Keittiön vesihana

PÖNTINEN PEKKA 23.06.2010 11:32

Goldie 530 vm. -99: Keittiön vesihana on aina ollut hankala, mutta on toiminut tyydyttävästi erilaisten askartelujen ja sumuttimien ansiosta. Nyt ei mikrokytkin edes naksahda ja eipä tule vettäkään. WC:n hanasta sen sijaan tulee. Joten vika ei ole pumpussa. Onko keittiön hana tullut tiensä päähän vai pystyykö niitä mikrokytkimiä uusimaan ja kannattaako ylipäätänsä? Joku tietysti vastaa, että ota vesi sieltä WC:n hanasta. Mutta kun sitä on niin nipo, että jos vaunussa on joku laite, niin sen pitää olla myös toimintakuntoinen.

JANHONEN MATTI 23.06.2010 12:09

Mikrokytkin on hanan käyttövivun alla - yleensä. Hanan käytövipu irtoaa varovasti nostamalla ja sen jälkeen voit katsoa/mitata onko vika mikrokytkimessä vain johdoissa. Mikäli mikrokytkimen johdoissa ei ole näkyvissä kohtaa josta voi mitata virtoja, paina johtoihin varovasti pienet nuuppineulat kiinni ja mittaa virrat niistä.

Ihan ensiksi kannattaa tarkastaa, että mikrokytkintä ohjaava jousiliuska varmasti painaa kytkintä tarpeeksi. Itse mikrokytkin on useimmiten kiinni vain muovihaitoilla hanassa ja on suhtkoht helposti vaihdettavissa. Uuden mikrokytkimen saanti voi olla ongelma, ellei sitten satu olemaan sopivaa vanhassa hanassa.

SIRKIÄ MATTI 23.06.2010 12:48

Eri valmistajien hanoissa on monenlaisia mikrokytkimiä. KAMA Fritid tuotesivulla Vesihanat on yksi mikrokytkin malli (tuote Nro K07-10.01), joka sopii useimpiin tuotesivulla kuvattuihin mikrokytkin hanoihin. Mikrokytkin on saatavilla vain KAMAn tuotteita edustavien caravan liikkeiden kautta. http://www.kamafritid.se/pdf/09002F.pdf

Minä ostin suihkuhanaan samanlaisen mikrokytkimen v. 2007. Silloin hinta oli 5€. Suihkuhana olisi maksanut n.40€.

PÖNTINEN PEKKA 23.06.2010 14:02

Kiitoksia neuvoista pojat! Pitää tutkia, kun tuolta juhannustouhotukselta ehtii. Hyvät jussit kaikille!

RAIMESALO RAIMO 23.06.2010 14:18

Yksi mahdollisuus on, että mikrokytkimen kontaktipinnat ovat hapettuneet, jolloin sähkö ei kulje. Ne voi kyllä puhdistaa esim. hienolla vesihiomapaperilla (kuivana). Mikrokytkimen saa yleensä esille avaamalla hanan/käyttökytkimen siitä päästä, johon sähköjohdot menevät. Minulla on sellainen malli, jossa tuo kansi avautuu kampeamalla näkyvästä raosta (ei siis ole kierrettä). Kytkimen kontaktipinnat ja se jousiosa ovat niin pienet, että niiden kanssa on oltava varovainen. Paikalleen laitettaessa on huomioitava, että tulevat oikein päin ja että johtimet eivät jää kannen väliin puristuksiin. Kansi sulkeutuu puristamalla. Olen tehnyt omassani tämän toimenpiteen jo kaksi kertaa ja on auttanut.

IPATTI VEIKKO 23.06.2010 18:20

Onpahan tullut nähdyksi monelaista kytkintä - pientä ja isoa. Yleensä isompia voi korjailla mutta veikkaanpa hanan kytkimen olevan korjaamaton paikka muuten kuin vaihtamalla se uuteen. Olen muutaman sellaisen korjannut mutta vain vaihtamalla. Niissä viallisissa oli mikrokytkimen paketti vain särkemällä purettavissa.

PÖNTINEN PEKKA 28.06.2010 17:06

No niin, irrottelin hanan mukavasta pikku lokosestaan seinän ja pesualtaan välistä ja kun sitä aikani käsissäni pyörittelin, alkoi mikrokytkin taas naksua. Sumuttelin rakosista multioilia kohti sisuskaluja (siis sen hanan...) ja tökkäsin johdot vastakkain. Pumppu heräsi välittömästi. Pystyyköhän tämän tyypin hanaa purkamaan pitemmälle rikkomatta?

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.