Penti Grill räjähti!

EHOJOKI-KOSKINEN TUIRE 23.05.2009 20:17

Olimme Hartolassa rutujen meetingissä.Ystäväperhe oli ostanut Penti Grill laitteen heinolan ABC:ltä."Muurikkakaupasta"paketti sisälsi savupöntön, sekä muurikkapannun ja itse kaasulaitteen,Penti Grillin!Lohi savustui aluksi OK, mutta sitten tuli palaneen hajua ja isäntä tuli katsomaan laitetta!!!pää vieressä ja n.10 sekuntia myöhemmin RÄJÄHTI!!!!!Pää oli juuri poistunut laitteen vierestä ja hän oli astunut pois eteen!!kertakäyttökaasupullo RÄJÄHTI!!!!ONNEKSI ei kavoille, vaan 1 osa osui polvitaipeeseen....ja vieläpä pyöreä sivu edellä,JOS...olisi terävä sivu osunut jalkaan,NIIN......tai kasvoihin....KAUHEAA:::Kala oli onneksi valmis, mutta laitteesta ei mitään jäjellä!kaasupullon pää ohitti minut!!!ja se osa jatkoi matkaansa naapuriauton suuntaan.Mitä olisikaan voinut tapahtua!!!!Tämä siksi, että kaikki te, jotka olette ostaneet saman setin, niin VAROKAA!!!Tilanne oli tosi vakava.Emma saaneet vielä yhteyttä myyjään, mutta maanataina viimeistään asiasta saamme ehkä jotain selkoa!!

VARTIAINEN JOUKO 24.05.2009 15:11

Eikös tuon kaltainen tapahtuma kannattaisi ilmoittaa jollekin tuoteturvallisuutta valvovalle instanssille. Aivan ilmeinen ja pahimmillaan hengenvaarallinen tapahtuma tuo kuvailemasi räjähdys.

GRÖNLUND JORMA 24.05.2009 17:17

Kertakäyttökaasurasiat on asennettava tosi huolellisesti paikoilleen! En tunne tätä grilliä, mutta kyllä käyttövirheenä pidän.

RYTKÖNEN MARTTI 24.05.2009 22:57

Minähän varoitin "kehukaa krillejänne"osiossa "halvoista"krilleistä,jos varustuksiinne ei kuulu Naton käyttämää pomminpurkajan suojapukua. Turvallisuus ennenkaikkea MR

REINI SEPPO 25.05.2009 19:19

Eikös se ollut joku TUKES jolle tarttis raportoida,ettei yhtään RUTUA menetettäis! t,se

KOTILAINEN ISMO 25.05.2009 23:24

Päästiin Hartolassa aika vähällä. http://www.iltasanomat.fi/uutiset/ulkomaat/uutinen.asp?id=1690054

HYTTILÄ ESKO 26.05.2009 07:49

Olikohan sielläkin käytetty jotakin turvatonta grillikuvatusta.

KATAJISTO VESA 02.06.2009 19:45

Oikea osoite ilmoittaa mahdollisesti vaarallisesta kaasulaitteesta on TUKES.

TUKESin nettisivuilla (www.tukes.fi) kaasulaitteet löytyvät "Yhteystiedot ja henkilökunta" alasivuilta kemikaalien alta eli osoitteesta http://www.tukes.fi/fi/Tietoa-meista/Henkilokunta/asia-info-palveluhakemistot/asia-info-palvelu-vaaralliset/

On kaikkien etu, että mahdollisesti vaaratilanteita aiheuttavan tuotteen turvallisuus tutkitaan.

Kuten jo tässä keskustelussa todettiin, räjähdyksen syy voi olla myös kaasupatruunassa ja/tai siinä, miten se on liitetty kaasulaitteeseen.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.