Teleskooppitikkaat

AHJOS TIMO 30.11.2008 13:20

Matkailuajoneuvotarvikeliikkeissä myydään sellaisia teleskooppitikkaita, joiden

pituus on avattuna 3,2 metriä, hinta on liikkeestä riippuen 180-215 euroa, jokainen askelmalukko pitää kokoonlaitettaessa avata erikseen.

Ostin kuitenkin hiljattain edullisemman hinnan vuoksi muun alan liikkeestä sellaiset teleskooppitikkaat, joiden

pituus on avattuna 3,8 metriä, hinta oli vain 139 euroa, askelmalukon avaajat ovat painonappeina kunkin puolan alapinnalla, yksi kummassakin päässä. Lukot avautuvat askelma kerrallaan itsestään, kun puola painuu alempaa puolaa vasten. Jos käsin painaa alimman puolan alapinnalla olevia nappeja, toiseksi alin puola vapautuu putoamaan. Kun toiseksi alin puola saavuttaa alimman, sen lukot avautuvat, jolloin kolmanneksi alin lähtee putoamaan. Jne, jne. Tikkaat lyhenevät siten hetkessä 3,8 metristä noin 0,9-metriin omalla painollaan - ellei käsiä, kenkiä tai muuta ole välissä!

Nyt mietin, ovatko ostamani tikkaat vaaralliset käytössä. Voiko käydä niin, että tikkailla ollessani ne romahtavat altani eli alkavat mennä kasaan? Tikkaiden ainoa ajateltu käyttötarkoitus on ylettyä poistamaan lunta auton katolta pitkävartisella harjalla.

LAUKKANEN MAURI 30.11.2008 17:14

Kyllä niitten jatketavien tikaitten kanssa on oltava tarkkana. Ostin selaiset automaatti lukituksilla olevat,ja alashan sitä tultiin melkein kahdenmetrin korkeudesta!. Vaihdoin tikkaat käsilukituksilla käytetäviksi;lukitustapit käänetään käsin sinne askelmanputken sisään,kun jatketaan tikkaita. Samantapainen lukitus on siinä päänivelessä.

LAUKKANEN MAURI 30.11.2008 17:49

Tuossa linkki tikkaista joissa kunnon lukitus,mutta tuo päänivelen lukitus ei näy kuvassa todennäköisesti on samalainen kuin tuo jatkoosan lukitus. http://www.suomi-tikas.fi/tuotteet/c/c1.htm

TERVO JARI 30.11.2008 20:43

kaveri tuli alas sellaisilla "kalliimmilla" teleskooppitikkailla romisten jonninmatkaa, tuumas että oli sitte viimeiset teleskooppitikkaat joille kiipee . . . Ei satuttanut onneksi itseään . . .

Siitä olemme oppineet että emme ole käyttäneet noita teleskooppitikkaita . . .

On kivempi olla ehyenä . . .

Suosittelen noita "käyttökieltoon" . . .

Puhtaus on tärkeää noissa lukitusmekanismeissä, todennäköistä että kuluminen ja pöly riittävät tekemään niistä vaaralliset . . .

Jari
TERVO JARI 30.11.2008 20:52

http://www.suomi-tikas.fi/tuotteet/tuotteet.htm

Tuolta saa kunnon tikkaita, tosin osaa muutkin niitä tehdä mutta ovat olleet Suomitikkaan myymät laatu"kamaa" . . .

Jari
AHJOS TIMO 01.12.2008 11:36

Paljon kiitoksia Maurille ja Jarille varoituksista! Otin niistä heti vaarin ja palautin ostamani teleskooppitikkaat tänään. Ostosta olisi huomenna tullut kuluneeksi 2 viikkoa. Sain ne vielä vaihdetuksi samanhintaiseen tavaraan. Otin tilalle itsenäisesti seisovat taloustikkaat, joilta hyvin ylttää auton kattoa harjaamaan, sekä loppurahalla vielä 6 kg:n komposiittipullon ja 2 suklaapatukkaa! Loppu hyvin - kaikki hyvin. Kiitos vielä kerran!

ANTIKAINEN ESKO 06.12.2008 10:46

Timolle: Ostamiisi (ja palauttamiisi?) tikkaisiin tuskin liittyi mitään riskiä, niitä myydään eri nimillä kautta maailman. Valmistusmaa on ymmärtääkseni Kiina, näissähän oli se painonappisysteemi. Saatavana kahta pituutta, ja Suomessakin useita myyjiä.

Teleskooppisten tikkaiden keksijänä pidetään englantilaista yritystä, joka lanseerasi tikkaat yli l0 vuotta sitten Telesteps-nimellä. Siten yrityksen ostivat sveitsiläiset, nyt merkki ja tuotanto on ruotsalaisten hallussa, katso linkkejä.

Nämä Telesteps-tikkaat ovat korkealaatuiset, luotettavat. Ja eri hintaluokkaa kuin kopiot. Edustaja Suomessa on Teocon Oy. Itse olen omistanut Telesteps-tikkaat yli 10 vuotta, hankin ne aikoinaan Englannista. Olen käyttänyt niitä pari kertaa vuodessa m-autoni katon pesussa ja vahaamisessa, joten hintansa ovat hankkineet; voin suositella.

Kirjoita Googleen Telesteps ja Telescopic ladder, niin saat paljon luettavaa ja hintojakin. Alla muutamia valmiita osoitteita.

http://www.telesteps.com/sv/index.html

http://www.th-teocon.fi/t_teleskooppitikkaat.html

http://www.amazon.com/dp/B000G0DOUW?smid=A2TNGBCUF4MCAN&tag=msnshop-tools-mp-20&linkCode=asn

https://www.karkkainen.com/webapp/wcs/stores/servlet/Product_10551_10101_-11_139901_19443_19439_19443_46137-139901-_18937_19369_19439

LAHTI ANTTI 06.12.2008 11:23

Esko.

Voisitko käyttää lyhytlinkkiä, niin ei tarvitsisi mennä eteiseen lukemaan viestiä.

Kiitos!

NOUSIAINEN ASKO 06.12.2008 11:58

Minulla on teleskooppitikkaat kun autossa ei ole kaiteita eikä edes alkovitikkaita.

Niissä on painorajoitus 150kg maks'Eikä ne ole am-mattikäyttöön mielestäni tarkoitettukaan.asko

TERVO JARI 06.12.2008 12:08

on yhtä tyhjän kanssa,

Minulla mahtui hyvin ruudulle, jos olet huomannut linkki "rivittyy" samallatavalla kuin muukin teksti, ei ongelma . . .

Jari
LAHTI ANTTI 06.12.2008 12:14

Kiitos vaan viisas Jari huomautuksesta, mutta eipä tällä koneella ainakaan teksi rivity, vaan jatkuu ja jatkuu.....

TERVO JARI 06.12.2008 12:24

sulla viimeisin päivitys Firefoxista ?

Mulla on . . .

Jari
AHJOS TIMO 06.12.2008 12:53

Ennen niiden palauttamieni teleskooppitikkaiden ostamista luin jo kaupassa esillä olleeseen mallikappaleeseen liitetyt varoitustekstit. Ne jäivät sen verran vaivaamaan mieltäni, että pidin ostamiani tikkaita lähes kaksi viikkoa avaamattomassa tehtaan pakkauksessa, mikä mahdollisti palautuksen. Varoitukset koskivat mm. lumen joutumista askelmalukkoihin ja käyttöä lumisella tai jäisellä maalla. Ainoa aikomani käyttötarkoitus oli nimittäin juuri lumen harjaaminen matkailuauton katolta! Huomasin mallikappaleesta, että tikkaat seisovat paksuilla pyöreämuotoisilla muovitassuilla, jotka saattavat olla lumella liukkaat. Ihannetikkaissani olisi ollut alimpana terävät piikit.

Vaihdossa saamani vapaasti seisovat taloustikkaat eivät kokonsa vuoksi mahdu autooni matkoilla mukana pidettäviksi. Niiden jalat ovat edellisiin verrattuna ohuemmat ja tikkumaiset, joten luulisin niiden pysyvän lumessa paikallaan - varsinkin kun niissä paino kohdistuu suoremmin maata kohden kuin autoa vasten vinottain nojaavissa tikkaissa. Ylimpänä niissä on kaareva kaide, josta on hyvä pitää kiinni toisella kädellä.

Pesua varten en kotiseudulla tikkaita tarvitse. Helsingissä on onneksi ainakin yksi hyvä pesuhalli, missä saa käyttää siirrettävää portaikkoa. Siinä on neljä jalkaa, joista kahdessa pyörä, kunnon portaat, jonkinverran vaakasuoraa työtilaa ja ympärillä tukevat kaiteet.

ANTIKAINEN ESKO 06.12.2008 13:42

Muutamasta laudanpätkästä voi tehdä H-muotoisen ristikon, johon tekee vaikka vanerista sellaiset reiälliset lisäkappaleet, mihin tikkaiden alapäät voi panna. Kuten sanoit ja itse tiedän, nehän ovat muovia, joka on jäällä liukasta. Lautojen läpi voi lyödä muutamia nauloja, jotka törröttävät alapuolella, niin että kehikko ei varmasti luisu jäiselläkään alustalla. Ja jos pelkää, että tikkaiden yläpää luistaisi katon reunassa sivuttain, tikkaat voi kiristää hihnalla alapäästään ensimmäisestä askelmasta lautakehikkoon. Itse jätän vielä tikkaiden yläpäähän tekemäni paksun suojapussin hupuksi, niin että yläpää ei jätä jälkiä katon reunaan.

HÄMÄLÄINEN MARKKU J 06.12.2008 14:41

Mainitset tuossa vistissä pesupaikasta. Onko se kaikille avoin? Jos on avoin, niin missä se on ja mitä itsepesu maksaa?

AHJOS TIMO 06.12.2008 17:29

Kyllä se on avoin kaikille. Osoite, aukioloajat ja ajanvarausnumero ovat sivulla: http://www.helsinginktk.fi/Huoltoasema.pbs

Rakennuksessa on monta pesuhallia, joista siisteintä vuokrataan matkailuajoneuvojen pesuun. Pesupaikat ovat niin pitkiä, korkeita ja leveitä, että bussikin mahtuu sisään ja yhdistelmän voi ajaa hallin läpi peruuttamatta. Edellä jo kuvaamani siirrettävän työskentelytason lisäksi varustukseen kuuluu katossa kiskoilla kulkevat kolme pistooliletkua, joista yhdestä tulee vettä kovalla paineella, yhdestä pesuainetta suihkuna ja yhdestä liuotinainetta suihkuna. Lisäksi seinässä on letku, mistä saa lämmintäkin vettä tavallisella vesijohtopaineella.

Viimeksi kysyessäni pesupaikan vuokra oli 17,35 euroa/tunti, vähimmäisveloitus 15 minuutilta. Shampoosta veloitettiin 1,30 euroa/litra ja liuottimesta 1,90 euroa/litra. Kassanhoitaja näkee mittareistaan, paljonko aineita on käytetty. Omia aineita ja välineitä saa käyttää. Ajanvaraus etukäteen puhelimitse kahvion, huoltamon ja tarvikemyymälän yhteiseltä kassalta.

AHJOS TIMO 06.12.2008 17:57

Kun tuo äsken linkkaamani sivu tuntuu avautuvan todella hitaasti eikä jokaisella yrityksellä ollenkaan, kopioin sen olennaisen sisällön tähän:

"Helsingin KTK Oy:n oma huoltoasema sijaitsee Viikissä. Polttoaineiden ja tarvikemyynnin lisäksi oma huoltoasemamme tarjoaa liikennöitsijöillemme sekä kaikille muillekin asiakkaillemme edullisia huoltamopalveluja, kuten huolto- ja pesupalveluja sekä ajankohtaisia kausituotteita. Pesupaikat soveltuvat erityisen hyvin myös asuntovaunujen ja matkailuautojen pesuun. Huoltoasemalla toimii myös kahvila, jossa on mukava istahtaa hetki ennen matkan jatkamista. Tervetuloa tutustumaan!

Huoltoasema palvelee ma-pe 6.30 - 20.00, la 8-14 (kesäaika 2.6-31.8. ma-pe 6.30 - 18.30, lauantait suljettu)

Jokisuuntie 6, 00560 Helsinki puh. (09) 777 87 322 myynti, ajanvaraus pesuun ja huoltoon"

PALIN MATTI 07.12.2008 12:00

Opettakkaa nyt hyvät ihimiset joku Jarile tuon lyhytlinkin käyttö. Jos Jari sen joskus oppis, ni mullaki joutas tuo toinen tietskari myyä pois. Nyt pijän sitä tuosa viereisesä huoneesa ihan vaan sen takia, että saan käyä sieltä lukemasa nuot Jarin linkkien loppuosat.

AHJOS TIMO 07.12.2008 15:34

Onhan se lyhytlinkki kätevä, mutta en ymmärrä, miksi sinun pitää käydä katsomassa sen linkkitekstin loppuosa. Linkkihän toimii, jos siitä on edes muutama kirjain näkyvissä ja napsauttaa sitä kohtaa.

Jos taas haluat kopioida linkin talteen, napsautat ensin hiiren oikeanpuoleista ja valitset "Avaa uuteen välilehteen" tai "Avaa uuteen ikkunaan". Avautuvassa ikkunassa linkki on osoitekentässä, mistä sen saa helposti kopioiduksi ilman että siinäkään tarvitsee nähdä linkkiä koko pituudeltaan.

HAAPANEN TIMO 07.12.2008 20:27

Mulla pitkä linkki saa aikaan sen, että siihen liityvään kirjoitukseen vastaamiseksi pitää kelata linkki toiseen päähän. Teksti "vastaa viestiin" löytyy sieltä toisesta huoneesta. @timo

TERVO JARI 07.12.2008 20:38

sulla on ?

Onko päivitetty milloin ?

Itellä Firefox ja viimeisin päivitys, ei tuollaista ongelmaa . . . Liekkö sillä vaikutusta ? ?

Jari
AHJOS TIMO 07.12.2008 21:14

"Teksti "vastaa viestiin" löytyy sieltä toisesta huoneesta."

Minulla tuollaista ongelmaa ei esiinny (FireFox 3.0.3), vaan siis pitkä linkki jakautuu tarpeen mukaan monelle riville. Vaikuttaako asiaan mitään, jos vaihdat ikkunan oikeasta ylänurkasta ikkunan kokoa, siis koko näytön suuruiseksi tai sitä pienemmäksi?

LAHTI ANTTI 07.12.2008 21:25

Sama on mulla, löytyy toisesta huoneesta. Firefox 3.0.4 versio kyllä rivittää pitkän tekstin, mutta kun se versio on niin tuhottoman raskas ja hidas.

Kokeilin päivän, enkä hevin palaa uudelleen käyttämään sitä. Ei ollut mitään hyötyä. Tämä 2.0.0.18 on paljon parempi.

TERVO JARI 07.12.2008 21:29

jollette käytä "parempaa" versiota, en siirry minnee lyhytlinkkiin . . .

Jari
LAHTI ANTTI 07.12.2008 22:21

Et taida osata............

HÄMÄLÄINEN TOIVO 08.12.2008 15:29

Tikkaita myöten sitten mentiin pesupaikkoihin. Niinhän se menee. Tattarisuon rekkapesussa olen parina viime vuonna käyttänyt. Kolmekymppiä ottaneet koko ajan. Kannattaneeko itse ruveta huhkimaan. Katto tietty jää huonolle pesulle. Muuttivat askettäin tuolta Kytkintieltä uusiin tiloihin tuonne Rattitien ja Autotallintien kulmaan. Siis täällä ihmisten ilmoilla. Paikalliset karvanaamat tietänevät paikan.

HÄMÄLÄINEN TOIVO 08.12.2008 15:35

KA-Pesu Oy on nimeltään, jos jotain sattuis kiinnostamaan.

HAAPANEN TIMO 08.12.2008 16:55

Tää on varmaan aika pitkä: http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showDetails.html?id=68649823&__lp=1&scopeId=MH&sortOption.sortBy=price.consumerGrossEuro&sortOption.sortOrder=ASCENDING&makeModelVariant1.makeId=7300&makeModelVariant1.modelDescription=500&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&vehicleCategory=Motorhome&segment=Motorhome&siteId=GERMANY&damageUnrepaired=NO_DAMAGE_UNREPAIRED&export=ALSO_EXPORT&customerIdsAsString=&minConstructionYear=2003&maxConstructionYear=2004&lang=de&pageNumber=1

Kuinka tämä sulla Jari aukeaa? @timo

TERVO JARI 08.12.2008 17:18

Nätisti sellaisessa n. yhdeksän riviä käsittävässä "paketissa" . . . Yhdeksäs rivi sisältää tekstin: pageNumber=1

Leveys pysyy tässä "normaalileveydessä", ei tarvi lähtee porstuaaseen toiselle näytölle . . .

Jari

Ps. Antille: Mää teen mitä vaan ja muut tekee mitä ossaa . . .

HAAPANEN TIMO 08.12.2008 19:18

Etkös huomannut kuinka hieno vaunu siellä oli.

SILJAMÄKI ANTTI J 08.12.2008 19:24

Huippupaikka matkailuauton pesuun. Tänään taas siellä käydessäni ajattelin, että tästä ei pesupaikka voi kuin huonontua. Suosittelen lämpimästi.

TERVO JARI 08.12.2008 21:31

En, katsoin vasta nyt, joo kyllä tollasella kelpais, mutta ei se niille kelpaa joille pitää olla neste"pannu" . . .

Taitaa olla Trumalla, käy ihan hyvin kolomenkauven käyttöön ja tarvittaessa talavellekki, tuskin lattialämmityksiä sähvölläkään, monesta "uitetusta" tuo ominaisuus puuttuu . . .

Itellä N-L 500 SK Aldella, kolomenkauven vermeenä . . .

Jari

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.