Oyster Digital

ITKONEN HEIKKI 28.03.2009 10:44

Matkailu-autoa tuli vaihdettua ja uuden automme katolla on satelliitti-antenni. Laite on tyyppiä Oyster IV Digital CI, ainaskin tollaset notulit olen siitä pongannut. Laitteessa olevan satelliittiboxin (Oyster Digital CI) varusteista en löydä minkäänlaista kortinlukijapaikkaa, joten kysynkin, onko laitteista tällaisenaan mitään iloa nykypäivänä, kun kaikki kanavat tuntuvat siirtyneen maksukorttipuolelle.

Ps. Ovat muuten vuodelta 2006 nämä vermekset!

LAINE RAIMO 28.03.2009 16:30

Kun siinä on tuo merkintä CI, niin melkoisella varmuudella se tarkoitta Common Interface modulin paikkaa. Eli siellä on paikka CI-modulille, jossa taas on paikka maksukortille. Muuten kun ostat sen CI (tai CA) modulin, osta sellanen joka toimii haluamasi maksukortin kanssa. Ne ei nimittäin kaikki toimi keskenään ristiin.

ITKONEN HEIKKI 28.03.2009 17:39

http://www.satmax.co.nz/Products/Oyster(3016).htm

Ton ylläolevan linkin löysin Googlettamalla laitteemme. Kuvista päätellen on juuri samasta paketista kyse, kuin meilläkin. Uskaltauduin tunti sitten kokeilla laitetta ensimmäistä kertaa ja ainakin Astralta löytyi hirveä määrä kanavia. Suomi-kanavat löytyi myös listoilta, kanavaluku jotain 1000:n huonommalta puolelta. Laitoin lautasen hakemaankin Ylen ykköstä ja hetken luulin lautasen tulleen tiensä päähän, pyöri ja taitteli itseänsä katolla epäilyttävän näköisesti. Talomme pääty ei tainnut olla paras paikka Thorrin hakuun. Mitenkä olen saanut sellaisen käsityksen, että tohon laitteeseen vois liittää myös normaalin dvb-T-boksin. Autossa on myös normaali harava-antenni, josta on vedetty johdot satelliittiboksiin. Jos ton normaalin antenniboksin saa kytkettyä satelliittivastaavaan, niin miten se pitäisi suorittaa? Molemmissa bokseissa on kaksi scart-paikkaa, toinen telkkarille ja toinen videolle.

LAINE RAIMO 28.03.2009 20:53

TenHaaftin, joka valmistaa Oysteria, kotisivu on: http://www.ten-haaft.de/ . Sieltä löytyy kaikki vaihtoehdot ja mahdollisuudet. En oikein ymmärtänyt, että mitä oikein halusit tietää? Löytyikö siitä laitteesta se kortinlukupaikka vai ei??

ITKONEN HEIKKI 28.03.2009 22:46

Ei siitä laitteesta mitään kortinlukurööriä löydy, se on jämpti. Pongaamani lontoonkielinen esite sanoo, että laitteeseen voisi liittää kaksikin CI-modulia. Onko esim. Canal Digitalin satelliittiboksi tässä tapauksessa se CI-moduli, joka liitetään scartilla Oysterin omaan boksiin? Minkälaisia CI-moduleita noin muuten lienee tarjolla, jos ajatuksena on katsella suomalaisia ohjelmia ulkomailla? Olis varmaan tarvinnut ottaa asia kerrallaan, mutta kun autossa on sitten viellä normaali vahvistimella varustettu maanpäällisen verkon antenni kera digiboksin. Tämä antenni tietty riittelee kotimaanoloissa mainiosti, eikä tota muurikkaa tarvi katolla nostaa ollenkaan. Mutta kun jostain jo kerkesin saamaan sellaisen käsityksen, että maanpäällisen verkon boksin voisi liittää satelliittiboksiin ja näinollen olisi mahdollista käyttää sitä boksia, mitä kulloinkin tarvii. Onnistuuhan se homma muutenkin, mutta silloin pitää telkun scart-johtoa irroitella ja siirrellä boksista toiseen.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.