Fiamma Safe Door - turvalukot

KIISKI ANTTI 07.05.2009 09:43

Olen ajatellut hommata autoon tuommoisen Fiamman 3:n lukon setin (asunto-osan ovi, kuljettajan ovi + takatalli). Onko jollain autossaan/vaunussaan noita lukkoja? Ovatko hintansa väärti (n.150e setti), siis laadullisesti?

Näistä lukoista siis on kyse: http://www.fiamma.it/products/QMP.asp?Fam=P03

LINDBLOM ALF 07.05.2009 09:59

Kokemusta ei ole käytöstä, mutta kuvia kun katselee siinä kiinnittää yhteen asiaan huomiota. Tukeva ote lipasta ja veto taakseppäin saattaa rikkoa lukon tai vääntää kiinnitystä. Asimerkiksi vaunun seinän tukevuus ei riitä siihen, että tämä olisi murtautumisen este. Autossa tilanne saatta olla eri. Pienen viiveen nämä kuitenkin aiheuttaa varkaalle, ehkä riittävä jotta siirtyisi helpompaan kohteeseen.

KIISKI ANTTI 07.05.2009 10:08

Tätä minä lähinnä näillä haen, että varas jättäisi minun autoni väliin. Toisaaltahan näillä voi myös saada lisätuhoa aikaan, jos varas tosiaan tuota lähtee yrittämään voi seinä olla aika rumassa kunnossa sen sijaan että selviäisi lukon vaihtamisella.

AIRIKKA ISMO 07.05.2009 11:08

Fiammalta löytyy em. lukkoja kahta mallia.Toiset pultataan/ruuvataan "karmiin" ja toinen malli seinän läpi pulteilla.Kannattaa valita se "seinän läpi" malli,on nimittäin senverran tukevan tuntunen että sorkkarauta on ainoa avain jolla "vieraat" tulee sisälle.Itsellä on tällä hetkellä tuo "seinän läpi" malli ja asennusaika 3-lukon sarjalle tee-se-itse miehelle alle tunti...... Lankomiehen peflettiin laitettiin "sivusta pultattavat" ja asennus-aika oli tuplaten verrattuna edellisiin.Joutuu nimittäin hiomapuuhiin että asettuu siististi eikä jää keikkumaan,sovituskin on tarkempi karmin ja oven välissä että yleensä toimii.

Eli jos saa suositella niin ehdottomasti valitsisin "seinän läpi" mallin.

KIISKI ANTTI 07.05.2009 11:25

Seinänläpi malli on pakko ottaa muutenkin koska asunto-osan ovessa L-mallinen lista joka estää "karmi"-mallin käytön.

PALIN MATTI 07.05.2009 13:44

Oletteko miettineet, minkälaisen kiinnityslujuuden antaa alupelti - styrox - vaneri -rakenteiseen seinään tehty läpipulttaus?

Käytännössähän on niin, että lukot ovat vain rehellisiä ihmisiä varten. Varkaita ne eivät pidättele. Ja mitä "varmempi" lukitusjärjestelmä, sitä suuremmat ovat vahingot murron jälkeen.

Kaikkein vähimmällä pääsee, kun jättää ovet lukitsematta kokonaan, eikä jätä autoon mitään arvotavaraa.

AHONEN KAI 08.05.2009 02:13

Meillä on tuo kolmen setti, läpipultattava malli. Ihan jees kun jo kaukaa kurjatekijä näkee että tuossa on enemmän askarreltavaa (näin luulisin) kuin vaan normilukossa, joten sinne normilukkoiseen moottoritieparkeissa käynee rosvon tie.

Etuovet meillä vanttiruuveilla kiinni silloin kun oikein eksoottisissa paikoissa kämppäillään.

HÄNNINEN JUKKA 09.05.2009 16:35

sama setti on tarjolla eur 125 plus postikulut www.caravan-gasadapter.com. Toimitusaika 1 vko. Yksittäisiäkin lukkoja saapi turvallisuutta ajattelevat hintaan 45,- / kpl

HÄNNINEN JUKKA 09.05.2009 16:40

pöljistä pöljin mielipide. Hanki turvaketju ja turvalukko www.caravan-gasadapter.com, niin vain moottorisahalla pääsee rosvo sisään autoosi. Rosvot eivät käytä moottorisahaa, mutta penkovat ovet auki olevan auton edes lantin löytääkseen.

PALIN MATTI 09.05.2009 19:05

Mutta kun eivät löydä arvotavaraa, niin lähtevät pois. Särkemättä mitään.

Kun on piirongissa lujat salvat, niin ne herättävät rosmoissa odotuksia. Pettyessään saattavat särkeä vielä lisää paikkoja ihan vain hyvyyttään.

Ja anteeksipyyntöni sinulle tuosta pöljääkin pöljemmästä mielipiteestäni. Se vaan on kylmä totuus.

MYLLY JORMA 13.05.2009 20:39

Meikäläisen autossa neliömetrin suuruinen luukku takaosassa, josta varkaat menee sisään että heilahtaa. Mites katsastaja sanoo jos tekee jonkinlaisen oman virityksen siihen?

EEROLA TEEMU 14.05.2009 21:57

Sanon, vaikka en ole katsastaja, että sillä ei ole mitään merkitystä vaikka hitsaat sen oven pysyvästi kiinni -sekä ulko-että sisäpuolelta. Lukitukset ja muut lisäviritykset voi kääntää roiston katseen helpompaan kohteeseen, mutta jos ne haluaa tulla juuri sun autoosi ja tietää että riskiä ei ole, niin tarvittaessa ne menee kirveellä seinästä sisään. Lukot ei pidättele varkaita -ne on vaan hidasteita.

UUSITALO MARKO 15.05.2009 10:27

Samoilla linjoilla Matin kanssa. Vaikka autoon laittaisi panssariovet, jää varkaalle helppo mahdollisuus tunkeutua sisään jostakin akryyli-ikkunasta, tuulilasista tai vaikkapa takatallin kautta. Eikä se oven saranapuolikaan pitkään kestä, jos purkuraudalla vähän vääntää.

Kyllä ne aina sisään pääsevät, jos sille päälle sattuvat. Ja vieläpä nopeasti.

AHONEN KAI 15.05.2009 16:16

Pistetään sen verran vielä paremmaksi: Kun rosvo oikein lujasti haluaa juuri sinun kulkineeseesi tulla niin eiku leikataan moottorisahalla koko seinä poijjes, tupakkimiäheltä siihen kuluu 2 minsaa ;)

HÄNNINEN JUKKA 15.05.2009 16:49

Soita 040-417 3511, toimitan Sinulle heti ensi maanantaina Fiamman 3 lukon setin hintaan 140,- sisältäen posti- tai matkahuoltokulut.

EEROLA TEEMU 15.05.2009 17:26

Ne voi olla tupakkimiehiä, mutta sätkässä ei ole filteriä ja muutenkin se "on vaan kääräisty marin ympärille kasaan". Niillä ei useimmilla taitaisi moottorisaha pysyä kadessä, mutta ikkunan ne osaa vääntää sivuun sekunneissa. Hälytyslaitteista ei ole mitään haittaa edes julkisella paikalla. Kukaan sivullinen ei tapausta näe eikä viitsi puuttua asiaan. Saattaisi tulla kaikenlaisia harmeja vaan. Nimim. kokemusta on.

KORPPI SEPPO 15.05.2009 19:34

Minä ennen ajattelin, että ovat huumehörhöjä ennen kuin näin itse

http://karavaanari.info/index.php?topic=4650.0

Ei vaikuttanut ollenkaan huumemieheltä vaan aikaisemminkin m-autoja tyhjentäneeltä. Saattaapi olla, että tässä olisi auttanut lisälukitukset. Tai sitten ei?

EEROLA TEEMU 15.05.2009 22:43

Ei yksittäisten tapausten perusteella voi tehdä kovin lopullista analyysiä. Meille Strasbourgin pääpoliisiaseman vastaava kertoi, että 90% siellä tehtävistä autoryöstöistä on huumerahojen puutteessa tehtyjä. Kesäkaudella päivittäin rullataan 3-5 autoa ja yleensä kaupungin keskusta- alueella katujen varrella keskellä asutusta. Tekijät ovat enimmäkseen huumenuoria ja kohteina ovat ulkomaalaiset tai vieraspaikkakuntalaisten autot.

Paikalliset ovat oppineet tyhjentämään autonsa niin paljaiksi, ettei niissä ole mitään rahaksi vaihdettavaa. Meilläkin jäljistä päätellen ulkopuolella ollut avustaja oli auttanut kaverinsa sisään aika korkealla sijainneesta WC:n ikkunasta. Sivuoveakin oli yritetty aukaista, mutta kyllä ne ikkunat saa nopeammin auki. Arvioisin että n. kahdessa sekunnissa. Saksalaisillahan on jo käytössä ikkunakaltereita. Niiden murtamisesta jää pahoja jälkiä.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.