Voiko kameran piuhoja katkoa?

HINTIKKA ESKO 08.12.2008 18:23

Onko kokemusta miten kamera/kuva käyttäytyy, jos piuhoja ominpäin jatkaisi, kun ei taida sopivilla liittimillä jatkojohtoja löytää. Lisäksi ei viitsisi tehdä kauheaa reikää seinään. Ulos pitäisi kamera kuitenkin saada, kun pimeänäkp ei kunnolla pelaa takaikkunan läpi.

LIUKKO TERO 08.12.2008 19:33

Voi katkoa kunhan vaan kytket samoin...väri väriin ja loput yhteen..)

TERVO JARI 08.12.2008 20:32

jos "poijjaat" tietäs, ite en ny jouva ettiin, : http://karavaanari.info/index.php

Kyllä niitä löytyy ja vaikka minkä mittasta,olettaisin että mjo33400 tietää mistä löytyy . . . Olikohan liikaa luvattu ?

Jari
HYTTILÄ ESKO O 08.12.2008 21:07

Mikäli se on koaksiaalikaapelia kurit sen siten että verkkomaista vaippaa jää tarpeeksi pitkästi. Sitten juotat keskinastat yhteen, eristät sen esim. lämpökutistuvalla putkella, sitten juotat verkkomaisen vaipan yhteen ja siihen päälle taas eristys. Mikäli on normaali kaapeli jatkat molemmat johtimet juottamalla, siihen aiemmin mainittu kutistesukka päälle. Muistat väri väriä vasten. Ei siinä kummempaa ole.

MANNILA HEIKKI 09.12.2008 08:29

Kyllä kamerakaapeleiden jatkamiseen luulisi liittimetkin löytyvän jos sellaiset haluaa laittaa.

Jos vaatii erikoisliittimen ne usein vaativat erikoistyökalun ja hiukan taitoa.Eli jatkaminen tinaamalla voi on helpompaa ,halvempaa ja jatkon paikasta riippuen varmempaakin.

Tässä linkkistä löydät liittimiä tai tinajatkon tarvikkeita tinat,kutistesukat yms.(Kutistesukkaa kannattaa olla sellaista jossa on liima valmiina, tekee jatkosta vesitiiviin ja toimii myös vedonpoistajana.)

http://www.kouluelektroniikka.fi/

"hessu"

AHOLA JARI 11.12.2008 22:25

Jos sinulla on, kuten minulla, tuo kamerasignaali normi-analogia (komposiittivideo) koksipiuhassa, niin liittimiksi käy RCA urkki/narttu -pari. Jos värivalkoimaaa on, "oikea" olisi keltainen.. ja kolvailemaan. Virran syöttö omalla liitinparilla, esim. yagi. Ainakin minulla toimii nuo liitokset moiteetta.

Liitos tottakai sisätilaan, niin ei tarvetta vesitiiviyteen

HINTIKKA ESKO 14.12.2008 09:30

Kiitos kaikille, tiedoista/vinkeistä. Tuntuu nyt rennomalta mennä pihtien kanssa autolle.

KÄNSÄKANGAS PEKKA 18.12.2008 09:50

Terve. Ilman muuta voi jatkaa. Ota pieni pätkä kyseistä kaapelia mukaan ja mene paikkakuntasi jollekin antenniurakoitsijalle. Saat kaapelin, oikeat liittimet ja ohjeet. Tuskin tarvii juotella. Pekka

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.