Astianpesukone autoon tai vaunuun

KOTILAINEN ISMO 01.03.2009 15:26

Dometicilla on kaksi auto/vaunukäyttöön sopivaa astianpesukonetta mallistossaan. Onko joku testaillut koneita suomen talvessa? Lähinnä kiinnostaa se, mitä erikoistoimenpiteitä tehdään, jos auto tai vaunu jää kylmilleen. Astianpesukoneen poistopumppuun jäänee aina vettä? Laitetaanko pohjalle vaikka lasolia? Vai onko näissä koneissa jotenkin erilainen poistopumppu / rakenne?

KARHU KATJA 02.03.2009 12:43

Kiinnostava aihe! Kun vaan joku asiasta tietävä vastaisi... Onko ihmisillä ylipäätään käytössä (vaunuissa tai autoissa) näitä? Tiskaus on joskus jopa mukavaa vaihtelua kodin arkiseen koneen täyttöön ja tyhjäämiseen...lapsiperheessä tuota tiskiä vaan tuppaa kertymään! Miten vedenkulutus? Vaunun 40l säiliötä saa varmaan olla täyttämässä yhtenään?

KOTILAINEN ISMO 02.03.2009 15:10

Dometicin pienempi malli, jota havittelen, kuluttaa normaalipesulla 8 litraa vettä. Suurempi konemalli kuluttaa 7 litraa. Nuo litramäärät on ihan kohtuullisia, sillä ei käsin pesemälläkään ihan kahdella litralla selviä. Ennen kun menet ostamaan koneen, niin tarkasta paljonko vaunusi vesijärjestelmässä on painetta. Nuo koneet vaatii 0,8 barin paineen. Niin ja ennen kun ostat dometicin, niin tiedoksi, että elektrolux -merkkisenä saa samoja koneita esim. gigantista, mutta ne on vaan satasta halvempia, kun karavaaniliikkeestä ostetut dometicit. (pienempi elektrolux gigantista 305,- vastaava vapaa-aika.comista dometic-merkkisenä 419,-) Selvitystyön alla on se, eroaako dometicin ja elektroluxin poistovesijärjestelmä toisistaan niin, että vain toinen käy matkakäyttöön. Kunhan selvitysmies on asian ratkaissut, valaisen asiaa lisää.

KOTILAINEN ISMO 02.03.2009 16:17

Dometic ja elektrolux ovat identtisiä astianpesukoneita keskenään. Vain hinta on eri. Poistoputken voi asentaa lähtemään koneesta alaspäin, jolloin kone tyhjenee vedestä kokonaan ja käyttöohjeessa on lisäohjeet jäätymisen varalle. Että elektroluxia ostamaan...

VARTIAINEN JOUKO 03.03.2009 12:20

Meillä täällä kotona on kahdenhengen taloudessa käytössä tuo Elektroluxin ns. pöytämaali. Aivan erinomainen tiskikone pienelle ruokakunnalle. Siis kokemusta vain kotikäytöstä.

Vaikka nuo leirintäalueiden tiskauspaikat eivät välillä häävejä ole, niin silti tuntuu aika liioittelulta laittaa matkailukalustoon tiskikone. Useinhan reissussa aterioidaan kertakäyttöisiltä pahviastioilta ja se mikä erikseen tiskausta kaipaa, niin luulisi luontuvan käsipelilläkin.

Kun aikanaan hommasimme vaunuumme mikroaaltouunin, niin silloin tuli mieleen, jotta tämä se varmaan on keittiötekniikan huippua kun on sellainen. Myöhemmin tuli kylläkin hommattua minisähköuunikin, kun halvalla sai Lidlistä. Helppo kuljetella mukana ja reissussa sai tehtyä monipuolisempaa ruokaa.

Nyt puutarhaleiriläisenä kun on oma kesäkeittiö tiskipaikkoineen ei siltikään ole tullut mieleen, että se kaipaisi vielä tiskikoneen. Luxusta tosin on teidossa kun ensikesänä laitan pienen lämminvesivaraajan sinne kesäkeittiöön. Saa helposti ja vaivattomasti sen kuumankin veden kesäkeittiön tiskialtaisiin.

KARHU KATJA 03.03.2009 13:14

Kertakäyttöä meillä vain äärimmäisissä oloissa ;) Ekologinen omatunto ei salli! Hyvät muovi ja melamiiniastiat kestävät konepesun ja mikron vuosikausia.

Meillä laitetaan kaikki ruoka vaunussa, joten tiskiä tulee nelihenkisessä perheessä ihan kohtuullisesti. Ajatuksena kone houkuttelee, vapautuisi aikaa muuhun touhuun.

Meidän kesäkeittiö vaunulla on muurikkapannu ;) Ei ihan niin luxus kuin sinulla, mutta hyvää ruokaa tulee ;) Kivaa kevättä ja kesän odottelua!

KARHU KATJA 03.03.2009 13:16

Kiva tietää! Mukava kun jaat tämän tiedon. Mihin muuten sijoitat koneen? Meidän pitäisi sitä vielä miettiä tarkemmin.

PUURUNEN SAMI 03.03.2009 16:29

Niin ja kerro vielä millainen autosi on niin voi katsoa mihin kohtaan tuon pesukoneen saat mahtumaan ja miten.

KOTILAINEN ISMO 03.03.2009 17:02

Auto on Iveco Flair 7100 iC. Kone mahtuu vaatekaappiin lattialle. Ainoa ylimääräinen remppa on vaatekaapin oven pyöräyttäminen toisin päin, jotta astioiden lastaaminen keittiöstä sujuu kätevästi. Nyt ovi aukeaa keittiöön päin. Vaatekaappi on korkeudeltaan lattiasta kattoon. Kaappiin tulee raitisvesiputket suihkua varten ja lattiassa on luukku kaksoispohjaan, jossa saa vietyä jätevesiputken suoraan jätevesitankkiin. Kun vielä samassa kaapissa on valmiina jääkapin 220 pistorasia, niin oikeasti astianpesukoneen sijoittaminen ei vaadi korkeampaa matematiikkaa eikä juuri edes työkaluja :)

ALENIUS JARNO 03.03.2009 19:49

juu kyllä tuo meidänkin 5-henkinen perhe vaatii sen tiskikoneen saa lomasta enemmän irti kun ei tarvitse lutata lavuaarissa astioiden parissa.

KORHONEN ELISA 08.03.2009 22:13

Paljonkohan se olis lisäpainoa tuo astianpesukone m-autoon? Ajattelin vain, että helposti sitä kaikkea sais matkaan kertymään ja kiloja sen myötä. Meillä on 5-henkinen perhe, eikä koskaan olla omistettu astianpesukonetta edes kiinteässä talossa, joten ei sitä kyllä autoonkaan tule laitettua. Tiskailemisiin, Elisa.

KOTILAINEN ISMO 08.03.2009 22:52

16,5 kg.

KOTILAINEN ISMO 13.03.2009 20:23

No nyt se astianpesukone on sitten autossa....niin ja toimii! Pakkaseen autoa ei kannata jättää, jos kone on paikallaan. Poistovesipumppuun jää hiukan vettä ja tulopuolella magneettiventtiili ei tykkää, jos se jäätyy veden kanssa. Ongelma on ratkaistu yksinkertaisesti: Joko alde jauhaa lämmintä koko autoon tai koneen alle laitetaan pakkasvahti, joka pitää lämmön astianpesukoneen ympäristössä plussalla.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.