Sähkömittari

KETOLA HEINO O 09.12.2008 12:25

Olis tarvetta mittarille, onkohan kellään tietoa mistä löytäisin. Ps. tietenkin hyvän ja halvan

KORHONEN KARI 09.12.2008 13:16

Siis tarvitset kaksi.Vitsinä.. Sähkölaitokset myyvät tarkastettuja/käytöstäpoistettuja. Tämänpäivän hintoja en tiedä.

TERVO JARI 09.12.2008 18:12

mittaria jos pidät hiljaisuudesta, sillä kiekkomittari hurraa kokoajan ja työläs asentaa, niin, jos se asennetaan niinkuin se pitää asentaa kaikkine palamattominealustoineen ym ym vermeineen. . .

Laitatuta sellanen DIN kiskoon asennettava mittari todella näpsäkkä asennettava menee yleensä samalle DIN kiskolle missä nyt on jo vikavirta ja totsit ( sulakkeet ) ei tarvi mitään "johdotuksia" saattaa mennä sillä että sähkömies siirtää johdot vain "erikautta" kulkemaan . . .

Työn saa tahdä vain asunnusluvilla "varustettu" asentaja, ei saa itse tehdä . . .

Jari
LAHTI ANTTI 09.12.2008 19:29

Älä Jari puhu so...a, ei kiekkomittari mitään ääntä pidä. Mulla on ollut uudesta alkaen sellainen vaunussa, enkä koskaan ole kuullut sen ääntelevän.

Mahdollisesti joku risa saattaa pitää ääntä. Toki sellainen DIN-kiskoon asennettava on myös ihan näppärä laite.

TERVO JARI 09.12.2008 21:29

Yleensä tuo kiekkomittari ostetaan käytettynä niin caravanhuollon kuin yksityisen kuluttajan "puolesta" jostain sähkölaitoksesta . . .

Ja taasen mitä tulee Dorotealaiseen Polariin sehän on jokasuhteessa täydellinen kiekkomittaria myöden, joten se siitä . . .

Senverran vielä, siinä Dorotealaisessa täydellisessä Polarissa mittari on ollut uudesta lähtien, joten se on mitannut sähköä murto-osan siitä mitä nuot käytetyt joko yksityisen tai caravanhuollon ostamat. Joten vedä tuosta johtopäätöksesi . . .

Jari

Ps. Todennäköisesti johtopäätöksesi on että puhun/kirjoitan paskaa . . . ( Arvaukseni, osuinkohan oikeaan ? ? )

LAHTI ANTTI 09.12.2008 22:07

Et osunut!!!!

KOSKINEN OLLI J 09.12.2008 22:09

Mulla on ollut aiemmin "kiekkomittari". Nykyisin on tuo pieni Din-kiskokiinnitteinen. Molemmat hoitaa ensisijaisen tehtävänsä periaatteessa samoin. Mutta tuon ensisijaisen tehtävän lisäksi pyörivä kiekko kertoo sähköä kuluvan sitä enenmmän mitä nopeammin kiekko pyörii. Arvokas asia joissakin tilanteissa niille jotka tuon asian oivaltaa. Esim. sähköpatruunan tehoportaiden toimivuus on helppo todeta mittarin pyörimisnopeuden perusteella.

HYTTILÄ ESKO O 10.12.2008 08:57

Ulko-oven vieressä tupakkiaskinkokoinen rasia. Siinä vilkkuu vihreävalo kulutuksen tahtiin, on normaalin matkamittarin rullat. Ollut uudesta asti, tehty Doroteassa, ainakin asennusalusta. Ei surise,ei hurise. Naksahtaa silloin/tällöin.Ei tarvitse kyykkiä tai kumarrella kun lukemat ottaa.

AHJOS TIMO 10.12.2008 13:25

Pelkästä numeronäytöstä on tosiaan vaikea arvioida pyörimisnopeutta: http://www.ahjos.net/playground/vcounter.gif

Kiekkomittarissa on sekin hyvä puoli, että kiekon hidaskin liike tai pienikin liikahdus edellisen pysähdyksen jälkeen on helppo havaita. Kiinteää kWh-mittaria kai kuitenkin tarvitaan lähinnä vain laskutuksen perustaksi.

KORHONEN KARI 10.12.2008 14:19

Se kuuluisa "joku"kertoi että ei se betoniseinään tarkoitettu pyörivä mittari kestä vaunun/auton seinässä tärinän vuoksi. Siksiköhän tuolla kämppäreillä(Espanja)alueiden mittarit järjestään näyttävät reilusti suurempia kuukausikulutuksia. Noh,sen me tiedämme että poijaat osaa viritellä mittareidensa pyörinnän sopiviksi ja sen mukaan on maksettava.

Ps.Vai pitäisköhän oma tarkistaa ensteks.

EEROLA TEEMU J 10.12.2008 14:40

Hyviä ja halpoja saa sähkö- ja energialaitoksien mittariosastoilta. Hinnat liikkuvat 5- 20 e/kpl ja yleensä myytävät mittarit on tarkistettuja. Ne huonot ja meluavat joutuvat romuihin. Yksivaiheiset mekaaniseet mittarit ovat katoava luonnonvara, mutta jos sellaisen löytää, niin hyvin toimii ja näyttää pienenkin kulutuksen kertavilkaisulla.

PALIN MATTI 10.12.2008 15:29

Säädätkö sinä Timo vaunusi sähkönkulutusta sen mittarin pyörimisnopeuden perusteella, vai miksi se on niin tärkeää nähdä? Eikö olisi kätevämpää vain läittaa päälle kulloinkin tarvittavat sähkölaitteet ja antaa sen mittarin olla kaapissaan ihan omassa rauhassa.

TERVO JARI 10.12.2008 17:33

tarkistettuja ne hurisevat on, on vain pääsääntöisesti hurraavia , vanha mikä vanha, ei sitä "hurrausta" testata vaan turvallisuus, tuskimpa mittatarkkuuttakaan tarkistetaan . . .

Kahdesta omakohtaisia kokemuksia, ja samanlaisia kommentteja on myös muilta kuultu . . .

Käyppä ostaan niitä muutama kymmenen ja testaa, löytyy "hurraajia" . . .

On "kiekkomittareita" vielä saatavana mutta en suosittele sellaisen ostoa ja syyt löydät edellisistä kommenteista . . .

Jari
AHJOS TIMO 10.12.2008 18:09

Ilmeisesti kysymys oli tarkoitettu minulle, kun palstan muut Timot eivät ole kirjoittaneet tähän ketjuun. Minulla ei ole vaunua vaan auto, jonka ostin 3 1/2 kuukautta sitten. Siinä ei ole mitään sähköllä toimivaa lämmityslaitetta tai keittovälinettä, joten retkeilyalueiden 8,50-11 euron vuorokausimaksu mittarittoman käyttämästä talvisähköstä motivoi kWh-mittarin ostoon. Ostinkin eilen sellaisen DIN-kiskoon sopivan pienen numeronäyttöisen mittarin, josta on keskustelua Tavaratori-osiossa. Parhaillaan etsin mittarille asentajaa. Yksi kyllä jo löytyikin, mutta aika kaukaa.

Pyörivällä kiekolla varustettu mittari erinomaisine ominaisuuksineen on tullut vuosikymmenten aikana tutuksi kesämökillä. Minuakin hiukan epäilyttää, kuinka sellainen herkkä kiekko kestää ajoneuvon tärinää.

EEROLA TEEMU J 10.12.2008 18:12

Älä tässäkin asiassa yritä "opettaa äitiäs naimaan". Täälläpäin sähkölaitokselta saa halvalla hyviä, testattuja ja hurraamattomia mittareita. En minä mitään suosittele, mutta vastasin kysymykseen kokemusten perusteella.

MANNILA HEIKKI 10.12.2008 19:44

"Mutta tuon ensisijaisen tehtävän lisäksi pyörivä kiekko kertoo sähköä kuluvan sitä enenmmän mitä nopeammin kiekko pyörii."

Din-kiskokiinnitteisessä mittarissa ledi kertoo sähköä kuluvan sitä enenmmän mitä nopeammin ledi vilkkuu.

Jos sähköpatruunan tehoporras on 1Kw sen kyllä huomaa heti ledin vilkkumis nopeudesta.

TERVO JARI 10.12.2008 20:41

olen nuot mittarit sähkölaitokselta ostanut ja tuolla "puuhatuvassa" on asennukseen menossa yksi kolmivaihe mittari Valmetin valmistama ja yksi yksivaihe mittari joku Sirai tai vastaava itäblokin tekoja kummiski, sanoivat sitä hyväksi mittariksi vaikka itäblokkilainen onkin, voin huomenna tarkistaa mikä oli valmistusmaa ja merkki jos tahdot, ja todennäköisesti ensiviikkoon mennessä se/ne on asennettu niin kuulen hurraako se vai ei . . .

En ala opettaan ketään eikä mitään . . . Opeta sää vaan äitiäs . . .

Jari
PALIN MATTI 10.12.2008 22:41

Hyvän mittarin ostit Timo! Millä ilveellä se sun piironkis lämmityslaite toimii, ellei se sähköä tarvitse lainkaan? Puukaminallako lämmität ja myrskylyhtykö valaisee sisätilat?

AHJOS TIMO 11.12.2008 06:37

Lämmitin toimii nestekaasulla, sähköpatruunaa siihen malliin (Trumatic C3402) ei voi edes asentaa. Tietysti lämmittimen puhallin jonkin verran sähköä kuluttaa, samoin valaistus, mutta jos päivän ajaa, niin hyvin pärjää yön yli ilman verkkovirtaakin. Toki liityn yöksi sähköverkkoon aina kun se on mahdollista, paitsi kotipihalla. Mutta onhan se ihan eri asia maksaa esim. 0.25 euroa/kWh yhdestä tai muutamasta käytetystä kilowattitunnista kuin 8-11 euroa/vuorokausi. Toinen 8-11 euroa/vuorokausi kuluu nimittäin joka tapauksessa siihen lämmittimen polttamaan nestekaasuun, oli verkkosähköä tai ei.

PALIN MATTI 11.12.2008 09:01

Mulla oli kans ekassa piirongissa tuomnonen Trauma-lämmitin. Yhen kerran riipo vähän, ku Ylläksellä oli vuorokausimaksu 30 euroa, mihinkä kuulu sähkö mukaan, vaikka sitä ei voinut käyttääkään. Ei ollu eri hintaa meile kaasullalämmittäjille.

Nykysessä piirongissa on ilman muuta Alde, mitä voi käyttää myös sähköllä.

HALONEN ARTO K 11.12.2008 13:43

Oikeassa olet Jari. Pitkään ihmettelin vaunussa mikä kumma hurina kuuluu, ensin syylliseksi epäilin akkulaturia, mutta se oli hiljainen, tuo vanhanmallinen kiekkomittari se hurisee,... ja kyllä sen kuulee.

terv Arto H SFC 1454

SUOMI SEPPO S 11.12.2008 17:48

Onneksi on tuo ilmakeskuslämmitys talvella ja ilmastointi kesällä, niin ei kuule tuota mittarin hurinaa. @seppo

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.