Kokemus polttokennosta.

Jouni Ratilainen 21.05.2022 17:26

Josku on sivuilla ollut kysymyksiä polttokennoista. Kerron tässä oman kokemukseni.
Ostin uuden polttokennon suoraan omistajalta. Laitetta ei ollut koskaan asennettu vaikka se oli jo n.10v. vanha. Asensin sen itse, asennus oli helppo ja laitteelle oli helppo löytää paikka välipohjasta. Laite alkoi toimia pienen hapuilun jälkeen. Asensin sen syksyllä 2020. Ääni oli tosi vaimea. Täytyi oikein tarkkaan kuunnella että kuuli sen. Alkoi hupiakussa riittää virta. Ensimmäisen talven se oli autossa "Automatic Standby" tilassa. Polttoainetta meni talven aikana n.10. l. Kesän 2021 laite toimi moitteettomasti. Otin laitteen sisään talveksi jo ennen pakkasia koska tiesin että en tarvitse autoa ennen seuraavaa kesää. Kun nyt laitoin laitteen paikoilleen ei se ala lataamaan. Näyttöön tulee vain vikakoodi ja kehoitus laittaa huoltoon. Huoltoa ei tällä ole suomessa. Tehtaan vastaus on ettei siihen ole enää varaosia eikä sitä voi enää huoltaa. Vaihtoehtona on ostaa uusi. Tämä minun laite on käynyt nyt 400 tuntia. Siitäkin viimeiset 10 tuntia käynnistys yrityksiä, ja sitä ennen suurin osa Automatic stadby tilasta.
Yhteenvetona, jos jollekkin tarjotaan autoa tai vaunua missä on polttokenno sille ei kannata laskea mitään plussaa koska nämä eivät vielä ole mitenkään kestäviä laitteita.
Toimiessaan tosi hyvä.
No,tässä on minun kokemus rehellisesti kerrottuna. En mainitse merkkiä mutta jokainen voi itse miettiä mikä se voisi olla.

Ville Säynäjäkangas 21.05.2022 17:39

Laita nyt ihmeessä merkki ja malli, niin voi etsiskellä joutessaan juttuja maailmalta. Varmasti on jollain muullakin ollut samanlainen ongelma.

Jouni Ratilainen 21.05.2022 17:46

Eipä näitä valmistajia ole kovinkaan montaa ja suomessa myynnissä vain yhtä. Ainakin caravan liikkeissä.
En mainitse merkkiä kun tuli yhdeltä liikkeeltä bannia kun arvostelin heidän markkinointia. Nykyään ollaan herkkä hipiäisiä.

Jouni Ratilainen 21.05.2022 18:24

En tuonut tätä esille siksi että haluan mollata jotakin tuote merkkiä tai liikettä. Olen itse ostanut laitteen ja todennut että käyttötunnit olivat aika kalliita. En myöskään syytä myyjää koska tiesin että siinä ei ole enää takuuta. Hintakaan ei ollut sama millä liikkeet myyvät. Tähän asti olen itse pessyt housuni jos on tullut paskottua housuun. En huuda ketään pyyhkimään.
Tässä vain huomataan kuinka nopeasti tuotteet vanhenevat. Kun olet ostanut jonkin laitteen, niin seuraavana vuonna on jo tullut uusi malli ja edelliseen ei enää ole osia/huoltoa.
Seuraavaksi aurinkopaneeli ja nokka kohti tuulta.

Ville Säynäjäkangas 21.05.2022 18:28

Eli kyseessä on Efoy.
Mikä vikakoodi näyttöön tulee?
Onko käyttöohje olemassa ja luettuna?
Käyttöohjeessa näyttää olevan vianhakutaulukko.

Jouni Ratilainen 21.05.2022 18:34

Juu 1200 sellainen. Koodi on 13 ja kehotus näytössäkin ottaa yhteyttä huoltoon. Suomessa ei ole näiden huoltoa. Tehtaan huollosta vastaus etteivät he enää huolla tuota mallia koska ei ole varaosia enää.

Timo Haapanen 21.05.2022 20:30

Vehje on ehkä edellä aikaansa, sitä ei ole myyty tarpeeksi jotta se lähtisi rokkaamaan.

@timppa

Seppo Nordström 22.05.2022 08:13

Tapahtuipa kerran eräässä liikkeessä erään merkin kohdalla eräälle karavaanarille. Niinpä.
Jos ei parempaa infoa pysty antamaan niin kannattaako kertoa mitään.

Omia käytännön kokemuksia voi kertoa ihan tarkoilla tiedoillakin toisille infoksi. Tai sitten pitää omana tietonaan. Onko parempi heittää epäilyksen siemen kaikkien merkkien ja laitteiden ylle.

Jouni Ratilainen 22.05.2022 11:00

Onko suomessa myynnissä muuta polttokennoa kuin Efoy? Kokemukseni koskee vain Efoy 1200 polttokennoa.

Esa Ojala 22.05.2022 11:47

Lukaseppa tuo keskustelupalsta, siellä sama ongelma ja saattaa löytyä jotain vihjeitä viasta ja ehkä jopa korjauksesta..
Ranskan kielellä, mutta google kääntää.

https://www.campingcar-bricoloisirs.net/phpbb/viewtopic.php?t=33328

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.