Vesipumppu ongelmat

TURUNEN RISTO 25.04.2009 15:39

Moi Ostin kevät talvella ensimmäisen matkailuauton ja nyt aloin harjoittelemaan vesilaitteiden käyttöä. Täytin säiliön vedellä ja avasin hanat käyttöohjeiden mukaan. Mitään ei tapahtunut. Aloin tutkimaan ja läysin ruokailuryhmän penkin alta säiliön ja säiliöstä pumpun, joka oli palanut.

Mikä ohjaa pumpun käyttöä? (pumppu oli ilmeisesti pyörinyt tyhjillään pisemmän aikaa, koska oli sulanut ihan pilalle.)

Pumpun kyljessä olevat arvot 12v 14l/min 0,5bar.

Autoni merkki on Fiat Dugato vm 96 ja matkustamo DETHLEFFS.

INBERG KALEVI 25.04.2009 16:25

Kun avaat hanan, niin pumppu pyörii eli hanassa on katkaisija. Osta uusi pumppu ja asenna se. Pidä huoli, että hanat on kiinni asennuksen aikana. Tässä tapauksessa lienee kyllä sulakekin palanut eli vaihda sekin. Mikäli pumppu edelleen pyörii edellisten toimien jälkeen, niin todennäköisesti jossakin hanankatkaisijassa on vikaa. Silloin on vaihdettava myös rikkinäinen hana. Katso asennuksen yhteydessä, että + ja - on oikein. Kaiken kokeneena! Terveisin Kalle I

TERVO JARI 25.04.2009 16:32

ohjaa vesihanassa oleva microkytkin, jos on kyseessä tällainen pumppu:

http://www.vapaa-aika.com/asp_sivut/Lis%C3%A4tiedot_tilaussivu.asp?tunnus=196410

Mutta jos on tällainen pumppu, tosin tämä pumppu ei sijaitse vesisäiliössä vaan sen ulkopuolella:

http://www.vapaa-aika.com/asp_sivut/Lis%C3%A4tiedot_tilaussivu.asp?tunnus=123850

Sitä ohjaa vesipaine, ( kun paine laskee tarpeeksi alas, pumppaa pumppu paineentakaisin säädettyyn paineeseen, järjestelmässä on paisunta-astia ( painesäiliö ) jos hana on auki paine laskee ja pumppa pumppaa ). . .

Tapauksessasi todennäköisesti jonkin hanan microkytkin on rikki tai hana auki jolloin pumppu on "pyörinyt ittesä savuille", minun Detskussa on kytkin jolla voidaan pumpun virta katkaista, jolloin hanat voi aukaista pumpun lähtemättä pyörimään, hyvä olemassa silloin kun tyhjää vedet järjestelmästä pois . . .

Jari

TURUNEN RISTO 25.04.2009 16:56

OK.

Taidan itse lisätä "pääkytkimen" pumpun virtajohtoon. Kiitos vinkeistä ja linkeistä. Se on muuten just toi ekan likin mukainen pumppu.

Riku

TURUNEN RISTO 25.04.2009 16:59

Moi

Kyllä sielä vielä virta päällä. Mittasin pumpun sokeripalasta Koetinkynällä. Kiitos neuvosta.

Riku

HYTÖNEN RAIMO 25.04.2009 21:54

Yleensä pumpun pääkytkin sijaitsee ohjauspaneelissa, jolloin mitään erillistä virtakytkintä ei tarvita. Riittää kun kääntää sen off -asentoon (painat alas).

TURUNEN RISTO 25.04.2009 22:45

Moi

Menaatko niitä pikasulakkeita. Minusta ei siinä ei ole erillistä kytkintä vesipumpulle, mutta voin olla väärässä, on sen jerran uusi peli (minulle).

Riku

HYTÖNEN RAIMO 26.04.2009 10:00

Ainakin omassa autossani on tuollainen kytkin, minkä lisäksi sen ollessa päällä palaa ohjauspanelissa merkkivalo.

En tunne Detlehffsiä tarkemmin, todennäköisesti siinä on erilainen ratkaisu. Toisaalta ohjauspaneeleissa on melkoisia vaihteluita. Etenkin viime vuosina niillä on ollut taipumus muuttua lähes vuosittain eli muotiasiat ovat nousseet tärkeämmiksi kuin pitkät sarjat ja käyttäjäystävällisyys.

TERVO JARI 26.04.2009 10:20

Kopio:

En tunne Detlehffsiä tarkemmin, todennäköisesti siinä on erilainen ratkaisu. Toisaalta ohjauspaneeleissa on melkoisia vaihteluita. Etenkin viime vuosina niillä on ollut taipumus muuttua lähes vuosittain eli muotiasiat ovat nousseet tärkeämmiksi kuin pitkät sarjat ja käyttäjäystävällisyys.

Kopio loppu.

Mielestäni olisi valmistajienkin edun mukaista pitkäjännitteisyys tuotteiden valmistuksessa, jos joka vuosi muutetaan ohjauspaneelien ym:n toimintaperiaatteita/järjestyksiä, tuottaa vaikeuksia merkkihuolloillekkin "pysyä kehityksen" mukana saati sitten heidän jotka tällä saitilla yrittävät auttaa pulassa olevia . . .

Jari

TURUNEN RISTO 26.04.2009 17:15

Moi Tarkastin asian. Panelissa ei ole kytkintä vesipumpulle. Mutta nythän saan laittaa sen mieleiseen kohtaan, kiitos valmistajan.

Riku

KÄRKI KAARLO 27.04.2009 07:43

tere. just eilen katoin omastani, ei ole hanassa mitään kytkintä,vaan pumppu lähtee päälle kun tarvii paineen ja pysähtyy sit kun paine on oikea, eli samoin kun vesiautomaatti.mutta jos vesi loppuu niin pumppu voi jäädä päälle,täytyy olla tarkkana. pumppu on aika isokokoinen säiliön päällä.

PALIN MATTI 27.04.2009 13:21

Kaarlon autossa on ns. painevesijärjestelmä. Kysyjän autossa taas uppopumppu, joka on yleensä aina hanakytkinohjattu. Joissain vanhoissa Solikoissa oli sellaisella jalkakytkimellä sen pumpun käyttö.

Painevesijärjestelmän pumppuna on yleensä kalvopumppu, joka ei ole niin kranttu pidemmällekään kuivakäynnille, koska siinä ei ole mitään vesivoideltuja osia.

Jos vesi loppuu säiliöstä, niin sen kuulee pumpun kiihtyvänä lotkutuksena.

LEVANIEMI MATTI 30.04.2009 23:52

Moron Riku . Empä ole pitkään aikaan lukenut etuteltan puheita, mutta olet näemmä saanut viisaita vastauksia ongelmaasi. Iloista Vappua kaikille karavaanareille !

Raimo Niippa 04.04.2021 11:16

Terve
Mistähän Hobbyn raikasvesipumpun sulakkeen löytää, ei ole niissä sulakesarjoissa, jotka on sijoitettu jääkaapin alle?

77675

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.