digi tv antenni

LILJA JUHA 03.04.2009 15:18

Olen kyllästynyt harava-antennin pyörittelyyn auton katolla. Ajattelin vaihtaa digi lautasantenniin. Niissä tulee mukana 12v vahvistin. Onko teillä minkälaisia kokemuksia. Parissa lautas- mallissa on kiinteä n. 10 cm korkea jalka. Pitäisikö olla malli, jossa lautasta voi kuitenkin nostaa, tarpeen vaatiessa. Vielä kiinnostaisi kokemukset kaksois (kalvo tyyppisistä ?)antenneista, jotka liimataan käsittääkseni esim. tuulilasin sivuihin. Kauppiaat sanovat että, tv lähetys näkyy myös ajettaessa. ( tietysti vain matkustamon puolella !? )

LAHTI ANTTI 03.04.2009 18:49

Hanki vaan sellainen ja Ufo-antenni vielä lisäksi. Ja palaa sitten takaisin vanhaan harava-antenniin.

LAINE RAIMO 03.04.2009 19:55

Mä hankin Triaxin Ufo Marinen ja asensin sen katolle alukaiteiden väliin noin 5 cm katosta. Pelaa loistavasti ei tarvi pyöritellä eikä puun oksat revi sitä rikki, koska se on niiden kaiteiden välissä.

ALENIUS JARNO 03.04.2009 22:34

laitoin ufo triaxin ja olen todella tyytyväinen valintaan.

LUOTO KARI 04.04.2009 08:52

Meillä myös Triax Ufo Marine. Antennin jalka on kiinteästi katossa kiinni, vain antennikaapeli viety katon läpi. Toimii loistavasti.

LUOTO KARI 04.04.2009 08:52

Meillä myös Triax Ufo Marine. Antennin jalka on kiinteästi katossa kiinni, vain antennikaapeli viety katon läpi. Toimii loistavasti.

PALIN MATTI 04.04.2009 09:08

Näin on juuri käynyt monelle aiemin. On toiminut se Ufo-antenni siinä kotipihala niiku flanellikalsarit, mutta sitte, ku on lähetty retkele maastoon, ni onki jo kaivattu sitä suunnattavaa haravaa.

Hakurilla löytyy täältä vaikka kuinka monta keskustelua tästä Ufo-aiheesta ja kaikisa on tultu sammaan lopputulokseen.

PALIN MATTI 04.04.2009 09:20

Tuosta antennivahvistimesta on olemassa sellainen harhaluulo, että sillä parannettaisiin antennilla vastaanotetun signaalin laatua. Niin ei tietenkään käy, vaan sillä nimensä mukaisesti vahvistetaan sitä saadun signaalin voimakkuutta. Siis häiriöineen päivineen.

Jos vastaanottopaikan signaalitaso on niin heikko, ettei se riitä kuvan muodostamiseksi vastaanottimessa, voidaan vahvistimella saada signaalinvoimakkuus riittäväksi. Signaalissa olevat häiriöt vahvistuvat luonnollisestikin myös.

SVÄRD TIMO 04.04.2009 16:05

Minulla myös Triaxin Ufo Marine Digital antenni alu-kattokiskossa kiinteästi kiinnitettynä ja toimii hyvin. Tästä antennissa alueet FM/VHF/UHF ja jonka vahvistus on suurempi 28db.

Ulan voi kytkeä radioon jolloin auton asento ei vaikuta radion kuuluvuuteen varsinkin kun tuo radio-antenni on monesti asennettu lokasuojaan. Vhf tulee taas käyttöön syksyllä jolloin HD-teräväpiirtolähetykset aloittavat maanpäällisessä TV-verkossa. Tästä HD-singnaalista karavaanari on jo pariin otteeseen päässyt nauttimaankin viime vuonna. UHf on jo käytössä tutuksi tulleessa digi-tv verkossa. Tämä antenni toimii myös analogisessa maanpäällisessä lähetysverkossa kun matka kohdistuu sellaiselle alueelle esim. Eurooppaan sillä digi-siirtymä ei vielä ole kaikissa maissa ohitse. Ufo Marine on myös yhdistettävissä nykyisiin telkkareihin suoraan kun niissä on valmiina jännitelähtö antennikaapeliin ja näin ollen erillistä virtalähdettä ei tarvitse asentaa.
HYTÖNEN RAIMO 05.04.2009 08:54

Sama täällä. Triax toiminut esimerkillisesti jo vuosien ajan. Ja sitä en vaihda...

HYTTILÄ ESKO 05.04.2009 10:51

Mitenkäs tuo 5v syöttö tv:stä tai digiboksista toimii jos/kun autossa tai vaunussa on tehdastekoinen antennivahvistin välissä? Tuli mieleen jos joskus Triaxin hankkii. On kyllä tuo alkuperäinen "viiksi-ufo" toiminut ok tähän mennessä.

SVÄRD TIMO 05.04.2009 11:25

Jos hankit Ufon niin tehdastekoinen antennivahvistin ( käyttöjännite 12 - 24V. ) otetaan pois antennikaapelin välistä. Nykyisissä telkkareissa ja digiboxeissa on asennusvalikossa kohta josta tuo aktiiviantennin jännitelähtö asetetaan toimintaan. Eli yksinkertaisesti TV tai Digiboxi syöttää 5 voltin jännitteen antennikaapelia pitkin aktiiviantennille. Tällä on myös pieni sähkönsäästöetu puolellaan kun erillinen vahvistin ei ole päällä turhaan silloin kuin telkkaria ei katsota. Yleensähän se erillinen antennivahvistin on kytketty toimintakuntoon kun sähköt vaunussa tai autossa kytkimestä on käännetty päälle. Eihän sitä kännykän laturiakaan kannata jättää kotona pistorasiaan odottamaan seuraavaa lataushetkeä, tosin tästä selviää sähkölaskun maksamalla mutta liikkuva kalusto ei aina ole sähköön liitettynä.

HYTTILÄ ESKO 05.04.2009 19:03

Tunnen kyllä tuon jännitesyötön toimintatavan jne. Mieltäni askarrutti vain . Meneekö tuo 5v sellaisenaan antennivahvistimen läpi. Mitään toimivaa alkuperäisrakennetta en ala purkamaan. Ko alkuperäislaitteisto toimii ihan täydellisesti.

WILHELMSSON LEIF 05.04.2009 20:24

Minulla myös Triax toimii hyvin ja jos pätkii niin nostan 20 cm ylös niin kuva näkyy selvästi, yleensä toimii ilman nostoa. Jos on välivahvistin niin voi kytkeä sen 5 V pois TVn valikon kautta.

SINIMAA JANI 06.04.2009 17:22

Ufoissa käytetään kahdelaista niinsanottua sisäänrakennettua mastovahvistinta.

Toinen ottaa käyttöjänniteen 5V digiboksilta suoraan, ja toinen tarvitsee lisäksi digiboksin ja antennin väliin mastovahvistimen virransyötöyksikön.

Niissä malleissa joissa tarvitaan tuota erillistä virransyöttöyksikköä, se toimitetaan yleensä mukana paketissa.

Mitään muita antennin vahvistimia tuohon väliin on enään turha laittaa, koska tapahtuu juuri niinkuin tässä on aiemmin jo kirjoitettu -> eli häiriöitä vahvistetaan liikaa.

KUPIAINEN JOUKO 07.04.2009 08:29

Itseltäni puuttuu antennivahvistin. Näyttönä on Samsung Syncmaster 711MP ja digiboxina Philipsin boxi. Kuvaa ei saa näkymään, koska se 5V:n syöttö puuttuu. Osaako kukaan neuvoa, mistä löytyy kohta josta tuo aktiiviantennin jännitelähtö asetetaan toimintaan.

SINIMAA JANI 08.04.2009 12:09

Ei sitä 5V syöttöä kaikissa digibokseissa ole. Esimerkiksi vanhassa Kansalaisboksissa sitä ei ole. Topfield bokseissa löytyy kanavahaku valikon takaa.

Niitä 5V virransyöttölaitteita myydään kyllä erikseenkin. Pitää vaan olla ostaessa tarkkana, koska myyjätkään eivät välttämättä joka kaupassa tiedä että virransyöttöyksikkö ja antenninvahvistin on kaksi ihan eri asiaa. Näyttävät toki ulkoisesti hyvin samanlaisilta.

HIETALA PEKKA 08.04.2009 12:26

Joukolle sen verran vastausta että mene PHILIPSin Boxin asetusvalikkoon sieltä kohta AKTIIVIANTENNI käytössä/ei käytössä valitse KÄYTÖSSÄ silloin boxi syöttää sen 5V antennille.

VARTIAINEN JOUKO 19.04.2009 12:41

Käsitykset siitä että antennisingnaalin vahvistus olisi samalla "häiriöiden" vahvistamista, taitaa näin digiaikana olla enemmänkin "urbaanilegendaa". Analogisen singnaalin vahvistuksessa oli laajakaitaharavilla taipumus ottaa haamukuvahäiriöitä. Siksi oli tarpeellista käyttää mahdollisimman kapealla keilalla vastaanottavaa antennia kuten Logperiodiset antennit, jotta niitä haamukuvia ilmenisi mahdollisimman vähän. Samalla tietenkin riesaksi tuli melko tarkasti paikannettava TV-linkin suuntiminen. Harjaantuneelle käyttäjälle sekään ei ylenmäärin hankalaa ollut ja takasihan se usein varssin laadukkaan analogiakuvan jopa kantoalueen äärialueilla.

Nykyisessä digilähetyksessä se TV-lähetykseksi muokattava digibittivirta kulkee sen singnaalin kantoaalossa. Jos kantoaalto on heikko kuten TV-linkin kantoalueen äärirajoilla usein on, niin tietyn rajan jälkeen digibittivirtaa ei enää kulje kantoaalossa häiriöttömään vastaanottoon riittävästi - kuva pikselöityy ja pätkii kuten äänikin. Heikkoa vastaanottokantoaaltoa vahvistamalla tulee se digibittivirtakin vahvistettuna ja saadaan lähetys näkymään ja kuulumaan. Digiboxihan reagoi vain sille tarkoitettuun digibittivirtaan ja toteuttaa kuva/ääniaineiston ruudulla näytettävässä muodossa - siis joko/tai.

Yhä vieläkin Logperiodinen antenni on kova sana ääriolosuhteissa TV/FM-singnaalivahvistajan kanssa.

G-m@n

HALONEN ARTO 19.04.2009 16:16

Siis.. logperioodinen antennihan ei ole "mahd kapeakaistainen".., se on monen alueen kompromissiantenni, jos haluaa äärialueilla ottaa kunnollista signaalia siihen on paras useaelementtinen yagi antenni.

terv Arto H SFC 1454

POHJAMO PEKKA 20.04.2009 09:24

Moro. Millä tavalla olet kiinnittänyt ufo antennin kattoon kiinni. Pysyykö esim. Sika tai Wurth merkkisellä liimamassalla ja ruuveilla. Mielestäni olisi hyvä jos vain antennikaapelille pitää tehdä reikä katon läpi.??????

RYTKÖNEN MARTTI 24.04.2009 17:23

Kyllästyin harava-antennin pyöritykseen ja emännän hermoiluun. Niinpä astelin paikalliseen antennias.liikkeeseen,jossa oli Glomex (Oasis) antenni edustaja paikalla sattumalta ja kuin taivaanlahjana. Hän suositteli T 480 mobiiliantennia lääkkeeksi,joka asennettiin eilen piironkini katolle. Mittareiden ja oman telkkarini mukaan näkyvyys erinomainen. Viikonloppuna testataan pelaaako homma vieraissa paikoissa. Saas nährä? MR

TUPPURAINEN PETRI 24.04.2009 20:06

Mistäs päin ostit tuollaisen ja paljonkos maksoi? Odotan innolla kokemuksiasi ko. laitteesta.

RYTKÖNEN MARTTI 25.04.2009 08:35

Asennettuna 180 €,ja antennin tiedot löytyvät www.glomexmobile.com osoitteesta.

Antenniin laitettiin haaroitus,josta yhteys myös lämppäriini. Voin katsoa uutiset silloin,kun haluan emännän katsellessa "kauniita ja rohkeita"

Kerron lisää,kunhan saan kokemuksia laitteesta. MR

VARTIAINEN JOUKO 30.04.2009 01:14

"Kapeakaistaisuudesta" mainitessani käytin ilmeisen väärää termiä tarkoittaessani, että antennin suuntakuvio on kapeakaistainen. Siis erittäin tarkasti kohdennettavissa lähetysasemaan ja tämän mukaan antennivahvistus itsessään jo varsin suuri. Varsinkin analogiaikana merkittävä etu, mutta nyt digiaikanakin se antennivahvistus parantaa käyttövarmuutta singnaalikentän äärialueilla.

RYTKÖNEN MARTTI 07.05.2009 08:53

Petrille tiedoksi parin viikonlopun kokemuksista ko antennin suhteen olivat myönteiset;viimeksi Orimattilan ent.villatehtaan pihalta vapun tapahtumassa. Syksymmällä ollaan sitten kokeneempia,miten on toiminut. MR

TUPPURAINEN PETRI 07.05.2009 09:23

OK, kiitos tiedosta. Odotellaan kokemuksiasi.

JYLHÄ JARMO 12.05.2009 16:08

Minulla on tuo isompi versio glomexista.Vietiin Kalajoen hiekkasärkille vaunu jossa on tunnetusti huonot signaalit,siellä on melkein kaikkilla logperiot antennit jotka osoittavat kaikki eri suuntiin ja ei kuulemma näy aina kaikki kanavat.Minulla oli signaalivoimakkuus tv:n mukaan n.35% mutta näky kanavat sitten nostin n.50cm ylemmäs niin signaali nousi 50% ja siinä on pysynyt.Että hyvältä vaikuttaa,alla linkki. http://www.beneshop.fi/glomex-v9112-tvantenni-p-774.html

TUPPURAINEN PETRI 12.05.2009 19:51

OK, kiitos tiedosta. Särkillähän ei tunnetusti näy muuta kuin lumisadetta. Mites tuon antennin asennus, onnistuuko itse asennuksena vai pitääkö viedä vaunu liikkeeseen? Luulis ettei tuon asennus varmaan kovinkaan kummoinen juttu ole. Mutta aika arvokas se kuitenkin on ;)

JYLHÄ JARMO 13.05.2009 11:33

Kaapelihan kiinnitetään mukana tulevalla avaimella ruuvaamalla keskelle lautasen mastokiinnitystä ,lautasen kiinnittämiseen tarvitaan jokin kavennusholkki kun lautasen reikä oli jotain 25mm ja asuntovaunun masto jotain 16mm.Ite panin putkenpätkän ja sen sitten mastoon kiinni että tuuli ei vie,vesihän sinne ei pääse.Vahvistimelle piti löytää 12v joka mulla löyty kaapista joka on maston alapäässä ja ei muutako katteleen TV:tä.Tuo 12v voi olla vaikea löytää muuten minusta se on helppo itse asentaa.Liittimethän on semmosia kierretäviä liittimiä jossa tarvitaan kans jokinlaista sorminäppäryyttä ja puukkoa.

TUPPURAINEN PETRI 13.05.2009 13:39

Mulla on vaunun (Cabby) kaapissa jonkinlainen vahvistin mihin antenninjohto tulee katolta ja vahvarin toisesta päästä lähtee sitten kohti TV:tä. Luulisi että toi riittää. Eli silloin vain tuo Ufo katolle ent. putken ja ant.johdon päähän eikö totta?

JYLHÄ JARMO 13.05.2009 18:48

Siihen pitää vaihtaa glomexin oma vahvistin joka tulee mukana niin eiköhän ala näkymään.

TÄHTINEN MIKA 07.06.2009 14:16

itse ostin tuurista triaxin ufo-antennin..en tosin ole saanut sitä näkyviin ja paketistakin puuttui tämä "vahvistin",mikä triaxin kotisivun mukaan kuuluu pakettiin,...soitimpa tuuriin ja he sanoivat ettei se kuulu heidän pakettiinsa,ja ettei niissä ole ikinä vahvistinta ollutkaan,jollei sit osta sitä 20e kalliimpaa pakettiratkaisua...tässä 20e kalliimassa paketissa oli veneenkuvan joten jätin sen ostohetkellä rauhaan ja tartuin automaattisesti pakettiin missä matkialuauton kuva ja isolla mobile-teksti...huomenna selviää asia kun soittavat triaxi:lle,ja itsekkin lähetin sinne e-mailina..että kun sivuilla sanotaan sen kuuluvan pakettiin,nii luulis sen sinne sit kuuluvan,ei niitä saa kaupassa auki,et näkee onko joka nippeli ja nappeli siel laatikossa mitä tarvii...saas nähdä kuin äijän käy.

MANNINEN JYRI 04.07.2009 10:30

Pari pikkuvinkkiä muillekin ylläolevan yhdistelmän käyttäjille:

Kun virität systeemiä käyttöön, tarkista ettei anyseen digiboxista läppäriin menevä usb-piuha kulje läppärin alta. Huomasin sen aiheuttavan häiriöitä kun autoradiosta hävisi kuuluvuus (radio käyttää myös ufo-antennia) ja digiboxia siirtäessäni yhtäkkiä alkoi radiosta taas kuulumaan rokkenrollia.

Toinen juttu: jos onnistuneen kanavahaun jälkeen ei kuitenkaan kuva näy (mutta tv:n ääni kuuluu) ja tv:n ääni pätkii pahasti, boottaa kone kerran, ja tod.näk. homma rokkaa taas. En ymmärrä mistä moinen johtuu, mutta ainakin mulla auttaa.

Voihan olla että nää on vain henkilökohtaisia ongelmia, mutta näillä olen säästänyt monet kiroilut, joita aiemmin ko yhdistelmällä mulla oli.

UUSITALO MARKO 14.07.2009 11:51

Eikös naitä Triaxin Ufoja ole kahta tyyppiä: Mobile Digital ja Marine Digital?

Mobilessa vahvistin rakennettu sisään ja se saa virtansa (5V)suoraan television antennipistokkeesta.

Marinessa on erillinen vahvistin, jolle pitää etsiä oma 12 voltin syöttö. Marine on myös hieman kalliimpi kuin Mobile.

UUSITALO MARKO 14.07.2009 11:52

Asia olikin jo selitetty tuolla ylempänä.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.