Navigoniinkin vihdoin POI

PUSSINEN JUKKA 05.03.2009 21:08

En tiedä onko jotakuta muuta suututtanut, ettei Navigonin uusimpiin laitteisiin ole saanut POI tietoja, minua on.

POI warner softan saa vihdoin myös Mobile Navigator 7 laitteisiin osoitteesta http://www.navigating.de hintaan 19.90€.

Paketin mukana saa käyttöoikeudet pariin overlaytekniikkaa tukevaan POI "kirjastoon". Mutta tavalliset POItkin saa ladattua vaikka http://www.gps-waypoints.net/gps/ kunhan tekee pienen muunnoksen.

POIt ladataan .csv tiedostoina, uudelleennimetään .asc tiedostoksi ja kopioidaan navigaattoorin POIWarner\pois -hakemistoon.

Ainakin Max2110 vaatii lopuksi vielä resetin jos tiedostolataus tehdään muistikortille, joka on kiinni navigaattorissa. Pelkkä power off/power on ei riitä.

RAIMESALO RAIMO 05.03.2009 23:05

Minä paljonkaan ymmärrä tässä kerrotuista navigaattorin uusista karttapäivityksistä. Siksi pidänkin näillä hinnoilla parempana ratkaisuna, että navigaattori vaihdetaan uuteen muutaman vuoden välein, jolloin saadaan aina päivitytty karttatiedosto. Uusien karttapäivitysten hankkiminen maksaa kuitenkin jotakin ja samalla saadaan uusi laite. On tietysti eri asia, jos haluaa laitteen, jossa on muitakin toimintoja kuin opastaminen.

SVÄRD SEPPO 06.03.2009 19:14

Minä ainakin olen odottanut tätä POI hommaa kuin lehmä kesää. En ole kuitenkaan saanut rekisteröintiä toimimaan, eli mistä löytyy se koodi, joka pitää toimittaa PoiWarnerille? Kun Navigonin avaa, niin Poiwarner vilahtaa näytössä ja se myös lataa asc tiedostot, joita kopioin poi hakemistoon. Kokeilin mm. sfc alueita, mutta ei niitä löydy erikoiskohteista. Poi hakemistossa olleet asc tiedostot muuttuivat käynnistyksen jälkeen bak loppuisiksi. Mikähän tässä vielä mättää?

PUSSINEN JUKKA 06.03.2009 21:15

Jos tarkoitat sitä koodia, joka pitää kirjoittaa navigaattoriin, niin rekisteröintivahvistusmailissa on mukana linkki, josta se löytyy "Profile / Registration code and license-data:..."

Asc filet muuttuvat sen jälkeen bakeiksi, kun POI warner on ne ladannut, kuuluu asiaan.

PUSSINEN JUKKA 06.03.2009 21:19

Näytön alakulmaan tulee se virtanappulan näköinen, jota pitää painaa, jotta PoiWarnerin käyttöliittymä aukeaa.

PALIN MATTI 06.03.2009 22:38

Ihimetyttää, että miks tet värkkäättä nuitten ihimehimmeleitten kans, ku kerta myynnisä on ihan oikeita navikaattoreitaki. Ostakkaa vaikka TOMTOM, ni siinä on tai siihen saa ilimaseksi kaikki POI:t, mitä vaan voi tarvita.

Eikä maksa ees satasta!

SVÄRD SEPPO 07.03.2009 08:29

Kiitos, just tätä tietoa olin vailla. Huomasin kyllä "virtanappulan", mutta en älynnyt painaa sitä tarpeeksi antaumuksella. Matti P, ei ne poit mene ihan itsekseen sinne TOMTOMiinkaan, samalla tavalla niiden kanssa joutuu värkkäilemään. Navigonissa on hyviä puolia mm. hinta (199€), mukana tuleva karttapaketti( Itä-Eurooppa sisältyy) ja yksi karttapäivitys parillakympillä kahden vuoden aikana. Minulla oli aiemmin TOMTOM Mobile, mutta ilmoittivat yht'äkkiä, että tähän Mobileen ei saa enää karttapäivityksiä. Se riitti minulle TOMTOMista. Navigon ei häviä ominaisuuksissa tompalle millään tavoin.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.