Pyörä matkalle mukaan.

Seppo Korkiakoski 18.06.2021 14:23

Onko karavaanareilla kokemusta eri pyörätyypeistä. Minua on kiinnostanut näin ikäihmisenä uudentyyppiset potkupyörät, siis ne isolla normi kokoisella etupyörällä varustetut. Luulisin sen olevan kätevä esim, kaupungeissa liikuttaissa. Kiirettähän ei eläkeläisellä ole, mutta sopiva kuntoilu istumisen lomassa olisi tarpeen. Vai mikä on se ykköstyyppi ?

Toivo Koistinen 19.06.2021 10:21

Ostin semmosen eslan nelipyörä potkupyörän käytettyn jonka kunnostelin, että saan potkutella sillä koruuden kanssa.
Yllätävän kätevä ajella, vaikka ei isot pyörät, mutta tukeva. Karavaanile ehkä siinä, että siittä saa ne astinlauta, ja takapyörä osat pois kätevästi, ja menee siten suht pieneeen tilaan.
https://www.esla.fi/tuote/potkupyora/
Olen kuullu noista kolmipyöristä, että saattaa etukautta kaatua, kun on vaan yksi pyörä siinä, mutta kokemusta ei ole.
Tp

Esa Ojala 19.06.2021 19:42

Pari Eslaa löytyy varastosta ja paljon on niillä potkittu. Hyvät kamppeet tasaisille maastoille, helppo pakata mukaan ja vievät vähän tilaa.

https://www.esla.fi/tuote/potkulauta-2/

Nykyään on kyllä sähköavusteiset pyörät käytössä. Minun pyörän perässä kärry, jossa koira ja kauppaostokset. Lisäksi laukut. Lastia toisinaan 30-40kg. Kyllä siinä sähköavustus on mukava mäkisessä maastossa ja pitkillä matkoilla. Talvisin etelän reissuilla tulee kilometrejä paljon pyöriin, kesäisin kotomaassa. Tietysti voisihan sitä kaupassa ja hupiajot ajaa autollakin, mutta sähköavusteisella pyörällä on vain niin lysti kurvailla... ;D

Liitetiedostot

pyorat.jpg
Jukka Harjulampi 19.06.2021 20:40

Niin ja kun ei se polkematta kulje. Pieni avustus helpottaa päätöstä lähteä liikkeelle. Voihan sillä myös ajella ilman avustustakin.

Markku Hämäläinen 19.06.2021 23:31

Alkuperäiseen kysymykseen viitaten
Meillä oli joskus mukana nomaaiifillarit, mutta vaimon tasapainovaikeuksien takia hänen piti luopua pyöräilystä.
Nykyään otan joskus mukaan oman fillarin kaupassa käyntiä varten.
Kaupungeissa pärjäämme kävellen, en tykkää ottaa mukaan mitään mitä pitäisi vahtia, kuten potku- tai polkupyörää.

Esa Ojala 20.06.2021 07:43

Aloittaja tarkoitti varmaankin tämän tyylistä potkupyörää. Tuollainen rullaa varmaankin nätisti kunhan ei kovin jyrkkää ylämäkeä satu kohille...
Kovin hankalaan maastoon ei kannata mennä, maavara on aika pieni.

https://www.kuntokauppa.fi/kickbike-cruise-max-20?utm_source=shopalike.fi&utm_medium=price_comparison&utm_campaign=Kickbike-Potkupyorat-shopalike&utm_term=105566&vmst_id=468-42040-1624163830353-126277242-orzu6klpekiwn5wgob8c-SKB15LHRS220XR0ZTCPX-124&vmtrack_id=fi-CGJGI02CV0

Toivo Koistinen 20.06.2021 08:23

Tuo on hyvä, koska isot pyörät, ja ohjaustanko. Hyvin sopii asuntoauton mukaan, ja kevyt ajella
Minä vaikka tukevana pidän tuosta eslan pyörästä koiran ulkoiluttamisessa, vierastan siinä hieman sitä ohjaus malia, missä pitää ranteilla kääntää etupyöriä. Tosin tiellä ajaissa ei kyllä isoa liikettä tarvi tehdä.
Pienet pyörät, vaikka ilmakummiset, nin tuntee kolot hyvin. Tosin ei kovin suuri sekään haitta, koska en kovin pitkiä lenkejä tee.
Yksi asia kannattaa kokeilla, mitä selkä tykkää. Olen huomannu, että kun se jalka joka on astinlaudalla, on kuitenkin korkeammalla verrattuna potkukelkkaan, kun se potkiva, niin itsellä se tuntuu jotenkin selässä, mutta siihen auttaa kun vaihta jalkaa tieheään.
Mutta tuo on yksilö kokemus, koska paljon kirkollakin vanhukset ajele tuolla eslalla, ja ovat tyytyväisiä, mitä olen jutellut, ja hyvin menee heillä, eli mulla on asentovirhetyyli siinä hommasa, eli en polvilla osaa joustaa oikein.
Tuohan on hejän puheiden mukaan siinä hyvä, että sen kansa voi kävellä hyvin väliin, kun pyörien välisssä mahtuu, kuten potkukelkalla kulkiissa, ja istua välillä, kun istuin on mukana, ynnä korisa kulkee mukavasti käsilaukkua, sun muuta.
Kannattaa kokeilla, jos mahollista noita, kun on paljon mallia tarjolla, kun ne kuiten maksaa.
Tp

Ari Kuusisto 20.06.2021 12:40

Kyllä huomaa että tieto sähköpyöristä ei ole levinnyt kaikkialle. Kateltiin tuossa, esim. Lahden Harjussa kun täti meni pakaasien kanssa kauppareissulla"sähköavusteisella" todettiin että hieno homma lisää varmasti liikkumista ja jos ei vaikka autoa ole korvaa pitkälle senkin. Kyllähän sitä tasamaalla ajelee.

Toivo Koistinen 20.06.2021 13:29

Tuo sähköavuste on varsin hyvä apu tarpeen tullen, kuten eräs herra sanoi aikanaan.
Itsekkin kun ajelen tuolla vanhuksella, ja toisessa polvessa luut vastakkain nivelessä, niin vastamäissä, ja vastatuulessa olisi varmaan hyvä sillon kun vihlasee olla se, koska tykkään ajella pyörällä täällä kotipaikalla.
Minulla on onni siinä, että pyöräilyyn on paikka ihanteellinen, koska asfaltti, ja liikene lähes olematon, ja tätä hiljasta tietä riittää
Se kuten aiemmin ilmeni, on vapaaehtoista sen sähkö avun käyttö, verraten vaikka voimaan. Kun sitä ei koskaan ole liikaa, mutta sitä ei tarvi kaikella vahvuudella silti ole pakko käyttää.
Tuommonen kolmipyörä on vanhemmalla iällä hyvä, kun tasapaino on jo hieman huono.
https://apuvalineavux.fi/kolmipyora-pf-mobility-stabilo
Tp


Onhan se näköjään kolmipyörä kasaan meneväkin kapine, tosin en ymmärrä kuvasta miten. http://antinpyora.fi/seniori-kulkuvalineet/ tosin ilman sähköä, vai oliko sinä sähköö
muokattu: 20.6.2021 14:13
Toivo Koistinen 20.06.2021 14:21

Kylläse on jo tähän ikään selvinny omat rajat, mihin enää kykenee. Onsenverta kivinen koulutie ollu tuo elontaival, jotenka annappa jokaisen elää oma elämänsä ihan itse.
Pyytele sinä kalaa, ja soutele omalla tyylilläsi,, se on hyvä harraste sulle, enkä siihen sekaannu koskaan.
Täällä kyseltin pyörävaihtoehtoja, ei elämän ohjeita.
Tp

Tapani Pokkinen 20.06.2021 15:11

Aloittaja kyseli pyörävaihtoehdoista ja oli erityisesti kiinnostunut potkupyörästä.
Olennaista oli myös kuntoilu, liikunta sen takia kun reissatessa tulee istuttua jo muutenkin niin paljon, jo pelkästään autossa.
Liikunnasta eli ruumiin kunnosta on kyse, ei aloittaja ollut kiinnostunut sähköhärpäkkeistä ja mahdollisuudesta lisää paikoillaan istumiseen.
Totta on myös se mitä joku kirjoitti, liikutaan kävellen, eikä ole silloin huolta mihin se pyörä jää, tahi varastetaanko se kun itse on kaupoissa tai esim ravintolassa, nähtävyyksi ym katselemassa.
Ei auta se tieto, pitää tehä ja itse liikkua, eikä käyttää motorisoituja apuvälineitä, jos haluaa sitä liikuntaa.
Kaikelle on niin aikansa kuin paikkansa.
Eikä liikkumista voi kerätä varastoon nuoruudessa. Kaikkihan me ollaan ENTISIÄ urheilijoita.

Jari Kortesalmi 20.06.2021 18:14

Pakko kommentoida tätä. Sähköpyörä on tosi hyvä keksintö sitten pyörän keksimisen jälkeen. Avustus tasoja on monta itsellä kuusi,tasamaallahan ei tarvitse ollenkaan käyttää avustusta,voi toki, kaikki maastot on nyt tasaisia ei mäkeen polkemista tai eihän mäet tasoitu vaan ei tarvitse halutessa polkea sen kummemmin kuin tasamaalla. Ehdoton peli iäkkäimmille ihmisille tai muuten huonokuntoisille enää ei huono kunto tai pienet polvivaivat estä tekemästä pitkiäkin lenkkejä,pyöräilystä tulee mielekästä raihnaisille kun on kevyttä menoa kunnon mukaan tietysti.pyörähän vaatii kuitenkin aina sen polkemisen siis nämä lailliset.

Ari Kuusisto 20.06.2021 19:25

Tyhmyys ja sivistymättömyys suvaitsemattomuus paistaa kirjoituksesta, ei se muuksi muutu. Pitää toivoa ettei ajan kuluessa vain tule vanhaksi ja katkeraksi maailmalle.Jostain se kumpuaa.Aloittaja ei saanut ainakaan pihan perän savusta vastausta kysymykseen.


Tämän kirjoitukseni saa poistaa koska oli osoitettu Pokkisen tavanmukaiseen epäasialliseen poistettuun kommenttiin, hyvä että on oikaistu, josko nyt oppisi ja kirjoittelu menisi aikuismaiseksi.
muokattu: 28.6.2021 17:27
Esa Ojala 20.06.2021 20:32

Hyvä aloitus hyvästä aiheesta. Ja heti meni homma läskiksi.
Pokkiselle pyyntö.
Voisitko jo lopettaa jatkuvat saarnasi karavaanareiden huonoista elintavoista.
Aloita vaikka oma viestiketju, jos haluat välttämättä meitä valistaa miten olisi pitänyt ja miten pitäisi elää ja olla.
Minusta saarnasi alkavat olla jo häirintää.

Tapani Pokkinen 20.06.2021 20:43

Jos aloittaja kyselee potkupyöristä, tahi yleensäkin eri pyörämalleista, kuntoilutarpeeseen istumisen sijaan, niin miksi tarjota sähköpyörää?

Timo Haapanen 20.06.2021 20:47

Minä toteutin Pokkisen toiveen ja luovuin sähköavusteisesta pyörästä. Nyt on kuvan mukainen.

Pyöreäposkinen tupakoiva viinaa juova mies on aika turha muita neuvomaan.

@timppa

Markku Hämäläinen 20.06.2021 21:25

Kyllähän se menee kuten lääkäri sanoi miehelle vastaanotolla: sinun pitää jättää tuo tupakka ja alkoholi sekä naiset pois elämästäsi.
Mies kysyi, elänkö sitten pidempään, sitä en voi luvata, vastasi lääkäri, mutta elämä tuntuu pidemmältä.

Timo Haapanen 20.06.2021 22:53

Mitä tiedät mun kuntoilusta? Paljonko sulle tulee liikuntakilometrejä kuukaudessa?

Jotkut voivat käyttää sähköavusteista pyörää esim. kauppa-asioihin lenkkeilyn välissä. Ei kannata puhua asioista joista ei tiedä yhtään mitään.

@timppa

Esa Ojala 21.06.2021 06:55

Jokainen sähköavusteisen polkupyörän omistaja tietää, että pyörää voi käyttää myös kuntoiluun.
Istumisen jälkeen sillä voi käväistä tutustumassa vaikka kaupungin nähtävyyksiin hikoilematta tai tehdä pitemmän esim. 50km lenkin säätäen vastuksen oman kunnon ja tavotteiden mukaan. Ja aivan varmasti saa hien pintaan ja sykkeen ylös. Sähköavusteinen pyörä on kuin kuntopyörä, maisema vain vaihtuu poljettaessa.
Minusta erinomainen ja käytännöllinen laite.

Veli-Pekka Merikallio 21.06.2021 13:51

Samaa mieltä Esan kanssa, vain positiivisia kokemuksia, sähköpyörää voi käyttää myös ilman boosteria, kuin tavallista pyörää, aina kunnon ja kiireiden mukaan. 50 km:n lenkitkin menee kuin tyhjää vain, ehtii tutkailla maisemia, eikä ole pysäköintiongelmia, voipa yhden huurteisenkin ottaa hyvällä omatunnolla.

Seppo Korkiakoski 21.06.2021 23:08

Hienoa mielipiteitä näyttää olevan. Olen todella pohtinut josko laittaisi sellaisen kickbiken, eli potkupyörän tuonne auton perään. Eräs fysioterapautti kehui sillä potkimisen olevan parasta hoitoa alaselän ja jalkojen liikeratojen ylläpitämiseen. Tuppaa vain näin liki 80 kymppisellä askel lyheneen ja selkä koukistuun. Olispa vielä turvallinen pyörähtää kaupunkien toreikka sekä jalkakäytävillä. Liika istuminen on meidän kaikkien suuri terveysuhka. Mutta taitaa kickbidet olla vielä harvinaisia. Hyvää juhannuksen seutua kaikille.

Riitta Tiihonen 22.06.2021 14:27

Meillä polkupyörät aina reissussa mukana, no ei kuitenkaan talvella. Pari vuotta sitten ostettiin uudet maastopyörät ilman sähköä, vaikka meille sähköpyöriä kovasti tyrkytettiin. Joo, ei minulla mitään sähköpyöriä vastaan ole, mutta itse halusin ihan kuntoilumielessäkin sähköttömän. Kovasti ollaan Cannondale- merkkisistä pyöristämme tykätty, monenlaista, huonompaakin polkua ja tietä pääsee menemään.
Tänään käytiin vähän hienommissa maisemissa polkemassa.

Liitetiedostot

22_06_2021.jpg
Jari Kortesalmi 22.06.2021 14:42

Vielä sähköpyöristä tietämättömille,sähköpyörä on raskaampi ajaa varsinkin ylämäkeen kun tavallinen pyörä Siis ilman avustusta.Mutta matkan pituus ei rajoita tai erittäin mäkinenkää maasto,ja huonompi kuntoiset pysyy myös matkassa mukana.

Jori Järvinen 23.06.2021 13:05
Riitta Tiihonen

Meillä polkupyörät aina reissussa mukana, no ei kuitenkaan talvella. Pari vuotta sitten ostettiin uudet maastopyörät ilman sähköä, vaikka meille sähköpyöriä kovasti tyrkytettiin. Joo, ei minulla mitään sähköpyöriä vastaan ole, mutta itse halusin ihan kuntoilumielessäkin sähköttömän. Kovasti ollaan Cannondale- merkkisistä pyöristämme tykätty, monenlaista, huonompaakin polkua ja tietä pääsee menemään.
Tänään käytiin vähän hienommissa maisemissa polkemassa.

Hienot maisemat! Missä päin mahdatte olla?

Riitta Tiihonen 23.06.2021 21:46
Jori Järvinen

Hienot maisemat! Missä päin mahdatte olla?

Hei, kuva on otettu Hammerfestin retkeilyreiteiltä.

Jori Järvinen 23.06.2021 22:18
Riitta Tiihonen

Hei, kuva on otettu Hammerfestin retkeilyreiteiltä.

Meilläkin tarkoitus suunnata Norjaan juhannuksen jälkeen. Kilpisjärven kautta olis tarkoitus mennä, kuinka tarkkaan rajalla piti selvittää mistä päin Suomea tulee? Jostain päin Suomeahan ei Norjaan saa matkustaa. Riittääkö että näyttää ajokortin/passin vai haluavatko muutakin...juttuja kun lueskellut niin tuntuu että mitään kovin yhtenäistä käytäntöä ei tunnu olevan. Rajamiehestä kuulemma enemmän kiinni että kuinka vaivattomasti pääsee maahan.

Toivo Koistinen 24.06.2021 06:08

https://um.fi/koronavirusuutiset/-/asset_publisher/GRSnUwaHDPv5/content/koronavirusuutiset-norjassa/384951
029 5527007 Tuossa kilpisjärven tullin numero. Jos haluat soittaa ennen lähtöö.
Puhuvat kerran että heinäkuun alussa helpottuisi tilanne, mutta taitaa elää sekin. Suomalaiset tuli vaalimaalta, ja miten heidän kanssa.
Tp

Riitta Tiihonen 24.06.2021 08:56
Jori Järvinen

Meilläkin tarkoitus suunnata Norjaan juhannuksen jälkeen. Kilpisjärven kautta olis tarkoitus mennä, kuinka tarkkaan rajalla piti selvittää mistä päin Suomea tulee? Jostain päin Suomeahan ei Norjaan saa matkustaa. Riittääkö että näyttää ajokortin/passin vai haluavatko muutakin...juttuja kun lueskellut niin tuntuu että mitään kovin yhtenäistä käytäntöä ei tunnu olevan. Rajamiehestä kuulemma enemmän kiinni että kuinka vaivattomasti pääsee maahan.

Hei, käy lukemassa jäsenkeskustelun kuvakulmasta muutamia viimeisempiä viestejä, siellä vastasin Karille samasta aiheesta.
Kovasti tuntuu epätietoisuutta käytännöistä olevan, pitäisi avata matkailu ulkomailla osastolle ketju aiheesta. Nyt en ehdi, seuraava retki odottaa.

Jori Järvinen 24.06.2021 09:22
Riitta Tiihonen

Hei, käy lukemassa jäsenkeskustelun kuvakulmasta muutamia viimeisempiä viestejä, siellä vastasin Karille samasta aiheesta.
Kovasti tuntuu epätietoisuutta käytännöistä olevan, pitäisi avata matkailu ulkomailla osastolle ketju aiheesta. Nyt en ehdi, seuraava retki odottaa.

Katsotaas sieltä...hyvää retkeä!

Vesa Varis 24.06.2021 14:47
Timo Haapanen

Minä toteutin Pokkisen toiveen ja luovuin sähköavusteisesta pyörästä. Nyt on kuvan mukainen.

Pyöreäposkinen tupakoiva viinaa juova mies on aika turha muita neuvomaan.

@timppa

Timo, tuo menopeli mikä kuvassa näkyi, vaikutti ihan kivalta. Ilmeisesti jaksaa viedä myös kahta ihmistä, kun oli kaksipaikkainen. Olisitko voinut kertoa sen merkin, niin voisin googlata mitä se on syönny?

Vesku

Timo Haapanen 24.06.2021 16:19

Tuolla niitä on vaikka millaisia
https://www.kone-glans.fi/

Mun vehkeen nimi on Hecht ( Hauki ) Tsekkiläinen firma tuo niitä eurooppaan ja Kone Glans myy täällä. En ole matkustajan kanssa ajellut, ruuvasin takasatulan tilalle kauppakorin ja siihen irtokori päälle niin kaupassa käy mukavasti. Monta päivää näillä keleillä on auto ollut joutilaana.

https://en.hecht.cz/quad-atv-buggy-utv/electro-scooters/

https://en.hecht.cz/

@timppa

Vesa Varis 24.06.2021 21:33

Kiitti linkistä! Sieltähän löytyy vaikka mitä. Samalla etsin lähinnä kahden istuttavia menopelejä, niiden valikoima googlettamalla oli yllättävän vähäistä. Tuo sinun hauki vaikutti ihan kivalta vaihtoehdolta, sen saisi vielä talliinkin siirrettyä sähkön voimalla.

Timo Haapanen 26.06.2021 06:47

Huomenta ja Jussin jatkoja kaikille! Hieno aamu, ulkoaamiainen meneillään. Lehtiä ei ilmesty niin pitää tänne kurkkia heti aamusta.

Pokkiselle muistutus saksalaisten motarisäännöstä. '' Vaikka ajat kuinka lujaa tulee takaa joku vielä nopeammin''

@timppa

Tapani Pokkinen 27.06.2021 15:43

Saksan moottoriteistä ei ole moneen vuoteen kokemusta, kuin ei muistakaan ruuhkista tahi edes jonnijoutavista kissanristijäisistä.
Polkupyörää toki käytämme lähes alvariinsa, kotona. Käymme pyörillä kaupassa ja ystävien luona kyläilemässä.
Täällä Arjeplokin takamailla ei ruuhkaa ole. Nytkään emme ole nähneet yhtään muita ihmisiä kolmeen päivään. Ei tule ketään, ei edestä ei takaa.
Hirviä, poroja, kettuja ja lukematon määrä tirpukoita pitää meille seuraa.

Liitetiedostot

20210626_162341.jpg
Tapani Pokkinen 27.06.2021 15:46

Vaan koronatilanne on aika paha, ollut jo pitemmän aikaa kun nuo puutkin ovat niin sairaan näköisiä.
Hyvää Jussin jatkoa.

Petri Hannula 29.06.2021 14:03

Me ollaan nelihenkinen perhe ja kuljetetaan mukana maastopyöriä. Ne toimii oikein hyvin maastossa ja kaupungissa.

Viime talvena testailin OneWheel XR+:aa työmatkakulkineena ( tuli ajeltua sillä 1300km ). Akku kestää 25km ajoa ja huippunopeus on pelottavan kova. Oltiin Levillä lumilautailemassa, niin laite kulki näppärästi mukana asuntoauton sohvanaluslokerossa. Kyseessä siis tällainen menopeli:
https://youtu.be/3V8mgobIxww


Pari kuvaa itse kulkineesta https://www.instagram.com/p/CLEUM3PlTGz/?utm_source=ig_web_copy_link https://www.instagram.com/p/CKQ7c8CF3NI/?utm_source=ig_web_copy_link
muokattu: 29.6.2021 14:07
Timo Leskinen 16.07.2021 17:00

Moikka katoppa kickbike.com
Meillä on akan kans ja toimiiii 10.4 amppeerin akku ja multa 80 kg ruholla meen n. 40 km......
Maastosta riippuen ja on kätsät.
Suosittelen
T. Timppa


Ja on mänty pururaalla ja ei ole montut haittana Outko sepppo mistä päen.........siis malli e cruice
muokattu: 17.7.2021 14:18
Seppo Korkiakoski 18.07.2021 20:04

Moi Timppa. Kun tämän ketjun aloitin, niin kiinnostus oli juuri tähän Kicbaittiin kylläkin ilman sähköä. Meidän pariskunta kun lähentelee jo kahdeksaakymmentä, niin kuvittelisen sen olevan caravaanarille kätevä peli esim, kaupunki ja taajama aluella liikkua. Samalla saisi hyvää ja terveellistä liikuntaa sopivassa suhteessa. Tuo sähköavustus voisi olla vanhoille kyllä tarpeellinen. Riittääkö noinkin pieni akkuteho. Onko tämä sähköjärjestemä toiminut jo vuosia. Itse pidän tukikohtaa täällä Keski-Suomen pohjoispäässä.
terveisin Seppo

Timo Leskinen 18.07.2021 20:46
Seppo Korkiakoski

Moi Timppa. Kun tämän ketjun aloitin, niin kiinnostus oli juuri tähän Kicbaittiin kylläkin ilman sähköä. Meidän pariskunta kun lähentelee jo kahdeksaakymmentä, niin kuvittelisen sen olevan caravaanarille kätevä peli esim, kaupunki ja taajama aluella liikkua. Samalla saisi hyvää ja terveellistä liikuntaa sopivassa suhteessa. Tuo sähköavustus voisi olla vanhoille kyllä tarpeellinen. Riittääkö noinkin pieni akkuteho. Onko tämä sähköjärjestemä toiminut jo vuosia. Itse pidän tukikohtaa täällä Keski-Suomen pohjoispäässä.
terveisin Seppo

Tere
Myö hommattiin huhtikuussa ja ny on tullu 400 km ja 40 tuntia
Toimiii myös mäessä ja pururaalla
Maavara matala nostan rotuvaarin yli kun painaa vain 17 kg
Akulla minun painolla 80 kg ajan noin 40 km ja loput potkin kevyt potkia
Asumme savossa
T. Timppa


Oisko halukkuuutta tulla koklaaaa
muokattu: 18.7.2021 21:10

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.