Polar Pacer Pro -kello

Antero Virkkala 21.11.2022 13:51

Komoot-appia ja sen karttoja ei käytetä navigointiin autolla. Mutta autohan on väline, jolla kuljetaan paikkoihin joissa on mielenkiintoista tekemistä. Ja jos jossain paikassa on Komootin reittejä, siellä on sitten mielenkiintoista tekemistä ja näkemistä. Vanha, tyyppiä Polar M600 oleva äly/urheilukelloni lakkasi toimimasta, ja tässä ulkoilutamme Polar Pacer Pro -mallista kelloa. Hain Komootista sopivan mittaisen Sipoonkorvessa kulkevan reitin, siirsin reitin alku/päätepisteen kotiportillemme ja toin modifioidun reitin Komootista ensin Polarin nettiin ja sieltä Polarin kelloon.

Vanhan M600:n käyttöjärjestelmänä on Wear OS (ent. Android Wear). Googlen ajatuksena lienee ollut, että olisi hienoa jos samat sovellukset toimisivat kaikenlaisissa älylaitteissa kellosta tablettiin. Mutta eihän siinä ole järkeä, että kävelijälle tarjotaan kellon näytöllä Google Mapsia ja samanlaista reitityslogiikkaa kuin autolijalle. Ellei kävelijä huomaa kääntymisohjetta heti, Maps reitittää uudelleen niin kuin se autoilijalle tekisi, sen sijaan että kävelijä opastettaisiin tekemään U-käännös.

Uuden kellon Polarin omalla käyttöjärjestelmällä toimiva reititys toimii mielestäni niin hyvin kuin kellon kokoisella näytöllä voi toimia. Jos kävelijä lähtee täysin väärään suuntaan, kello näyttää "Väärä suunta", ja jos hän kulkee likimain oikeaan suuntaan mutta ei tasan reitillä, kello näyttää että oikea polku olisi x metriä vasemmalla tai oikealla.

Toinen tervetullut muutos vanhan kelloni reititykseen on, että uudessa kellossa reititys ei ole kävely- tai muun kuntoilusovelluksen vaihtoehto vaan sen täydennys. Reititystä käytettäessä voi selata kellon näyttöjen välillä ja kurkistaa sykettä, kuljettua matkaa, nousu- ja laskumetrejä ym. Ja kuljetusta reitistä saa aikanaan tietokoneella koordinaatit siirrettyä valokuviin.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.