hp pavilion dv7 2080eo

SAARI KALEVI 14.05.2009 14:13

Ostin Kodinanttilasta edellä mainitun uutuuden. Laite sisältää TV-virittimen. TV ei tue Ylen teksityksiä eli lähetykset tulevat ilman tekstiä. Yle1, 2,FST,Yle Teema. Anttilasta vastattiin, että olisit sitten ostanut TV:n. HP ilmoitti että se on tietoinen ongelmasta, eikä ole tulossa edes päivityksiä. Kuluttajaneuvonnasta sanottiin, että olisi pitänyt kysyä tuleeko tekstitystä, liike ei ole tehnyt mitään väärin. Nyt pitää ostaa tv-kortti.

EEROLA TEEMU 14.05.2009 15:00

http://keskustelu.afterdawn.com/thread_view.cfm/86068 Oletko ostanut 14 vrk sisällä ja "tyytyväinen"?

SAARI KALEVI 14.05.2009 18:51

Kone oli jo otettu käyttöön. Oli tehty kaikki päivitykset ja tv-viritintä kokeiltiin viimeiseksi. Anttilasta vastattiin, että olisi pitänyt kysyä tekstityksestä,laitteessa on tv-viritin. Konetta ei saa palauttaa. Nyt tv-viritin toimi TV-Jukepoxin ohjelman avulla. Kone ostettiin led-näytön ja tv:n vuoksi.

EEROLA TEEMU 14.05.2009 20:16

Hyvä, että oletkin siis tyytväinen kauppaan! Ne Anttilat Gigantit ja muut vastaavat, jotka lupaavat ottaa takaisin ilman mukinoita millä tahansa syyllä laitteita jopa 30 vrk sisällä kaupasta, kunhan laitteet ovat uudenveroisessa kunnossa, ovat selittelyjen mestareita. Ei tietokoneestakaan voi todeta, vastaako se toiveita, ennenkuin se on otettu käyttöön! Eikä se kone siitä miksikään mene, että se ajetaan sisään; nollaus on vielä nopeampaa.

Jos myyjä ilmoittaa jonkun ominaisuuden sisältyvän koneeseen, niin kyllä sen pitää olla myös toimiva ominaisuus. Ei sellaista digiviritintäkään voi enää myydä, missä tekstitys ei toimisi.

VARTIAINEN JOUKO 14.05.2009 22:31

Lisäksi tuo menettely osoitta helvetin huonoa kauppatapaa. Kyllä myyjällä on velvollisuus informoida jos laite ei tue vaadittavia ominaisuuksia. Ei asiakkaalta voi vaatia että osaisi kysellä kaikkea.

MAUNO PEKKA 16.05.2009 12:57

Ei tässä pitäisi olla mitään varsinaista ongelmaa, jos kone on myyty tv-virittimellä Suomessa, niin silloin siinä pitää näkyä Suomessa näkyvät vapaat tv-kanavat ja niihin sisältyy myös tekstitykset.

Jos laite ei ole tarkoitettu kuluttajamarkkinoille, niin se pitää mainita tai sitten sitä ei saa myydä kuluttajille (se on vaarallinen tai käyttökelvoton). Myyjäliike korjatkoon tai vaihtakoon uuteen onhan siinä takuu.

t. Pekka M.

NYYSSÖNEN KAJ 17.05.2009 06:59

Kyllä tekstitys näkyy kunhan YLE korjaa tekstityksensä lähetys standardin mukaiseksi. Miten velvoittaa laitevalmistajan muuttamaan laitteensa epästandardiksi yhden kanavan takia?

AHJOS TIMO 17.05.2009 09:30

"kunhan YLE korjaa tekstityksensä lähetys standardin mukaiseksi."

Muistan lukeneeni jostakin, että nimenomaan YLE on ensimmäisenä ottanut käyttöön kansainvälisesti sovitun standardin mukaisen tekstitystekniikan. Laitevalmistajat seuraavat perässä. Tai sitten käy niin, kuten on ennenkin käynyt monessa asiassa, että vakiintunut käytäntö sivuuttaa tekniikan asiantuntijoiden määrittelemän standardin.

HÄMÄLÄINEN MARKKU 18.05.2009 17:38

Kyllä ne Ylen lähetykset ovat standardin mukaisia. Ongelma vain on siinä, että muualla maailmassa käytetään bubattua ääntä. Italiassa John Waynekin puhuu sujuvasti Italiaa :=) Suomessa toiset yhtiöt käyttävät "poltettua"tekstitystä jolloin se on osa kuvasisältöä eikä kieltä voi valita, eikä tekstitystä saa posikaan.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.