Harmonikkamies kaipaa nuotteja.

SVÄRD TIMO 01.02.2009 22:02

En nyt tiedä että onko tämä oikea osasto tälle ilmoitukselle ja olen ymmärtänyt että haitarimusiikin ystäviä löytyy karavaanarien keskuudesta joten poikani 11v. kaipaa harmonikkanuotteja soittamisen tueksi ja uusien kappaleiden soiton opiskeluun. Kun kysyin häneltä että minkälaista musiikkisuuntausta kaivatut nuotit voisivat mahdollisesti edustaa niin vastaus oli että " semmoisia mitä haitarilla nyt yleensä on ollut tapana soittaa" Joten jos jollakulla olisi nuotteja vaikka lähettää s.postilla niin soittaja olisi varmaankin tosi tyytyväinen. Varmaankin jonkinlainen korvauskin tulisi kysymykseen ja näistä tekijänoikeusasioista nuottien suhteen en oikein ole selvillä että onko tämmöinen toiminta laillista. Yhteystiedot allekirjoittaneelle puh. 0400-678293 ja pojalle s.postilla henzca@hotmail.com

MÄNNISTÖ ANTTI-P 03.02.2009 11:57

Suosittelisin käyntiä paikallisessa kirjastossa, niistä löytyy yleensä kohtuullisen hyvä valikoima. Kirjastot eivät saa kopioida nuotteja mutta kukaan ei tiedä mitä teet niillä kotona, jos vaikka vahigossa tulee skannattua! Sähköpostilla toiselle lähettäminen on myös hyvin kyyseenalaista toimintaa, puhumattakaan korvauksista. Näin ainakin toimittiin kun olin työelämässäni kirjastossa vaivaiset 38 vuotta!

SVÄRD TIMO 03.02.2009 17:31

Käyty on kirjastossa mutta kun täällä Espoossa tilanne on se että sieltä löytyy nuotteja vain näihin suosikkisoittimiin kuten esimerkiksi kitaraan ja pianoon. Ainoa mitä kirjastosta löytyi harmonikkaan niin se oli yksi alkeisopas josta ei soittaja kovin ilahtunut. Noin yleisestikkin harmonikan soittajia on hyvin vähän täälläpäin Suomea joten nuottien metsästystä jatketaan edelleen jos vaikka tärppäisi.

MÄNNISTÖ ANTTI-P 03.02.2009 19:10

Kovin on huonosti asiat Espoon kirjastossa. Tein tuossa pikaisesti kirjastojen yhteistietokannassa pikahaun ja harmonikkaan liittyviä oppikirjoja ja nuottijulkaisuja löytyi vajaat 1000 kpl. Kyllä Espoossakin toimii kaukolainaus ja kohtuullisen nopeasti.

SVÄRD TIMO 04.02.2009 08:04

Kiitos tiedosta ja pitääpä kertoa pojalle tästä kaukolainauksesta ja katsotaan kuinka asia toimii lähikirjastossa.

VARTIAINEN JOUKO 04.02.2009 11:32

Vieläkin - vaikka tekijänoikeuskysymyksistä luulisi olevan tietoa yltäkyllin tarjolla - varsinkin musiikin harrastuspiireissä sorrutaan käyttämään "laitonta" nuottimateriaalia. Esittävän musiikkitaiteen kannalta valitettava piirre.

Ettei aiheen avaajan kohdalla tämä kierre jatkuisi, neuvoisin perehtymään oheisten linkkien kautta mm. harmonikkamusiikin nuottitarjontaan. Uskoisin tarpeisiisi löytyvän vastaukset harmonikkakerhojen, opistojen ja koulujen nettisivustojen kautta.

http://www.google.com/search?client=opera&rls=fi&q=Harmonikkakerho&sourceid=opera&ie=utf-8&oe=utf-8

http://www.google.com/search?client=opera&rls=fi&q=Harmonikkakoulu&sourceid=opera&ie=utf-8&oe=utf-8

http://www.google.com/search?client=opera&rls=fi&q=Harmonikkaopisto&sourceid=opera&ie=utf-8&oe=utf-8

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.