Dometic RMD 8505- jääkaapin häiriövalo, merkitys?

HALTTUNEN TEUVO 08.01.2013 23:31

Punainen syttyi oven päällä palamaan, mutta huutomerkillä varustettu kolmio pysyy sammuksissa. Käytö verkkovirralla, mitattu jännite 216 V. Ohjekirjan kannessa on tällainenkin merkintä: MBA 06/2009. Mitä neuvotte?

KOSKINEN OLLI 09.01.2013 00:05

Onko kyseessä jääkaappi jossa ylhäällä erillinen pakastelokeron ovi? Ovien välinen piena on kylmäsilta, ja siihen saattaa kondensoitua vettä. Tuon ilmiön poistamiseksi se piena on varustettu sähkölämmityksellä. Jossain on sen lämmityksen kytkin, ja kun tuo kytkin on käännetty päälle, niin pienan lämmitys kuluttaa reilusti akkua niin myös palaa punainen merkkivalo.

näin sen muistelen toimivan, vaan saatanpa olla täysin väärässäkin.

Käyttäjän lisäys viestiin 9.1.2013 klo 00:14:24 Tarkoitan tuota pakasteosan oven lämmitettyä tiivistepintaa. Omassa kaapissa on painokytkin tuolle lämmitykselle. Ja myös merkkivalo. Eli onko kyse tuosta, tai jostakin muusta asiasta...

http://www.my-caravanning.com/fi/tuotteet/kylmalaitteet/absorptiojaakaapit/RMD-8505/47223

HALTTUNEN TEUVO 09.01.2013 09:27

Kaappi on linkin mukainen, pakastilokerolla varustettu. Tiivisteen lämmityksen merkkivalo on pieni ja pistemäinen ja se sammuu lämmityksen kytkeytyessä pois tietyn ajan kuluttua.

Nyt palava punainen (kirjan mukaan "häiriövalo" - miten tyhjentävästi ilmaistu!) on suorakaide, n. senttimetrin levyinen, se näkyy kummankin oven ollessa kiinni. Vieressä palaa sininen merkkivalo kuten normaalisti. Kaapin toiminta vaikuttaa normaalilta, lämpötilan säätökin toimii.

TOIVONEN MARTTI 09.01.2013 17:24

Se häiriövalo on kai se huutomerkillä varustetun kolmion sisällä oleva vilkkuva ledi? Suorakaiteen muotoinen on ohjekirjan perusteella liekinilmaisin eli että homma toimii kaasulla?

Niin ja mulla ei ole noin hienoa jääppiä, katsoin vain ohjekirjasta. mot

HALTTUNEN TEUVO 11.01.2013 09:35

Kaikki vikailmoitukset tulevat piippaavina ääninä ja/tai vilkkuvina valoina. Tasaisesti palava punainen häiriövalo lienee ilmaisu piirikortin heikosta liitoksesta tai komponentista. Kaapin käyttöä voi jatkaa kunnes sopivassa tilaisuudessa piirikortti vaihdetaan. Em. tieto tuolta: info@dometic.fi

Myyjäliike kehotti kokeilemaan pakastimen kehyksen lämmitysvastuksen lämmitysvaikutusta. Tätä oli summassa kokeiltu heti aamulla, liekö vaikuttanut iltaan mennessä. Valo siis syttyi aamuvarhaisella, paloi koko päivän, alkoi auringon laskiessa himmetä ja aamuun mennessä oli sammunut.

Elektroniikan varassa eletään kuin villin hevosen selässä. Mikä se elektroni pohjimmiltaan olikaan? Entä painivoima?

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.