sarka carawan

WALLIN JUHA 29.12.2008 17:40

elikkä onko kellään tietoa onko liike rehellinen kun tarvitsisi maksaa tilaus etukäteen ennenkuin he suostuvat tavaran postittamaan . tälliänen käytäntö pistää minussa ainakin hälytyskellot soimaan . voin tietenkin olla väärässä , mutta kun olen tilannut muista carawan liikkeistä on maksu onnistunut pankkisiirrolla .

HALMEENMÄKI JUHANI 29.12.2008 18:08

Toisaalta liike joka lähettää pankkisiirrolla tuntemattomalle asiakkaalle saa puolestaan epäillä asiakasta nykymaailmassa. Kaikki kun eivät valitettavasti ole rehellisiä, ja yksityiseltä ihmiseltä rahan periminen on huomattavasti hankalampaa kuin liikkeeltä. Eikö postiennakko käy? Siinä myyjällä on vain postikuluriski jollei lunasteta.

AHOLA JARI 29.12.2008 18:59

Etteikö postiennakkona tai MH-jälkivaatimuksena, jonka kulun tietty ostaja maksaa; http://www.sarkacaravan.fi/Tilaus.2

Yrittäjä itsekin on tänne kirjoitellut; http://www.karavaanarit.fi/ajankohtaista/etuteltan_puheet/tarvikkeet/?x26558=Search&Order=-submit_date&q=&nickMid=Sarkakallio+Ari

WALLIN JUHA 29.12.2008 19:19

näin aina sanotaan että yrittäjyyteen täytyy liittyä riskejä mutta mun tapauksessa niitä ei ole . käsittääkseni yrittäjät saavat luottotiedot tietoonsa ja olen luullut , että vain luottotiedottomat joutuvat maksamaan tilauksensa etukäteen ennen tavaran saamista . tai sitten olen menettänyt luottotietoni siitä tietämättäni . no mitäpä tästä sen enempään kiukuttelemaan tarvii vain tilata tavaransa sieltä missä minulla on luottoa . T : JW .

SARKAKALLIO ARI J 29.12.2008 20:09

Suurin osa asiakkaista ovat rehellisiä mutta muutamat törpöt jotka eivät hoida velvoitteitaan pilaavat kaikkien muidenkin luottamuksen kun koskaan ei tiedä? Yleensä lähetämme kaikki tilaukset postiennakolla tai matkahuollon jälkivaatimuksella ja rahdin maksaa asiakas tietenkin mutta tilauksilla on kuitenkin aina asiakaspalautusoikeus jonka maksaa yritys tämä on taas yrityksen postimyynnin riski joka on otettu huomioon. Nyt tässä tapauksessa tilauksen summa oli jopa 3,60€ + postimaksu 2€ yht. 5,60€ ja lähetimme siitä laskun liitetiedostona ja pyysimme sen hoitamaan ja kuitenkin lähetimme kirjeen postilla saman tien no ei ole suuri riski!

SARKAKALLIO ARI J 29.12.2008 20:17

Vielä riskistä,

Yrityshän tässä ottaa suureman riskin kun asiakas kun tilaus tulee postiennakolla tai matkahuollolla, asiakas tietää että lähetys on tullut ja voi maksaa ei ole suuri riski kun sen kuitenkin voi palauttaa jos ei ole sitä mitä tilasi ja yritys maksaa rahdin takaisin jolloin asiakkaalle ei tule mitään kuluja. Jos jotkut yritykset vielä uskaltaa lähettää vieraalle henkilölle laskulla se on heidän asiansa mutta kun on kyse suhteellisen pienestä yrityksestä ei ole varaa hävittää yhtää lähetystä vaikka niinkin on valitetavasti käynyt!

TERVO JARI 29.12.2008 20:26

Tuohan on normaali käytäntö jolla saadaan mahdollisimman edullisesti tavara asiakkaalle, tuolla tavoin jää kaikki välikädet pois välistä . . .

Valitsen tuon maksu/toimitus järjestelmän aina jos vain sellainen on käytettävissä . . .

Jos liike tahtoo "rikastua", pitäisi noita tilauksia saada tuhansia ja hetkessä ja sitten pitäisi vielä olla hyvä pakoreitti "kolmanteen maahan" rahojen kanssa jossa voisi huoletta nauttia "kuprusta", mutta Suomenkokoisessa maassa ei millään tilausten tuotolla pääse niin rikastuun että tuonlainen "kupru" kannattaisi, joten liikkeelle jää vain se ainut tapa jäljelle: Toimittaa tavara tilaajalle ja toivoa että asiakas kertoo positiivistä toimittajasta/tavarasta, jotta tehty kauppa poikisi uusia kauppoja . . .

Ja niin ovat tähänasti toimittaneet . . .

Täällä on joskus kirjoiteltu firmoista joilla on ollut ongelmia tavarantoimituksissa, ne kirjoitukset ovat varmasti tuottaneet "pitkän ja kipeän" haavan yritykselle . . .

Viimeisin tilattu kampe oli tollanen:

http://www.polarpanda.com/store/product_info.php?cPath=27_45&products_id=90

Toimitus oli nopea ja tavara juuri sellainen kuin pitikin, pleikkaria voi pelata tietokoneen näytön "kautta" miksei siitä näy digiboxikin ja tietokonettakin voi käyttää, tietenkin . . .

Tilaus tehtiin puolilta päivin, sähköpostitse tuli lasku hetkenpäästä, maksettuani laskun netissä, tuli tavaran lähtöilmoitus ja "postin toimitusnumero" taasen hetken kuluttua, tavara oli noudettavissa seuraavana päivänä "konttuurilta" . . . Voiko palvelu olla parempaa/nopeampaa ? ?

Jari
WALLIN JUHA 29.12.2008 21:26

jos luottokelpoinen asiakas jättää laskun maksamatta maksaa hän tässä tapauksessa kun jo huusit kaikelle kansalle että kyse on melko mitättömästä summasta sen ainakin 100 kertaisena takaisin kaikkini ulosotto palkkioineen en usko että tähän rupeaa kukaan . kyllä se vain niin on hutikuti meitä rehellisiä kuluttajia kohtaan että kehutaan yksityisyrittäjät maasta taivaaseen on sitä tälläkin palstalla paljon ihmetelty kun ei oo tavaraa näkynykkään ennakkomaksusta huolimatta . mun mielestä ainakin tarttee nähdä tavara on se 5-euron tai 5000 euron . mielestäni nettikauppaa pitäisi kehittää asiakkaiden toiveiden mukaan eikä yrittäjien . niinkuin oon sanonut tarkistakaa luottotiedot jos epäilette meitä asiakkaita .

HALMEENMÄKI JUHANI 30.12.2008 18:51

Kuten todettu on yksi vaihtoehto postiennakko, ja sen paketin voi sovittaessa myös avata postikonttorin tiskillä ennen maksua. Kyllä se nyt vaan on niin, että kaupankäynti yritykseltä uudelle yksityisasiakkaalle tehdään nykyisin muuta kuin laskulla. Kuluttajan suoja on tosiaan kovempi joka suuntaan muutenkin kuin yritysmyyjällä. Oikeastaan alkaa olla pieni ihme millä mikään pieni yritys pystyy nykyisin enää toimimaan tappiotta kun lunastamattomat sekä palautetut tuotteet ja loppun asti kiristetty kilpailu otetaan huomioon. Tekee myös mieli kysyä, mikä nettikauppa myy laskulla, jollei kyse ole vanhasta jo tunnetusta asiakkaasta?

KALLELA PENTTI 31.12.2008 16:31

Yksi tapa myydä laskut esim svealle joka laskuttaa asiakasta mutta kulut maksaa asiakas silloinkin. Me olemme todenneet omassa nettikaupassamme etukäteislaskutuksen edullisimmaksi asiakkaalle eikä kukaan ole ihmetellyt käytäntöämme ja mahdollisuus myös postiennakolla mutta sitä ei kukaan käytä......

ANTTILA MARKKU 31.12.2008 17:34

Epäilen,"postiennakko, ja sen paketin voi sovittaessa myös avata postikonttorin tiskillä ennen maksua."Sen kieltää postiennakon luovuttamista koskevat säännöt.Postiennakolla lähetetty lähetys luovutetaan vasta kun lähetyksen kaikki maksut on kuitattu.Sitä ei voi sillai "ans mää pikkusen kurkkaan"saada haltuunsa.

HALMEENMÄKI JUHANI 31.12.2008 17:47

Tsekkaapas uudestaan, kyllä saa pikkusen kurkata.

www.posti.fi/liitteet/hinnatjamaksutavat/ehdot/Toimitusehdot_tavara_05s.pdf

Sivu 4 ja Postiennakko...

Sen verran olin väärässä että tuo avaamismahdollisuus tiskillä on vain yksityishenkilöiden väliselle pakettiliikenteelle.

HYTTILÄ ESKO 31.12.2008 18:01

Tuossa on turha valittaa kenenkään viidensentinviisastelijan. Mehän voidaan kerätä kolehti jos ei voi/pysty muutaman euron tilausta hoitamaan etukäteismaksulla. Itse tilaan ja maksan kaikki tunnettujen (edes vähän) yrityksien etukäteen. Ei kai kenelläkään yrittäjällä ole aikaa / halua muutaman euron tilauksesta tekemään luottotarkistuksia. Ja sekään ei takaa mitään. Itsellä 1 ajokortti ollut kanissa jo markka-ajoista lähtien. Siihen asti sekin henkilö oli hoitanut maksunsa ajoissa. Silloin jätti pystyyn. ps niitä nimitetään ru**kareiksi . Hyvää uuttavuotta

WALLIN JUHA 31.12.2008 21:18

anteeksi herra solifer ei ole kysymys siitä etten pysty maksamaan tilaustani en perkele ole koskaan jättänyt yhtään ainutta laskua maksamatta . meidän viiden sentin viilaajien avulla te saatanan yksityis yrittäjien epäsosiaalinen aines tuomitsette meidät maksukykyiset asiakkaat rupusakkiin . jos teillä ei ole aikaa tuleville potenttiaalisille asiakkaille asiakkaillenne tarkistaa luottotietoja ja käyttäytyä asiallisesti laskun maksussa niin kannnattasi vaihtaa alaa tai maksukykyiset asiakkaat saattavat päätellä jotain teidän hitlermäisestä uhosta .

HYTTILÄ ESKO 31.12.2008 21:50

Ihan kaikella kunnioituksella. S.V Ei täällä tarvitse alkaa nimitellä ketään hänen kulkupelien suhteen, itkuvirret kyllä antaa enemmän aihetta. Mikäli haluat tietää mitä S.V tarkoittaa lähesty vaikka mailitse. Hyvää uutta vuotta.

ANTTILA MARKKU 31.12.2008 21:51

Katoppa on posti kyennyt uudistumaan viimeisen 8 vuoden aikana.Tästä on joskus muinoin kirottu ja kiukuteltu kun jotenkin arvasin että ei ole oikea osa eikä edes ehjä.Eipä postin täti suostunut raottamaan toi vaan prosyyria ja kehotti lähettämään takasin ennakkona jos ei oo asiallista tavaraa.

WALLIN JUHA 31.12.2008 22:04

sun suhtautumisesi rehellisiin postimyynti-asiakkaisiin ja käytökseesi nähden tämä arpa peli on S.V = saatanan vittupää .

PALIN MATTI 31.12.2008 22:18

Tuon kommentin myötä näyttää Juhala jo karanneen suhteellisuuentajuki.

KNAAPI JUHA 31.12.2008 22:29

Jostakin kiven alta on joku raivopää ryöminyt sappea sylkemään. Ottipa kunnian päälle tämä tieto kolmen euron ostoksesta, jota ei suostu maksamaan etukäteen.

Kun tietomäärä on noinkin vähäinen esim. ulosottomenettelystä, niin kannattaisi pitää vähän pienenpää suuta.Ei se nyt ihan niinkään mene, että kolmen euron ostosmiehestä lähetetään luottoriskitiedustelu se kun täytyy maksaakin. Ei niitäkään kukaan ilmaiseksi lähettele.

Ennen kuin liikkeenharjoittajalla on ulosottokelpoinen tuomio kädessään se kestää ja maksaa. Usein tuloksena on hakijalle ulosottomiehltä varattomuustodistus ja pakkikirje. Sopii taas arvata, kuka sen maksaa.

Asiakkaita on moneen junaan. Kaikki eivät edes toivottavia. Minulla ei ole taustaa yrittäjänä ja niinpä rohkenen katsoa, etteivät mainesanasi koske minua. Upeasti oli kuitenkin esitetty!

WALLIN JUHA 31.12.2008 22:34

näinhän se varmaan on . suhteellisuuden taju on on jo multa varmaan mennyt . anteeksi alunperin . että luulin voivani ostaa laskulla tavaraa carawan liikkeestä .

WALLIN JUHA 31.12.2008 22:55

Kun tietomäärä on noinkin vähäinen esim. ulosottomenettelystä, niin kannattaisi pitää vähän pienenpää suuta.Ei se nyt ihan niinkään mene, että kolmen euron ostosmiehestä lähetetään luottoriskitiedustelu se kun täytyy maksaakin. Ei niitäkään kukaan ilmaiseksi lähettele. ???????????---------------- anteeksi tietomääräni vähyyteni , vaikka kuinka mollaatte minua yritän tässä vain asiakkaiden ja tulevien maksavien asiakkaiden puolesta huomauttaa ettei ennakko maksu ole välttämättä järkevää ennen kuin on nähnyt ostettavan tavaran .

HYTTILÄ ESKO 31.12.2008 23:21

Ei kukaan ole alkanut mollaamaan asiakasta. Joku JW niminen alkoi mollaamaan yrittäjää. Täytyisi ymmärtää jotta JOKAINEN luottorekisterikysely on maksullinen. 5€ kaupassa on jo katetta vähemmän kuin kuluja sinun toimintamallin mukaan. Vähemmän luulosairautta meille kaikille. Ja muistakaa kun on kysymys pienestä ostoksesta .Monilla menee enemmän siihen kaupan uloskäynnin yhteydessä olevaan hedelmäpeliin. Kuin esim tähän raivoa nostattaneeseen ostokseen. Eikä kukaan pelaajista kysele saavatko he rahoilleen vastineen. Jonkinlainen suhteellisuuskäsite tähänkin. Itse alan vaahtoamaan vähän isommasta summasta, mutta siitäkin vasta "oharin" jälkeen.

WALLIN JUHA 31.12.2008 23:35

j.w niminen ei ole mollannut teitä rehellisiä yrittäjiä , vaan yrittänyt saada selville miksi meitä tavallisia caravaanareita epäillään maksukyvöttämäksi rupusakiksi jolta pyydetään etukäteismaksu tavaraa tilatessa , onko tullut sfc:n karawaanareilta paljonkin maksamattomia laskuja .

TOIVONEN MARTTI 01.01.2009 02:29

Juuri tänään maksoin 8 ekua liikkeelle joka ilmoitti että haluamani lastenvaunun varaosia on saatavilla ja että he lähettää heti kun saavat tiedon että raha on kilahtanut tilille.

Pieni summa, mitä tuosta nostattamaan kansanliikettä, minä laitan rahat tilille ja oletan että saan tilaamani tavarat. Jos en saa niin sitten rähjään, en ennen.

Ei se, että pyydetään maksu etukäteen merkitse että on leimattu varattomaksi rupusakiksi vaan sitä että näin vältetään esim. aika kallis postiennakkomaksu jossa suuri summa menee postille. Helpommin käy kun maksaa kuluitta verkkopankissa ja saa tavaran halvimmalla postitaksalla lähetettynä.

Ei kai tämmöisissä pikkusummissa ole kenenkään omaisuus kiinni, hoidetaan sujuvasti ja sillä selvä. mot?

SUOMINEN TAUNO 01.01.2009 08:15

Itse olen pyrkinyt käyttämään nk. luotettavia ja vakiintuneita verkkokauppoja. Netistä on aika helppo tarkistaa taustat tai sitten kysellä kavereilta.

Ennakkomaksu on ihan vakiokäytäntö esim. Saksalaisissa verkkokaupoissa. Olen maksanut satojen eurojen tilauksia täysin luottavaisesti. Polkupyörähommissa maksetaan tällä tavalla jopa tuhansien eurojen kalustoa. Tietysti tilattava tuote pitää silloin olla selvillä tarkasti.

Ei ole kyllä koskaan käynyt kunnian päälle, että ikäänkuin maksukykyä näin epäiltäisiin. Tai onko silää oikeastaan väliä, koska kyllähän rahan kanssa aina välillä limiteissä liikutaan.

AHJOS TIMO 01.01.2009 09:42

Postitilaukset kannattaa maksaa luottokortilla. Silloin myyjä tietää varmasti saavansa maksun. Ostajan ei tarvitse maksaa etukäteen vaan saa päinvastoin maksuaikaa. Ellei ostaja saa tilaamaansa tuotetta, luottokorttiyhtiö palauttaa maksun. Tietysti luottokorttiyhtiö ottaa välistä oman palkkionsa, mutta myyjä voi ottaa sen hinnoittelussaan huomioon.

SARKAKALLIO ARI 01.01.2009 10:02

Sarka Caravan lisäksi olemme toimineet vesiurheilu alalla nettikaupassa yli kymmenen vuotta ja koskaan ei kukaan ole valittanut ennakkomaksua mm.suuremissa kaupoissa. Muutamat asiakkaat eivät ole halunneet maksaa tilausta ennakkoon vaan ottavat postiennakolla tai matkahuollon jälkivaatimuksella mutta silloin rahtikulut kasvaa ja ainakin posti / matkahuolto ovat tytyväisiä lisätuloista.

Myös Tehtaat maailmalla ovat viisastuneet tulleet varovaisiksi haluavat myös maahantuojien tilaukset usein ennakkomaksulla

WALLIN JUHA 16.01.2009 20:34

kiitti vinkistä. erittäin hyvä maksutapa , jos vain myyjä liikkeillä olisi tämä maksutapa niin päästäisiin puolin ja toisin paljon helpommalla . meillä erittäin monilla asiakkailla on varmaan visa tai vastaava luottokortti .

HYTTILÄ ESKO 16.01.2009 22:05

Mutta yrittäjällä PITÄÄ olla oikeus rajoittaa luottokorttiostokset johonkin minimisummaan . Olisi turhauttavaa maksaa 3,95€ ostoksesta joku vaikka puolet luottokunnalle. Vai mitä hä !

WALLIN JUHA 17.01.2009 17:59

ehkä se on niin että ei näin pieniä ostoksia tehdä kuin aniharvoin en siis näe asiakkaiden valitsemista ostosumman perusteella järkeväksi vai mitä hä , voi olla että yrittäjät vieroksuvat meitä pien ostajia mutta saatamme ostaa myöhemmin satojen tai tuhansien eurojen edestä . tilasin tänään paikallisesta carawall liikkeestä noin 500 euron tavarat ja maksu käy pankkisiirrolla myös vaunumyynti jaakobista olen tilannut tavaraa noin 2000 euron edestä ja saanut maksaa pankkisiirrolla molemmissa liikkeissä on kysytty haluanko maksaa pankki siirrolla , visalla käteisellä tai jollakin muulla mahdollisella maksutavalla siinä asiakaspalvelua Vai mitä hä ! .

HYTTILÄ ESKO 17.01.2009 20:49

Eihän siinä valita asiaksta vaan rajoitetaan maksutapoja. Ne on 2 eri asiaa.

WALLIN JUHA 17.01.2009 22:36

tulkinta kysymys ?

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.