Tuulilasin vaihtoa

SUORTTI JARI 26.03.2009 21:53

Tuli eilen vaihdatettua tuulilasi -98 Passattiin, kun alkoi katsastusmies kiukuttelemaan halkeamista.

Vaihtotyö tapahtui tuolla Etelä-naapurissa. Oli siisti liike ja asiantuntevaa ja hyvää palvelua. Kustannus lasille + työlle oli yhteensä 131 euroa, saipa samaan hintaan tonkan pesunestettäkin.

Takuuta antoivat itse lasille 1/2 vuotta ja liimasauman tiiveydelle 10 vuotta.

Jos tarvetta lasinvaihdolle, kannattaa kysyä sitä Virosta. Säästääpi aikamoisen summan kotomaan hintoihin verrattuna.

Nettisivua http://www.klaasiteenindus.ee/ tuonne liikkeeseen

LAHTI ANTTI 26.03.2009 22:42

Enpä tiedä säästääkö. Mulla aikoinaan Passattiin vaihdettiin läpivärjätty tuulilasi VW-liikkeessä ja se maksoi 51€. Tuulilasivakuutuksesta jäi tämä osa itselle maksettavaksi.

Ilman matkaa Viroon.

HYTTILÄ ESKO 27.03.2009 08:22

Paljonko maksoi laivaliput sinne ja matkan aikana syömiset jne. http://www.autolasipojat.fi/ Vaihtoi Volvooni. Pilkingtonin kaksivärisen lasin. Maksoi n 3v sitten 180€ . Aamulla vein ,(duunilta 500m)illalla hain pois kun tuo takuu ei ole voimassa mikäli liimasauma ei ole kuivanut määrättyä aikaa. Ei tullut reissukuluja. Sekä työmarkat jäi kotimaahan hyödyntämään meitä asujia ja eläjiä.

HAAPANEN TIMO 27.03.2009 18:06

Voihan siellä olla muissa asioissa, minä olen suunnitellut nokkahihnan vaihtoa Virossa. Viime kesänä olin pienessä remontissa piirongilla Paidessa, 28€/h Siisti Autoasin korjaamo. @timo

SUORTTI JARI 27.03.2009 20:47

Juurikin noin. En itsekään mennyt pelkästään lasin vaihtoa varten, työreisun ohella sai tuon tehtyä.

Ja monihan ajaa Viron kautta Eurooppaan, voisi varata huollon ajoissa ja pitää pienen paussin ennenkuin lähtee ajamaan huolletulla autolla kohti Eurooppaa. Liettuassa pääsisi varmaan halvemmalla, mutta virossa paljon helpompi kommunikoida.

Tuolla tuntihinan erotuksella varsinkin huollot tulevat paljon halvemmaksi.

HYTTILÄ ESKO 27.03.2009 21:26

Niinpä. MUTTA kun olen lomalla yritän kiertää kaukaa kaikki korjaukseen ja huoltoihin liittyvät (pidetään peukkuja). On ihmisiä joilla on muuta askaretta kuin odottaa liiman kuivumista tuulilasifirmassa. Kuulun niihin itsekin :D Viime kesänäkin kun aamulla tulin Tallinnaan, illalla olin Wigryn luostarilla. Taas Tallinnassa kävin tuossa joulun alla erikseen, ilman autoa.

PALIN MATTI 28.03.2009 08:57

Miksi siis työllistää suomalaisia lasinvaihtajia, kun kerran naapurista saa saman palvelun paljon halvemmalla. Näin ajattelee myös Stora-Enso, joka alkaa sahauttamaan puutavaransa Ruåtsissa. Siellä kun se tehdään halvemmalla. Ja siitä sitten vielä itketään.

HYTTILÄ ESKO 28.03.2009 09:11

Tätähän se on. Kaikki yritetään hankkia halavalla jostain muualta. Sitten itketään työpaikkojen puolesta.

HAAPANEN TIMO 28.03.2009 09:34

Älkää äijät hymistelkö, koskas olette kalliimman ostaneet tuosta syystä. Mattikin on joskus taidettu nähdä Ruottin puolella ostoksilla.

PITKÄAHO JUKKA 28.03.2009 09:41

on minullekin käynyt Tallinnan risteilyllä että on huomautettu viinan halpuudesta jota pitäisi raahata kamelin kuorma kotiin.Olen puolustellut sillä että alko tuo sen viinan rahtivapaasti omalle kylälle jonka minä jaksan juoda.

PALIN MATTI 28.03.2009 10:12
No helevatasa joka päivä tieteski. Mutta mie oonki eläkeläinen ja saan tehä ihan mitä mie ite halvaan. Pilikiläki kulen ihan vaan Ruåttin puolela. Kalixjoela.

)

HALME MARTTI 04.04.2009 09:15

Uudenmaan Autolasipojat lupasi vaihtaa 99-Passattini tuulilasin hintaan 270 EUR. Hinnat ovat tainneet kolmessa vuodessa hieman nousta, tai sitten Volvoon lasin saa pilkkahintaan, tai sitten...... Johtopäätöksenä tämän aiheen keskusteluista voinee siis vetää sen, että kun joku "onneton" hyvän hyvyyttään menee kertomaan vinkin puolet halvemmasta palvelusta, niin hänet ristiinnaulitaan epäisänmaallisena storaensokapitalistina. Virossa saa kyllä käydä ostoksilla autolla tai ilman, mutta sieltä saa ostaa vain sellaisia palveluja ja/tai tuotteita, mitä kulloinenkin kirjoittaja ITSE pitää hyvänä ja HÄNELLE sopivina aikoina. Aloittajan vinkki oli siis hyvin hyvin tuomittava. Kerrotko Antti vielä mainion tähän asiaan erittäin hyvin sopivan kirjoituksesi lisäksi sen, paljollako me muut vakuutuksenottajat osallistuimme Sinun autosi tuulilasin vaihtoon. Itsehän maksoit vain tuon 51 EUR. Ystävällisin terveisin: Martti

HYTTILÄ ESKO 04.04.2009 10:09

Niin. Eri merkkisiin ja mallisiin autoihin on tuulilasit eri hintaisia. Ihan ilman pistejanaakin.......Voivoi, mitenkähän nuo saataisiin harmonisoitua. Kävin tuona samana vuotena vaihdattamassa MYÖS Opel Omega:n tuulilasin. Maksoi muuten 30% enemmän. Kun olet kaikkitietävä niin kerro mistä ero johtuu. Vaihtopaikka oli sama. Kun/jos on otettu vakuutus jollekin tapahtumalle niin pitäisikö siitä olla murheellinen kun tälle vakuutuksenottajalle joku tapahtuma maksaa vain omavastuun hinnan . Yritä seuraavana elämäntehtävänä lopettaa vakuutusyhtiöt.........

HALME MARTTI 04.04.2009 10:34

Niin se älähtää, johon.... Kun tässä on muutaman vuoden lukenut näitä palstoja, niin KAIKKITIETÄVÄN arvonimi ehkä sopii paremmin SINULLE, kuin minun vaatimattomalle persoonalleni.

Aloittajahan puhui juuri Passatin tuulilasista ja sinä tarjosit heti seuraavaksi vanhaa Volvon lasin hintaa! Se on hyvä, että sinäkin huomasit eri autoissa lasien olevan eri hintaisia. Näyttää myös siltä, että ne ovat eri hintaisia myös eri maissa. Mitenkä vakuutusyhtiön maksama lasinvaihtokustannus sopii tähän juttuun? Mieti sitä, ehkä sekin avautuu sinulle vielä. Ja haluan korjata edellistä kirjoitustani vielä sen verran, että kaikkien ketjuun osallistuneiden kirjoituksista ei voi tietenkään vetää mainitsemaani johtopäätöstä. Tämä piikkini oli osoitettu juuri siihen osoitteeseen, johon se mainiosti upposikin. Niin vielä sen verran, että tähänastinen elämäntehtäväni on ollut huomattavasti vaatimattomampi, kuin ehdottamasi. Tai jos kerran olet sitä mieltä, niin minun mielestäni näyttää sitä, että sinä olet päättänyt parantaa koko maailman! Edelleen ystävällisin terveisin: Martti

LAHTI ANTTI 04.04.2009 12:09

"Kerrotko Antti vielä mainion tähän asiaan erittäin hyvin sopivan kirjoituksesi lisäksi sen, paljollako me muut vakuutuksenottajat osallistuimme Sinun autosi tuulilasin vaihtoon. Itsehän maksoit vain tuon 51 EUR. Ystävällisin terveisin: Martti"

Enpä ole laskenut muiden osuutta, mutta itse olen lasivakuutusta maksanut useita vuosikymmeniä. Ehkä siitä maksamastani summasta se otettiin.

Toki olen vaihdattanut ennenkin, jotta en ole varma oliko siellä vielä osuutta jäljellä. Toivottavasti! Nyt on taas kerätty sinne rahaa, kun ei ole hetkeen rikkoutunut tuulilasia. Johtunee ajojen pienentymisestä, kun jäin vuosia sitten pois työelämästä. Mutta ehkä sinne kertyneillä maksuilla saadaan jonkun muun rikkoutunut tuulilasi vaihdettua.

HYTTILÄ ESKO 04.04.2009 14:08

En viitsi tähän kirjoittaa mitä ajattelen. Tätähän voi lukea alaikäiset ja mieleltään hauraat.Enkä sinun ajatuksillesi mitään mahda, naureskelen vaan. Hyviä kesän jatkoja kaltaistesi seurassa.

KNAAPI JUHA 04.04.2009 16:15

Martille:

Ei tuolle Hyttilälle tarvitse erikseen mitään hansikasta heittää haasteeksi kaksintaisteluun. Se pakkaa löytämään niitä edestään haastamattakin. Ja usein.

Terv. Juha

SUORTTI JARI 05.04.2009 22:15

Pieni kommentti täytyy laittaa pitenevään ketjuun... Tarkoitus oli antaa vinkki matkaajille, jos vaikka ohimennen pystyisi vaihtaa lasin kelpo hintaan. Sääli että meni kinasteluksi tämäkin ketju.

Selvähän se on, että moni asia kaihertaa ihmismieliä, yhtenä isona peikkona ulkomailta ostaminen halvemmalla kuin Suomesta. Mutta ketä oikeastaan kiinnostaa joidenkin "vihanpito/herjanheitto" yleisellä palstalla, ei ainakaan minua. Toivottavasti tällä palstalla olisi hyvä moderaattori laittamaan ketjut lukkoon ennenkuin jutut menevät alle riman...

Hyvää kevättä vaan kaikille !

LAHTI ANTTI 05.04.2009 22:37

Jari.

Ei kukaan väheksynyt eikä aliarvioinut antamaasi vinkkiä vaihtaa tuulilasi Virossa. Vaan sitä kun ei sieltä välttämättä saa halvemmalla, varsinkin jos on tuulilasivakuutus täällä Suomessa. Kuten minulla. Siksi tähän aloitukseesi tuli erilaisia mielipiteitä kannattavuudesta vaihtoon.

Mikäli sen joutuu tekemään omakustannus hintaan, niin varmaankin se on siellä edullisempi, jos matka muutenkin suuntautuu sinne päin.

Mutta erikseen Viroon mentäessä lasin vaihtoon, se ei liene kannattavaa.

Kevään jatkoa myös sinulle!

HYTTILÄ ESKO 06.04.2009 08:10

Varsinkin tuntui ihmeelliseltä että joku täysin vieras henkilö alkaa määräämään mitä minun tuulilasin vaihto maksaa ja MISSÄ saan luvan tehdä sen. Olen täydellisen samaa mieltä sekä @lahden että ketjun aloittjan kanssa. Mikäli sinne on muuten menoa niin vaihtaa vaikka koko auton osat. Mikäli tarttee lähteä vartavasten , niin tuskin kannattaa taloudellisesti.

HALME MARTTI 06.04.2009 09:16

Tuliko siinä unessa joku vieras paha henkilö määräämään sinulle tuulilasin hinnan ja samalla määräsi sen vaihtopaikan. Ellei se ollut uni, niin sitten vaan muuten kiukuttelet itsesi kanssa. Minä en ainakaan ole moisia määräyksiä antanut. Huolestuneena lähetän terveisiä: Martti

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.