Navigqaattorit

Toivo Koistinen 22.09.2023 14:15

Kumpi ompi helpompi käyttää. garmin, vai tomtom.
Tp

Jukka Rajamäki 22.09.2023 15:10

Molemmilla malleja vaikka kuinka. Itse tykkäsin enemmän Tomtomista kunnes se pimeni. Sitten hankin Carmin camperin. En tykkää. Liikaa ajoa häiritseviä toimintoja joita ei saa pois. Esimerkkinä vaikka kaupungissa ajo. Juuri kun hieman haasteellisempi reitin valinta meneillään tulee näytölle varoitus koulusta tai jostain muusta epäolennaisesta jotka vievät hetkeksi huomion ja pahimmillaan sotkee karttanäkymän. Vaikka Carminissa on elinikäiset päivitykset niin ne päivittyvät miten sattuu. Edelleen se laskee alle 3500kg matkailuautolle reitin 80km/h mukaan.

Kaikkein hassuin juttu sattui muu muutama vuosi sitten Puolassa. Ajoimme Länsi Puolasta kohti itää. Heti lähtiessä Carmin yritti ohjata meitä pois selkeältä reitiltä. Onneksi tie oli tuttu. Lähes joka risteyksessä navi yritti ajattaa meitä pois tutulta reitiltä. Viimein lähellä Elk'iä Carmin kertoi, että Elk'in liikenneympyrä on suljettu. Aivan kuin se olisi ainoa tie kaupunkiin. Kaiken lisäksi kyseisessä liikenneympyrässä ei ollut mitään vikaa. Liikenne sujui normaalisti. Nykyisin käytän mapsia ja muita sovelluksia.

Kari Rautiainen 22.09.2023 16:02
Toivo Koistinen

Kumpi ompi helpompi käyttää. garmin, vai tomtom.
Tp

Mulla on ollu molempia. Logiikka on toisenlainen noitten välillä. Makujuttuja, mutta minusta tomtom kanssa on helpompi hakea osoitteita. Tosin nytkin mulla on garmin…

Markku Hämäläinen 22.09.2023 16:33

Minulla on Tomtom Go Camper, siinä on sisäinen SIM, eli netti päällä kokoajan.
Kun tulin Helsingistä kotia kohti navi ilmoitti 4 min viivästyksest ja kohta 8 min.
Hetken kuluttua radiossa tuli liikennetiedote onnettomuudesta ja liikenteen hidastumisesta.
Navin ohjeilla menin vanhalla Lahdentielle ja Keravan kohdalla kun ajon motarin ali seisoi siellä jono.
Valitettavasti tuota mallia ei enää ole myynnissä, vaan yhteys pitää hoitaa oman kännykän kautta.
Roaming maksut tuli ilmeisesti liian kalliiksi.

Kari Rautiainen 22.09.2023 16:48

Mulla on mokkula autossa. Sen w-lan hoitaa kaiken tarvittavan. Myös turvakameran ja kaiken muunkin yhteyden.

Harri Halinen 22.09.2023 18:36

Minulla aika hyvä Tomtom kun nyt vuosi sen kanssa ajeltu, mutta yksi turhan monimutkainen ominaisuus.
Kun päällä "vaunun kanssa ajo" niin siirtyminen henkilöauto-moodiin tulee vaihtoon turhia näppäilyjä kun ajattelee näitä kahta varsin yleistä liikkumistapaa yhdellä henkilöllä/autolla.
Äsken menin tompan ohjeiden mukaan vieraaseen osoitteeseen 41 km:n päähän.
Takaisin tulin oman vaistoni/tietoni ohjaamana 29 km. Pelkästään aluksi kiersi oikotien josta kuorma-autolla ajo kielletty josta tuli yli 2km.

Toivo Koistinen 23.09.2023 07:54

Kiitos tähän asti hyvistä neuvoista. Lisäkysymys, millanenhan olisi tuo tomtom glassik go.
Tp

Eero Kateisto 23.09.2023 09:45

Hankin tuo TOM TOM Go Classicin.Ei muuta kuin hyvää sanottavaa. Selkeä käyttöliittymä, ilmaiset karttapäivitykset helposti ja nopeasti wifillä.Mukana tuli kuukauden nopeusvalvontakamerat, mutta ne oli helppo päivittää vuodeksi hintaan 24,90 €. Itse 6 tuuman laite maksoi Gigantissa 149 euroa Suositelen.

Kari Rautiainen 23.09.2023 10:04

Olikos niin ettei tuohon saa auton mittoja, painoja. Vaan eipä se nyt niin iso juttu ole, mutta keljuttaahan sellanen kun navi yrittää ajattaa reijästä mihin auto ei sovi.
Ei ole suomessa tullut sellasta tilannetta mutta euroopassa kyllä.

Timo Haapanen 23.09.2023 10:25

Jukalle. ''Kaikkein hassuin juttu sattui muu muutama vuosi sitten Puolassa. Ajoimme Länsi Puolasta kohti itää. Heti lähtiessä Carmin yritti ohjata meitä pois selkeältä reitiltä. Onneksi tie oli tuttu. Lähes joka risteyksessä navi yritti ajattaa meitä pois tutulta reitiltä. Viimein lähellä Elk'iä Carmin kertoi, että Elk'in liikenneympyrä on suljettu. Aivan kuin se olisi ainoa tie kaupunkiin. Kaiken lisäksi kyseisessä liikenneympyrässä ei ollut mitään vikaa. Liikenne sujui normaalisti. Nykyisin käytän mapsia ja muita sovelluksia.''

Tunnen Garminin metkut mielestäni hyvin. Luultavasti sun tilanteessa Garmin haistoi uuden motarin joka on ilmoitettu keskeneräisenä valmiiksi. Puolassa hyvin tuttu asia, motarille ei vielä pääse mutta navin tiedoissa se on valmis.

Toiseen asiaan. Mun mielestäni varoitukset saa pois päältä.


Toivo Koistinen 23.09.2023 11:50

Kiitos Eero, ja kiitos kaikille. Tuota suositteli Powerin myyjätärkin, eli pitänee tilata.
Tp

Jukka Rajamäki 23.09.2023 11:59

Timppa. Kysyin aikoinaan Garminin tuesta miten nämä kuljettajaa häiritsevät ilmoitukset saa pois. Eivät osanneet auttaa. Toki joitain ilmoituksia saa pistettua valikosta mutta ei kaikkia.

Kari Rautiainen 23.09.2023 14:55

Kyllä mä oon garminista karsinut turhat varotukset pois.

Seppo Suomi 24.09.2023 14:10

Kumma kun Garminin DriveCam 76 ei hyväksy nopeuden muuttamista tiedostoon. Olettaa että aina ajetaan max. nopeutta. Siksi se ehdottaa pidempääkin reittiä jos siellä on moottoritie.

Timo Haapanen 24.09.2023 15:09

Kuinka ratkaisit kiinnitysongelman? Sen yläpuolisen kiinnityksen.

Timo Haapanen 24.09.2023 18:03

Just tunti sitten pimeni mun Garmin Nuvi Cam. Mulla on niitä kaksi, aina pitää olla varakone. Nämä ovat jo vanhoja malleja, 7-8 vuotias malli.

Nyt päädyin kahdesta syystä ilman kameraa olevaan laitteeseen. Ensinnä peruutuskamera olisi Garmin DriveCamissa BC 40 tai 50 kun mulla on BC 30. Toiseksi kamera tekee kiinnityksen erilaiseksi. Nyt juuri tilaamani navi sopii suoraa autosssa olevaan telineeseen. Näin voin edelleen toimia kahden navin kanssa, olkaan kumpi tahansa varavehkeenä

Tämän ostin juuri äsken, taas on kokoa tuuma lisää.
https://www.garmin.com/fi-FI/p/720310

Tuossa Sepolta kiinnityksestä kysellessäni en vielä tiennyt tästä hankinnasta mitään

Hannu Järvenpää 25.09.2023 20:41

Google maps on mulla en muuta kaipa

Kari Rautiainen 26.09.2023 09:20
Hannu Järvenpää

Google maps on mulla en muuta kaipa

Kyllä se googlemaps osaa ihme temppuja.

Timo Haapanen 26.09.2023 10:00

Kyllä kaikilla perille pääsee, se on varma. Ja kaikkeen tottuu. Reitin vaihtaminen puolisalaa on mapsin huonoin puoli, melko vähäpuheinen se myös on.

Hyvät navit puhuu pitkia lauseita rauhallisella äänellä, opastaa pitkälle eteenpäin hyvissä ajoin. Pienestä on helppous kiinni, esim. tämä kun Garmin sanoo 'käänny liikennevaloista vasemmalle'

Vähentää pään pyörimistä paljon kun käännöskohta on selkeästi kerrottu. Joskus se saattaa neuvoa esim. ''käänny punaisen talon kohdalta vasemmalle''

Timo Haapanen 26.09.2023 19:02
Jukka Rajamäki

Timppa. Kysyin aikoinaan Garminin tuesta miten nämä kuljettajaa häiritsevät ilmoitukset saa pois. Eivät osanneet auttaa. Toki joitain ilmoituksia saa pistettua valikosta mutta ei kaikkia.

Mulle tuli tänään tuo uusi laite. Vanhassa ei niitä koulun hälytyksiä ollutkaan siten kun tarkoitat. Tässä on, ja pois ne saa-> asetukset-> kuljettajan asetukset-> ja siellä on ruksit hälytyksille, kouluille omansa.


Polku onkin näin: asetukset-> kuljettajan avustus -> kuljettajan hälytykset-> Siellä on kuusi eri tilanteessa tulevaa hälytystä jotka voi poistaa ottamalla ruksin pois ko. kohdasta, koulut ovat yhtenä.
muokattu: 27.9.2023 07:38
Timo Haapanen 28.09.2023 10:34

Tuubissa on videoita joissa näytetään Garminin kääntymisohjeita. Real Directions toiminta. Suomenkielista esitystä ei löydy, navissa ohjeet ovat tietenkin meidän kielellä.

https://www.youtube.com/watch?v=tc5fVFRAvcw

Kohta 0.27: Käänny vasemmalle oranssin talon jälkeen

Kohta 0.40: Käänny oikealle kirkon jälkeen

Kohta 0.47: Käänny oikealle huoltoaseman jälkeen

Kohta 1.00: Käänny vasemmalla sillan jälkeen

Kohta 1.11: Käänny oikealle Big Benin kohdalla

Ei näitä ohjeita kovin taajaan tule mulle kun metsäkulmilla ja pienissa kaupungeissa ajellaan. Tampereella olin tiistaina ja siellä navi käski kääntymään vasemmalle Neste oilin jälkeen. Siis se mun 7 vuotias vanha navi, uudella en ole vielä juuri ajellut, ei tiedä onko maamerkkejä miten taajaan.

Esa Ojala 29.09.2023 12:55

Mites Timppa sinun uudessa Garminissa, saako siihen laitettua auton mittoja? Kokeileppa tehä reittiä Alatornion kirkolle. Siellä on hyvä puskaparkki ja kahdesta suunnasta mahdollista lähestyä. Suorin reitti on Parasniementietä, mutta siinä on matala silta (2.9m) esteenä. Toinen hieman pitempi reitti on Kirkonmäentietä pitkin. TomTom osasi välttää sillan ja reititti Kirkonmäentietä pitkin. Sygic, Copilot (noihin molempiin voi laittaa auton mitat) ja Goole maps olisi ajattanut sillan alitse. Garminista ei kokemusta, siksi olisi mielenkiintoista tietää miten tuonne reitittää.

https://maps.app.goo.gl/1Ui7eaBJDLM9Azb97

Timo Haapanen 01.10.2023 21:00

Ei tähän saa auton mittoja. Pitää luottaa siihen että paikka on ilmoitettu siinä mistä voi valita toisen reitin.

Parin päivän retki tehtiin viikonloppuna. Näyttö on kirkkaampi, hyvät infot ovat näytön laidoilla. Uutena nopeusrajoituksen alenemisen ilmoitus muutama sata metriä ennen merkkiä, tulee näyttöön tekstinä. Muuten tuttua Garminin ajatusmaailmaa.

Olen aiemminkin kysynyt tätä. Garminin kaistaopastuksessa, jos kääntyviä kaistoja on enemmän kuin yksi, laite ilmoittaa esim. näin 'ota toinen kaista vasemmalta' Tällä tavalla siksi että se ohjaa heti sille kaistalle jota seuraavassa käännöksessä mennään.

Tässä säästetään kaksi kaistanvaihtoa verrattuna komentoon 'ota vasen kaista' Tai neljä kaistanvaihtoa jos kääntyviä kaistoja on kolme.

Onko tällaista toimintoa muissa naveissa? Tuolla euroopassa tämä on ollut iso apu ja turvallisuutta lisäävä ohje.

En ole koskaan väittänyt että Garmin olisi paras navi. Olen vain aina niitä ostellut kun käyttö on tuttua.

Petteri Haverinen 02.10.2023 15:32

Jos haluaa naviin matkavehkeen mitat, niin pitää ostaa navin camper versio… sit siinä on myös leirintä-alueet yms muuta tietoa.
Itsellä Xzent (kahden din paikan laite radion paikalla), en halua mitään tuulilasiin ja kyllä esim Italiassa oli hyvä, sillä moni silta pikkukylissä oli alle 3 metriä korkea.
Normisti Here, mut on nykyään huonompi, kuin ennen ja google maps, mut siinä ei vieläkään ole nopeustietoa ( iphone-versiossa)…

Timo Haapanen 03.10.2023 09:15

Eikös kaikissa Garmineissa ole valikon 'majoitus' alavalikossa kohta ' leirintäalueet ja matkaparkit'

Juu, ei tuulilasiin viitsi mitään laittaa kun illalla vedetään verhot eteen ja pitäisi irroittaa kaikki siitä lasilta. Itsellä on navi mittariston päällä erittäin hyvin näkökentässä. Lasilla se on vähän kaukana, hankala käyttää.

Liitetiedostot

1696310368329.jpg
Antero Virkkala 03.10.2023 10:02

Ei navigaattoria tarvitse tuulilasiin kiinnittää. Kosketusnäytön käyttäminen vaatisi jatkokäden. Tarkoitan siis, ettei kumpaakaan navia kiinnitetä tuulilasiin. Minulle kävi vähän hassusti kun halusin multimedialaitteen, jossa on iso näyttö. Mittasin, että Ducaton navigaattoriteline mahtuu olemaan auki isosta näytöstä huolimatta. En ottanut huomioon, että Ducaton teline ei mahdu vaihtamaan auki- ja kiinni-asentojen välillä vaan törmää multimedialaitteeseen. Ratkaisin asian röyhkeästi ruuvaamalla erillisen telineen alkuperäistelineen päälle (tämä on tablettiteline DJI:n Mavic 2 -kopterin ohjainta varten). Alpinessa toimii Igo-ohjelmisto (ilmeisesti TomTom lisensoituna muille valmistajille) TomTomin kartoilla. Puhelimessa (tai tabletissa) toimii mikä tahansa Androidissa pyörivä ohjelmisto, esim. Maps tai Waze.


Ja se Alpinessa toimiva navi ottaa huomioon auton mitat, tai ainakin antaa valita eri vaihtoehtojen välillä.
muokattu: 3.10.2023 10:05

Liitetiedostot

sa220714-801.jpg
Timo Haapanen 03.10.2023 14:13

Aika monessa Garminin mallissa on mahdollisuus kayttää laitetta peruutuskamerana kunhan hankkii Garminin langattoman kameran

https://www.garmin.com/fi-FI/p/501486

Liitetiedostot

1696328770296.jpg
Kalle Korpela 14.10.2023 10:51

Itellä kans garminin kamerallinen malli. Vaik tuo bussi nyt jokapaikkaan taipuu ilman kameraakin on siitä hyötyä kärryä perään otettaessa ku kärry seisoo valmiiksi pakattuna niin ei tarvi repiä kärryä. Ja kärryn kans on mukavampi peruutella kun tuo kärry pyrkii linkkuun järkyttävän helposti pitkän peräylityksen takia. Lisäksi tuosta pystyy valkkaa maan vähä isompia teitä reitiksi niin ei ihan kinttupoluille tarvi lähtee suhaileen

Eero Bruun 14.10.2023 21:42

Googleakin siis voi käyttää navigointiin? Timo sanoi, että on hiljainen tai vähäpuheinen. Vanha Zenec on turhan äänekäs. Välillä "Heikki Kahila" alkaa pauhaamaan ettei yhteyttä ole. En ole nörtti, mutta pakko on opetella, kun paperikartoista siirrytään digiin.

Eero Bruun 14.10.2023 21:48
Hannu Järvenpää

Google maps on mulla en muuta kaipa

Tätä tekstiä piti lainata.

Seppo Forssell 15.10.2023 15:25

Piti kokeilla Garmin Camperia miten tuonne kirkolle ohjaa. Ei ymmärtänyt matalaa siltaa vaan ehdotti siitä ajoa. Lienee ongelma karttadatassa.

Toivo Koistinen 15.10.2023 18:36

Hannu Järvenpää
Google maps on mulla en muuta kaipa
Tätä tekstiä piti lainata. (kopio Eerolta)
Minä kopioin tekstit jos tarvin jonkun teistä tekstiä siirtää oman kirjotukseen. Pidän hiiren oikeaa näppäintä alhaalla, ja vedän tekstin yli siniseksi. Sitten kun löysään, ja vasenta, niin tulee teksti kopioi, ja sitä painan oikealla, ja siirrän nuolen omaan. Sitten taas vasenta, niin tulee liitä, ja sesiinä.
Tet osaatta tämän, mutten maltannu.
Tp

Markku Hämäläinen 15.10.2023 19:02

Piti ihan kokeilla Tompan GO Camperilla kuinka se suhtautuu siltaan.
Kyllä se tiesi olevan 2,8 m korkea alikulku ja kiersi sen.
Ihmettelin kerran kun Kehä ykkösellä Tomppa halusi tehdä ihmeellisen kierroksen, kuitenkin ajoin suoraan.
Kotona tutkin asetukset ja huomasin asetuksissa olevan vältä tunnelia, poistin sen valinnan, nyt Tomppa ohjaa suoraan tunnelin läpi.

Kari Rautiainen 15.10.2023 23:50
Toivo Koistinen

Hannu Järvenpää
Google maps on mulla en muuta kaipa
Tätä tekstiä piti lainata. (kopio Eerolta)
Minä kopioin tekstit jos tarvin jonkun teistä tekstiä siirtää oman kirjotukseen. Pidän hiiren oikeaa näppäintä alhaalla, ja vedän tekstin yli siniseksi. Sitten kun löysään, ja vasenta, niin tulee teksti kopioi, ja sitä painan oikealla, ja siirrän nuolen omaan. Sitten taas vasenta, niin tulee liitä, ja sesiinä.
Tet osaatta tämän, mutten maltannu.
Tp

Vasuri hiiri ?

Toivo Koistinen 16.10.2023 06:56

Pitää parsia kertomaa toivotavasti ymmärrettävämpään muotoon.
Siis kun vedän siniseksi sen tekstin jota kopioin pitämällä hiiren oikeanpuoleista painiketta alhaalla,
Sitten painan hiiren vasenta painiketta, jolloin tulee esiin se kopioi, jota painan oikealla näppäimellä, niin teksti kopioituu.
Siirrän sitten nuolen omaan osioon, ja taas vasenta, niiin tulee esiin liitä, jota oikean puoleisella painikkeella, niin teksti ilmestyy.
Tp

Timo Haapanen 16.10.2023 08:56

Millaisissa Garminin malleissa saa tiekameroiden kuvat näytölle lähimmastä alkaen? Entä Tomtomissa?

Uteliaisuudesta kyselen, en omaani kehuen. Onko tämä aivan tavallinen ominaisuus nykyisin? Malleja on molemmilla merkeillä niin paljon ettei niitä jaksa selailla.

Alla aamuisia kuvia parista paikasta. Kuvat saa näytille joko kartalla tai ilman karttaa.

Toivo Koistinen 03.11.2023 18:52

Viikonverran sitte sain tomtommin, ja nyte tännään kokeilin, kun kaupunkissa outoon osokkeeseen piti. Ällistelin aikani miten sitä, mutta sitte pääsin jyvälle, ja siihenhän sai heleposti pistettyä kadun minne piti mennä.
talon numeroa ei älynny, mutta sehän sitte löyty manuaalisti.
Olis vaan sannu olla se pienempi malli, kun ihmettelin mihin sen pistän autossa kiinni. Miten pitänee sitten se jalusta,
Siinä on ninkun imukuppimallin kiinnityskojelautaan, jos oikeen älysin, vai onko, ja miten pysynee. Nyt tönötti vänkärin istumella, niinku rallimiesten kartanlukija.
Ääntäki sain tyärelle, kun aikani saikkasin.
Tp

Eero Bruun 04.11.2023 18:51

En ole ennen navia käyttänyt ja Bretagneen ajoin vaan karttojen avulla. Siellä opettelin kännykän Googlen käytön. Hyvä se Google on ja helppo käyttää. Reagoi heti, jos ajan risteyksen ohi. Vanha Zenec alkoi silloin vasta laskemaan uutta reittiä. Vain kerran Rouenin keskustassa pyysi tekemään u-käännöksen. Muulloin oli uusi korjausreitti jo tarjolla. Supermarketista ostin kiinnitystelineen kojelautaan. Kalleimman ostin ja oli hyvä että ostin. Maksoi 30 euroa, muut 15 euroa. On riittävästi säätöjä. Rapidoon oli edellinen omistaja laittanut kojelautaan pyöreän lätkän, jossa luki Nokia. Päättelin että oli tarkoitettu jalustan kiinnittämiseen. Ongelma oli, kun laitoin lämmityslaitteen päälle niin lätkä irtosi lämmön vaikutuksesta. Tietysti Rouenin keskustassa ja hankalimmassa Dortmundin autobaanaristeyksessä meinasi pudota syliin. Ongelma katosi, kun kiinnitin jalustan suoraan kojelautaan. Vähän hiljainen Google Maps on. Äänen pitää olla kännykässä ainakin hankalissa paikoissa täydellä volyymillä.

Veli-Matti Lehtonen 12.11.2023 21:06

Oletteko saaneet latailtua Alpinen INE-W611D malliin uusimpia karttoja sekä kameratolppia? Juuri Skandinavian tietoja latailen tikulle ja huomenissa sitten katson näkyykö kameroita kotomaan teillä. Hieno multimediavempele tämä on muttei yhtään tolppaa ole aikaisemmat käyttäjät ladanneet.
Harmittaa kun valikoista on kaiken maailman liikennevaroitukset valittu, mutta tolppia ei ole ainuttakaan karttapohjalla. Siksi kokeilen aluksi latailla vain pohjoismaiden uusimmat kartat.
Ainoastaan kameratolppapäivitystä Naviextras toolbox tarjoaa muualle eurooppaan muttei suomeen.

Antero Virkkala 13.11.2023 20:39

Meillä vähän eri multimedialaite kuin sinulla, nimittäin Alpine X903D-DU2. Naviextras Toolbox niputtaa sen samaan profiiliin kuin esim. INE-W720DC, johon ehkä W611D myös kuuluu. Miltei koko tämän vuoden, aina lokakuun lopulle asti, Toolbox on ollut sitä mieltä, että navigaattorin kartat ym. ovat "up to date", mutta kysymyksesi pani minut kokeilemaan, josko tilanne olisi muuttunut, ja sehän oli. Nyt sain kartat, jotka ainakin Skandinavian osalta on päivitetty 06/2023. Samalla tuli uusi "Speed Profile". En tosin tiedä, onko tässä nopeusrajoitukset, tolppien paikat vai molemmat. Aiemmin minua on kiusannut se, että meidän Alpinessa nopeusrajoitustiedot ovat olleet talvirajoituksia ja me ajamme vain kesärajoitusten vallitessa. Sinänsä Alpinen tapa tiedottaa kameratolpista on minusta hyvä, kun se näyttää koko näytön (tai jaetun näytön tapauksessa näytön puolikkaan) levyisen punaisen palkin, jonka huomaa sivusilmällä vaikkei äänellistä ilmoitusta tulisikaan.

Antero Virkkala 13.11.2023 20:47

Selasin vanhoja viestejä tästä ketjusta. Oli muutamia kommentteja siitä, tuleeko puhetta liikaa, liian vähän vaiko sopivasti. Oletteko kokeilleet vaihtaa navigointiohjeiden lukijan ääntä? Meidän Alpinessa on valittavissa mies- tai naisääni. Ainakin sellainen ero on, että kun naisääni sanoo esim. "käänny vasemmalle", niin miesääni sanoo myös risteävän tien nimen, esim. "käänny vasemmalle - Vanha Porvoontie".

Veli-Matti Lehtonen 14.11.2023 10:02

Latasin Skandinavian uusimman sovelluksen. Karttapohjalta en ainakaan kotinurkkien kameratolppia näe. Valikoista olen valinnut hälytykset äänellä ja kuvalla. Näkyykö teidän Alpinessa tolpat kun vierittää ja selaa karttaa paikkaan missä tolppa on? Outoa, että löytyy päivitykset norjan ja ruotsin tolppiin muttei missään mainita suomea Naviextrasin ostettavissa päivityksissä.

Eero Bruun 14.11.2023 21:52

Saksan Haco valitsi puolen miljoonaan autoonsa Garmin Camper 890 navigaattorin. Oli siihen tottunut. Se lienee valinnan päätös. Espanjaan näköjään lähtee ja palaa Saksaan huhtikuussa.

Antero Virkkala 15.11.2023 12:21

"Näkyykö teidän Alpinessa tolpat kun vierittää ja selaa karttaa paikkaan missä tolppa on?"

Veli-Matti, kyllä ja ei. Näkyy sellaiset tolpat, jotka ovat näkyneet autoa ja navigaattoria ostettaessa (9/2021). Mutta ilmeisesti ei sen jälkeen asennettuja tolppia. Esim. pääkaupunkiseudun Kehä III:n tolpat näkyvät, mutta Vanhan Porvoontien varteen pystytetyt eivät näy. Esim. Malmarintien risteyksen lähelle pystytetystä ja muutamasta muusta samaan aikaan asennetusta tolpasta kerrottiin Vantaan sanomissa jo viime vuoden huhtikuussa, mutta Alpine ei näytä niitä toissapäivänä ladatun ja 06/2023 päivätyn karttapäivityksen jälkeenkään.

Minun käytännön ratkaisuni on, että usein käytän kahta navigaattoria yhtaikaa (ks. kuva saman ketjun viestissäni 3.10.) Navigaattori on yleensä Alpinen sisäinen (siis Igo Software, TomTomin johdannainen) ja kameratolppien sekä nopeusrajoitusten ilmoittamiseen käytän Wazea, joka ilmoittaa vallitsevan rajoituksen (tai ainakin oman käsityksensä rajoituksesta).

Veli-Matti Lehtonen 15.11.2023 15:12

Ostin rinnalle Saphen, jotka eivät ole hinnalla pilattuja. Vaatii kyllä kännykän rinnalleen, mutta ei haittaa koska muutoinkin autossa bluutuutti on puhelimen takia päällä. Ikävää kun huippuhienot audio ominaisuudet sun muut sisältävä Alpine ei viitsi ottaa navigointisovelluksia kovin hanakasti huomioon. Näiden päivitysten hinnalla saisi jo Tompan huomauttelemaan jos meinaat ajella tolppaa päin. Minulla on ollut käytössä Garminin välineitä ja niihin jopa Topo Finland karttoja. Mikäli puskaparkkeilin, niin löytyi vaikka mitä. Nyt uudemmassa kulkineessa ei enää maavara riitä juuri mihinkään ja kaikki alustan arat paikat on suojaamatta. On ensikesänä sitten hommaa makoilla auton alla ja tehdä suojia, mikäli talvi yllättää ennen sitä. Taidanpa aloittaa säikeen sinne autoista ja niiden fiksailuista.

Antero Virkkala 23.11.2023 21:54

Ylempänä sanoin, että käytän usein Wazea tiedottamaan nopeuskameroista. Nyt tuli Google Mapsiinkin jonkinlainen versio nopeusrajoitusnäytöstä ja kamerahälytyksestä. Sikäli lupaavaa, että Maps toimii navigaattorina paremmin kuin Waze. Vähän kritiikkiä kuitenkin. Ensiksikin, molemmat ovat Googlen palveluja, mutta kotitiellämme Itä-Vantaalla Waze näyttää oikein, että rajoitus on 20 km/h, mutta Mapsin mukaan rajoitus on 30. Toiseksi, ainakin Kehä III:lla Maps näyttää lopettavan rajoitusten näyttämisen kun nopeuskameraa lähestytään, ja näyttää taas, kun kamera on jäänyt taakse. Olisiko vähän vielä epävarmuutta uusien ominaisuuksien toiminnasta?

Esa Ojala 24.11.2023 06:40

Kokeilkaapa tuota navigointisovellusta. Tuohon saa auton mitat, näyttää kameratolpat ja nopeusrajoitukset.
Ilmainen jos netin käyttö ei haittaa, maksullisessa versiossa mm. kartat voi ladata puhelimeen ja käyttö onnistuu ilman nettiä.

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.roadlords.android

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.