Lämpöpuhallin

Seppo Suomi 22.05.2022 18:42

Onko kokemuksia ECOMAT 2000 puhaltimesta.
Itsellä noin 2 v vanha puhallin. Maailmantilanteesta johtuen ei ole reissattu paljoankaan 2 vuoteen eli puhallinta ei ole käytetty montaakaan tuntia. Puhallin puhaltaa lämmintä ilmaa silloin kun sitä sattuu huvittamaan eli harvemmin yöllä.
Kannattaako sitä korjauttaa ja missä ?
Aina sanotaan että köyhän ei kannata ostaa halpaa. Nyt kävi juuri päinvastoin.


Voisiko olla niin kranttu alijännitteelle että ei välttämättä toimi kaikkien kämppärien sähköllä ? Liian hienoa tekniikkaa matkailukäyttöön ?
muokattu: 12.7.2022 18:19
Veli-Pekka Merikallio 23.05.2022 08:07

https://www.netrauta.fi/lampopuhallin-nedis-wi-fi-wififnh20cwt-1800w?utm_source=google&utm_term=&utm_campaign=&utm_medium=cpc&utm_content=s|pcrid|402819497941|pkw||pmt||pdv|c|&gclid=Cj0KCQjwvqeUBhCBARIsAOdt45Ya6vIAWS7P_j4QSX2paRBIzeMLmkRmbBvNZv_do2opNTJUc_Akt_MaAstYEALw_wcB

Mikä tuosta Ecomaticista tekee niin ihmeellisen, että hinta on moninkertainen vastaaviin verrattuna.
Sähkövastus ja propelli pyörimään, sillä saa lämpöä - halvemmallakin?

Antero Virkkala 23.05.2022 10:19

Ihan yleisesti laitteista, jotka tuottavat ääntä ja lämmittävät tai jäähdyttävät. Esimerkiksi kylmälaitteet tai lämpöpatterit/puhaltimet. Suuri käyttömukavuuteen vaikuttava tekijä on termostaatin tyyppi. Jos laitteessa on yksinkertainen on/ei -ohjaus, jossa esim. bimetallianturi ohjaa relettä, niin rele napsuu aina kun laite vaihtaa on- ja ei-tilojen välillä. Napsumisen voimakkuudesta ja omasta herkkyydestä riippuu, kuinka häiritsevää tämä on. Voi hyvinkin kannattaa ostaa hintavampi laite, jossa on elektroninen, jatkuvatoiminen tehonsäätö, joka ei napsu päälle ja pois vaan lisää tai pienentää tehoa pienin askelin.

Kysyjän viestistä ei ilmene, missä olosuhteissa ongelma esiintyy. Kotonako, jossa jännite on vakio? Vai autossa tuntemattomalla maasähköjänniteellä? Tai kenties auton invertterin kautta? En tunne kyseistä puhallinta, mutta yleisesti ottaen puhaltimissa voi hyvinkin olla suoja, joka estää käytön alijännitteellä. Näin siksi, että kun jännite alenee, niin lämmitysvastuksen kuumeneminen voi pienentyä vähemmän kuin puhaltimen kyky siirtää lämpöä vastuksesta ilmaan.

Lauri Niittynen 23.05.2022 17:57

Haulla ei heti tietoa löytynyt, mutta tuossa voisi olla keraaminen PTC-vastus, jonka teho tippuu lämpötilan noustessa. Pitäisi kuitenkin toimia normaalisti riittävän viileässä. Mutta "ei toimi" lähtökohtana on huono toisille neuvoa.

Seppo Suomi 12.07.2022 18:19

Vika taisi löytyä eli ominaisuus.
Vehje on niin kranttu ettei se toimi (niinkuin lämpöpuhaltimen oletetaan toimivan - siis lämmittää), etelän kämppäreiden sähköverkossa. Ei siedä alijännitettä.
Ostin siellä sen halvan joka toimi kuten halvan pitääkin. Piti lämpötilan tasaisen 17 - 24 asteen välissä.
Välillä hiki ja sitten taas kylmä.
Kotona testannut nyt Ecomatin kymmeniä kertoja ja aina toiminut hyvin.
Hiljainen ja tasalämpöinen.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.