolipallon muoto, niin sehän kävi joka koloon, ja kulmaan.
Lopuksi huhtelu painevedellä, ja sesiinä.
Tp

Ville Säynäjäkangas 16.10.2020 08:28
Seppo Suomi

Eipä paljoa viitsisi rustailla tuon ikäistä tunkkia. Siihen loppuisi se valitusoikeuskin kun laittaa ominpäin sisään ainetta joka ei varmaankaan ole samaa kuin siellä on/oli.
Jos se jo nyt vuotaa niin eipä tule olemaan pitkäikäinen.

Nuista tunkeista tahtoo se öljy hävitä, en ymmärrä minne, kun tallin lattiaan se ei ainakaan valu. Tippakannulla olen nostokorkeutensa menettäneitä tunkkeja korjaillut ja aina ovat alkaneet toimia. Täyttänyt olen millä vaan öljyllä. Pelko pois ja ei muuta kuin täyttämään.


Samoja kiinanpaskoja nuo on ostopaikasta huolimatta. 50€ hintaan ei voi olettaa saavansa unelmien tunkkia. Hyvässä tulee nolla perään hintaan, mutta kyllä nuiden kiinalaisten kans pärjää, kunhan välillä huoltaa.
muokattu: 16.10.2020 08:35
Toivo Koistinen 16.10.2020 09:37

Hyvää, ja halpaa harvoin on, mutta taitaa tuo tunkkipuoli olla jo senverta vanhaa perua, ja yksinkertaista, että sitä tekee kohta kukavaan.
Tuo 10 t tunkki on king, eikä aavistustakaan kenen tekoja. Ollut toistakymmentä vuotta, ja pelaa, ilman mitään öljy lisiä, ja muuta huoltoa.
On nostellut traktoria, ja sen kärryä. Navetan kattoakin, kun tukia rakentelin.
Tunkissa vaan taitaa suurinta olla, että yritetään liian raskasta nostaa, ja sehän ei ole hyvä
Mitä taas aasiaan, niin alkaapa kohta olla sitä " Kiinan ihteään " kohta kaikki, koska erilaisten komponenttien tuotanto niihin maihin siirtyy, ja loput nämä maat ostaa, kuten åkermannin, eli volvon kaivurit E Korean samsung, ja volvon henkilöauton Kiina
Romania, Puola sitten tekee autoista lavetteihin kaikkea siltä väliltä, eli kohta saa kysyä, mitä Suomessa tehhään. Vastahan Lahdestako loppu linja-autokorien valmistus.
Tp

Timo Haapanen 16.10.2020 13:33

On niissä halvoissa se hyvä puoli ettei ne paina kovin paljoa. Itsellä on yli 30 vuotias 2,5 t / 50cm hallitunkki joka ei ollut halpa -80 luvulla. Mitään korjausta sille ei ole tyhty mutta painava se on siirrellä.

@timppa

Heimo Turunen 19.10.2020 14:39

Nyt sitten jää renkaat vaihtamatta kun ei viitsi viiden minuttin öljyntäyttöä tehdä. Entinen tunkkini palveli parikin vuosikymmentä ja kerran lirutin siihen moottoriöljyä ja pelasi kuin uusi. Se sai toisen kodin kun oli saatava matalaprofiilinen ja jos se ei nouse mihin pitää niin öljyä vain sisään.

Seppo Suomi 21.10.2020 12:49
Heimo Turunen

Nyt sitten jää renkaat vaihtamatta kun ei viitsi viiden minuttin öljyntäyttöä tehdä. Entinen tunkkini palveli parikin vuosikymmentä ja kerran lirutin siihen moottoriöljyä ja pelasi kuin uusi. Se sai toisen kodin kun oli saatava matalaprofiilinen ja jos se ei nouse mihin pitää niin öljyä vain sisään.

Eipä se ole pelkästä viitsimisestä kiinni. Jos tunkki nostaa henkilöauton kolmena kerralla niin mielestäni ei halpakaan tunkki saa vuotaa mehuja pellolle. Minkäänlaista ulospäin tullutta vuotoa en ole havainnut. Öljyä olen lisännyt joten antaa olla takuut sillänsä. Harkitsenpa jatkossa mistä ostan. Ei syynä vika vaan valituksen käsittely.

Toivo Koistinen 21.10.2020 18:49

Hyvä tunkki, ja riittävällä nostoteholla, ettei joudu lujille, nin siinäkai se on. Tosin mikä on hyvä, onin tänä kertakäytötuote maailmassa eri juttu.
Tuo 10 tonnin tunkki on ollut nyt kai kohta, tai yli 10 vuotta, kun se on ollut nykysen latoseisojan iän vähintään.
King on merkki, eli aika outo, mutta vielä toimii.
En ole tuohon öljyä lisännyt
Tp

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.