Dometic-jääkaappi ei toimi kaasulla, pakastinosa toimii.

NYYSSÖNEN RISTO 26.05.2013 19:27

Dometic jääkaappi lakkasi toimimasta kaasulla. Ihmeellistä on se, että pakastinosa toimii moitteettomasti. Sähköllä ja akulla toimivat molemmat osat. Viime maanantaina Jyväs Caravanin kaasuhuollossa vaihdettiin kaasupoltin ja -suutin, mutta ei auttanut. Onko vastaavaa tapahtunut muille?

TOIVONEN MARTTI 27.05.2013 11:56

Kuulostaa kummalta. Oletko mittaillut pakastimen lämpötilan, jos se onkin niin että kaasulla jäähdytysteho on vaan niin pieni että pakastinosa kyllä tuntuu kylmenevän miinuksen puolelle mutta teho ei riitä jäähdyttämään jääkaappia?

Muuten tuntuu aika käsittämättömältä. Omastani en ole tarkistanut mutta kuvittelen kyllä että absorptiolla toimivassa laitteessa on vaan yksi jäähdytyselementti joka on pakastinosan ja jääppiosan kesken yhteinen.

Viisaammat viisatkaa!

mot

HALINEN HARRI 27.05.2013 13:08

Ennen vanhaan absorptiokaappia piti pitää ensin joku minuutti alassuin (kai nesteet vähissä) ja sitten oikeinpäin ja päälle. Sillä tavoin sain oman mökkikaappini aina toimimaan.

VALLIUS MARTTI 27.05.2013 16:40

Se on totta että auton jääkapi-pakastin yhdistelmä toimii yhdelä jähdytys systemillä ja jähdytää aina ensin pakaste osn ja senjälkeen jääkapin toimii erin omaisesti kun on savutanut normali kylmyyen molempii.TV Kulkuri

HAAPANEN TIMO 27.05.2013 17:12

Kaikki kolme energiamuotoa lämmittävät koneistoa, (pakoputkea) samasta kohdasta. Ja pakastin toimii samasta rööristä kuin kaapin puolikin. Tästä voisi päätellä vian piilevän liekin tehossa.

Nuohosiko huoltomies pakoputken? Jos se on karstainen, karsta toimii eristeenä.

Muuttuuko liekin koko säätönuppia käännettäessä, vika säätimessä?

Joissain vanhoissa malleissa ruostui kaasuputki tukkoon polttopään ja suuttimen etupuolelta, tässäkin tapauksessa liekki olisi jatkuvasti pieni.

Miksi muuten polttopää vaihdettiin, lähes ikuinen osa. Eikö huoltomies osannut katsoa näyttääkö liekki normaalilta. Osanvaihtajia taitavat nämäkin olla, eivätkä korjaajia.

@timppa

IKÄVALKO YRJÖ 27.05.2013 18:49

Kun minun jääkaappi ei toiminut kunnolla niin vaikka pakastinosassa oli 7 tuntia noin -12 astetta niin silti jääkaapissa oli vielä +13 astetta. Eli pakastimessa niissä olosuhteissa pitäisi olla -15 - -20 astetta ennenkuin jääkaapissa olisi normaali lämpötila.

NYYSSÖNEN RISTO 27.05.2013 21:40

Pakastin tosiaan jäähtyy kunnolla. Kun on säädöt täysillä, pakastimeen alkaa muodostua jäätä. Jääkaappi vain porskuttelee + 20°. Huomenna tarkistetaan liekin koko ja jotain muuta. Ongelma alkoi esiintyä viime syksynä. Jos auto oli vähänkin kallellaan, jääkaappi ei toiminut kaasulla. Aikaisemmin siis toimi myös ns. normaalikallellaan. Tänä keväänä toisen käyttökerran jälkeen stoppasi kokonaan. Onneksi toimii sähköllä ja akulla (ajettaessa)

NYYSSÖNEN RISTO 28.05.2013 21:26

Ja nyt jääkaappikin toimii. Suutin piti vaihtaa vielä kerran uuteen, edellisessä oli jokin vika. Sen lisäksi putsattiin pakoputki. Kiitos kaikille hyvistä neuvoista.

HAAPANEN TIMO 28.05.2013 21:59

No niin. Arvaus: Asennettiin väärän kokoinen suutin. Lisäksi pakoputken nuohoamatta jättäminen oli virhe.

Päättelyni liekin alitehosta oli oikea:))

@timppa

VALTONEN MARTTI 29.05.2013 00:04

Aloittajalle pisteitä siitä että malttoi julkaista tarinan ongelman ratkaisuun asti.

Juuri näistä on suurta hyötyä monille samankaltaisten probleemien kanssa painiskeleville.

KOISTINEN TOIVO 29.05.2013 06:28

Tämä oli hyvä, tuli monta hyvää kommettia. Vielä semmosta tetlesin tetfossin kaapissa aikanaan paloi suuttimen reijät isoksi, ja homma nokeentui. Huoltomies vaihtoi uuden, ja nuohosi. Se oli muutenkin maanantai kappale. Meni sytytin takuuseen, sitten alue vaihtaja piti vaihtaa. Toivopoika

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.